Διεθνής ασφάλεια (Πράσινη κάρτα)

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Συμφωνώ με τον @adiaforos .
Τώρα σχετικά με την οδική βοήθεια δεν έχει σχέση με την πράσινη κάρτα. Είναι ένα έξτρα συμβόλαιο που το κάνεις συνήθως μαζί με την ασφάλεια.
Πέρυσι που χρειάστηκα την οδική μου στη Σερβία, κάλεσα το τηλέφωνο που είχε επάνω το ασφαλιστηριο για οδική. Αυτοί πήραν όλα τα στοιχεία ( που βρίσκομαι κτλ) και τα προώθησαν στην οδική που συνεργάζονται. Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο ο οδηγός από την ξένη οδική για να του πω που ακριβώς είμαι. Εν τω μεταξύ όμως είχε λυθεί το πρόβλημα μου και του είπα ότι τελικά δεν χρειάζομαι οδική βοήθεια - είχα ήδη ειδοποιήσει και στην Ελλάδα.
Πολύ σημαντικό. Εγώ είχα την εντύπωση ότι δικαιούμαι επαναπατρισμό του αυτοκινήτου. Τελικά όμως μου είπαν ότι δεν...
Πριν την ανανέωση της ασφάλειας έψαξα πολύ ποιες οδικές προσφέρουν επαναπατρισμό του αυτοκινήτου και δεν ζητούν τα μαλλιά της κεφαλής τους. Διάβασα πολλούς όρους από διάφορες οδικές και διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι το αποφεύγουν και σε στέλνουν στο πλησιέστερο συνεργείο. Καλύπτουν και κάποια λίγα έξοδα διαμονής και μεταφοράς όσο το αυτοκίνητο επισκευάζεται. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις στο γυρίζουν πίσω στην Ελλάδα. Αυτά όλα βέβαια για σχετικά οικονομικές περιπτώσεις οδικής βοήθειας. Οπότε το ασφαλισα κάπου όπου υπό προϋποθέσεις θα μου το γυρίσουν πίσω.
Ελπίζω να μην μου ξανά χρειαστεί γιατί από πέρυσι είχα ένα άγχος και είναι και ο λόγος που δεν θα κάνω φέτος οδικό με το δικό μου αυτοκίνητο.
Σαν γενικότερη συμβουλή, διάβασε πολύ καλά τους όρους των συμβολαίων, τόσο ασφαλείας όσο και οδικής βοήθειας και ρώτησε για επεξηγήσεις τους ίδιους σε ότι απορία έχεις.
Αυτά από εμένα.

Last edited:

polidoros

Member
Στην Ευρώπη έχεις τις ασφαλιστικές καλύψεις που σου δίνει η ασφαλιστική σου εταιρεία για την Ευρώπη και θα τις μάθεις μόνο από την ασφαλιστική σου εταιρεία. Η πράσινη κάρτα είναι άσχετη, είναι ένα μέσο διευκόλυνσης μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών διαφορετικών χωρών σε περίπτωση ατυχήματος και ιδίως αφορά την ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων.
Για να ξεμπερδευτείς: Τις καλύψεις σου στο εξωτερικό τις ξέρει η ασφαλιστική σου εταιρεία και εκεί θα απευθυνθείς.
Το ξέρω ότι μόνο η ασφαλιστική μου θα μου απαντήσει στα ερωτήματά, μου φυσικά με το δικό της συμφέρων . Εδώ ρωτώ για εμπειρίες ανθρώπων που χρησιμοποίησαν την πράσινη κάρτα για να διευκολυνθούν σε περίπτωση ατυχήματος η βλάβης του οχήματός τους. Αλλά μάλλον κανένας δεν έχει χρειαστεί οδική βοήθεια για να μας πει τι έκανε.

polidoros

Member
Συμφωνώ με τον @adiaforos .
Τώρα σχετικά με την οδική βοήθεια δεν έχει σχέση με την πράσινη κάρτα. Είναι ένα έξτρα συμβόλαιο που το κάνεις συνήθως μαζί με την ασφάλεια.
Πέρυσι που χρειάστηκα την οδική μου στη Σερβία, κάλεσα το τηλέφωνο που είχε επάνω το ασφαλιστηριο για οδική. Αυτοί πήραν όλα τα στοιχεία ( που βρίσκομαι κτλ) και τα προώθησαν στην οδική που συνεργάζονται. Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο ο οδηγός από την ξένη οδική για να του πω που ακριβώς είμαι. Εν τω μεταξύ όμως είχε λυθεί το πρόβλημα μου και του είπα ότι τελικά δεν χρειάζομαι οδική βοήθεια - είχα ήδη ειδοποιήσει και στην Ελλάδα.
Πολύ σημαντικό. Εγώ είχα την εντύπωση ότι δικαιούμαι επαναπατρισμό του αυτοκινήτου. Τελικά όμως μου είπαν ότι δεν...
Πριν την ανανέωση της ασφάλειας έψαξα πολύ ποιες οδικές προσφέρουν επαναπατρισμό του αυτοκινήτου και δεν ζητούν τα μαλλιά της κεφαλής τους. Διάβασα πολλούς όρους και διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι το αποφεύγουν και σε στέλνουν στο πλησιέστερο συνεργείο. Καλύπτουν και κάποια λίγα έξοδα διαμονής και μεταφοράς όσο το αυτοκίνητο επισκευάζεται. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις στο γυρίζουν πίσω στην Ελλάδα. Αυτά όλα βέβαια για σχετικά οικονομικές περιπτώσεις. Οπότε το ασφαλισα κάπου όπου υπό προϋποθέσεις θα μου το γυρίσουν πίσω.
Ελπίζω να μην μου ξανά χρειαστεί γιατί από πέρυσι είχα ένα άγχος και είναι και ο λόγος που δεν θα κάνω φέτος οδικό με το δικό μου αυτοκίνητο.
Σαν γενικότερη συμβουλή, διάβασε πολύ καλά τους όρους των συμβολαίων, τόσο ασφαλείας όσο και οδικής βοήθειας και ρώτησε για επεξηγήσεις τους ίδιους σε ότι απορία έχεις.
Αυτά από εμένα.
Μπράβο ρε vasiliss
απαντάς με εμπειρία, αυτό θέλω.

Αναφορά

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Πριν ένα μήνα πήρα την ασφαλιστική και είπα ότι θα ταξιδέψω εξωτερικό και έκανα αίτηση να πάρω μαζί μου την ασφάλεια κλοπής που έχω. Δήλωσα και τις χώρες που θα πάω.
Για την οδική είδα ποτέ χώρες καλύπτει η ιντεραμερικαν που έχω, χωρίς να κάνω κάτι άλλο.
Επίσης, σημαντικό, μου είπαν ότι μόνο μια ασφαλιστική σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις την κλοπής μαζί σου. Αλήθεια η ψέματα δεν ξέρω, Έληγε το συμβόλαιο μου και δεν είχα περιθώρια να το ψάξω

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Επίσης, σημαντικό, μου είπαν ότι μόνο μια ασφαλιστική σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις την κλοπής μαζί σου. Αλήθεια η ψέματα δεν ξέρω,
Ποια ασφαλιστική είναι αυτή; Γιατί ως τώρα ήξερα οτι καμία ασφαλιστική εδώ στην Ελλάδα δεν σε καλύπτει για κλοπή σε καμία χώρα που περιλαμβάνεται στη πράσινη κάρτα. Μετά το μήνυμα σου πήρα και ρώτησα ξανά και πάλι την ίδια απάντηση πήρα.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Ποια ασφαλιστική είναι αυτή; Γιατί ως τώρα ήξερα οτι καμία ασφαλιστική εδώ στην Ελλάδα δεν σε καλύπτει για κλοπή σε καμία χώρα που περιλαμβάνεται στη πράσινη κάρτα. Μετά το μήνυμα σου πήρα και ρώτησα ξανά και πάλι την ίδια απάντηση πήρα.
Η εθνικη

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Μόνο με πράσινη κάρτα; Χωρίς να έχεις πληρώσει για επιπλέον για οδική βοήθεια;
Εννοείται ότι στο ασφαλιστήριό σου θα έχεις κάλυψη (και θα έχεις πληρώσει το αναλογούν ποσόν) για οδική βοήθεια στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτε επί πλέον. Αν πάθεις βλάβη (όπως εγώ στην Τουρκία) παίρνεις τηλέφωνο στην ασφαλιστική σου στην Ελλάδα, τους περιγράφεις που βρίσκεσαι και αυτοί θα σου στείλουν την τοπική οδική βοήθεια η οποία θα σε μεταφέρει.

Στη δική μου περίπτωση (είχα βλάβη στην αντλία καυσίμου) με πήρε τηλέφωνο μια ώρα μετά ο οδηγός της οδικής βοήθειας και μιλώντας μου Τουρκικά μου ζήτησε να του πω που ακριβώς βρισκόμουν. Ευτυχώς ήμουν κοντά σε ένα μεγάλο γερανό που φαινόταν από απόσταση και του λέω με τα λιγοστά Τουρκικά μου «κ(ι)ρμ(ι)ζού μπουγιούκ βίντς» (κόκκινος μεγάλος γερανός). Με πήγε σε συνεργείο όπου ο τεχνικός δοκίμασε πρώτα μήπως δεν έχει βλάβη η αντλία αλλά έχουν απλώς οξειδωθεί οι επαφές των καλωδίων και αφού βεβαι9ώθηκε για τη βλάβη και είχε ήδη περάσει η ώρα μου λέει να πάω το πρωί της επόμενης όπου θα ρωτούσε για το ανταλλακτικό, θα μου έλεγε την τιμή και αν συμφωνούσα θα προχωρούσε στην επισκευή. Όλη η συνεννόηση βέβαια στα Τουρκικά και στη νοηματική! Τη άλλη το πρωί πήγα στο συνεργείο και μου είπε δύο τιμές, μια για το ορίτζιναλ ανταλλακτικό της Bosch και μία (τα μισά περίπου) για ιμιτασιόν. Προτίμησα το ορίτζιναλ. Όταν αργότερα ρώτησα τον δικό μου τεχνικό στην Ελλάδα, μου είπε ότι τόσο θα στοίχιζε και η αντίστοιχη επισκευή εδώ.

Όλα αυτά το 2015 σε ταξίδι μου σε Σμύρνη - Παμούκαλε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom