• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία ΕΛΒΕΤΙΑ ή ΑΛΣΑΤΙΑ????

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
meli, από αυτές που ανέφερες.....κατά σειρά....Βέρνη- Λουκέρνη- Βασιλεία- Ζυρίχη.
Η κάθε μια έχει την ομορφιά της βέβαια, η πρωτεύουσα είναι πιο αρχοντική ωστόσο. Λουκέρνη και Βασιλεία μοιάζουν λίγο μεταξύ τους...Γέφυρες, ποτάμι, όμορφα κτίρια, πλακόστρωτα...Και ψηλά τα πράσινα βουνά. Θα το ευχαριστηθείς!!

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
ψηφιζω αλσατια ,απλα υπεροχη!!!!!!
για δες και μελανα δρυμο που ειναι επισης πολυ κοντα.
ο συνδιασμος των 2 ειναι ο καλυτερος για μενα αν θελεις μοναδικη φυση και παραμυθενιο σκηνικο.

chrisbd

Member
Αυτοκίνητο θαχω,ανοιξη θα παω,τιποτα άλλο δεν εχω κλεισει...για κανε προταση για αλπεις..:roll:
Μία πολύ ωραία διαδρομή είναι που δεν είναι σε μεγάλο υψόμετρο ειναι αυτή Montreux Aigle Leysin Ormont-Dessus Gsteig Saanen Botingen Spiez Interlaken. Στο Aigle υπάρχει και ένα κάστρο με μουσείο κρασιού. Το Leysin είναι χιονοδρομικό κέντρο.
Εάν βρεθείς στο Interlaken να ξέρεις ότι μπορείς να πάρεις το τρένο για Jungfrau, όπου είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός με το μεγαλύτερο υψόμετρο(3500μ) στην Ευρώπη και τον μεγαλύτερο ίσως παγετώνα. Το εισητήριο είναι τσουχτερό αλλά πιστεύω ότι αξίζει η διαδρομή. Εγώ ατύχησα γιατί ο καιρός ( παρατηρείς σε ζωντανή σύνδεση στο Interlaken τον καιρό στην κορυφή) δεν ήταν καλός είχε ομίχλη.
Υπάρχουν επίσης κάποια περάσματα (Pass) όπως Great St. Bernard Pass (Martigny Aosta) , Bernina Pass ( St Moritz Tirano) τα οποία ναι μεν έχουν καταπληκτική θέα αλλά είναι σε μεγάλο υψόμετρο, ο δρόμος έχει φουρκέτες και θέλει προσοχή.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
εστιάζω Αλσατία και ρωτώ κι εγώ: Παραθέτω χωριά της Αλσατίας και θα ήθελα απόψεις από όσους τα έχουν επισκεφτεί: Riquewihr, Ribeauville, Hunawihr, Eguisheim, Kaysersberg (το Colmar το άφησα απ' έξω γιατί είναι αυτονόητο)

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Riquewihr, Ribeauville, Hunawihr, Eguisheim απλά κουκλίστικα,θα πάς και την άλλη μέρα θα θέλεις να ξαναπάς.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Και το Kaysersberg στην ίδια κατηγορία (των κουκλίστικων) ανήκει. Εγώ θα προσθέσω και το Obernai που είναι πιο μεγάλο χωριό μεν αλλά κι αυτό μου άρεσε. Προφανώς θα κάνεις μια διαδρομή Colmar - Strasbourg ή το ανάποδο με αυτοκίνητο για να τα δεις όλα. Τα παίρνεις με τη σειρά, και σταματάς από λίγο σε καθένα. Όποιο σου κάνει κλικ μένεις περισσότερο. Αξίζει όμως να τα δεις όλα έστω και από λίγο.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
και εμείς τελικά τρελατήκαμε με τις εικόνες αυτών των χωριών και από το πρώτο σχέδιο που θα πηγαίναμε 3 μέρες Στρασβούργο, 1 μέρα Βασιλεία, το αλλάξαμε 1 μέρα χωριά Αλσατίας, 2 μέρες Στρασβούργο, 1 μέρα Μελανάς Δρυμός (λόγω του χειμώνα), αλλά όπως πάνε τα πράγματα με την απεργία στις 23/02 μας βλέπω να μένουμε και Βασιλεία τελικά η κάπου γύρω γύρω...Ζυρίχη μήπως;;)

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
σας ευχαριστώ πολύ, Ivana θα είμαστε την ίδια περίοδο πάνω!

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
σας ευχαριστώ πολύ, Ivana θα είμαστε την ίδια περίοδο πάνω!
welcome to club!!!! :D

εμείς με τον Αχιλλέα με την συζυγό του και φίλους μας, ήδη κάναμε ένα γρουπάκι 6 ατόμων....βλέπω τώρα μεγαλώνουμε όπως και οι μέρες μας εκεί:D... θα λέμε στο αεροδρόμιο!

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Τελικα, παμε Βασιλεία-Ζυρίχη-Λουκέρνη-Βέρνη.
Οποιος εχει να μου προτεινει κατι που δεν πρεπει να χασω να δω, αξιοθεατα,η καποιο καλο εστιατοριο...
Περιμενω προτασεις...:)

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
:clap::clap:Τέλεια!! Θα είστε με αυτοκίνητο meli??

Πάω να βρω τα σκονάκια μου και θα επανέλθω να σου γράψω ό,τι περισσότερο μπορώ....Θα το ευχαριστηθείτε πολύ:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom