paefstra
Member
Εντάξει, κάποια παιδιά (χμ...) ουρλιάζουν "Μύκονοοοοος", αλλά μόνο όταν έχει κάμερα του Star. Είναι πιο ώριμο.
Κοίτα,πιστεύω ότι έχει σημασία και το τι θες να παρεις από ένα νησί (γενικά,από ένα ταξίδι,όπου κι αν είναι αυτό.)Θέλω με τρέλα να πάω Μύκονο και δε βρίσκω παρέα,ακριβώς για το λόγο ότι τη θεωρούν ξεπερασμένη.Ομως είμαι σίγουρη ότι η Μύκονος δεν είναι αυτό που μας προβάλλουν.Εντάξει,οι παραλίες της δεν είναι ό,τι πιο εύκολο φαντάζομαι με τόσο κόσμο που έχει αλλά τα χωριά της και γενικά το τοπίο δεν αλλάζει,κι ας είναι μαζεμένες όλες οι φυλές του κόσμου! Θελω πολύ να πάω για να δω τους μύλους της,τα σοκάκια της,να ακούσω τους τσαμπουνιέρηδες στο κατεξοχήν νησί της τσαμπούνας ρε αδερφέ! (αν ξέρεις,βρίσκεις άκρες!) Εννοείται ότι στα έκτροπα δε ζυγώνωαυτο που πρεσβευει η Μυκονος με αφηνει παγερα αδιαφορο.μαλιστα την θεωρω και αρκετα ξεπερασμενη.εχει αλλωστε τοσα ωραιοτερα νησια.
οι celebtities θα εξακολουθουν να πηγαινουν και σαν τα προβατα θα ακολουθουν και οι υπολλοιποι.ομως εχει χαθει η αιγλη του παρελθοντος.
πριν 8 χρονια που πηγα για ενα 24ωρο σχηματισα την χειροτερη εντυπωση σχεδον για ολα.μας ειπε ταξιτζης οτι σε ολο το νησι εχει μονο 13 ταξι!και το διαπιστωσαμε κι εμεις.
το super paradise απ τα πιο αισχρα beach bar που εχω δει.μια πισινα χαβουζα,κοσμος οτι να ναι και στη μεση δυο λολιτες να φιλιουνται στο στομα.μπυρες να αφριζουν σαν σαμπανιες στα σωματα και γενικα μια κατασταση που μου προκαλουσε απεχθεια.
σχεδον παντου εβλεπες κοσμο να επιδεικνυει το φουσκωμενο γυμνασμενο σωμα του.γενικοτερα ενα δηθεν.
καθησα πολυ λιγο αλλα και ενα μηνα να καθομουν την ιδια αποψη θα ειχα.αλλωστε η Μυκονος ειναι καλη αν σου ταιριαζει στον χαρακτηρα σου οτι ηλικια και να εχεις.ξερεις τι ειναι και τι θα συναντησεις.
Εγώ βρήκα πολύ θετικό του νησιού ότι μπορείς να πας και χωρίς αυτοκίνητο, ξεχνάς τι θα πει οδήγηση και ξεκουράζεσαι.σκιαθ0ς
θετικα
διασκεδαση
συγκ0ινωνιες
παραλιες
φαγητ0
διαμ0νη
2 ωρες μ0ν0 απ0 β0λ0
σχετικα φθηνα ακτ0πλ0ικα απ0 23 ατ0μ0- 65 0χημα απλ0
αρνητικα
αγγλ0ι
εχει την φημη η μυκ0ν0ς της β.ελλαδ0ς
με 0χημα εισαι απλας
πανε 0ι παντες
0ικ0γενεις ζευγαρια υπ0ψηφι0ι υπ0ψηφιες κτλ
Προσυπογράφω και στα θετικά και στα αρνητικά και να συμπληρώσω οτι μετά τους Εγκρεμνούς, αγαπημένη μου παραλία είναι το Καλαμίτσι και δεν είναι και τόσο ταλαιπωρία να φτάσεις (σε σχέση με άλλες πάντα) αλλά για τους δρόμους έχεις απόλυτο δίκιο.Λευκάδα
Θετικά:
- Δε χρειάζεται πλοίο
- Δεν έχει διόδια (ακόμα) στην είσοδο του νησιού αμα πας με αμαξι
- Ειναι ο παραδεισος των σκαφατων , αφου εχει μια υπεροχη μαρινα, αλλα και σκαφατος να μην εισαι αξιζει εστω για βολτα.
- Η πολη προκαλει διφορουμενα σχολια, αλλα για μενα αξιζει εστω ενας περιπατος στο "ιστορικο κεντρο".
- Οι δυτικες ακτες οταν δεν εχει κυμα (δες παρακατω)
- Η ορεινη Λευκαδα και ειδικα οι Καρυες- Εγκλουβη, που οπως και στη Ζακυνθο, ξεχνας οτι βρισκεσαι σε νησι
- Οι φιλοξενοι και ευγενικοι ντοπιοι , ειδικα στα χωρια, που μερικοι αν και δε σε ξερουν σε προσκαλουν για καφε
- Τιμες ικανοποιητικες αν ξερεις που θα πας
- Πολλα ταξιδιωτικα πρακτορεια να σου οργανωσουν εκδρομες στα νησακια , στις σπηλιες και στις δυτικες ακτες, αμα δε θες να ταλαιπωρηθεις (γτ φτυνεις αιμα σε μερικες) με το αμαξι να φτασεις η αν δεν εχεις καθολου μεσο.
- Οι καταρρακτες
Αρνητικά:
- Το Νυδρί, που αν και σε ομορφο σημειο, υπαρχουν αρκετα προβληματα πρακτικα.
- Οι ανατολικες ακτες προς Αιτωλοακαρνανια που ουσιαστικα δεν προκειται περι κανενος ιδιαιτερου μερους. Σε μερικες ακτες δε μπορεις καθολου να κολυμπησεις λογω μεγαλων κοτρωνων.
- Το αισχρα κακοδιατηρημενο σπιτι του Σικελιανου διπλα απο το ομωνυμο κηποθεατρο.
- Το κακοδιατηρημενο σπιτι του Βαλαωριτη.
- Η υπερτιμημενη παραλια της Βασιλικης. Σακατευεις ποδια χερια κτλ. Καλυτερα να παρεις απλα καραβακι προς Αγιοφιλι.
- Ορισμενοι δρομοι που οδηγουν σε παραλιες . Αξεχαστη θα μου μεινει η ατελειωτη κακοτραχαλη κατηφορα/ανηφορα προς Καβαλικευτα/Καλαμιτσι που απορω πως αντεξε ενα απλο Φιατ να ανεβει και δεν μας εμεινε σε καμια στροφη. Ευτυχως ο τζιπατος απο πισω ειχε υπομονη και κατανοηση.
- Οσο πανεμορφες και να ναι οι δυτικες ακτες, που εχουν καταστησει τη Λευκαδα στα τοπ 10 διαφορων τουριστικων προορισμων, ετσι και σηκωσει κυμα, δεν μπορεις να ευχαριστηθεις μπανιο. Την πρωτη φορα που πηγα στο Καθισμα μαγευτηκα. Απο τη δευτερη και μετα ειχε κυμα , αερα, οποιος τολμουσε να μπει εστω για μια βουτια σακατευοταν στις πετρες (γενικα στην Λευκαδα σπανιζουν ακτες με αμμο) και οι περισσοτεροι απλα στεκονταν εκει που σκαει το κυμα και βρεχονταν σαν μωρα. 2-3 πνιγμοι το χρονο δυστυχως.
Συνισταται:
Σε ολους οσοι αναζητουν ομορφο νησι, με διάφορες επιλογές, χωρις πολλα εξοδα πλοιων κτλ, για ηρεμες γενικα καταστασεις.
Δεν συνισταται:
Στα φανατικα παρτυ ανιμαλς. Εξαλλες καταστασεις στη Λευκαδα γιοκ.