• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Διακοπές ....ΔΕΗ.....

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Υπολογιστής χωρίς UPS ίσον με έγκλημα.
Τώρα, για το θέμα της αποζημίωσης, εάν υπάρχει υπαιτιότητα ΔΕΗ στην υπόθεση αποζημιώνεσαι....... Αν υπάρχει ανωτέρα βία, όχι. ........
Σε κάθε περίπτωση, κάνε μία αίτηση στο τοπικό γραφείο της ΔΕΗ στη περιοχή σου και θα λάβεις απάντηση όπως και να'χει. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ΔΕΗ αποδέχεται την ευθύνη της και αποζημιώνει.

Ρίξε μια ματιά και εδώ:ΔΕΗ Α.Ε.
....
Οντως, GTS, "μεγάλη βλακεία μου", η έλλειψη ups(για η/υ τουλάχιστον...)
Τhanks, για συμβουλές & ιστοσελίδα....
Τις προάλλες, μια εταιρία μου τηλεφώνησε για σταθεροποιητή σε όλο το σπίτι. Τη πλάκα που είχε η κοπελιά ... σε απλές ερωτήσεις μου, απαντούσε "εεε δεν γνωρίζω..."
....Από συζητήσεις που έκανα με φίλους, μια βλακεία ήταν ....το συγκεκριμένο:mad:

Από ιστοσελίδα ΔΕΗ, που έβαλες, από γρήγορο διάβασμα :
1) Πρέπει δηλαδή εμείς να αγοράζουμε συσκευές, που να μην υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια αντοχής (Ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα) ή πάλι εμείς να εγκαθιστούμε ειδικές διατάξεις προστασίας ?? ....

2) Αναφέρει :
το εμπόριο διατίθενται τέτοιες διατάξεις και προαιρετικά, με μέριμνα των καταναλωτών, μπορούν να εγκατασταθούν από αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες στο αρχικό στάδιο κατασκευής της εγκατάστασης ή και αργότερα"

Μαζί με τα χοντρά λεφτά που μας παίρνει για το νέο "ρολόι" της ΔΕΗ, μήπως θα ήταν καλύτερα, να είναι υποχρεωτική η αντίστοιχη "εγκατάσταση"?
Πόσοι από μας το γνωρίζουν, αν δεν τους το πει ο ειδικός?
Πόσοι ηλεκτρολόγοι μας το λένε ??..

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Το μόνο που μας σώζει με το ups είναι να μη χάσουμε κάποιο αρχείο που δεν αποθηκεύτηκε πριν να πέσει το ρεύμα.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις της ΔΕΗ είχα διαβάσει ότι μπορεί να δοθεί αποζημίωση φτάνει να αποδειχτεί ότι η ζημιά προκλήθηκε από υπερφόρτιση και (τώρα το παραθυράκι) δεν υπήρχε προειδοποίηση από τη ΔΕΗ!!!
.............νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να δικαιωθεί κάποιος αρκεί να διαθέτει υπομονή...
Ααα γειά σου, travelina,
εδώ επαναπαύεται το δημόσιο-κανονισμοί του.....
Υπομονή πλέον ποιος έχει για χρονοβόρες αποζημιώσεις :(

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Μήπως με τα χρήματα που πληρώνουμε κάθε δίμηνο,
θα πρεπε να μοιράζει και κανά πακέτο διακοπών?
όχι διακοπών ρεύματος ,διακοπών σε εξωτικά νησιά:clap:

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Μήπως με τα χρήματα που πληρώνουμε κάθε δίμηνο,
θα πρεπε να μοιράζει και κανά πακέτο διακοπών?
όχι διακοπών ρεύματος ,διακοπών σε εξωτικά νησιά:clap:
:haha::haha::haha: :clap::clap::clap:

GTS

Member
Αγαπητέ GTS, είπα ότι δεν θα "σηκώσω το γάντι" αλλά...
Δεν αναφέρθηκα , δεν υπονόησα, την "ανωτέρα βία και οι αστάθμητοι-απρόβλεπτοι παράγοντες" (αυτά είναι πάνω απ' τις δυνάμεις μας)αλλά μόνο τους "συνδικαλιστές και πράσινα άλογα"
που σωστά αναφέρεις(!!!) που εκβιάζουν τους πραγματικά δημιουργούς πλούτου-εργαζόμενους (ζητώντας συγνώμη για την ταλαιπωρία).
Έλα ντε όμως που ο αγαπητός Ταβερ "αγγίζει" ακόμα και την..."ανωτέρα βία και οι αστάθμητοι-απρόβλεπτοι παράγοντες".
Και σαν να μου φαίνεται ότι έχει δίκιο!!! Ακόμα και τις συνέπειες της Φύσης, ο έντιμος, οργανωμένος, νοικοκύρης, εργατικός, δημιουργικός, νομοταγής, συνειδητοποιημένος, φιλοπρόοδος λαός, τις αντιμετωπίζει ΚΑΛΥΤΕΡΑ και τελικά ενσκύπτουν, πάνω του, ηπιότερες.
Περί συνδικαλιστών μαζί σου, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Αυτα που λέει ο φίλος ταβέρ είναι σεβαστά μεν, αλλά διαφωνώ δε...τουλάχιστον στο 90%, γιατί κάπου υπάρχει ψήγμα αλήθεια κατ'εμέ.

GTS

Member
Οντως, GTS, "μεγάλη βλακεία μου", η έλλειψη ups(για η/υ τουλάχιστον...)
Τhanks, για συμβουλές & ιστοσελίδα....
Τις προάλλες, μια εταιρία μου τηλεφώνησε για σταθεροποιητή σε όλο το σπίτι. Τη πλάκα που είχε η κοπελιά ... σε απλές ερωτήσεις μου, απαντούσε "εεε δεν γνωρίζω..."
....Από συζητήσεις που έκανα με φίλους, μια βλακεία ήταν ....το συγκεκριμένο:mad:

Από ιστοσελίδα ΔΕΗ, που έβαλες, από γρήγορο διάβασμα :
1) Πρέπει δηλαδή εμείς να αγοράζουμε συσκευές, που να μην υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια αντοχής (Ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα) ή πάλι εμείς να εγκαθιστούμε ειδικές διατάξεις προστασίας ?? ....

2) Αναφέρει :
το εμπόριο διατίθενται τέτοιες διατάξεις και προαιρετικά, με μέριμνα των καταναλωτών, μπορούν να εγκατασταθούν από αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες στο αρχικό στάδιο κατασκευής της εγκατάστασης ή και αργότερα"

Μαζί με τα χοντρά λεφτά που μας παίρνει για το νέο "ρολόι" της ΔΕΗ, μήπως θα ήταν καλύτερα, να είναι υποχρεωτική η αντίστοιχη "εγκατάσταση"?
Πόσοι από μας το γνωρίζουν, αν δεν τους το πει ο ειδικός?
Πόσοι ηλεκτρολόγοι μας το λένε ??..
Για να μην τα πολυλογούμε, υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι να προστατέψεις τις συσκευές σου. Ένας από αυτούς είναι ένας επιτηρητής στον πίνακά σου που θα προστατεύει όλη την εγκατάσταση. Εγώ προσωπικά έχω UPS και έναν φορητό επιτηρητή τάσης της APC (50 ευρώ) για τηλεόραση & στερεοφωνικό στο σαλόνι.

Χωρίς να μπαίνουμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, να ξέρετε το εξής: το ρεύμα διακόπτεται για πολλούς λόγους και είναι γεγονός αναπόφευκτο. Κατά την επαναφορά του ρεύματος υπάρχουν μεταβατικές στιγμιαίες υπερτάσεις που ναι, μπορεί να κάψουν ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές. Δε μπορεί να γίνει αλλιώς.....προστατεύεις τις συσκευές σου μια φορά αλλιώς πληρώνεις συνέχεια...εμένα 2 φορές μου είχε καεί τροφοδοτικό (και μάλιστα με κλειστό το PC) και έβαλα μυαλό και UPS συνάμα.

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
Περί συνδικαλιστών μαζί σου, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Αυτα που λέει ο φίλος ταβέρ είναι σεβαστά μεν, αλλά διαφωνώ δε...τουλάχιστον στο 90%, γιατί κάπου υπάρχει ψήγμα αλήθεια κατ'εμέ.
Θες να το αναλύσεις λιγάκι αυτό?
ειρηνη ημιν κυριοι!!!!!μια ερωτηση εκανε η κοπελα βοηθηστε την χωρις αντιπαραθεσεις σας παρακαλω!αλλωστε ο καθενας στο συγκεκριμενο θεμα εχει την αποψη του η οποια εχει το σωστο της μερος!

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
ειρηνη ημιν κυριοι!!!!!μια ερωτηση εκανε η κοπελα βοηθηστε την χωρις αντιπαραθεσεις σας παρακαλω!αλλωστε ο καθενας στο συγκεκριμενο θεμα εχει την αποψη του η οποια εχει το σωστο της μερος!
Εγώ ...σιγή ασυρμάτου, ή ιχθύος...δεν ξαναμιλάω... "επιχειρήματα" τέλος, περιμένετε και θα δείτε....

GTS

Member
Θες να το αναλύσεις λιγάκι αυτό?
Όχι δημόσια Κώστα, όχι δημόσια....άλλωστε δε νομίζω να υπάρχει ενδιαφέρον για τεχνικά θέματα από τους υπόλοιπους. Γνώμη για αποζημίωση ζήτησε η κοπέλα και της έδωσα κάποιες συμβουλές για το πού πρέπει να απευθυνθεί...αν πιάσουμε τώρα τους λόγους, αίτια και υπεύθυνους βλαβών δε θα τελειώσουμε ποτέ στο φόρουμ. Από κοντά, όταν θα τα ξαναπούμε, ευχαρίστως....

Εύα μου, δε τσακώνεται κανείς, απλή διαφωνία υπάρχει, πολιτισμένη ελπίζω και σταματάει εκεί το θέμα, στην απλή διαφωνία....μη γίνεσαι βασιλικότερη του βασιλέως...σιγά μη κάνουμε ρινγκ ένα τέτοιο θέμα, ούτε σκοπεύω ούτε θέλω. Ελπίζω μόνο η φίλη malysa να καλύφθηκε...

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Για να μην τα πολυλογούμε, υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι να προστατέψεις τις συσκευές σου. Ένας από αυτούς είναι ένας επιτηρητής στον πίνακά σου που θα προστατεύει όλη την εγκατάσταση. Εγώ προσωπικά έχω UPS και έναν φορητό επιτηρητή τάσης της APC (50 ευρώ) για τηλεόραση & στερεοφωνικό στο σαλόνι.

.... Κατά την επαναφορά του ρεύματος υπάρχουν μεταβατικές στιγμιαίες υπερτάσεις που ναι, μπορεί να κάψουν ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές. Δε μπορεί να γίνει αλλιώς.....προστατεύεις τις συσκευές σου μια φορά αλλιώς πληρώνεις συνέχεια...εμένα 2 φορές μου είχε καεί τροφοδοτικό (και μάλιστα με κλειστό το PC) και έβαλα μυαλό και UPS συνάμα.
Λίγο ακόμα τα φώτα σου gts :clap:...

1)Aν κατάλαβα καλά, καλύπτομαι με τον επιτηρητή στο πίνακα για όλα (ηλεκτρικές συσκευές, pc, a/c....)? Η έχει να κάνει και με την ποιότητα των συσκευών μας?
Υποψιάζομαι ότι είναι πιο πολύπλοκη η τοποθέτησή του (προϋποθέσεις, κόστος κλπ), γιατί βλέπω ότι εσύ χρησιμοποιείς Ups και φορητό επιτηρητή...:shock:

2) Αν καλύπτομαι, η τοποθέτηση γίνεται από ηλεκτρολόγο ?

3) Είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε στις προδιαγραφές του ?

4) Ενδεικτικό κόστος?....

Αν πάλι βαρυέσαι τις απαντήσεις, καμμιά ιστοσελιδίτσα για να βρω άκρη, να μάθω και γω το καημένο μερικά πραγματάκια.....(μην αναλωθώ στα περιττά ψαξίματα:shock:).....

Τhanks again!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα