Διεθνής ασφάλεια (Πράσινη κάρτα)

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Το τι καλύπτει η πράσινη κάρτα εξαρτάται απο την ασφάλεια που έχει ο καθένας. Οπότε για όλες αυτές τις απορίες θα πρέπει να πάρει κάποιος τηλέφωνο στη ασφαλιστική του και να πάρει απαντήσεις για αυτά που ρωτάς.

polidoros

Member
Το τι καλύπτει η πράσινη κάρτα εξαρτάται απο την ασφάλεια που έχει ο καθένας. Οπότε για όλες αυτές τις απορίες θα πρέπει να πάρει κάποιος τηλέφωνο στη ασφαλιστική του και να πάρει απαντήσεις για αυτά που ρωτάς.
Λίγο πολύ όλες οι ασφαλιστικές τα ίδια καλύπτουν. Ρώτησα περισσότερο για το πρακτικό του θέματος, δηλ. αν κάποιος χρειάστηκε οδική βοήθεια και πως βρήκε την οδική βοήθεια που τον μετέφερε σε συνεργείο (η τον επαναπάτρισε) κάνοντας χρήση της πράσινης κάρτας.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Λίγο πολύ όλες οι ασφαλιστικές τα ίδια καλύπτουν.
Μη παίρνεις και όρκο γι αυτό.

αν κάποιος χρειάστηκε οδική βοήθεια
Ευτυχώς ως τώρα δεν έχω χρειαστεί την ασφάλεια για το αυτοκίνητο μου εκτός Ελλάδας και δεν μπορώ να μεταφέρω εντυπώσεις.

escursione

Member
Η πράσινη κάρτα χρειάζεται σε περίπτωση που τρακάρεις στο εξωτερικό, δεν έχει καμία σχέση με την οδική βοήθεια και μάλιστα πρέπει να την έχεις σε 2 αντίγραφα άμα τρακάρεις σου κρατάνε το ένα για να συννενοηθουν οι ασφαλιστικές. Για την οδική βοήθεια θα την πληρώνεις επιπλέον στο ασφαλιστήριο όπου στο συμβόλαιο γράφει με ποια εταιρία συνεργάζεται η ασφαλιστική σου κ τι καλύπτει σε περίπτωση που τη χρειαστείς σε Ελλάδα ή εξωτερικό καθως και τους όρους μεταφοράς σε συνεργείο η επαναπατρισμο. Για οδική βοήθεια στο εξωτερικο νομίζω η express service καλύπτει σε όλη την Ευρώπη.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Υπάρχει σχετικό θέμα. (Διεθνής ασφάλεια)
Σε περίπτωση βλάβης παίρνεις τηλ. στην ασφάλεια σου στην Ελλάδα και αυτοί κανονίζουν να σου στείλουν την οδική βοήθεια. (εννοείται ότι θα έχεις την αντίστοιχη κάλυψη)
Μου συνέβη στην Τουρκία (Σμύρνη)

polidoros

Member
Η πράσινη κάρτα χρειάζεται σε περίπτωση που τρακάρεις στο εξωτερικό, δεν έχει καμία σχέση με την οδική βοήθεια και μάλιστα πρέπει να την έχεις σε 2 αντίγραφα άμα τρακάρεις σου κρατάνε το ένα για να συννενοηθουν οι ασφαλιστικές. Για την οδική βοήθεια θα την πληρώνεις επιπλέον στο ασφαλιστήριο όπου στο συμβόλαιο γράφει με ποια εταιρία συνεργάζεται η ασφαλιστική σου κ τι καλύπτει σε περίπτωση που τη χρειαστείς σε Ελλάδα ή εξωτερικό καθως και τους όρους μεταφοράς σε συνεργείο η επαναπατρισμο. Για οδική βοήθεια στο εξωτερικο νομίζω η express service καλύπτει σε όλη την Ευρώπη.
Ευχαριστώ για την απάντηση, κάτι τέτοιο πίστευα κι εγώ χωρίς να είμαι σίγουρος. Άρα πράσινη κάρτα τυπικά για να περάσεις τα σύνορα (σαν ασφαλισμένο όχημα) και έξτρα ασφαλιστική κάλυψη για οδική βοήθεια. Σωστά;

polidoros

Member
Υπάρχει σχετικό θέμα. (Διεθνής ασφάλεια)
Σε περίπτωση βλάβης παίρνεις τηλ. στην ασφάλεια σου στην Ελλάδα και αυτοί κανονίζουν να σου στείλουν την οδική βοήθεια. (εννοείται ότι θα έχεις την αντίστοιχη κάλυψη)
Μου συνέβη στην Τουρκία (Σμύρνη)
Μόνο με πράσινη κάρτα; Χωρίς να έχεις πληρώσει για επιπλέον για οδική βοήθεια;

adiaforos

Member
Μόνο με πράσινη κάρτα; Χωρίς να έχεις πληρώσει για επιπλέον για οδική βοήθεια;
Έχεις μόνο τις καλύψεις που προβλέπει η ασφάλειά σου, μην τα μπερδεύεις. Δεν αλλάζει κάτι με την πράσινη κάρτα, πέραν του ότι αναγνωρίζεται η ασφαλιστική κάλυψη που έχεις στο εξωτερικό. Για οποιεσδήποτε απορίες για τις καλύψεις, πού ισχύουν και πού όχι, αν πληρώνεις και πόσο ανάλογα το περιστατικό, απευθύνσου στην ασφαλιστική σου.

polidoros

Member
Έχεις μόνο τις καλύψεις που προβλέπει η ασφάλειά σου, μην τα μπερδεύεις. Δεν αλλάζει κάτι με την πράσινη κάρτα, πέραν του ότι αναγνωρίζεται η ασφαλιστική κάλυψη που έχεις στο εξωτερικό. Για οποιεσδήποτε απορίες για τις καλύψεις, πού ισχύουν και πού όχι, αν πληρώνεις και πόσο ανάλογα το περιστατικό, απευθύνσου στην ασφαλιστική σου.
Με μπέρδεψες περισσότερο. Μου λες δηλαδή ότι όποιες καλύψεις έχω στην Ελλάδα τις έχω κι στην υπόλοιπη Ευρώπη; Τώρα ρωτάω εδώ για να πάρω γνώση από χρήστες της πράσινης κάρτας, και μετά θα μιλήσω και με την ασφαλιστική.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Με μπέρδεψες περισσότερο. Μου λες δηλαδή ότι όποιες καλύψεις έχω στην Ελλάδα τις έχω κι στην υπόλοιπη Ευρώπη; Τώρα ρωτάω εδώ για να πάρω γνώση από χρήστες της πράσινης κάρτας, και μετά θα μιλήσω και με την ασφαλιστική.
Γιατί δεν έχεις πάρει ήδη την ασφαλιστική σου εταιρεία να σου λύσει όλες σου τις απορίες και ρωτάς εδώ και μπερδεύεσαι.

adiaforos

Member
Στην Ευρώπη έχεις τις ασφαλιστικές καλύψεις που σου δίνει η ασφαλιστική σου εταιρεία για την Ευρώπη και θα τις μάθεις μόνο από την ασφαλιστική σου εταιρεία. Η πράσινη κάρτα είναι άσχετη, είναι ένα μέσο διευκόλυνσης μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών διαφορετικών χωρών σε περίπτωση ατυχήματος και ιδίως αφορά την ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων.
Για να ξεμπερδευτείς: Τις καλύψεις σου στο εξωτερικό τις ξέρει η ασφαλιστική σου εταιρεία και εκεί θα απευθυνθείς.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom