• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Διαφημιστικά κόλπα

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Ρε παιδιά εδώ το έχεις πάρει το εισιτήριο στα χέρια και δε ξέρεις αν θα χρειαστεί να ξαναπληρώσεις. Πρόσφατα γυρνώντας από Κατμαντού -> Δελχί με Jet Airways και από Δελχί->Αθήνα με Gulf Air μας ανακοινώνουν στον γκισέ που πάμε να πάρουμε το boarding pass ότι πρέπει να πληρώσουμε άλλα 15 ευρώ στην πρώτη και άλλα 20 στην δεύτερη γιατί λέει ότι η Ινδία αύξησε τους φόρους αεροδρομίου. Απαράδεκτο και ότι μας ζητήσανε να καλύψουμε εμείς τη δικιά τους χασούρα, και κυρίως ότι δεν μας ενημέρωσαν! Φτου, ντροπή (αλλά τι να κάνουμε που τις έχουμε ανάγκη...) τελικά ο τσαμπουκάς που προκαλέσαμε στο Κατμαντού είχε σαν αποτέλεσμα 10 άτομα να κάτσουμε όλοι σε θέση B (ούτε παράθυρο, ούτε διάδρομο, ούτε μαζί)... κλόπαιδα! οπότε την επόμενη πληρώσαμε ήσυχα και ωραία σα τα πρόβατα.

Last edited by a moderator:

Traveller

Member
Ρε παιδιά εδώ το έχεις πάρει το εισιτήριο στα χέρια και δε ξέρεις αν θα χρειαστεί να ξαναπληρώσεις. Πρόσφατα γυρνώντας από Κατμαντού -> Δελχί με JetAirways και από Δελχί->Αθήνα με GulfAir μας ανακοινώνουν στον γκισέ που πάμε να πάρουμε το boardingpass ότι πρέπει να πληρώσουμε άλλα 15 ευρώ στην πρώτη και άλλα 20 στην δεύτερη γιατί λέει ότι η Ινδία αύξησε τους φόρους αεροδρομίου. Απαράδεκτο και ότι μας ζητήσανε να καλύψουμε εμείς τη δικιά τους χασούρα, και κυρίως ότι δεν μας ενημέρωσαν! Φτου, ντροπή (αλλά τι να κάνουμε που τις έχουμε ανάγκη...) τελικά ο τσαμπουκάς που προκαλέσαμε στο Κατμαντού είχε σαν αποτέλεσμα 10 άτομα να κάτσουμε όλοι σε θέση B (ούτε παράθυρο, ούτε διάδρομο, ούτε μαζί)... κλόπαιδα! οπότε την επόμενη πληρώσαμε ήσυχα και ωραία σα τα πρόβατα.
Έχεις τα δίκια σου αλλά και οι αεροπορικές τα δικά τους... αν γιατί έτσι τους κάπνισε οι αρχές του Νεπάλ ή της Ουγκάντα αυξησαν ξαφνικά τον φόρο αεροδρομίου με ποιά λογική αυτό το κόστος πρέπει να καλυφθεί από τις εταιρίες και τα γραφεία ταξιδίων και όχι από τον επιβάτη? μου έχει συμβεί στην Βενεζουέλα με την Lufthansa... μου ζήτησαν 10$ και μου εξήγησαν ότι οι αρχές της χώρας επέβαλαν έναν extra φόρο χρήσης αεροδρομίου εντελώς ξαθνικά ο οποίος επιβαρύνει τον επιβάτη... πλήρωσα και φυσικά έκοψαν κανονικά απόδειξη...

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Έχεις τα δίκια σου αλλά και οι αεροπορικές τα δικά τους... αν γιατί έτσι τους κάπνισε οι αρχές του Νεπάλ ή της Ουγκάντα αυξησαν ξαφνικά τον φόρο αεροδρομίου με ποιά λογική αυτό το κόστος πρέπει να καλυφθεί από τις εταιρίες και τα γραφεία ταξιδίων και όχι από τον επιβάτη? μου έχει συμβεί στην Βενεζουέλα με την Lufthansa... μου ζήτησαν 10$ και μου εξήγησαν ότι οι αρχές της χώρας επέβαλαν έναν extra φόρο χρήσης αεροδρομίου εντελώς ξαθνικά ο οποίος επιβαρύνει τον επιβάτη... πλήρωσα και φυσικά έκοψαν κανονικά απόδειξη...
Ναι μωρέ, το καταλαβαίνω, αλλά το ότι δεν μας ενημέρωσαν παρά μόνο όταν φτάσαμε στον γκισέ και έπρεπε να πάμε στην τράπεζα του αεροδρομίου να στηθούμε στην ουρά και μετά πάλι στην ουρά για check-in με ενόχλησε περισσότερο. Όχι ότι μας χάλασε και τη μέρα βέβαια... (by the way της Ινδίας ήταν οι αρχές... για ψάξτε το όσοι ταξιδεύετε προς τα εκεί και έχετε κλείσει εισιτήρια πριν από τις 31 Μαρτίου...)

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εγω παντως ποτε μου δεν μπορεσα να καταλαβω γιατι οταν μου λεγανε : 9 μερες Μπαλι απο 599 ευρω, ηταν τελικα 5 βραδια στο Μπαλι και, στα 599 προσθετεις φορους αεροδρομιων-φορους καυσιμων-φιλοδωρηματα + αεροπορικα θεσνικη / αθηνα κ τελικα η τιμη φτανει στα 1.100 περιπου

γιατι στο εξωτερικο οταν λενε μια εκδρομη εχει 900 ευρω για 10 μερες στο ταδε μερος ειναι οντως 900 ευρω για 10 βραδια στο μερος αυτο. ΤΕΛΟΣ
καθαρα κ σταρατα
οσο για την ταξιδιωτικη ασφαλιση που λενε οτι συμπεριλαμβανεται στην τιμη, σιγα τα αυτα....εχω αγορασει απο γερμανια ταξιδιωτικη ασφαλιση, για μενα κ την γυναικα μου στο κοστος των 118 ? για ενα χρονο για τα δυο ατομα, για οσα ταξιδια κανουμε, με την προυποθεση καθε ταξιδι να μην υπερβαινει τις 60 μερες...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
γιατι στο εξωτερικο οταν λενε μια εκδρομη εχει 900 ευρω για 10 μερες στο ταδε μερος ειναι οντως 900 ευρω για 10 βραδια στο μερος αυτο. ΤΕΛΟΣ
καθαρα κ σταρατα
Αν και το θέμα που άνοιξα έχει τίτλο “Διαφημιστικά Κόλπα” και όχι “Γιατί τα Γραφεία Καταφεύγουν στα Διαφημιστικά Κόλπα”, ο λόγος που το κάνουν είναι απλούστατος:
Ο μέσος Έλληνας πελάτης είναι μικρομεσαίος και τσίπης.
Αν δει κάπου τιμή 1000 ευρώ και κάπου αλλού 500, θα πάει στα 500. Ουδόλως τον ενδιαφέρει τι περιλαμβάνει η τιμή, το μόνο που τον έλκει σαν τη μύγα στο μέλι, είναι η ΦΤΗΝΗ τιμή.
Ενώ γνωρίζει ότι στο τέλος θα πληρώσει παραπάνω για έξτρα υπηρεσίες, πάλι θα πάει στο φτηνότερο. Βέβαια, κατόπιν εορτής αρχίζει τα φολκλορικά του τύπου: μα ας μας ζητούσαν κάτι παραπάνω, εμείς θα το πληρώναμε κλπ κλπ. Εμένα μου λες?
Εφ’όσον λοιπόν θέλουμε να μας φέρονται σαν βλάκες, πολύ καλά κάνουν και μας φέρονται έτσι.
Γνωστός μου πράκτορας μου εκμυστηρεύτηκε το εξής – για την καταναλωτική ιδιαιτερότητα του Έλληνα – τραγικό:
Όσο περιλάμβανε στην τελική τιμή τους φόρους αεροδρομίων, βίζες κλπ, ο τζίρος έπεφτε δραματικά. Από τη στιγμή που τα αφαίρεσε και πρόσφερε φτηνότερη ΕΙΚΟΝΙΚΗ τιμή, ο τζίρος διπλασιάστηκε. Άσχετα αν ο δύσπιστος πελάτης θα τα πλήρωνε στην τελική. Μιλάμε για ΤΟΣΟ βλάκες.
Ένα άλλο πρόβλημα, που επίσης ξεκινάει από τον Έλληνα πελάτη, είναι η αναποφασιστικότητα. Πότε θα αποφασίσει, αν θα αποφασίσει, τι θα γίνει μέχρι τότε και αν γίνει κάτι? Και αν αρρωστήσει ο μπαμπάς?
Ο Ευρωπαίος και ο Αμερικάνος όμως, προγραμματίζει νωρίς το ταξίδι του και παίρνει την τιμή που ο πράκτορας του δίνει μισό χρόνο πριν. Πληρώνει προκαταβολή, που τη χάνει αν αλλάξει γνώμη και γενικά ξέρει τι πληρώνει και για ποιο λόγο.
Εδώ ο δύστυχος ο πράκτορας τι να κάνει? Κλείνει με την Emirates και χαμηλό φόρο, δεν πατάει κανένας “γιατί από τώρα θα κλείσουμε? Σε ένα μήνα ποιος ζει, ποιος πεθαίνει” και όταν ακυρωθούν οι κρατήσεις στο παρά πέντε πλακώνουν όλοι και άντε να βρεις μετά φτηνές θέσεις, ή προσφορές στα ξενοδοχεία.
Λες και οι ξενοδόχοι στο Μπαλί ή στις Μαλδίβες περιμένουν πότε ο Έλληνας θα αποφασίσει να κάνει τις διακοπές του. Λες και δεν έχει άλλους – και πολύ περισσότερους τουρίστες από άλλα μέρη, που πληρώνουν έγκαιρα και δεν ακυρώνουν την τελευταία στιγμή,γιατί “η μαμά έχει δύσπνοιες”, ή “γιατί η φίλη μου δεν μπορεί ρε παιδί μου, γιατί έρχεται ο δικός της και θα πάνε στην Αντίπαρο”. Και μετά παραπονιούνται. Πήγαινε μαντάμ 6 μήνες νωρίτερα, πλήρωσε την προκαταβολή σου, ρίσκαρε το αν θα πας και μετά θα δεις αν όλα πάνε καλά.
Δεν μπορούμε να πάρουμε έγκαιρα μια απόφαση, γιατί όλοι οι Έλληνες είναι πολύ σπουδαίοι επιχειρηματίες και σημαντικές προσωπικότητες και έχουν σπουδαιότατα επαγγελματικά ραντεβού και φοβερές υποχρεώσεις, που ως δια μαγείας οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν έχουν. Εκείνοι πως αποφασίζουν 6 ή και 10 μήνες πιο πριν?

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
πιστευω οτι ο λογος που δεν παιρνει ο ελληνας απο νωρις αποφασεις ειναι καθαρα η ελληνικη νοοτροπια
για τον ιδιο λογο που το 85% παει να παρει τα τελη κυκλοφοριας τελευταια μερα για παραδειγμα...κ γκρινιαζεις οτι δεν εξυπηρετει η εφορια ας πουμε...

επισης εινια κ το αλλο....
σε καποιες χωρες γινεται ενας προγραμματισμος αδειων...ο εργοδοτης προτιμαει αν τους πεις: αδεια θελω 1-20 ιουλιου....κ το πεις απο τον ιανουαριο...γιατι κανουν σωστο προγραμματισμο...
εδω ολοι θελουν 1-15 αυγουστου κ επισης αν ζητησεις νωρις ο εργοδοτης θα σου πει: οκ, αλλα κατσε να δουμε, κ αν δεν υπαρχει προβλημα κ το ενα κ το αλλο

βγηκαμε εκτος θεματος λιγο...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Αν και το θέμα που άνοιξα έχει τίτλο “Διαφημιστικά Κόλπα” και όχι “Γιατί τα Γραφεία Καταφεύγουν στα Διαφημιστικά Κόλπα”, ο λόγος που το κάνουν είναι απλούστατος:
Ο μέσος Έλληνας πελάτης είναι μικρομεσαίος και τσίπης.
Γιατί πιστεύω και εγώ οτι έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα??
να προσθέσω οτι όλα είναι θέμα μιζέριας και ανασφάλειας...
μιζέρια όσον αφορά,περιμένομε μέχρι τέλους μήπως και γλυτώσομε 10 ευρώ,
ανασφάλεια όσον αφορά,όλα που είπες,και άν πάθομε κάτι,και άν οι δικοι μας αρωστήσουν,και άν βρούμε παρέα...και άν τα χαλάσομε με τον γκόμενο ώστόσο,και όλα τα σχετικά..
τελικά.όποιος θέλει να πάει θα πάει,θα κανονίσει,θα πληρώσει,θα ακυρώσει σε ειδική περίπτωση μόνο,αλλα τίποτα δεν θα τον σταματήσει να ονειρευτεί και να σχεδιάσει τον προορισμό του...εξάλλου όσο περισσότερο κρατήσουν οι προετοιμασίες και ο σχεδιασμός,τόσο πιό ηδονικό γίνεται!!!:cool:

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Δε μπορώ να συμφωνήσω στην άποψη ότι τα ελληνικά πρακτορεία καταφεύγουν σε απάτες επειδή είναι μόνα και απροστάτευτα απέναντι στους βλάκες και τσιγγούνηδες και ανοργάνωτους πελάτες τους. Η ίδια νοοτροπία που κάνει τους έλληνες ταξιδιώτες να είναι έτσι είναι αυτή που οδηγεί και τους επιχειρηματίες σε τέτοια κόλπα και μισές αλήθειες. Αν είσαι σωστός στη δουλειά σου ίσως αυξήσεις το τζίρο σου έναντι των άλλων που δεν είναι και τόσο σωστοί ενώ με κουτοπονηριές του στύλ 'λέω τα μισά και χρεώνω στο τέλος όλα' μάλλον ζημιά στο μαγαζί σου κάνεις μακροπρόθεσμα

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Δε μπορώ να συμφωνήσω στην άποψη ότι τα ελληνικά πρακτορεία καταφεύγουν σε απάτες επειδή είναι μόνα και απροστάτευτα απέναντι στους βλάκες και τσιγγούνηδες και ανοργάνωτους πελάτες τους. Η ίδια νοοτροπία που κάνει τους έλληνες ταξιδιώτες να είναι έτσι είναι αυτή που οδηγεί και τους επιχειρηματίες σε τέτοια κόλπα και μισές αλήθειες. Αν είσαι σωστός στη δουλειά σου ίσως αυξήσεις το τζίρο σου έναντι των άλλων που δεν είναι και τόσο σωστοί ενώ με κουτοπονηριές του στύλ 'λέω τα μισά και χρεώνω στο τέλος όλα' μάλλον ζημιά στο μαγαζί σου κάνεις μακροπρόθεσμα
Μα δεν πρόκειται για απάτη, αλλά για κόλπο. Απάτη είναι να κλείσεις ξενοδοχείο 5άρι και όταν πας εκεί να δεις ότι είναι 3άρι. Το να σου λένε καθαρά ότι στην τιμή αυτή έχεις αυτό και εκείνο, αλλά να μη σου λένε τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται, αυτό μάλλον έξυπνο μάρκετινγκ είναι αγαπητέ.
Απόδειξη ότι έχει πιάσει και συνεχίζει να υφίσταται, αφού υπάρχει ένα ανεξάντλητο κοινό που συμφωνεί.
Γιατί όλοι λένε δεν ξαναπάω μ'αυτούς, αλλά όλο εκεί γυρίζουν. Τα καβούρια στην τσέπη, βλέπεις...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Καλά ναι, τα καβούρια στην τσέπη υπάρχουν, όπως υπάρχει σίγουρα και το κοινό που λές. Απλά δε νομίζω ότι φταίει το κοινό για τα διαφημιστικά κόλπα (έχεις δίκιο δεν είναι απάτη). Κατά την άποψή μου οι επιχειρηματίες είναι αυτοί που δημιουργούν τις συνθήκες της αγοράς και όχι το αγοραστικό κοινό. Αν οι τιμές των εκδρομών διαφημίζονταν απο πάντα 'καθαρές' και φαινόταν ξεκάθαρα ποιό γραφείο είναι πιό φθηνό, δε θα υπήρχαν και βλάκες που την πατάνε απο τα διάφορα κόλπα. Θα μου πείς οι βλάκες υπάρχουν και θα υπάρχουν και γιατί να μη τους ξεζουμίσουμε? Αυτή είναι η κακή νοοτροπία κάποιων επιχειρηματιών και για αυτό υπάρχουν τα κόλπα. Έξυπνο μάρκετινγκ θεωρώ εγώ έχεις πελάτες ικανοποιημένους που να επιστρέφουν και όχι να κρύβεις κόστη και να εκπλήσσεις δυσάρεστα. Το τελευταίο είναι χαζομάρκετινγκ.

Blacktan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη η Μαδαγασκαρη ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ
Μα δεν πρόκειται για απάτη, αλλά για κόλπο. Απάτη είναι να κλείσεις ξενοδοχείο 5άρι και όταν πας εκεί να δεις ότι είναι 3άρι. Το να σου λένε καθαρά ότι στην τιμή αυτή έχεις αυτό και εκείνο, αλλά να μη σου λένε τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται, αυτό μάλλον έξυπνο μάρκετινγκ είναι αγαπητέ.
Απόδειξη ότι έχει πιάσει και συνεχίζει να υφίσταται, αφού υπάρχει ένα ανεξάντλητο κοινό που συμφωνεί.
Γιατί όλοι λένε δεν ξαναπάω μ'αυτούς, αλλά όλο εκεί γυρίζουν. Τα καβούρια στην τσέπη, βλέπεις...

Πως θα σου φαινοταν να υπηρχαν διαφιμησεις πωλησεων αυτοκινητων που να σου λενε , " ΒΜW 325 2009 18.000 ευρω " και οταν πηγαινεις στην αντιπροσωπεια να σου λενε , ειναι 18.000 η τιμη CIF και 12.000 οι φοροι και 4.000 καποια βασικα extra , αρα εχουμε και λεμε τελικο συνολο , 34.000 !!!

??

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh