• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Δεν ξετρελάθηκα με το Λονδίνο

zvarveri

Member
Ε οχι και καλυτερα η Πραγα, το Αμστερνταμ και η Ρωμη;
Η oyster εχει γινει οντως 5 ευρω. Αλλα καπου κανατε λαθος. 55 ευρω για 5 μερες δεν δινεις με τιποτα. Κατι εφταιξε και πληρωσατε τσαμπατζιδικα λεφτα. Το Λονδινο το αγαπαμε γιατι ειναι πολυπολιτισμικο. Αμα περιμενα κι εγω να δω το αγγλικο του προσωπο μονο, ισως να μη μου αρεζε κι εμενα.

ΥΓ Διορθωσε τον τιτλο σου. Γραφεις Λοδινο
ε ναι μου αρεσαν πιο πολυ οι αλλοι προορισμοι που ειχα παει.

εγω νομιζα θα παω Λονδινο και θα δω Αγγλια. Αγγλικη κουλτουρα, αγγλικη καθημερινοτητα, αγγλικη κουζινα, Αγγλους, κλπ. αλλα ειδα απειρα κινεζικα, αραβικα, αμερικανικα εστιατορια, ξενους πολλους κ λιγους αγγλους.

οσο για την οιστερ ακομη δεν εχω καταλαβει τι εγινε και πληρωσαμε τοοοσα πολλα.

α σημειοτεον οτι εχασα και μια οιστερ και εβγαλα κια δευτερη. αλλα δεν ειχε πολλες λιρες μεσα και μικρο το κακο. μηπως εχει αυξηθει και το ανωτερο ημερησιο οριο της χρεωσης?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Oyster χονδρικα
Zones 1-2: peak price cap 8 pounds, off peak price cap 6,6 pounds
Zones 1-4: peak price cap 10 pounds, off peak price cap 7,3 pounds
Zones 1-6: peak price cap 15 pounds, off peak price cap 8 pounds
Zones 1-9: peak price cap 18,6 pounds, off peak price cap 11 pounds

Αν λοιπον εσεις ταξιδεψατε απο Heathrow που ειναι στη ζωνη 6 σας χρεωσε 8 λιρες αν ξεκινησαν οι διαδρομες σας μετα τις 9:30 πμ ή 15 λιρες αν ξεκινησατε απο 7:30-9:30πμ.

Στις συγκοινωνιες γενικοτερα απ' οτι βλεπω πληρωσατε μια περιουσια και απ' οτι καταλαβαινω απο δικο σας λαθος. Εχω πει πολλες φορες αν καποιος δεν ξερει ή δεν μπορει να καταλαβει τι τον συμφερει ας πει το προγραμμα στον υπαλληλο και θα του βγαλει την αναλογη καρτα.

Borealis

Member
ποιος τριπακιας καλε?? ποιος ειναι αυτος??? για να μαθω και γω που ειμαι καινουρια. μαλλον νομιζω οτι καποιος με ειρωνευεται.
Αυτή η δηλωση σου θα μετρησει στο δικαστηριο υπερ σου. Ειναι φανερο οτι δεν το εκανες με προθεση
τρπακιας= tripakias, ψαξε λιγο να δεις ποιες ειναι οι μεγαλες του αγαπες

zvarveri

Member
Oyster χονδρικα
Zones 1-2: peak price cap 8 pounds, off peak price cap 6,6 pounds
Zones 1-4: peak price cap 10 pounds, off peak price cap 7,3 pounds
Zones 1-6: peak price cap 15 pounds, off peak price cap 8 pounds
Zones 1-9: peak price cap 18,6 pounds, off peak price cap 11 pounds

Αν λοιπον εσεις ταξιδεψατε απο Heathrow που ειναι στη ζωνη 6 σας χρεωσε 8 λιρες αν ξεκινησαν οι διαδρομες σας μετα τις 9:30 πμ ή 15 λιρες αν ξεκινησατε απο 7:30-9:30πμ.

Στις συγκοινωνιες γενικοτερα απ' οτι βλεπω πληρωσατε μια περιουσια και απ' οτι καταλαβαινω απο δικο σας λαθος. Εχω πει πολλες φορες αν καποιος δεν ξερει ή δεν μπορει να καταλαβει τι τον συμφερει ας πει το προγραμμα στον υπαλληλο και θα του βγαλει την αναλογη καρτα.
στο Gatwick εφτασα. και μαλιστα οταν πηγα στην βικτορια να βγαλω οιστερ τους ειπα οτι ειμαστε τουριστες και θελουμε να κυκλοφορησουμε στα κεντρικα αξιοθεατα μόνο και μας εβγαλε την αναλογη οιστερ καρτα, νομίζω.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τι να πω; Αν κινηθηκατε μονο στο κεντρο η μονη εξηγηση ειναι να χρησιμοποισατε καποιο μεσο σε ωρα αιχμης. Σε αυτην την περιπτωση θα δινατε 8 λιρες. Αλλιως δεν μπορω να καταλαβω. Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.
Εκτος κι αν μετρας τη χρεωση σε ενα πληρες 24ωρο. Η χρεωση ισχυει για διαδρομες μεχρι τις 4:30πμ. Μετα αρχιζει η αλλη μερα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μάλλον δε χτυπάγατε την κάρτα βγαίνοντας από τα λεωφορεία, οπότε σας χρέωνε σα να πήγατε μέχρι το τέρμα (ζώνη 9).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τι λες βρε taver; Δεν χτυπας την καρτα βγαινοντας απο το λεωφορειο. Η χρεωση σ' αυτα ειναι η ιδια για οποιαδηποτε ζωνη.

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Είναι αλήθεια πως στο Λονδίνο δεν βλέπεις κάτι Αγγλικό όπως το έχει στο μυαλό τους ένας ταξιδευτής. Μάλλον θα έπρεπε να είχατε διαλέξει κάποιο άλλο μέρος της Αγγλίας την Κορνουάλη πχ αλλά και εκεί Κέλτες είναι και όχι Άγγλοι :p

Μία πολύ καλή μου φίλη οδοντίατρος πήγε για να δουλέψει εκεί και άντεξε να μείνει 17 μήνες περίπου.

Εμένα αυτή η πόλη μου αρέσει πιο πολύ λόγω της μουσικής που μπορείς να ακούσεις και των γενικά πιο φτηνών συναυλιών και γμάμα ονομάτων που μπορείς να ακούσεις σε σχέση με την Αθήνα.
Γενικά και λόγω καταγωγής δεν μπορώ να είμαι και εντελώς αμερόληπτος με τους Άγγλους χαχα αλλά ναι ισχύει πως το Λονδίνο είναι από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις της Ευρώπης από χρόνια και δεν έγινε απότομα όπως έγινε πχ η Αθήνα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Γιατι με αυτα που γραφονται εδω, γραφεται ιστορια...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τι λες βρε taver; Δεν χτυπας την καρτα βγαινοντας απο το λεωφορειο. Η χρεωση σ' αυτα ειναι η ιδια για οποιαδηποτε ζωνη.
Ναι, όντως, mea culpa. Ίσως όμως σε κάποιο τρένο/DLR station να συνέβη το αντίστοιχο. Από τις οδηγίες της Oyster: "To ensure you pay the correct fare on Tube, DLR, London Overground and National Rail services, you must always touch in on the yellow card reader at the start of your journey and touch out at the end. If you don’t, a maximum Oyster fare will be charged.".

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα