Ηνωμένο Βασίλειο Εδιμβούργο ,εκδρομές.

chrgkoutz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
ΑΠΟΨΗ,για υποψηφιους ταξιδιωτες Highland
-Ελαχιστος χρονος περιηγησης 4 μερες (Με πρωινο ξεκινημα και 3 διανυκτερευσεις, παντα σε διαφορετικο σημειο.
Τυχον επισκεψη του Isle of Skye ειναι εκτος προγραμματος και θελει επιπλεον 2 μερες,με μια διανυκτερευση)
-Μετακινησεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με ενοικιασμενο αμαξι και GPS.
-Μεγιστος χρονος περιηγησης ;;;;;;;;(Προσωπικα πηγα 3φορες χ 3μερες και θα ηθελα να τα γυριζω γι'αλλες τοσες)

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Οσα περισσότερα μπορώ
Δυο μέρες σκέφτομαι να κατσω
Οι δύο μέρες είναι πάρα πολύ λίγες, όπως σου είπαν όλοι πιο πάνω. Αλλά για μένα το πρόβλημα είναι άλλο. Έχω την εντύπωση οτι δεν ξέρεις τι θα πάς να δείς ή τι μπορείς να δείς στα Χάιλαντς. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με!
Σε ρώτησα τι θα ήθελες να δείς περισσότερο και πήρα μία απάντηση γενικότατη....και αν θυμάμαι καλά θα είσαι στο Εδιμβούργο σε λιγότερο απο μία βδομάδα....Δηλαδή δεν έχεις οργανώσει τίποτα;

Για να πείς οτι είδες τα Χάιλαντς, χρειάζεσαι 2 μήνες κατα την προσωπική μου γνώμη ( ηπειρωτικά και νησιωτικά Χάιλαντς). Ο λόγος είναι απλός...έχουν πάρα πολύ όμορφη φύση σε όλη την έκταση τους, μπορείς να κάνεις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες και υπάρχουν πάρα πολλά αξιοθέατα για να επισκεφτείς!

Άνοιξε έναν χάρτη και ψάξε σε απόσταση 200 - 250 χλμ απο το Εδιμβούργο τι θα σε ενδιέφερε να δείς περισσότερο.
Σίγουρα με αυτοκίνητο θα δείς περισσότερα! Υπάρχουν άπειρα καταλύματα κατα μήκος πολλών διαδρομών, αλλά θα πρέπει να είσαι σε αυτά ως τις 20:00 ( όχι πάντα, αλλά συνήθως) γιατί είναι κυρίως B&B και Guest Houses. Ξημερώνει γύρω στις 07:00 και η δύση είναι στις 17:30, οπότε αυτές είναι οι ώρες που μπορείς να δείς τη φύση. Τα χειμερινά ωράρια των αξιοθέατων δεν τα γνωρίζω αλλά φαντάζομαι θα είναι ίδια ή και μικρότερα απο αυτά του καλοκαιριού (09:00-17:30).

Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία!
Οι δύο μέρες είναι πάρα πολύ λίγες, όπως σου είπαν όλοι πιο πάνω. Αλλά για μένα το πρόβλημα είναι άλλο. Έχω την εντύπωση οτι δεν ξέρεις τι θα πάς να δείς ή τι μπορείς να δείς στα Χάιλαντς. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με!
Σε ρώτησα τι θα ήθελες να δείς περισσότερο και πήρα μία απάντηση γενικότατη....και αν θυμάμαι καλά θα είσαι στο Εδιμβούργο σε λιγότερο απο μία βδομάδα....Δηλαδή δεν έχεις οργανώσει τίποτα;

Για να πείς οτι είδες τα Χάιλαντς, χρειάζεσαι 2 μήνες κατα την προσωπική μου γνώμη ( ηπειρωτικά και νησιωτικά Χάιλαντς). Ο λόγος είναι απλός...έχουν πάρα πολύ όμορφη φύση σε όλη την έκταση τους, μπορείς να κάνεις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες και υπάρχουν πάρα πολλά αξιοθέατα για να επισκεφτείς!

Άνοιξε έναν χάρτη και ψάξε σε απόσταση 200 - 250 χλμ απο το Εδιμβούργο τι θα σε ενδιέφερε να δείς περισσότερο.
Σίγουρα με αυτοκίνητο θα δείς περισσότερα! Υπάρχουν άπειρα καταλύματα κατα μήκος πολλών διαδρομών, αλλά θα πρέπει να είσαι σε αυτά ως τις 20:00 ( όχι πάντα, αλλά συνήθως) γιατί είναι κυρίως B&B και Guest Houses. Ξημερώνει γύρω στις 07:00 και η δύση είναι στις 17:30, οπότε αυτές είναι οι ώρες που μπορείς να δείς τη φύση. Τα χειμερινά ωράρια των αξιοθέατων δεν τα γνωρίζω αλλά φαντάζομαι θα είναι ίδια ή και μικρότερα απο αυτά του καλοκαιριού (09:00-17:30).
Κατάλαβα!! Μάλλον θα πρέπει να διοργανώσω ένα ταξίδι αποκλειστικά για Χαιλαντς την επόμενη φορά και τώρα να επικεντρωθώ στο Εδιμβούργο..

jimp

Member
Βόλτα γύρω από Εδιμβούργο, νοικιασμένο αμάξι από πρωι ας πούμε 10 με 10 το βράδυ.
Σκέφτομαι για μία βόλτα σε
1. Stirling Castle
2. Wallace Memorial
3.Doune Castle
4.Βόλτα σε Bracklinn Falls
5. Μέσω Duke's Pass φτάνουμε σε Aberfoyle
6. Από εκεί σε Lake of Μenteith και επίσκεψη σε Inchmahome Priory
7. Λογικά επιστροφή πίσω στο Εδιμβούργο (κάτι που αξίζει να δούμε στην επιστροφή ίσως)

Βλέπετε να βγαίνει σαν πρόγραμμα; Αξίζει να μπούμε στα κάστρα, να προτιμήσουμε κάποιο και να αφήσουμε το άλλο;
Κάποια πρόταση για τις περιοχές που έγραψα, κάποια λεπτομέρεια για, δεν ξέρω, τους δρόμους, κάτι που δεν πρέπει να χάσουμε;

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Βόλτα γύρω από Εδιμβούργο, νοικιασμένο αμάξι από πρωι ας πούμε 10 με 10 το βράδυ.
Σκέφτομαι για μία βόλτα σε
1. Stirling Castle
2. Wallace Memorial
3.Doune Castle
4.Βόλτα σε Bracklinn Falls
5. Μέσω Duke's Pass φτάνουμε σε Aberfoyle
6. Από εκεί σε Lake of Μenteith και επίσκεψη σε Inchmahome Priory
7. Λογικά επιστροφή πίσω στο Εδιμβούργο (κάτι που αξίζει να δούμε στην επιστροφή ίσως)

Βλέπετε να βγαίνει σαν πρόγραμμα; Αξίζει να μπούμε στα κάστρα, να προτιμήσουμε κάποιο και να αφήσουμε το άλλο;
Κάποια πρόταση για τις περιοχές που έγραψα, κάποια λεπτομέρεια για, δεν ξέρω, τους δρόμους, κάτι που δεν πρέπει να χάσουμε;
Πότε;

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Θα σου περιγράψω εν ολίγοις τη δική μου εμπειρία και εύχομαι να βοηθήσω.
Η δύση θα είναι γύρω στις 20:00 με 20:15. Άρα έχετε αρκετές ώρες.
Εγώ έφτασα στο Στέρλινγκ 19:30, μέχρι να τακτοποιηθώ στο δωμάτιο πήγε 20:30. Καρφί έφυγα για μνημείο Ουάλας. Εκεί ξόδεψα 1 & 1/2 ώρα για να φτάσω, να ανέβω με τα πόδια και να μείνω ένα μισάωρο. Στις 22:00 το βράδυ (δεν είχε νυχτώσει ακόμα) πήγα στο κάστρο και έφυγα απο εκεί στις 23:30. Εννοείται οτι δεν μπήκα σε κάνένα απο τα δύο, γιατί όλα τα αξιοθέατα κλείνουν στις 17:30 (όλα αυτά τέλη Ιουνίου). Στην ουσία ξόδεψα 3 ώρες για να μεταβώ σε αυτά τα δύο και να χαζέψω τη θέα και το περίβολο τους....Θεωρώ οτι για το Στέρλινγκ και την επίσκεψη σε αυτά τα δύο αξιοθέατα (να μπείς) χρειάζεσαι 4-5 ώρες. Για κάποιον που δεν είναι και πολύ των μουσειακών χώρων ένα 3ωρο φτάνει.
Το Doune Castle το επισκέφτηκα την επόμενη μέρα. Χρειάζεσαι ένα 2ωρο γιατί είναι αρκετά τουριστικό! Συνιστώ επίσκεψη πρωινή, πρίν μαζευτεί το τσούρμο!
Στο Lake of Μenteith έκανα πέρασμα εκείνη τη μέρα, με μικρή στάση στο Aberfoyle και τελικό προορισμό το εθνικό πάρκο Τρόσακς έως loch Katrine. Τους καταράκτες Bracklinn δεν τους είδα, αλλά είναι ένα μισάωρο απο Στέρλινγκ.
Το πρόγραμμα βγαίνει αρκετά καλά, γιατί έχετε αρκετές ώρες ημέρας και ανάλογα πως θα πάει συνιστώ αυτό στον γυρισμό
https://www.scottishcanals.co.uk/destinations/the-kelpies/

Last edited:

yllos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Στο Aberfoyle είχε ένα μαγαζί με χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια που λειτουργούσε όλο το χρόνο και αφού θα κάνεις μία στάση εκεί αν σε ενδιαφέρει ρίξε μια ματιά. To μαγαζί λέγεται The Olde Christmas Shoppe. Eπίσης στο Aberfoyle πήρα το πιο χιουμοριστικό μαγνητάκι που ήταν καμια 10αριά πρόβατα πάνω σε μία γέφυρα και έγραφε Rush Hour in Aberfoyle.

jimp

Member
Στο Aberfoyle είχε ένα μαγαζί με χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια που λειτουργούσε όλο το χρόνο και αφού θα κάνεις μία στάση εκεί αν σε ενδιαφέρει ρίξε μια ματιά. To μαγαζί λέγεται The Olde Christmas Shoppe. Eπίσης στο Aberfoyle πήρα το πιο χιουμοριστικό μαγνητάκι που ήταν καμια 10αριά πρόβατα πάνω σε μία γέφυρα και έγραφε Rush Hour in Aberfoyle.
Στο Aberfoyle πήγατε πουθενά κοντά για περπάτημα σε κανένα δάσος εκεί κοντά ή μόνο στο χωριό;

STKF

Member
Για το κάστρο του Stirling θα σου την γνώμη μου. Καλοσυντηρημένο, μικρό σχετικά, ωραίο σημείο θέας και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον το στρατιωτικό μουσείο που φιλοξενεί . Η μονάδα από την οποία προέρχονται τα εκθέματα είχε πολεμήσει από την περίφημη μάχη της Μπαλακλάβα μέχρι και στην μάχη της Κρήτης!
Δεν θα το έλεγα άχαστο αξιοθέατο ειδικά αν έχεις πάει σε αυτό του Εδιβούργου εκτός αν είσαι ,,<<κυνηγός>> κάστρων η σε ενδιαφέρει το μουσείο.

jimp

Member
Για το κάστρο του Stirling θα σου την γνώμη μου. Καλοσυντηρημένο, μικρό σχετικά, ωραίο σημείο θέας και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον το στρατιωτικό μουσείο που φιλοξενεί . Η μονάδα από την οποία προέρχονται τα εκθέματα είχε πολεμήσει από την περίφημη μάχη της Μπαλακλάβα μέχρι και στην μάχη της Κρήτης!
Δεν θα το έλεγα άχαστο αξιοθέατο ειδικά αν έχεις πάει σε αυτό του Εδιβούργου εκτός αν είσαι ,,<<κυνηγός>> κάστρων η σε ενδιαφέρει το μουσείο.
Σε αυτό του Εδιμβούργου πρέπει να μπούμε δηλαδή,είναι αχαστο; Θα είμαι και με άτομα που η σχέση τους με την ιστορία είναι κάπως χάλια.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom