• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ: θετικά, αρνητικά, κατάλληλα για...

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Διαφωνώ στο ότι χρειάζεται οπωσδήποτε αυτοκίνητο.Τουλάχιστον,πριν 2 χρόνια που πήγα εγώ,το λεωφορείο πήγαινε σε όλα τα μερη του νησιού αρκετά συχνά μπορώ να πω.Θα επανέλθω με πληροφορίες για πολλά νησιά.;)
Τα νέα σου λοιπόν είναι πιο φρέσκα από τα δικά μου.
Καλή εξέλιξη η ύπαρξη συγκοινωνίας.

Το λεωφορείο εκτός από τους κύριους οικισμούς σε πηγαίνει και στις παραλίες?

agalipas

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΣΛΑΝΔΙΑ , Λίμνη Τιτικάκα
αλλο εχουμε ακουσει,διαβασει μας εχουν πει και αλλο να μας πει τα θετικα και αρνητικα ενος νησιου ατομα που εχουν παει και ενδεχομενως καποιοι πολλες φορες.
γιατι καποιος που εχει την επειρια ενος νησιου μπορει πιο καλα να ισοσταθμισει τα θετικα και τα αρνητικα.οσο γνωστη και να ειναι η Μυκονος θα ειχε ενδιαφερον να την αναλυσουν αυτοι που την εχουν ζησει.
στο "μας έχουν πει","έχουμε διαβάσει και ακούσει" αναφερόμουν σε άτομα που έχουν πάει, όλοι έχουμε τουλάχιστον ένα γνωστό που τα έχει επισκεφθεί και μας έχει πει εντυπώσεις αρνητικές και θετικές. νομίζω οτι δεν διαφέρουν απο τη παραπάνω κριτική που είναι για Μύκονο. ώστόσο κάθε κριτική μπορεί να φανεί χρήσιμη στον καθένα.;)

theloellinika

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μυστικό
Ταξίδι-Όνειρο
Αγαθονήσι-Ψέριμος
Τα νέα σου λοιπόν είναι πιο φρέσκα από τα δικά μου.
Καλή εξέλιξη η ύπαρξη συγκοινωνίας.

Το λεωφορείο εκτός από τους κύριους οικισμούς σε πηγαίνει και στις παραλίες?
Ναι,πηγαινει Στενό και Λιβάδι (οι πιο δημοφιλείς παραλίες), όπως επίσης και Ανάληψη.Φυσικά ανεβαινει στη χώρα και επίσης πραγματοποιούνται εκτακτα δρομολόγια όταν υπάρχει άφιξη πλοίου ή αεροπλάνου ή αναχώρηση...Αυτά εν έτει 2010!Ελπίζω να είναι ακόμα έτσι και καλύτερα!!

theloellinika

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μυστικό
Ταξίδι-Όνειρο
Αγαθονήσι-Ψέριμος
ΚΥΘΝΟΣ

Θετικά
-πολύ κοντά στην πρωτεύουσα
-σχετικά οικονομικές επιλογές διαμονής και φαγητού
-από τις ομορφότερες και πιο παραδοσιακές Χωρες των Κυκλάδων,μέσα στη βουκαμβίλια,το άσπρο μπλε και την παχιά σκιά
-η εξίσου όμορφη και "ανταγωνίστρια" Δρυοπίδα με τις στέγες από κεραμμύδια
-η μοναδική παραλία της Κολώνας: Δύο παραλίες σε μία!
-Συμπαθητικές και ήσυχες παραλίες,χωρίς όμως να είναι και ερημικές
-Αν είσαι σκαφάτος,νομίζω πέτυχες διάνα.Δένεις όπου θέλεις όποτε θέλεις και γυρνάς όλο το νησί!
-Παραλίες να έχεις να βλέπεις για ένα μήνα!
-Αν σου αρέσει η παράδοση,θα ξετρελαθείς με τις τσαμπούνες και τα λαγούτα.
-Τα μοναδικά γλυκά (κουταλιού-ταψιού) και σπιτικά λικέρ που θα βρεις στη Χώρα.Θα τα θέλεις ΟΛΑ!
-Εκπληκτική γαρίδα στο λιμανι
-Αν χρειαστείς ταξί,οι τιμές είναι λογικές (μιλάμε για τιμές νησιού όμως,έτσι; ) και σίγουρα δεν θα ξεμείνεις σε καμιά ερημιά ξημερώματα.
-Η πλειονότητα των επισκεπτών είναι...ντόπιοι που γυρίζουν στον τόπο τους για διακοπές και λίγοι λοιποί Έλληνες.Ξένοι τουρίστες σχεδόν καθόλου.(προσωπικά μου αρεσει αυτό,γι αυτό το βάζω στα θετικά)

Αρνητικά
-Αραιά δρομολόγια από Πειραιά.Ισως τα πράγματα είναι καλύτερα από Λαύριο.
-Οι συγκοινωνίες στο νησί είναι στα όρια του ανεκτού,κάποιες φορες τα ξεπερνάνε και αυτά!
-Γενικά ένα μικρό αυτοκινητάκι ή ένα μηχανάκι θα βόλευε,διότι αλλιώς χάνεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τις περισσότερες και ομορφότερες παραλίες του νησιού.Ευτυχώς στην Κολώνα πας και με καραβάκι!(10 ευρώ/άτομο νομίζω)
-Οι επιλογές για φαγητο είναι λίγες και χωρίς μεγάλη ποικιλία.
-Από νυχτερινή ζωή ψόφια πράματα γενικά.Υπάρχει όμως το "Ακρωτήρι" στο Μέριχα (λιμάνι),για διασκέδαση μεχρι το πρώτο φως του ήλιου(έχω ακούσει πολύ καλά λόγια-δεν έχω παει εγώ) και κάποια καλόγουστα μπαράκια στη Χώρα.
-Η διαμονή δεν είναι σε όλα τα ενοικιαζόμενα καλή,υπάρχουν πολλά παράπονα.
-Ωρες ωρες νιώθεις πως κανείς δε δίνει δεκάρα για το αν θα ξαναπατήσεις στο νησί λόγω των παραπόνων σου!

Ενδείκνυται για ζευγάρια που αποζητούν ηρεμία,ηρεμία και πάλι ηρεμία.
Για οικογένειες που θέλουν διακοπές χωρίς πονοκεφάλιασμα για πλήρη οργάνωση αυτή τη φορά.
Για μοναχικές διακοπές!
Για κουλτουριάρηδες.
Και φυσικά,για σκαφάτους!(Δίπλα σου το πιο πιθανό να έχει "παρκάρει" ο Γονίδης...-τόπος καταγωγής του γαρ!)

Αντενδείκνυται για όσους θέλουν νυχτερινή ζωή και για όσους θελουν ένα νησί που να είναι μέτριο και πάνω,από άποψη πολυκοσμίας.
Για όσους γενικά γουστάρουν ποικιλία στις επιλογές φαγητού/καφέ.
Για όσους θέλουν να νιώθουν ότι ανά πάσα στιγμή έχουν ό,τι χρειαστούν δίπλα τους!

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Και φυσικά,για σκαφάτους!(Δίπλα σου το πιο πιθανό να έχει "παρκάρει" ο Γονίδης...-τόπος καταγωγής του γαρ!)
Μάλλον είναι σχεδόν μόνιμο "αξιοθέατο" του νησιού. Εμείς τον πετύχαμε σε διπλανό τραπέζι σε ταβέρνα στο Μέριχα. :D

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
;) ΚΩΣ

ΘΕΤΙΚΑ
- τιμές (μειωμένος συντελεστης κλπ)
- έντονη διασκέδαση - νεολαία
- πολλες εναλλακτικές για μονοήμερες γειτονικές αποδράσεις ( Απο Ρόδο μεχρι- παράλια)
- Αρχαιολογία - παράδοση
- Ανεμοι ( για λάτρεις των θαλασσιων σπορ)
- φιλική στους ποδηλάτες (Κως)

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

- προσσέγγιση
- τιμές (συμφέρει να πάς με οργανωμένο πρακτορείο απο Αγγλια παρα μεμονωμένα απο Ελλαδα)
- πολυκοσμία (βλεπε street bar)
- Αγγλοι

:cool::cool::cool:

paefstra

Member
Εν τω μεταξύ, παρατήρησα ότι οι μισοί κάτοικοι ονομάζονται "Γονίδης" ή "Γονιδάκης"....Το μυαλό μου δεν είχε πάει στο γνωστό celebrity.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μύκονος

Θετικά:
-Διακοπές σε ένα από τα διασημότερα θέρετρα του κόσμου, ίσως το καλύτερο της Μεσογείου.
-Άπειρες επιλογές για διασκέδαση για όλα τα γούστα
-Εκπληκτικές επιλογές για φαγητό
-Αρκετά καταπληκτικά ξενοδοχεία.
-Ίσως οι καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων, συναγωνίζονται της Μήλου.
-Εύκολη πρόσβαση από Αθήνα αλλά και για μας τους βόρειους (απ' ευθείας αεροπορική σύνδεση και Aegean και Ολυμπιακή το καλοκαίρι)
-Όμορφη χώρα (διατηρητέος οικισμός) με πολύ λαό από όλες τις φυλές του κόσμου να σουλατσάρει στα στενά.

Αρνητικά:
-Πανάκριβα. Τα πάντα. Ακριβά τα χάλια, πολύ ακριβά τα μέτρια, πανάκριβα τα καλά.
-Πολυκοσμία Ιούλιο-Αύγουστο
-Έχουν χτίσει παντού και αυτό αλλοιώνει τον αυθεντικό χαρακτήρα του νησιού, ειδικά μεταξύ των χωριών.
-Πολύς αέρας πολύ συχνά (δεν επηρεάζει πάντως με κυματισμό τις καλές νότιες παραλίες)
-Διάχυτο το κλίμα σνομπισμού ειδικά από τους "και καλά κυριλέ" έλληνες επισκέπτες της.
Αφού το θέλει τόσο πολύ ο kalspiros, ας συμπληρώσω κι εγώ τα δικά μου για Μύκονο (παραθέτω τα δικά σου thessaris γιατί μερικά δε με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη).

ΜΥΚΟΝΟΣ

Θετικά
1.
Η αύρα, τώρα που είναι και trendy σε άλλα τόπικ :) Ναι μη γελάτε, είναι κάποια νησιά που το je ne sais quoi έχει ποτίσει και τις πέτρες. Στη Μύκονο (αν αγνοήσετε τα αρνητικά που παραθέτω παρακάτω), θα νιώσετε να σας παρασύρει το κλίμα του νησιού και λίγο περισσότερο κοσμοπολίτες απ'ό,τι συνήθως.
2. Καλές επιλογές διασκέδασης. Σίγουρα όχι άπειρες. Πολλή κίνηση, κόσμος, χαβαλές σε ορισμένα μαγαζιά. Τα καλύτερα για τους άνω των 30 παραμένουν σε πριβέ πάρτυ και κυριλάτα μπαρ πεντάστερων ξενοδοχείων.
3. Το Πάσχα εκεί (όσο είχαν λεφτά οι Έλληνες).
4. Πολλά ωραία μέρη για φαγητό, αρκετά από αυτά όμως με χάσμα ποιότητας/τιμής. Αν πας να φας καλά, θα πας στα τοπ, θα φας εξαιρετικά, αλλά θα τα σκάσεις.
5. Φανταστικές παραλίες. Αμμώδεις, πολλές, με πεντακάθαρα παγωμένα νερά. Δεν είναι όλες με beach bar, ή, ακόμα κι αν έχουν, πολλές έχουν lounge μουσική.
6. Πολύ ωραία μαγαζιά, με πράγματα που μπορεί να μη βρεις Αθήνα
7. Η Δήλος
8. Πολύ όμορφη χώρα
9. Γενικά δε θα πλήξεις ποτέ.

Αρνητικά:
1. Πολύς κόσμος 15 Ιουλίου με τέλη Αυγούστου, όπως παντού. Πάτε Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Πάσχα.
2. Ο party χαρακτήρας του νησιού εκφυλίστηκε - από εκεί που γλεντούσαν απλοί άνθρωποι και πρίγκηπες δίπλα δίπλα πριν κάποιες δεκαετίες, αυτή η αθωότητα χάθηκε και μετατράπηκε στο εξής: α) οι πλούσιοι Έλληνες και οι wannabe, ασχολούνται μόνο με το θεαθήναι. Αυτοί δε διασκεδάζουν, απλώς στέκονται με τη σαμπάνια στο χέρι στα στέκια και γενικά πράττουν σαν να είναι στην Αθήνα, απλώς σε νησιώτικο κλίμα. β) οι τρελαμένοι Ιταλοί και έφηβοι Έλληνες οι οποίοι ακούν τόσα χρόνια για Μύκονο και αποφάσισαν να τρέξουν εκεί και να παρτάρουν σαν να μην υπάρχει αύριο, ουρλιάζοντας μυκονοοοοοοοος, τρεκλίζοντας στους δρόμους και δημιουργώντας μια αγορά για χάρη της οποίας ανοίγουν ένα σωρό μαγαζιά. Μπλιαχ. Οι δύο παραπάνω κατηγορίες ευθύνονται για το ξεπεσμό της Μυκόνου τα τελευταία χρόνια.
3. Ο αέρας, όπως είπε ο thessaris.
4. Μμ...οι Μυκονιάτες :) Όπως σε όλα τα νησιά που είδαν στα καλά καθούμενα πολλά λεφτά από τουρισμό.

Για συγκοινωνίες δε μπορώ να πω με σιγουριά, αλλά γενικά από τη χώρα ξεκινούν αρκετά λεωφορεία. Τώρα για το που πάνε και πόσο γρήγορα, ας πει κάποιος άλλος ειδικότερος.

theloellinika

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μυστικό
Ταξίδι-Όνειρο
Αγαθονήσι-Ψέριμος
Μάλλον είναι σχεδόν μόνιμο "αξιοθέατο" του νησιού. Εμείς τον πετύχαμε σε διπλανό τραπέζι σε ταβέρνα στο Μέριχα. :D
Aααα εμεις την ώρα που τρώγαμε στο Μέριχα,τον βλέπουμε να βγαίνει,να παίρνει ένα δίσκο με τις γαριδούλες που λέγαμε,να τον πηγαίνει στο κότερο και μετά ξανά έξω!:bleh:

Εν τω μεταξύ, παρατήρησα ότι οι μισοί κάτοικοι ονομάζονται "Γονίδης" ή "Γονιδάκης"....Το μυαλό μου δεν είχε πάει στο γνωστό celebrity.
Σίφνος ε...Θα περάσεις τέλεια...Το αγαπημένο μου νησί!Ρε παιδιά,απο ποτε υπάρχει αυτό το υπέροχο σάιτ και δεν το ξέρω;;;:roll:

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
4. Μμ...οι Μυκονιάτες :) Όπως σε όλα τα νησιά που είδαν στα καλά καθούμενα πολλά λεφτά από τουρισμό. .
Δεν θα έλεγα στα καλά καθούμενα. Η Μύκονος ζει καλά από τον τουρισμό δεκαετίες τώρα. Δεν είναι κομήτες.

Ο χαρακτηρισμός αυτός θα μου ταίριαζε περισσότερο για νησιά τύπου Φολέγανδρος, που ξαφνικά έγινε της μόδας πριν λίγα χρόνια, ανεβάζοντας τιμές στα ύψη και ενδεχομένως χωρίς να μπορεί και να "υποστηρίξει" με επαγγελματικό τρόπο αυτή την άνοδο.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Δεν θα έλεγα στα καλά καθούμενα. Η Μύκονος ζει καλά από τον τουρισμό δεκαετίες τώρα. Δεν είναι κομήτες.

Ο χαρακτηρισμός αυτός θα μου ταίριαζε περισσότερο για νησιά τύπου Φολέγανδρος, που ξαφνικά έγινε της μόδας πριν λίγα χρόνια, ανεβάζοντας τιμές στα ύψη και ενδεχομένως χωρίς να μπορεί και να "υποστηρίξει" με επαγγελματικό τρόπο αυτή την άνοδο.
Ναι, αλλά πριν την άνοδο αυτή οι άνθρωποι ήταν φτωχοί, αμόρφωτοι ψαράδες και κτηνοτρόφοι. Δεν ήταν πχ Σύρος. Και δεν έγιναν Φολέγανδρος, έγιναν Μύκονος, προορισμός παγκόσμιου βεληνεκούς...
Επαγγελματίες είναι πάντως, δε λέω το αντίθετο. Απλώς σκληροί και δύσκολοι άνθρωποι.

maria30

Member
Επόμενο Ταξίδι
??????
Αφού το θέλει τόσο πολύ ο kalspiros, ας συμπληρώσω κι εγώ τα δικά μου για Μύκονο (παραθέτω τα δικά σου thessaris γιατί μερικά δε με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη).

ΜΥΚΟΝΟΣ

Θετικά
1. Η αύρα, τώρα που είναι και trendy σε άλλα τόπικ :) Ναι μη γελάτε, είναι κάποια νησιά που το je ne sais quoi έχει ποτίσει και τις πέτρες. Στη Μύκονο (αν αγνοήσετε τα αρνητικά που παραθέτω παρακάτω), θα νιώσετε να σας παρασύρει το κλίμα του νησιού και λίγο περισσότερο κοσμοπολίτες απ'ό,τι συνήθως.
2. Καλές επιλογές διασκέδασης. Σίγουρα όχι άπειρες. Πολλή κίνηση, κόσμος, χαβαλές σε ορισμένα μαγαζιά. Τα καλύτερα για τους άνω των 30 παραμένουν σε πριβέ πάρτυ και κυριλάτα μπαρ πεντάστερων ξενοδοχείων.
3. Το Πάσχα εκεί (όσο είχαν λεφτά οι Έλληνες).
4. Πολλά ωραία μέρη για φαγητό, αρκετά από αυτά όμως με χάσμα ποιότητας/τιμής. Αν πας να φας καλά, θα πας στα τοπ, θα φας εξαιρετικά, αλλά θα τα σκάσεις.
5. Φανταστικές παραλίες. Αμμώδεις, πολλές, με πεντακάθαρα παγωμένα νερά. Δεν είναι όλες με beach bar, ή, ακόμα κι αν έχουν, πολλές έχουν lounge μουσική.
6. Πολύ ωραία μαγαζιά, με πράγματα που μπορεί να μη βρεις Αθήνα
7. Η Δήλος
8. Πολύ όμορφη χώρα
9. Γενικά δε θα πλήξεις ποτέ.

Αρνητικά:
1. Πολύς κόσμος 15 Ιουλίου με τέλη Αυγούστου, όπως παντού. Πάτε Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Πάσχα.
2. Ο party χαρακτήρας του νησιού εκφυλίστηκε - από εκεί που γλεντούσαν απλοί άνθρωποι και πρίγκηπες δίπλα δίπλα πριν κάποιες δεκαετίες, αυτή η αθωότητα χάθηκε και μετατράπηκε στο εξής: α) οι πλούσιοι Έλληνες και οι wannabe, ασχολούνται μόνο με το θεαθήναι. Αυτοί δε διασκεδάζουν, απλώς στέκονται με τη σαμπάνια στο χέρι στα στέκια και γενικά πράττουν σαν να είναι στην Αθήνα, απλώς σε νησιώτικο κλίμα. β) οι τρελαμένοι Ιταλοί και έφηβοι Έλληνες οι οποίοι ακούν τόσα χρόνια για Μύκονο και αποφάσισαν να τρέξουν εκεί και να παρτάρουν σαν να μην υπάρχει αύριο, ουρλιάζοντας μυκονοοοοοοοος, τρεκλίζοντας στους δρόμους και δημιουργώντας μια αγορά για χάρη της οποίας ανοίγουν ένα σωρό μαγαζιά. Μπλιαχ. Οι δύο παραπάνω κατηγορίες ευθύνονται για το ξεπεσμό της Μυκόνου τα τελευταία χρόνια.
3. Ο αέρας, όπως είπε ο thessaris.
4. Μμ...οι Μυκονιάτες :) Όπως σε όλα τα νησιά που είδαν στα καλά καθούμενα πολλά λεφτά από τουρισμό.

Για συγκοινωνίες δε μπορώ να πω με σιγουριά, αλλά γενικά από τη χώρα ξεκινούν αρκετά λεωφορεία. Τώρα για το που πάνε και πόσο γρήγορα, ας πει κάποιος άλλος ειδικότερος.
Χειρότερο Πάσχα από Μύκονο δεν θα μπορούσες να βρεις πουθενά αλλού, και έχω πάει σε πολλούς προορισμούς. Έχασα πάσα ιδέα, καμία κατανυξη τίποτα που να σου θυμίσει ότι είναι Πάσχα. Πήγα πριν 7 χρόνια ,είχαν λεφτά οι Έλληνες. Α !!! και σημειωτέον έχω κάνει διακοπές στην Μυκονό πάνω απο 10 φορές σε διάφορες εποχές και ήταν πολύ καλά , αλλά όχι Πάσχα με τίποτα ξανά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom