ΕΡΣΗ
Member
Στο εν λογω site παρατιθενται αρκετες φωτογραφιες οι οποιες πιστοποιουν οτι το ρολοι και το δημαρχειο της Κοζανης τουλαχιστον βρισκοντουσαν εκει ηδη στις αρχες του 20ου αιωνα. album : kozani fotos kozanis kozanhΒάζε και ημερομηνίες στις φώτο που ποστάρεις... άλλο 1930 άλλο 1900 και άλλο 1821...
Δε μπορω να σου τις βαλω μεμονωμενα γιατι δε με αφηνει για λογους πνευματικων δικαιωματων.
Και οντως η Κοζανη ηταν μια πολυ αξιολογη ελληνικη πολη της Μακεδονιας, σε αντιθεση με αυτα τα περιφημα Βοδενα εξ αιτιας των οποιων την ακουσα- και μην κοιτας το σημερινο της χαλι, το οποιο εν πολλοις οφειλεται στην "αναπτυξη" λογω ΔΕΗ.
Και στο αλλο που λες οτι
εχεις σε ενα βαθμο δικιο, απο τις φωτογραφιες βγαινει μια αισθηση φτωχειας και μιζεριας, αλλα δεν ξερω αν αυτο οφειλεται αποκλειστικα στην πραγματικη κατασταση- ππου σαφωνς υπηρχε φτωχεια- η στο μεσον: εννοω οτι μια τοσο παλια φωτογραφια η οποια ειναι επιπλεον και ασπρομαυρη δε μπορει να αποδωσει την πραγματικοτητα. Υπαρχει η περιπτωση δηλαδη οτι στη φωτογραφια της Εδεσσας, ισως η πραγματικοτητα που απεικονιζει να ειναι πολυ καλυτερη απο αυτην που παρουσιαζεται τελικα σε εμας.Εννοείται ότι εκείνη την εποχή όλες οι ελληνικές πόλεις ήταν στο χάλι που βλέπεις. Μην παραμυθιάζεστε με αντιδικίες και βλακείες. Μπορώ να σου παραθέσω φωτογραφίες της εποχής από όλη την Ελλάδα (βόρεια, νότια, δυτική και ανατολική) και θα νομίζεις ότι έχουν τραβηχτεί στα βάθη της Μικράς Ασίας.
Αυτο το εχω παρατηρησει σε φωτογραφιες που ειχε τραβηξει ο πατερας μου σε ασπρομαυρο φιλμ. Απεικονιζε καποια μερη που δε μου φαινοντουσαν και σπουδαια, αλλα οταν ετυχε να τα επισκεφθω (και το μερος δεν ειχε αλλαξει καθολου) το βρηκα πολυ καλυτερο απο την απεικονηση του στη φωτογραφια. Ισως η ελλειψη χρωματος να μας επιτεινει μια αισθηση "φτωχιας".