fotast
Member
Φυσικά ένα ευχαριστώ δεν φτάνειΑξίζει διανυκτέρευση Γρεβενά. Υπέροχα χωριουδάκια, πανέμορφα τοξοτά γεφύρια, πολλές δραστηριότητες, υπέροχο φαγητό.
Αν θέλεις κόσμο θα μείνεις Φλώρινα αν όχι Πρέσπες. 4- 5 μέρες είναι πολλές. Γίνονται και συναυλίες εκεί πότε δεν ξέρω. Το χωριό Ψαράδες μου αρεσε και το Αγιος Γερμανός. Στους Ψαράδες να κάνεις βαρκάδα και στη μικρή Πρέσπα πάνω στο νησάκι ο γιός του ιδιοκτήτη μιας ταβέρνας κάνει βαρκάδες. Επέλεξε τη μεγάλη γύρα. Πανέμορφα. Μέσα απο νούφαρα, καλαμιές και σε πάει σε νησάκια που ζουν πελεκάνοι, κορμοράνοι. Μην χάσεις το Νυμφαίο με τίποτα.
Ανάμεσα σε Βέροια, Νάουσα και λοιπά επέλεξε Έδεσσα να πείς το καφεδάκι σου το πρωι στους καταρράκτες και να ξεκινησεις το τουρ σου. Ως πόλεις δεν λένε τίποτα. Τα λουτρά Πόζαρ είναι όμορφα αλλα καλοκαιριάτικα να μπείς στα ζεστά νερά δεν ξέρω. Εκτός αν μιά μπαίνεις στον κρύο δίπλα καταρράκτη και μία στα ζεστά. Αν δεν έχεις σκοπό να ξαναπάς προς τα εκεί μην το χάσεις.
Σκέψου μπας και κάνεις μια διανυκτέρευση Καστοριά είναι μοναδική. Είναι απο τις πιο όμορφες πόλεις προς τα εκεί. Να περπατήσεις το γύρο της λίμνης με τα πόδιατο φαγητό τους θεσπέσιο σε όλα τα μαγαζιά, άραξε στα κρεβάτια μπροστά στη λίμνη και δώστης τα φιλιά μου.
Λεπτοκαρυά ούτε να το συζητάς δεν έχει τίποτα. Λιτόχωρο μοναδικό. Κρεατα τρομερά. Και μην χάσεις να πάς πάνω στο φαράγγι. Θα περπατάς πάνω απο το νερό.
Στο ύψος του Πλαταμώνα είναι το χωριό Παλαιός Παντελεήμονας. Αν δεν έχεις πάει μην κάνεις το λάθος και δεν πας. Φαγητό θεσπέσιο, θα πάρεις δύο κιλά φέυγοντας, γλυκό και ελληνικό καφέ κάτω απο τα θεριά πλατάνια. Αχ ανατρίχιασα. Μην πέσεις σε Σ/Κ γίνεται της κακομοίρας. Αν αποφασίσεις να μείνεις πήγαινε στο Αγνάντι. Έχει και ταβέρνα και δωμάτια. Ρώτα για τα καινούργια δωμάτια τους θα πάθεις πλάκα. Θα κοιμηθείς σε κρεβάτι υπερπαραγωγή. Ο μεγάλος ιδιοκτήτης ο παππούς σκαλιζει ξύλο. Όλο το μαγαζί και τα δύο δωμάτια τα έχει σκαλίσει ο ίδιος. Μεγάλη μορφή ψάξτον θα σε πάει και στο εργαστηριο του. Ακόμα και η τουαλέτα είναι έργο τέχνης. Ακόμα και αν δεν την χρειαστείς πάνε μια βόλτα.
Καλό σου ταξίδι.
Εσύ κάλυψες τα πάντα..Διαδρομή,διανυκτερεύσεις,φαγητό και extra-tips
Να είσαι καλά.