Sassenach77
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Κατάλαβα τι ήθελες να μου πείςτωρα προσεξα οτι εγραψα "Κανονικα στα δεξια",εννοωντας τα δεξιοτιμονα, ενω ο συμπλεκτης ειναι αριστερα.Sorry,αν σε μπερδεψα.
Κατάλαβα τι ήθελες να μου πείςτωρα προσεξα οτι εγραψα "Κανονικα στα δεξια",εννοωντας τα δεξιοτιμονα, ενω ο συμπλεκτης ειναι αριστερα.Sorry,αν σε μπερδεψα.
Μπήκα στη Rendalcar και τα αυτόματα ήταν μεγάλα αυτοκίνητα...τι να το κάνω το μεγάλο αυτοκίνητο ; Έκλεισα τελικά με 40€ τη μέρα....δεν ξέρω αν είναι φθηνό ή ακριβό, αλλά τέλος,! έκλεισε και τη τελευταία "λεπτομέρεια".1.Σωστη, Αυτοματη κι Ανετη.
2.Πρωτη φορα ακουω να ζητουν εγγραφα κλπ για ενοικιαση αυτοκινητου. Καταγραφεις το Νο καρτας σου και τελος. Τι συστηματα ειναι αυτα;
Και γιατι Airtickets για αυτοκινητο; Εγω τελευταια βρισκω παντα φθηνοτερη τη EconomyCarRentals και μετα την RentalCar και φυσικα χωρις δεσμευσεις ποσων κλπ. Κανεις την κρατηση σου (αφου ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ, ιδιως σε οτι αφορα τις επιπλεον χρεωσεις για τυχον εξτρα ασφαλεια -δεν χρειαζεται,κατα την αποψη μου- το ποσο που δεσμευουν ως ρητρες για προστιμα, κλησεις κλπ) κι εχεις και το δικαιωμα, αν βρεις καλυτερη τιμη μεχρι την πραγματοποιηση του ταξιδιου σου, να ακυρωσεις την 1η κρατηση και να κανεις νεα.
Αρα γιατι να περιοριστεις και ν'ασχολεισαι με χαρτογιακαδες;
Done !!!Ευχομαι το ταξιδι σου να ειναι τοσο υπεροχο, οσο θα ηθελες , απλα υπενθυμιζω.
Να μην βιαζεσαι να φευγεις απο την εξοχη και την υπεροχη φυση.Απολαυσε την μεχρι να νυχτωσει.
Μην βιαστεις να διασχισεις τα Highlands. Κανε στασεις, πηγαινε σε σημεια, που βλεπεις μακρια απο τον δρομο, ανεβα λοφους κι oταν βλεπεις δρομακι που θεωρεις οτι μπορει να σε οδηγησει σε καποιο ομορφο σημειο, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ!
Καλο μεσημερι κι απο εμεναDone !!!
Καλημέρα είπαμε ;;; Δεν είπαμε Πολύ καλημέρα σας
Καλησπέρα !Καλησπέρα σε όλους,
Λοιπόν κλείσαμε εισιτήρια και 20-27/01 πάμε Σκωτία. Η έδρα μας θα είναι το Εδιμβούργο. Έχω σκεφτεί να ακολουθήσουμε το εξής πρόγραμμα. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου να παραλάβουμε το αυτοκίνητο που θα έχουμε ήδη νοικιάσει μέσω ιντερνετ για μια μέρα.
1η ερώτηση:Από Rentalcars.com είναι εντάξει; Έχετε νοικιάσει ποτέ;
Η διαδρομή που αναφέρεις οτι θέλετε να κάνετε απο το Εδιμβούργο έως το Όμπαν είναι περίπου 3,5 ώρες να πάς και 3,5 ώρες να γυρίσεις, χωρίς καμία στάση και χωρίς καθυστέρηση απο κυκλοφορία....κάτι λίγο δύσκολο, αν θέλεις να μπείς και να βγείς απο τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Σκωτίας που είναι η Γλασκώβη και το Εδιμβούργο και να περάσεις απο τέτοια μέρη χωρίς να κάνεις ούτε μία στάση!!! Τον Ιανουάριο στη Σκωτία νυχτώνει γύρω στις 15:00 το απόγευμα...και ο μέσος όρος ηλιοφάνειας είναι 2 ώρες!Την επόμενη κιόλας ημέρα (Κυριακή) πρωί πρωί (8.30) σκέφτομαι να κάνουμε μια ημερήσια εκδρομή. Προορισμός θα είναι το Ομπάν. Σκέφτομαι να ακολουθήσουμε τη διαδρομή μέσω Γλασκώβης (με προαιρετική στάση για καφέ και πρωινό ή έστω να τη διασχίσουμε;! 2η ερώτηση με στάση ή χωρί;. Μετά να πάρουμε το δρόμο που περνάει από Μπάλοχ, Λουσ, Ινβερμπεγκ, Ινβεραρναρ.... μέχρι το Ομπάν. Αν τα καταφέρουμε και φτάσουμε μεσημέρι, να φάμε μεσημεριανό, να κάνουμε τις βόλτες μας και μετά να επιστρέψουμε Εδιμβούργο.
Όπως σημειωθεί ότι σε αυτή την εκδρομή θα είμαστε 4 ενήλικες, εκ των οποίων οι 2 οδηγοί και 1 παιδί 6 ετών.
Και εδώ έρχεται η 2η ερώτηση.... Δεδομένου ότι θα έχουμε και τον 6χρονο γιο μας μαζί, αν τελικά δεν αντέξουμε για Ομπάν. εναλλακτικά που προτείνετε να σταματήσουμε για μεσημεριανό και βόλτες;;; Εγώ θέλω να κάνουμε τη διαδρομή που σας ανέφερα... αλλά λόγω παιδιού, μικρής ημέρας και καιρού δεν ξέρω πόσο εφικτό θα είναι, οπότε ας υπάρχει και πλαν Β.
Ολόκληρη η πόλη είναι must! Για το κάστρο υπολόγισε ένα 3ωρο, ανάλογα βέβαια με τους ρυθμούς που βλέπετε αξιοθέατα.Τη Δευτέρα και την Τρίτη η σκέψη είναι να τις περάσουμε στο Εδιμβούργο. Παλιά πόλη, Κάστρο, Μουσεία, Υπόγειες στοές κτλ...
3η ερώτηση: Έχετε να προτείνετε κάτι ως "must" σε ό,τι αφορά τόσο τα αξιοθέατα, όσο και το φαγητό;;;
Την Γλασκώβη δεν την έχω δεί, οπότε δεν θέλω να πώ κάτι.Τη Τετάρτη, που θα είμαστε οι τρεις μας (εγώ, ο σύζυγος και ο γιος μας) λέγαμε να πάρουμε το τρένο και να πάμε Στέρλιγκ ή Γλασκώβη. Προσωπικά προτιμώ Στέρλινγκ και λέω να αφήσουμε τη Γλασκώβη για την επόμενη φορά.
4η ερώτηση: Στέρλινγκ ή Γλασκώβη;;;;;