• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
δεν είναι παίξε γέλασε

λοίπον ηλεκτρολόγοι κι ηλεκτρολόγες μου θέλω τα φώτα σας,

το καλοκαίρι βρήκα την καταπληκτική προσφορά της Croatian για Ζαγκρέμπ κι σκεφτόμαι να κάνω ένα τουρ στα δυτικά Βαλκάνια μέσα σε 10 μέρες. Σκέφτομαι το παρακάτω δρομολόγιο
1 μέρα Αθήνα - Ζαγκρεμπ
2 κι 3 μέρα Ζαγκρεμπ με μια εκδρομή Λιουμπλιανα
4 μέρα απογευματάκι πτήση για Σπλιτ
5 κι 6 Λιώσιμο εκεί στις παραλίες κι εκδρομές στις δίπλα περιοχες
7 κι 8 Σαρααγιεβο (κι μοσταρ)
9 κι 10 Βελιγράδι
κι μετά πιθανή επιστροφή ελλάδα η με λέωφορειο μέσω Σκόπια η με αεροπλάνο απευθείας

εσείς τι λέτε να βγάλω κάτι η να προσφέσω κάτι?

περειμένω! :)

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Ακούγεται ωραίο, αλλά δεν θα τρέχετε πολύ;
Έτσι ή αλλιώς, πάντως, εγώ θα ζηλεύω.:rolleyes:

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
καταρχήν θα πάω μ΄νος μου (όπως πάντα) κι μια ζώη τρέχω, ε θα τρέξω κι εκει να δω όσο ποιο πολλή μπορώ :)

Donnie darko

Banned
Το πρόγραμμα σου είναι ψιλοσκότωμα,δύσκολα βγαίνει......Έχοντας πάει στις περιοχές που αναφέρεις,εκτός απο Βοσνία,θα σου προτείνω να μην αφιερώσεις 2 μέρες στο Ζάγκρεμπ,μια είναι αρκετή,καλύτερα Λιουμπλιάνα .Καμια ώρα απο τη Λιουμπλιάνα είναι η λίμνη Μπλεντ,αξίζει μια επίσκεψη το μέρος είναι πανέμορφο.Ντουμπρόβνικ φαντάζομαι είναι μέσα στα σχέδιά σου,2 μέρες Βοσνία δεν ξέρω αν αξίζουν.Βελιγράδι έχει νομίζω στις 17 Αυγούστου το φεστιβαλ μπύρας,ενώ μέσα στον Ιούλιο στο Νόβι Σαντ διοργανώνεται το EXIT festival,αν θες το συνδυάζεις με την εκδρομή

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Όταν λες μόνος, εννοείς χωρίς παρέα ή χωρίς πρακτορείο;
Και πώς ακριβώς σκοπεύεις να συνδέσεις τα μέρη; οδηγώντας ή με εσωτερικές πτήσεις;

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
μόνος κι χωρίς πρακτώρειο

σκέφτομαι με οτοστοπ, λεώφορειο, τρένο ή αεροπλάνο

για το Ντουμπροβνικ ακομά δε ξέρω, αλλά Σπλιτ πρέπει να πάω λόγο ότι έχω μπόλικους γνώστους που με προσκαλάνε συνέχεια εκεί.

το Σαραγίεβο σκέφτομαι για 2 μέρες κι την μια θα την αφιερώσω στο Μοσταρ

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Εμένα ωραίο μου ακούγεται σαν road trip, να σου πω. Και νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος καιρός για να πας, γιατί άρχισαν επιτέλους να δίνουν λογικότερες τιμές στα εισιτήριά τους. Όμως, κοίτα και την Jet για να επιστρέψεις αεροπορικά από Βελιγράδι. Από Θεσσαλονίκη πανε-ελα το δινει 140. Σκεψου το κι αυτό.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Σκότωμα....
Καλύτερα επικεντρώσου στην Κροατία και άσε την Σλοβενία και τη Βοσνία
Υπάρχουν τόσα να δεις εκεί: Hvar, Korcula, Trogir, Dubrovnik κ.α. Για το Ζάγκρεμπ όντως φτάνει μια μέρα. Για Λιουμπλιάνα δεν ξέρω αλλά θα αδικήσεις τα υπόλοιπα πλησίον αυτής (Bled, Bohinj κ.α που είναι ωραία)
Το Σπλιτ δεν μου άρεσε σαν πόλη σε σχέση με τα υπόλοιπα της περιοχής, αλλά είναι βολική βάση για εκδρομές.
ΤΟ Σαράγεβο δεν θυμάμαι να μου έκανε εντύπωση, Μοσταρ δεν έχω πάει.

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Βγάλε το Σαράγεβο από το πρόγραμμα κατά την άποψή μου, πήγα μόνος μου και με έπιασε ψυχοπλάκωμα... Πολύ βαριά ατμόσφαιρα, μόνο με παρέα (εγώ προσωπικά) θα μπορούσα να τη διαχειριστώ... Παρ' όλο που γενικά δεν έχω πρόβλημα να ταξιδεύω μόνος μου για μερικές μέρες. Και δεν έλεγε και πάρα πολλά, εγώ κυρίως ήθελα να την επισκεφθώ επειδή έχω προσωπικό ενδιαφέρον για την περιοχή και σαν αξιοθέατα ειλικρινά δεν είχε τίποτα.

Στη θέση σου θα επικεντρωνόμουν σε δύο χώρες. Ή Κροατία-Σλοβενία ή Κροοατία-Σερβία. Θα έβλεπα περισσότερες πόλεις και αξιοθέατα στην κάθε χώρα - η Κροατία μόνη της αξίζει 6 μέρες για να δεις τα βασικά πιστεύω και η Σλοβενία 4 περίπου, οπότε βγαίνουν και 10 μέρες που θες.

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
σαν να έχετε δίκιο. για αυτό σκέφτηκα να επικεντρωθώ στις δύο χώρες αυτές (κι από Βοσνία να δω το Μόσταρ μόνο, το έχω απωθημένο τι να κάνω).

την Σερβία την σκέφτομαι να την επισκεφτώ στο γυρισμό για Ελλάδα. Να πάω πχ από Πολώνια Βουδαπέστη με το Λεωφορείο, κι από κει το τραίνο για Βελιγράδι (αλήθεια πόσο κοστίζει μια κουκέτα σε αυτό το τρένο) κι μετά η αεροπλάνο για Αθήνα με την JAT η να φτάσω Σκόπια κι από κει με κάποιο λεωφορείο για Θεσσαλονίκη.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Να πάω πχ από Πολώνια Βουδαπέστη με το Λεωφορείο, κι από κει το τραίνο για Βελιγράδι (αλήθεια πόσο κοστίζει μια κουκέτα σε αυτό το τρένο) κι μετά η αεροπλάνο για Αθήνα με την JAT η να φτάσω Σκόπια κι από κει με κάποιο λεωφορείο για Θεσσαλονίκη.
απο βουδαπεστη βελιγραδι 7 ωρες , 15 ευρω χωρις κουκετα, 30 σε 6κλινο κουπε.....Το κοιταζα προχ8ες αλλα μαλλον δε θα το επιχειρησω....Απο βελιγραδι 45 με λεωφορειο για θεσσαλονικη.....εχει 2 εταιρειες με δρομολογια απο βελιγραδι θεσσαλονικη παρασκευη, δευτερα,τριτη.....78 με Jat(μια διαδρομη, 108 πηγαινελα) το λιγοτερο που βρηκα.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Να σου πω εγω κατι? Αφου θα κανεις τοσο μακρινη διαδρομη, ειναι κριμα να μην δεις το Σεραγιεβο, γιατι δυσκολα θα σου ξαναδοθει η ευκαιρία να βρεθείς προς τα εκεί.
Ειδικά εφόσον θα πας καλοκαίρι δε πιστεύω να ψυχοπλακοθείς, άλλωστε ζεις δίπλα στο Αουσβιτς !! εχεις συνηθισει σε τετοια εσυ !
Στη θέση σου θα παρέλειπα το Βελιγράδι, είναι πανέμορφο αλλά προσβάσιμο με όλους τους τρόπους, οπότε θα σε φέρει κάποια στιγμή ο δρόμος εκεί.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom