• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Διαφημιστικά κόλπα

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Σχετικά με το τελευταίο που αναφέρεις... αυτό είναι μια πολύ συνηθισμένη τακτική μερικών πρακτόρων. Να σου λένε ότι το πακέτο δεν είναι διαθέσιμο πια σε αυτή την τιμή για τους γνωστούς λόγους.... όπως ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος ο αεροπορικός ναύλος στον οποίο είναι βασισμένη η τιμή του πακέτου κτλ. Αυτό συμβαίνει είτε στην περίπτωση που οι τιμές είναι μόνο "βιτρίνα" και το πακέτο είναι ανύπαρκτο (χωρίς κάποιες κρατημένες θέσεις κτλ), οπότε με μια εύκολη δικαιολογία προσπαθεί να σου πουλήσει κάτι άλλο... Είτε όταν ο πράκτορας λέει την αλήθεια! Αυτό βέβαια μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος ο οικονομικός ναύλος μιας πτήσης, οπότε και το κόστος ανεβαίνει.
Αρα..επανερχόμαστε σε αυτό που ανέφερε το συγκεκριμένο θέμα...ότι μιλάμε για διαφημιστικά κόλπα ....κακόγουστα μάλιστα!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Φυσικά υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Υπάρχουν πολλά γραφείου που διαφημίζουν προϊόντα ανύπαρκτα, σε πολύ χαμηλές τιμές. Αυτά τα γραφεία αρχικά στοχεύουν στο να «φέρουν τον πελάτη μέσα» και στην συνέχεια, με διάφορους τρόπους, να του πουλήσουν κάτι άλλο. Θέλει πραγματικά μεγάλη προσοχή και ψάξιμο πριν επιλέξετε τον καλύτερο διοργανωτή. Έχω ακούσει για γραφεία που έπαιρναν τηλέφωνο τους πελάτες τους την ώρα που περίμεναν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν, με σκοπό να τους ανακοινώσουν ότι τελικά η εκδρομή τους ακυρώνεται.

Προσωπική μου συμβουλή είναι να αποφεύγεται τα γραφεία «κράχτες» που διαφημίζουν εκδρομές σε εξευτελιστικές τιμές, όταν δεν υπάρχει κάτι το οποίο να δικαιολογεί την τιμή αυτή.
Συμφωνώ απόλυτα.
Το Versus μου έστειλε ενημερωτικό μέσω της American Express και διαφημίζει Νέα Υόρκη 6 ημέρες με 359 ευρώ!!!!!! Δηλαδή αν δεν είναι κόλπο αυτό, τότε τι είναι?
Και νομίζω ότι πλέον έχει ξεφύγει από την κατηγορία του κόλπου και μπαίνει στην κατηγορία της απάτης.
Η Lufthansa στην προσφορά της δίνει μόνο το εισιτήριο 349 ευρώ. Και είναι και προσφορά.
Από ότι κατάλαβα το κόλπο του συγκεκριμένου γραφείου έχει ως εξής:
Λέει για παράδειγμα Ινδία-Νεπάλ 9, 14, 15 μέρες από 899 ευρώ. Το πιθανότερο είναι το 899 να είναι κράχτης που δεν ισχύει και αν δεν είναι, τότε αφορά το 8ήμερο. Αλλά ποιός νοήμων άνθρωπος θα πήγαινε Ινδία - Νεπάλ για 5 μέρες? ( οι 3 είναι το πήγαινε-έλα).
Το τελικό όμως που μένει στον πελάτη είναι ότι το γραφείο αυτό είναι φτηνό. Δεν είναι όμως.
Αν προστεθούν όλα τα κρυφά έξοδα, τότε η τιμή φτάνει αυτή του Heronia ή του Cosmorama.

Last edited by a moderator:

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Παιδια οι ανθρωποι ειναι τοσο απατεωνες,που δεν παει αλλο!!:mad:\
Και δεν μιλαω για το συγκεκριμενο μονο,αλλα για ολα τα γραφεια γενικως!!
Ηθελαν οι γονεις μου να πανε Κων/πολη με γνωστο γραφειο και πηρα να ρωτησω σε ποιο ξενοδοχειο τους πανε,για το βρω στο ιντερνετ! Ξερετε ποια ηταν η απαντηση???
Οτι το ονομα μπορουσαν να μου το δωσουν,μονο εφοσον κλεισουν και δωσουν προκαταβολη!!!:mad::mad::mad:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Φυσικά και είναι απόρρητο αυτό! Φαντάσου δηλαδή να μην θέλεις να κλείσεις τελικά και να θέλεις το όνομα του ξενοδοχείου απλά και μόνο για παραπλανητικούς - τρομοκρατικούς σκοπούς! :haha::haha::haha:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ηθελαν οι γονεις μου να πανε Κων/πολη με γνωστο γραφειο και πηρα να ρωτησω σε ποιο ξενοδοχειο τους πανε,για το βρω στο ιντερνετ! Ξερετε ποια ηταν η απαντηση???
Οτι το ονομα μπορουσαν να μου το δωσουν,μονο εφοσον κλεισουν και δωσουν προκαταβολη!!!:mad::mad::mad:
Καλά τώρα, επειδή σε ένα πρακτορείο δε σούλεγαν το όνομα ξενοδοχείου βάφτισες όλο τον κλάδο απατεώνες;

Για να μαζευτούμε λίγο λέω εγώ. Πιο πάνω όλα τα παιδιά μιλάνε με επιχειρήματα κλπ. Μην αρχίσουμε τις κραυγές τώρα.

oneway

Member
... και η φορομπηχτική πολιτική του κράτους στο οποίο αυτό βρίσκεται.
Και πάλι... Δεν μιλάω για το ποιος επιβάλει τους φόρους τους φόρους, αλλά για το ποιος τους καθορίζει. Πιστεύω πως ήμουν ξεκάθαρος.

oneway

Member
Καλά τώρα, επειδή σε ένα πρακτορείο δε σούλεγαν το όνομα ξενοδοχείου βάφτισες όλο τον κλάδο απατεώνες;

Για να μαζευτούμε λίγο λέω εγώ. Πιο πάνω όλα τα παιδιά μιλάνε με επιχειρήματα κλπ. Μην αρχίσουμε τις κραυγές τώρα.
Και εμένα με ενοχλεί αυτό. Συμφωνώ ότι η Ελληνική τουριστική αγορά αντιπροσωπεύεται από κάθε καρυδιάς καρύδι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τα βάζεις όλα μέσα στον ίδιο σάκο.

Όσο για το γραφείο που αναφέρεται συχνά σε αυτήν την κουβέντα, είναι και αυτό που έχει την χειρότερη φήμη σε όλη την αγορά. Οπότε δεν είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα σε καμία περίπτωση...

Όλοι μας πέφτουμε θύματα ως καταναλωτές κάποια στιγμή και για κάθε τέτοια περίπτωση υπάρχει και ένας αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός. Μην ξεχνάτε τον ΕΟΤ, όποιο και είναι το θέμα σας.

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
defkalion ,δεν ειναι μονο ενα πρακτορειο...
Οσες φορες εχω απευθυνθει,το ιδιο συμπερασμα εχω βγαλει...
Εκτος απο τις τιμες χωρις τους φορους , που απεχουν μακραν απο την πραγματικη τιμη,βλεπω αδιαφορια και μη γνωση του αντικειμενου τους που θελουν να πουλησουν.
Οταν τους ρωταω συγκεκριμενα πραγματα,που δειχνουν οτι τοχω ψαξει,κρατανε το τηλεφωνο μου και ακομα με παιρνουν.....:rolleyes:
Και μιλαω για γνωστα Αθηναικα πρακτορεια! Κι οχι μονο ενα. Απλως ενα παρδειγμα ειπα,αν δεν το καταλαβες...
Αν παντως εχετε κανενα αξιοπιστο να μου συστησετε,ευχαριστως,γιατι ψαχνω ταξιδι για τους γονεις μου.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
εγώ πάλι τυχαίνει νάχω καλές εμπειρίες απο πρακτορεία στο κομμάτι που αναφέρεσαι σχετικά με τη γνώση ως προς τα ξενοδοχεία κλπ και ίσα ίσα που μου κάνει εντύπωση αυτό που λες γιατι θεωρώ δεδομένο ότι το πρακτορείο διοργανώνοντας μια εκδρομή φυσικά και ξέρει και τα ξενοδ και ανάλογα διαμορφώνει και σου λέει τιμές πχ αν επιλέξεις το πρόγραμμα με τετράστερο ή πεντάστερο ξενοδ κλπ
δύο φορές που έτυχε να ταξιδέψω με πρακτορεία θεσνίκης ,πριν απο 7 μήνες Ρωμη,και το Πάσχα Βιέννη και με διαφορετικά πρακτορεία,οταν προετοιμαζόμουν για το ταξίδι και ρωτούσα πληροφορίες( ίσα ίσα σε αντιθεση μαυτα που αναφέρεις)τους έλεγα ότι ήθελα να ξέρω για τα προτεινόμενα ξενοδοχεία για να τα δω στο internet και πράγματι έτσι έκανα προκειμένου να κατασταλάξω στην απόφαση.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Πολύ λογικό το βρίσκω. Φυλάγονται.
Θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι βαλτός από ανταγωνιστικό γραφείο και έτσι να μάθεις το ξενοδοχείο, για να το χρησιμοποιήσει και ο άλλος στο επόμενο ταξίδι. Αυτά είναι μικρά επαγγελματικά μυστικά και δεν λέγονται στον καθένα που παίρνει ένα τηλέφωνο. Όταν πληρώσει προκαταβολή και δώσει όνομα και τηλέφωνο, τότε συνήθως δίνουν και ονόματα.

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Εγω παλι δεν το βρισκω λογικο... Πως θα διαλεξεις αν δεν ξερεις που θα μεινεις?
Και μονο μια φορα μου ετυχε.. Σε αλλα που ρωτησα μου ελεγαν τα ονοματα. Οπως λεει η romantic woman,αναλογα το ξενοδοχειο ανεβαινε και η τιμη.Αλλα εκει υπηρχε άλλο θεμα,αυτο που λετε με τις τιμες και τους φορους ή μου λεγανε οτι δεν υπαρχει πια η συγκεκριμενη προσφορα.:rolleyes:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom