fotast
Member
Η διάρκεια έχει μειωθεί στον ένα χρόνο εδώ και καιρό.
Ακριβώς, κι αυτό γιατί δεν έχουμε συμμορφωθεί ως κράτος ακόμη με την έκδοση νέων ταυτοτήτων τύπου κάρτας. Μάλιστα οι ΗΠΑ εχουν δηλωσει πως αν δεν έχουμε προχωρήσει στη διαδικασία αυτή μέχρι και το τέλος του 2018, θα αναστείλλουν το visa waiver πρόγραμμα για τη χώρα μας.Η διάρκεια έχει μειωθεί στον ένα χρόνο εδώ και καιρό.
Και εγω αυτο ηξερα, αλλα εδω πλεον στο επισημο site λεει οτι ειναι 2 ετη...Η διάρκεια έχει μειωθεί στον ένα χρόνο εδώ και καιρό.
Λέει οτι για πολλές απο τις χώρες που συμμετέχουν ειναι τα δύο έτη, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα για ποιες.Και εγω αυτο ηξερα, αλλα εδω πλεον στο επισημο site λεει οτι ειναι 2 ετη...
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e2s1
Οποτε προφανως αυτος ο περιορισμος ισχυει για Ελληνες πολιτες (1 ετος). Κλασσικα περιμενουμε στο παρα ενα για να αποφασισουμε να τις αλλαξουμε μαλλον...Ακριβώς, κι αυτό γιατί δεν έχουμε συμμορφωθεί ως κράτος ακόμη με την έκδοση νέων ταυτοτήτων τύπου κάρτας. Μάλιστα οι ΗΠΑ εχουν δηλωσει πως αν δεν έχουμε προχωρήσει στη διαδικασία αυτή μέχρι και το τέλος του 2018, θα αναστείλλουν το visa waiver πρόγραμμα για τη χώρα μας.
Καλό ταξίδι ! Και άσε να λύσουν άλλοι τα μυστήρια.....UPDATE: RESOLVED!
Tελικά το δέχτηκε με ATHENS αντί για ATTICA!!! Περίεργο γιατί η περιοχή που μένω διοικητικά ανήκει στον Πειραιά αλλά ούτε αυτό το δεχόταν... Και το ΑΤΗΕΝS δεν το δέχτηκε και με την πρώτη.... Μυστήρια πράγματα....
Εγκριση σε 5" κυριολεκτικά, οπότε τέλος καλό όλα καλά!
Καλό ταξίδι ! Και άσε να λύσουν άλλοι τα μυστήρια.....
Αν δεν έμεινες παραπάνω μέρες πας με την ίδια.γεια σας,
θα ηθελα να μαθω αν εφοσον εχω ταξιδεψει και παραμεινει στις ΗΠΑ για 90 μερες, πρεπει να βγαλω νεα esta η αν μπορω να ξαναπαω με αυτη που εχω (ισχυει μεχρι Απριλιο 2019).