• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

elefinor

Banned
ημουν σιγουρος πως καποιος θα αντιδρουσε !!!
χαιρομαι που τα πατριωτικα μας ενστικτα ειναι ακομα ζωντανα .ΜΠΡΑΒΟ!!!
αλλα λιγο αργα δεν το θυμηθηκαμε ? ολοι αναφερονται σε αυτη τη χωρα εδω και πολλες δεκαετιες ως μακεδονια .....εμεις τωρα παρακαλαμε να κολλησουν και κανενα βορεια , σλαβο - κτλ κτλ
παντα μπροστα απο τις εξελιξεις η ελληνικη εξωτερικη πολιτικη .....
αλλη μια υποθεση που το οποιο δικιο ειχαμε το χασαμε , απο τις λαθος αντιδρασεις....μονο ανεξοδα και χωρις αντικρυσμα συλλαλητηρια εμειναν απο αυτη την ιστορια ...Κριμα
Έλα τώρα άσε τη φιλοσοφία περί αποτυχημένης ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και πες οτι ήθελες να γίνεις προκλητικός, κάτι που το κατάφερες απόλυτα με την αναφορά σου στη "μακεδονία". Η ελληνική εξωτερική πολιτική σου φταίει , όταν εσύ παραδίδεσαι αμαχητί στους γκρουέφσκηδες και έχεις το θράσος να μας το μοστράρεις αναίσχυντα.
Κι επειδή βαριέσαι σίγουρα να διαβάσεις ιστορία, τουλάχιστον άκουσέ την

Last edited by a moderator:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τι έχουμε ώρα αφιερώσεων?

Λοιπόν από τους Σουηδούς Sabaton, το κομμάτι Coat of Arms...

ημουν σιγουρος πως καποιος θα αντιδρουσε !!!
χαιρομαι που τα πατριωτικα μας ενστικτα ειναι ακομα ζωντανα .ΜΠΡΑΒΟ!!!
αλλα λιγο αργα δεν το θυμηθηκαμε ? ολοι αναφερονται σε αυτη τη χωρα εδω και πολλες δεκαετιες ως μακεδονια .....εμεις τωρα παρακαλαμε να κολλησουν και κανενα βορεια , σλαβο - κτλ κτλ
Mπορείς να τη λες και Vardarska (αφού δε σ' αρέσει το επίσημο όνομα), έτσι άλλωστε λεγόταν πριν μερικά χρόνια...

aimg546.imageshack.us_img546_2136_vardarska.png

Last edited by a moderator:

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
ετοιμαζω καλοκαιρινη βολτα σε βουλγαρια , μακεδονια , αλβανια
17 μερες ....με αεροπορικα απο κρητη - αθηνα - βαρνα
επιστροφη τιρανα - αθηνα- κρητη και ξενοδοχεια ...το κοστος μου παει γυρω στα 900 ευρω ....
πως σας φαινεται?
οταν λες μακεδονια τι εννοεις ακριβως;;;;;;

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
τωρα ειδα και τις αντιδρασεις των υπολοιπων .. με το που το ειδα κατευθειαν πατησα παραθεση ...... Vardarska ειναι επισης ενα πολυ ωραιο ονομα σκεψου το και αυτο ... μια ερωτηση που εχω να κανω .. ξερετε φετος ποτε ειναι το beer festival στο βελιγραδι;;;

XrisAround

Member
Επόμενο Ταξίδι
.....Κρήτη.....
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
τωρα ειδα και τις αντιδρασεις των υπολοιπων .. με το που το ειδα κατευθειαν πατησα παραθεση ...... Vardarska ειναι επισης ενα πολυ ωραιο ονομα σκεψου το και αυτο ... μια ερωτηση που εχω να κανω .. ξερετε φετος ποτε ειναι το beer festival στο βελιγραδι;;;
μιας και πέρναγα απο δώ και πρόσφατα έψαχνα κ γώ για το φεστιβάλ, βρήκα αυτά

Belgrade Beer Fest - Home

Beer Festival Calendar - August 2011

οπότε για 17 - 21 Aug 2011 φαίνεται (αν βλέπω καλά)...

sfakhania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
siga re....

σιγα ρε elefinor η οπως σε λενε ...που θα μας πεις να διαβασουμε και ιστορια.... χωρις να περηφανευομαι , αλλα δεν νομιζω να μου τη βγαινεις στο διαβασμα ....αλλα αν θες μπορουμε να αναμετρηθουμε ως προς τις γνωσεις ....απο τον τροπο που γραφεις ...καταλαβαινεις και τα επιχειρηματα

sfakhania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
φοβερο επιχειρημα

ασχολιαστο δε ιστορικα το γεγονος οτι ως επιχειρημα για το μακεδονικο , παραθετεις τραγουδι των iron maiden....πολυ επιστημονικη τεκμηριωση !!!!
καλο συλλαλητηριο !!!!

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Συγγνώμη βρε sfakhania, αλλά διαθέτεις 900 ευρώ, έχεις 17 ημέρες στην διάθεσή σου και θα πας καλοκαιριάτικα στα .... Βαλκάνια?
Με αυτό το χρονικό και χρηματικό περιθώριο βγαίνουν άλλα ταξίδια πολύ πιο ενδιαφέροντα και πιθανώς πιο δύσκολα πραγματοποιήσμα λόγω πχ απόστασης, χρόνου κλπ. Αλλωστε οι περιοχές που θέλεις να επισκεφτείς είναι δίπλα και σου δίνουν την δυνατότητα να πας ανα πάσα ώρα και στιγμή.
Κοίτα για πχ Μαρόκο ή Ινδία ή Καππαδοκία.
Απο την άλλη μεριά βέβαια ο καθείς και τα γούστα του.
Πάντως δεν χάνεις και τίποτα να τους ρίξεις μια ματιά. Μπορεί να αλλάξεις γνώμη. Καλή απόφαση

sfakhania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
anna - panos

οπως επισης ασχολιαστη η υιοθετηση ξενων αρχικων που στα ελληνικα δεν σημαινουν τιποτα (φυρομ) , πατριωτικος σεβασμος στη γλωσσα ....
αλλα αντε πες το στα ελληνικα Π.Γ.Δ.Μ.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Συγγνώμη, αλλά εδώ είναι ταξιδιωτικό φόρουμ, για πολιτικές συζητήσεις πρέπει να πάτε αλλού.

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Λέτε να έχω πρόβλημα να πάω μόνη μου;
Πήγα μόνος μου και είχα αρχικά κι εγώ τους ενδοιασμούς μου, αλλά τελικά συνειδητοποίησα ότι δεν είναι καθόλου επικίνδυνη πόλη. Επειδή στο παλιό κέντρο γενικά υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση παραδοσιακών και αρκετά πιστών μουσουλμάνων, καλό θα ήταν απλά να είσαι ντυμένη σεμνά (όχι υπερβολές βρε παιδί μου, αλλά όχι μίνι φούστα και αμάνικο από πάνω). Κι αυτό όχι για να μη σου επιτεθούν (δε νομίζω ότι παίζει κάτι τέτοιο), απλά για να μην τραβήξεις επικριτικά βλέμματα.

Περπάτησα σχεδόν όλη την πόλη (ήταν ραμαζάνι όταν πήγα και όλα υπολειτουργούσαν), πέρασα από κάποιες λίγο παράξενες φτωχογειτονιές, κλασικό φαινόμενο στα Βαλκάνια, αλλά τίποτα που με έκανε να νιώσω απειλή. Στο κέντρο επίσης έβλεπες μερικούς τουρίστες, οι οποίοι ενίοτε κουβαλούσαν τεράστιες κάμερες, ακριβά κοσμήματα πάνω τους κλπ, οπότε δε νομίζω ότι τίθεται ιδιαίτερο θέμα εγκληματικότητας.

Εμένα αυτή η πόλη μου άφησε έντονα την αίσθηση της αξιοπρέπειας - φτωχοί ή μέσης κατάστασης προς φτωχοί όλοι για τα δεδομένα της Ευρώπης, αλλά δεν έβλεπες ωχαδερφισμό και εκτός από ορισμένους Ρομά δεν υπήρχαν ζητιάνοι σε μεγάλο βαθμό.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Πήγα μόνος μου και είχα αρχικά κι εγώ τους ενδοιασμούς μου, αλλά τελικά συνειδητοποίησα ότι δεν είναι καθόλου επικίνδυνη πόλη. Επειδή στο παλιό κέντρο γενικά υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση παραδοσιακών και αρκετά πιστών μουσουλμάνων, καλό θα ήταν απλά να είσαι ντυμένη σεμνά (όχι υπερβολές βρε παιδί μου, αλλά όχι μίνι φούστα και αμάνικο από πάνω). Κι αυτό όχι για να μη σου επιτεθούν (δε νομίζω ότι παίζει κάτι τέτοιο), απλά για να μην τραβήξεις επικριτικά βλέμματα.

Περπάτησα σχεδόν όλη την πόλη (ήταν ραμαζάνι όταν πήγα και όλα υπολειτουργούσαν), πέρασα από κάποιες λίγο παράξενες φτωχογειτονιές, κλασικό φαινόμενο στα Βαλκάνια, αλλά τίποτα που με έκανε να νιώσω απειλή. Στο κέντρο επίσης έβλεπες μερικούς τουρίστες, οι οποίοι ενίοτε κουβαλούσαν τεράστιες κάμερες, ακριβά κοσμήματα πάνω τους κλπ, οπότε δε νομίζω ότι τίθεται ιδιαίτερο θέμα εγκληματικότητας.

Εμένα αυτή η πόλη μου άφησε έντονα την αίσθηση της αξιοπρέπειας - φτωχοί ή μέσης κατάστασης προς φτωχοί όλοι για τα δεδομένα της Ευρώπης, αλλά δεν έβλεπες ωχαδερφισμό και εκτός από ορισμένους Ρομά δεν υπήρχαν ζητιάνοι σε μεγάλο βαθμό.
Οταν το αποφασίσω λοιπόν θα ζητήσω ξανά τη συμβουλή σου για λεπτομέρειες. Με συγκοινωνία είχες πάει ;

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom