• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Διακοπές μόνη/μόνος μου

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλώς ήρθες!
Με δεδομένο ότι δεν θέλεις να ταξιδεύσεις γύρω από τον δεκαπενταύγουστο, προτείνω Αμοργό (στα μείον οι πολλές ώρες στο πλοίο, αν δεν θες να πάρεις το γρήγορο), Φολέγανδρο (στα μείον η ακριβή διαμονή) και Σύρο.
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την Αμοργό για μόνη. Δεν έχω ξαναπάει. Λίγο σκέφτομαι το ότι είναι σχετικά μικρή.

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την Αμοργό για μόνη. Δεν έχω ξαναπάει. Λίγο σκέφτομαι το ότι είναι σχετικά μικρή.
Δεν θα την ελεγα μικρη την Αμοργό! Εχει πολλα χωρια, παραλίες και αρκετες αποστασεις για Κυκλαδονησι. Θεωρω οτι είναι προορισμος που προτιμαται αρκετα απο solo travellers.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Για Αμοργό έχω ακούσει τα καλύτερα γενικώς! Αλλά είδα ότι είναι πολύ μακρυά από την Αθήνα και δεν ξέρω αν έχω την αντοχή να κάνω τόση ώρα στο πλοίο (δεδομένου ότι θα ξανακάνω μεγάλο ταξίδι για να πάω στον τόπο καταγωγής μου μετά τις διακοπές). Η Σύρος μου φάνηκε πιο προσιτή λύση. Δεν είναι εύκολο να γνωρίσεις κόσμο εκεί;
Ναι όντως η Αμοργός είναι λίγο μακριά και η Φολέγανδρος. Αυτά τα δυο στα πρότεινα και γιατί έχω πάει και γιατί έχουν πάει σόλο φίλες και φίλοι και ήταν οκ, πέρασαν καλά. Σύρο στην πρότεινα γιατί είναι κοντά, έχει καλές συγκοινωνίες, μέρη να επισκεφθείς, αλλά δεν μου έβγαλε αυτό το συναίσθημα "γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και γνωρίζουμε τους πάντες". Μια συμβουλή: μην επιλέξεις νησί με βάση αυτό το κριτήριο και μην πας με αυτό ως πρωταρχικό στόχο. Πρώτα κοίτα να περάσεις καλά, μόνη σου. :)
Για κοινωνικοποίηση τα κάμπινγκ βοηθάνε πολύ. Στην Αιγιάλη πχ ή στη Σέριφο, που είναι και κοντά και στη Σίφνο. Δεν ξέρω αν κάνεις.

Όπως είπε και η @coco_ είναι κομπλέ, έχει πράγματα να κάνεις.

maddie96

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ναι όντως η Αμοργός είναι λίγο μακριά και η Φολέγανδρος. Αυτά τα δυο στα πρότεινα και γιατί έχω πάει και γιατί έχουν πάει σόλο φίλες και φίλοι και ήταν οκ, πέρασαν καλά. Σύρο στην πρότεινα γιατί είναι κοντά, έχει καλές συγκοινωνίες, μέρη να επισκεφθείς, αλλά δεν μου έβγαλε αυτό το συναίσθημα "γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και γνωρίζουμε τους πάντες". Μια συμβουλή: μην επιλέξεις νησί με βάση αυτό το κριτήριο και μην πας με αυτό ως πρωταρχικό στόχο. Πρώτα κοίτα να περάσεις καλά, μόνη σου. :)
Για κοινωνικοποίηση τα κάμπινγκ βοηθάνε πολύ. Στην Αιγιάλη πχ ή στη Σέριφο, που είναι και κοντά και στη Σίφνο. Δεν ξέρω αν κάνεις.
Κάνω αρκετές δραστηριότητες και μόνη και γενικά η μοναχικότητα δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Ωστόσο, θα μου άρεσε να γνώριζα κόσμο. Γι' αυτό και εν τέλει ίσως αποφύγω ένα πιο οικογενειακό νησί, όπως η Σύρος, και πάω στην Αμοργό ή σε ένα παρόμοιας φάσης νησί, με περισσότερο νέο κόσμο και στην ίδια περίπου κατάσταση με εμένα.

Όσο για το κάμπινγκ, έχω πάει μόνο μία φορά σε οργανωμένο και δεν έχω καθόλου εξοπλισμό. Δεν ξέρω κι αν ενδείκνυται για σόλο διακοπές βέβαια.

Robert

Member
Μία φορά έχω δοκιμάσει να κάνω διακοπές μόνος,δεν πέρασα καλά και δεν το ξανάκανα.Δεν είναι όπως ένα ταξίδι στο εξωτερικό που είσαι μονίμως σε κίνηση και βλέπεις διαφορετικά μέρη και πράγματα.Όπως επίσης στο εξωτερικό βλέπεις κι άλλους solo travellers από άλλες χώρες,ενώ στην Ελλάδα νιώθεις λίγο εξωγήινος αν ταξιδεύεις ή διακοπάρεις μόνος.

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?

Όπως είπε και η @coco_ είναι κομπλέ, έχει πράγματα να κάνεις.
Σας ευχαριστώ πολύ! Ενώ στο εξωτερικό έχω ταξιδέψει πολύ μόνη και το ευχαριστήθηκα, διακοπές καλοκαίρι στην Ελλάδα-το έχω αποτολμήσει τρεις φορές-έρχεται εκείνη η στιγμή το βράδυ που οι ταβέρνες και τα μπαράκια είναι γεμάτα παρέες και έχω νιώσει κάπως. Δεν με ενδιαφέρει να γνωρίσω κόσμο εκεί, ο σκοπός είναι να περάσω καλά μόνη.

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Κοίταζα λίγο και για Σίφνο. Ενδείκνυται για σόλο διακοπές και χωρίς ΙΧ λέτε;
Κατά τη γνώμη μου ναι...Έχει καλές συγκοινωνίες και επιπλέον έχει μια σχετική κοσμική ζωή με μπαράκια στο στενό της Απολλωνιας που προσφέρονται και για γνωριμίες.
Έχω πάντως προσωπικά την εξής άποψη σχετικά με διακοπές solo: Να κάνεις τις διακοπές και το ταξιδι που πάντα ήθελες να κάνεις, το οποίο όσο ήσουν σε σχέση δεν μπορούσες.

Robert

Member
Έχω πάντως προσωπικά την εξής άποψη σχετικά με διακοπές solo: Να κάνεις τις διακοπές και το ταξιδι που πάντα ήθελες να κάνεις, το οποίο όσο ήσουν σε σχέση δεν μπορούσες.
Πολλές φορές συμβαίνει το ανάποδο,σ'ένα μέρος που πήγες solo,να θες μετά να πας και με σχέση.

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Α...αυτό εννοείται. Προσωπικά θεωρώ ότι κάθε μέρος που επισκεφτηκαμε και αγαπήσαμε, ανεξαρτήτως αν το επισκεφτηκαμε μόνοι μας ή έστω με φίλους, θέλουμε πάντα να το βιώσουμε και με έτερον ήμισυ.
Πολλές φορές συμβαίνει το ανάποδο,σ'ένα μέρος που πήγες solo,να θες μετά να πας και με σχέση.

Pel

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Εμένα πάλι μου έχει συμβεί και το ανάποδο.... να έχω μέρη που πήγα σε σχέση και, αφού χώρισα, να μη θέλω να ξαναπατήσω! :p:po_O

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Κοίταζα λίγο και για Σίφνο. Ενδείκνυται για σόλο διακοπές και χωρίς ΙΧ λέτε;
Ναι υπό την έννοια του κοντινού νησιού, βολικών μετακινήσεων κτλ.
Κατά τα άλλα Αμοργό πρωταρχικά και Φολέγανδρο σε δεύτερη φάση χωρίς δισταγμό όπως γράφτηκε και πιο πάνω. Όλα όσα αποζητάς, σε σημείο που να αξίζει η θυσία των αρκετών ωρών στο πλοίο. (Βασικά για Αμοργό κοίτα το express, μόνο 5 ώρες κάνει).

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.608
Μέλη
39.357
Νεότερο μέλος
Giotissk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom