• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ Διαρκεια πτησης νεα υορκη ελλαδα

Boxeraki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Δε ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε που ταξίδεψα. Πάντως και φίλοι που έχω Αμερικάνοι και έρχονται κάθε χρόνο Ελλάδα, αποφεύγουν πάντα τη Delta (και γενικότερα τις αμερικάνικες αεροπορικές) και πετάνε με άλλες.

Κακή εξυπηρέτηση, εντελώς άβολα καθίσματα και πολύ μικρός χώρος για τα πόδια (δεν είμαι και κανείς ψηλέας, 1,80 είμαι), το εντελώς μίνιμουμ προσωπικό (εμένα μου φάνηκε ανεπαρκές, τώρα άλλοι μου λένε ότι καθορίζει ο νόμος το μίνιμουμ προσωπικό, δε ξέρω αν ήταν η αίσθηση μου ή όντως οι άλλες εταιρείες έχουν παραπάνω άτομα στη καμπίνα), επειδή είχαν περιορισμούς στις αποσκευές και όλοι είχαν παραπάνω πράγματα μέσα το αεροπλάνο ήταν σα τσαντίρι - χειρότερο από Ryan Air, σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ένα γεύμα (σε άλλες εταιρείες για τόση διάρκεια πτήσης είναι τουλάχιστον ένα γεύμα και σνακ ή δύο γεύματα και σνακ), πολύ κακό σύστημα flight entertainment (εντάξει το μικρότερο κακό, αλλά μετράει για τόσες ώρες πτήση).

Στο αεροδρόμιο πολύ κακή εξυπηρέτηση και ελλιπεστατη πληροφόρηση, σε σημείο που και οι ίδιοι οι Αμερικάνοι διαμαρτύρονταν.

Τέλος πολύ προκλητική και αγενέστατη διαφορά στην εξυπηρέτηση μεταξύ απλών επιβατών και business class (έγινε ένα περιστατικό κατά την αποβίβαση, που ακόμα και αυτοί που ήταν business class την είπαν στην αεροσυνοδό).

Επαναλαμβάνω ότι ταξίδεψα το 2010 (η πτήση ήταν code share με την Ολυμπιακή). Ενδεχομένως να έχουν αλλάξει πολλά από τότε, οπότε ότι έγραψα να μην ισχύει. Απλά εγώ με τη Delta δεν είμαι διατεθιμένος να ξαναταξιδέψω - ειδικά για τόσες ώρες ταξίδι που μετράει. Το δεύτερο ταξίδι για Αμερική που έκανα ήταν με την British μέσω Λονδίνου. Χωρίς να είναι τίποτα wow, ήταν μια χαρά.
επιβεβαιώνω ότι ακόμα και σήμερα είναι με διαφορά οι αγενέστεροι υπάλληλοι που μπορείς να πετύχεις..αποφεύγω τις αμερικάνικες εταιρίες όσο μπορώ αλλα αν πετύχω καλή τιμή όπως πέτυχα φέτος το καλοκαίρι με 800$ το αρπάζω:) και κάνω υπομονή 10 ώρες είναι θα περάσουν!επίσης έχουν ένα θέμα με τις βαλίτσες και το βάρος..δεν περνάς εύκολα ακόμα και για 1 κιλό διαφορά..ειδικά από Aμερική προς ευρώπη.

master1706

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Για το φαγητό και τις άβολες θέσεις μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγώ.
Πραγματικά δεν έμεινα ικανοποιημένος με τίποτα από τα δύο.
Να προσθέσω (αν και δεν έχει ίσως σημασία) ότι το προσωπικό ήταν αρκετά μεγάλης ηλικίας για τα δεδομένα των αεροπορικών πτήσεων. Σίγουρα θυμάμαι τουλάχιστον δύο κυρίες με ηλικία κοντά στα 50 - 55.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Να προσθέσω (αν και δεν έχει ίσως σημασία) ότι το προσωπικό ήταν αρκετά μεγάλης ηλικίας
Βεβαια και εχει σημασια. Μεγαλη ηλικια σημαινει μεγαλη εμπειρια..προτιμας 25χρονο η 50χρονο πιλοτο? Τις 20χρονες ουκρανεζες της Ukraine η τις 50ρες της Delta για να περασεις τον Ατλαντικο? Προσωπικη επιλογη φυσικα αλλα προτιμω 100φορες Delta. Η οποια αδικειται απο τα σχολια. Απο Αθηνα πετα με αξιοπρεπεστατα αεροσκαφη. Μια καλη επιλογη.

master1706

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Βεβαια και εχει σημασια. Μεγαλη ηλικια σημαινει μεγαλη εμπειρια..προτιμας 25χρονο η 50χρονο πιλοτο? Τις 20χρονες ουκρανεζες της Ukraine η τις 50ρες της Delta για να περασεις τον Ατλαντικο? Προσωπικη επιλογη φυσικα αλλα προτιμω 100φορες Delta. Η οποια αδικειται απο τα σχολια. Απο Αθηνα πετα με αξιοπρεπεστατα αεροσκαφη. Μια καλη επιλογη.
Να διευκρινίσω ότι αναφέρομαι στο πλήρωμα καμπίνας / εξυπηρέτησης και όχι στους πιλότους που προφανώς υπάρχει συσχέτιση μεταξύ ηλικίας και εμπειρίας μέχρι ένα σημείο.

Επειδή από την δική μου εμπειρία σε αυτή την μία και μοναδική πτήση με Delta, είδα ότι οι μεγάλες σε ηλικία (για τα σύνηθες δεδομένα προσωπικού πάντα, ώστε να μην παρεξηγηθώ από τον γυναικείο πληθυσμό) δεν πρόσφεραν κάτι ιδιαίτερο, απεναντίας ήταν λίγο ξινές και όχι ιδιαίτερα πρόθυμες να βοηθήσουν. Κάτι σε πιο βελτιωμένη εκδοχή δημ. υπαλλήλου στο ΙΚΑ ή εφορίας.
Σε αυτή την περίπτωση και μόνο, ναι εγώ προσωπικά θα προτιμούσα τις 20 ουκρανέζες ή όποιας άλλη εθνικότητας 20χρόνη θέλεις. Το σκάφος φυσικά και ήταν αξιοπρεπές σε κάθε περίπτωση.

Παρόλα αυτά μπορεί να ήταν εξαίρεση η δική μου εμπειρία και όχι ο κανόνας και δεδομένων των συνθηκών θα πετάξω ξανά.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Να διευκρινίσω ότι αναφέρομαι στο πλήρωμα καμπίνας / εξυπηρέτησης
το καταλαβα. με αυτο το πληρωμα ομως ερχεσαι σε επαφη, όχι με τους πιλοτους. δεν υπαρχει πληρωμα "εξυπηρετησης". οι αεροσυνοδοι δεν ειναι μπαργουμαν.
ότι οι μεγάλες σε ηλικία δεν πρόσφεραν κάτι ιδιαίτερο,
σαν τι δηλ? η εμπειρια απαιτειται στη διαχειριση οχι μονο της ρουτινας αλλα κυριως στη διαχειριση εκτακτων, απροοπτων καταστασεων. οταν αισθανεσαι ανασφαλης θελεις να βλεπεις ενα εμπειρο προσωπο, όχι ενα ωραιο προσωπο.
Το σκάφος φυσικά και ήταν αξιοπρεπές σε κάθε περίπτωση.
άλλο αεροσκαφος, αλλο πληρωμα.
και τελος ο καθενας εχει την αποψη του και τις προτιμησεις του. δεν θα επαιρνα ποτέ μα ποτέ ουκρανική εταιρεια για να παω ΗΠΑ ακομα και τσαμπα. ουτε λοου κοστ, ουτε ουτε...εμπιστευομαι απολυτα τη Delta, εχω ταξιδεψει αρκετα μαζι της, εμπειρο και φιλικοτατο πληρωμα (απορω με την εμπειρια σου) μεν, αεροσκαφη οχι του γουστου μου δε. μια και το εφερε η κουβεντα, αν και δεν ενδιαφερει κανενα, η 5μελης λιστα μου για υπεραντλαντικα προς ΗΠΑ:
1. Alitalia. μακραν η απολυτη ν.1 επιλογη.
2. Air France
3. Delta
4. Swiss
5.Lufthansa

aggeliki_02

New Member
Καλησπέρα σας, ετοιμαζόμαστε με το σύζυγο κ το γιο μας να πάμε Νεα Υόρκη, κλείσαμε εισιτήρια μέσω Ρώμης με Aegean κ με ανταπόκριση της Delta για τη Νεα Υόρκη. Να σας πω την αλήθεια δεν έχουμε ταξιδέψει ξανά στο εξωτερικό κ ομολογώ οτι έχω κάποιες φοβίες ειδικά με όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες....Φυσικά οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ταξίδι μας θα μας διευκολύνει κ θα μας καθησυχασει ... Να σας επισημάνω οτι η ενδιάμεση στάση με έχει ανησυχήσει ..αν θα προλάβουμε ...αν θα χαθούμε...αν θα είναι όλα βατά ή θα βρούμε εμπόδια στη Ρώμη ο χρόνος αναμονής μας είναι 2.5 ώρες που για άλλους φαντάζει πολύ για εμένα πάλι...λίγο γιατί δεν έχω ταξιδέψει πάλι και ποσό μάλλον που η πρώτη φορά θα είναι τέτοια!
Αν μπορείτε να μου πείτε οποιαδήποτε λοιπόν πληροφορία ή επισήμανση που νομίζετε οτι θα είναι χρήσιμη κ θα μας διευκολύνει γενικότερα ....εδώ είμαστε και περιμένουμε βοήθεια...
Σας ευχαριστω.

Boxeraki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Καλησπέρα σας, ετοιμαζόμαστε με το σύζυγο κ το γιο μας να πάμε Νεα Υόρκη, κλείσαμε εισιτήρια μέσω Ρώμης με Aegean κ με ανταπόκριση της Delta για τη Νεα Υόρκη. Να σας πω την αλήθεια δεν έχουμε ταξιδέψει ξανά στο εξωτερικό κ ομολογώ οτι έχω κάποιες φοβίες ειδικά με όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες....Φυσικά οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ταξίδι μας θα μας διευκολύνει κ θα μας καθησυχασει ... Να σας επισημάνω οτι η ενδιάμεση στάση με έχει ανησυχήσει ..αν θα προλάβουμε ...αν θα χαθούμε...αν θα είναι όλα βατά ή θα βρούμε εμπόδια στη Ρώμη ο χρόνος αναμονής μας είναι 2.5 ώρες που για άλλους φαντάζει πολύ για εμένα πάλι...λίγο γιατί δεν έχω ταξιδέψει πάλι και ποσό μάλλον που η πρώτη φορά θα είναι τέτοια!
Αν μπορείτε να μου πείτε οποιαδήποτε λοιπόν πληροφορία ή επισήμανση που νομίζετε οτι θα είναι χρήσιμη κ θα μας διευκολύνει γενικότερα ....εδώ είμαστε και περιμένουμε βοήθεια...
Σας ευχαριστω.
δεν έχεις να φοβάσαι κάτι..ταξιδεύεις με μια αξιόλογη εταιρία (λεπτομέρειες που συζητήθηκαν πιο πάνω για αεροσυνοδούς και ανέσεις δεν έχουν να κάνουν σε καμια περίπτωση με θέματα ασφαλείας) και ο χρόνος αναμονής σου στην Pώμη είναι αρκετά άνετος..δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις καμια δυσκολία στην Ρώμη και αν νιώθεις ανασφάλεια μπορείς να ρωτάς συχνά άτομα του αεροδρομίου αν πηγαίνεις σωστά..όλα θα πάνε super και θα περάσετε υπέροχα:)

karfitsa

Member
Επειδη θα κανω την ιδια διαδρομη στο τελος του μηνα,σου λεω οτι φτανεις στο terminal 3 και φευγεις απο το terminal 5....Απο αναζητηση στο ιντερνετ,μαλλον κυριαρχει η αποψη οτι μετακινεισαι μεταξυ των τερμιναλ,με τα ποδια,οποτε ο χρονος φτανει....η αλλη αποψη,που δεν την βρισκω και πολυ λογικη,ειναι να βγεις εκτος κτιριου και να παρεις το ειδικο λεωφορειο,που συνδεει τα τερμιναλ,που θα εχει καποια καθυστερηση.
Οπως και να ειναι η μετακινηση,νομιζω,οτι ο χρονος ειναι επαρκης,αν δεν εχει καθυστερηση η πτηση της aegean...οταν βγεις,παντως,μπορεις να ζητησεις βοηθεια,απο τους υπαλληλους,να σου υποδειξουν προς τα που να κινηθεις.....
ποτε φευγετε;

aggeliki_02

New Member
Σας ευχαριστω πολύ...βέβαια μετά από ένα ψάξιμο παρατήρησα οτι τα δυο τέρμιναλ απέχουν μεταξύ τους κ είναι σε διαφορετικό κτίριο...να υποθέσω οτι τις αποσκευές μας θα τις τσεκάρουν στην Αθηνα κ θα τις ξαναδούμε στο τελικό μας προορισμό δλδ ελπίζω για αυτό ...διότι μας φαντάζομαι ...μπαγκάζια...ψάξιμο ...ο χρόνος αναμονής στην ανταπόκριση είναι αρκετός έτσι δεν είναι?.

Επειδη θα κανω την ιδια διαδρομη στο τελος του μηνα,σου λεω οτι φτανεις στο terminal 3 και φευγεις απο το terminal 5....Απο αναζητηση στο ιντερνετ,μαλλον κυριαρχει η αποψη οτι μετακινεισαι μεταξυ των τερμιναλ,με τα ποδια,οποτε ο χρονος φτανει....η αλλη αποψη,που δεν την βρισκω και πολυ λογικη,ειναι να βγεις εκτος κτιριου και να παρεις το ειδικο λεωφορειο,που συνδεει τα τερμιναλ,που θα εχει καποια καθυστερηση.
Οπως και να ειναι η μετακινηση,νομιζω,οτι ο χρονος ειναι επαρκης,αν δεν εχει καθυστερηση η πτηση της aegean...οταν βγεις,παντως,μπορεις να ζητησεις βοηθεια,απο τους υπαλληλους,να σου υποδειξουν προς τα που να κινηθεις.....
ποτε φευγετε;
Από Αθηνα φεύγουμε στις 17 Δεκεμβρίου κ επιστρέφουμε 30 με air France παλι με ανταπόκριση στο Παρίσι αλλά με την ίδια εταιρεία όλο το ταξιδι

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα