• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δίπλωμα οδηγησης στο εξωτερικό

rebellos

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Καλημέρα, ταξιδεύω μεθαύριο στην Ιταλια και θέλω να μάθω αν ισχύει το δίπλωμα οδήγησης εκει, ή θελει κάποια διαδικασία.. Εχω το ροζ δίπλωμα που γράφει μπροστά GR και μέσα εχει ελληνικούς χαρακτήρες

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Θεωρητικά χρειάζεσαι ή το καινούριο (που είναι σαν πιστωτική κάρτα) που είναι διεθνές ή επίσημη διεθνή μετάφραση του παλιού σου.

Στην πράξη πολύ δύσκολα θα σου πει κάποιος κάτι αν σε σταματήσει.Αν σκοπεύεις να νοικιάσεις αμάξι,πιθανόν κάποια πρακτορεία να μην το δεχτούν.

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
το καλοκαίρι νοικιασα αυτοκίνητο απο hertz σε γαλλια και γερμανία με το παλιό δίπλωμα( ροζ) χωρίς κανένα πρόβλημα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Στην πράξη πολύ δύσκολα θα σου πει κάποιος κάτι αν σε σταματήσει..
ελπίζω να εχεις εμπειρία που το λες. γιατί η δική μου από την Ιταλία είναι τελείως διαφορετική. όλες τις φορες που με σταματούσαν με το ροζ ήθελαν διευκρινίσεις και δεν ξέρω πώς θα καθάριζα χωρίς ιταλικά και στο νότο κιόλας. χωρίς το νέο δίπλωμα μπορούν να σε πάνε και στο τμήμα για εξακρίβωση. μην το ρισκάρετε και να έχετε το νέο δίπλωμα.
το καλοκαίρι νοικιασα αυτοκίνητο απο hertz σε γαλλια και γερμανία με το παλιό δίπλωμα( ροζ) χωρίς κανένα πρόβλημα.
οι εταιρείες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. τον αριθμό να βάλουν κ τπτ άλλο. σε έλεγχο όμως από αστυνομική αρχή ενδέχεται να αντιμετωπίσεις σοβαρό πρόβλημα. στην Ιταλία ας πούμε ότι έχουν κάποια κατανόηση τα όργανα ελέγχου. αντιμετωπίστε τους με ευγένεια, παρακαλώντας και όχι απαιτώντας.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κάθε φορά τα ίδια.
Ναι έχω εμπειρία.Με σταμάτησαν και στην Ιταλία και στην Ελβετία και με το παλιό δεν μου είπαν κουβέντα.
Κάνω τις συστάσεις μου αλλά λέω και την εμπειρία μου κι ας ακολουθήσει ο καθείς ότι πιστεύει.Εντάξει κυρ-Σαμίον;

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Γιαυτο για ν μην έχεις μπλεξίματα πάρε το δίπλωμα σου και πήγαινε αύριο το πρωί στην ΕΛΠΑ για να σου εκδόσει ένα προσωρινό πιστοποιητικό για οδήγηση στο εξωτερικό. Κοστίζει 50 ευρώ , έχει διάρκεια ένα χρόνο και το παίρνεις επί τόπου

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Κάθε φορά τα ίδια.
Ναι έχω εμπειρία.Με σταμάτησαν και στην Ιταλία και στην Ελβετία και με το παλιό δεν μου είπαν κουβέντα.
Κάνω τις συστάσεις μου αλλά λέω και την εμπειρία μου κι ας ακολουθήσει ο καθείς ότι πιστεύει.Εντάξει κυρ-Σαμίον;
την ειρωνεία φύλαξέ τη μαζί με τις βωμολοχίες για τα του οίκου σου.
έκανες εκτίμηση για το τι γινεται στη πράξη. δεν είπες την εμπειρία σου. και επειδή η εμπειρία όλων μας εδώ δεν έχει καμμία απολύτως αξία σε μελλοντικό έλεγχο καλό είναι να συμβουλεύουμε το καλύτερο για την αποφυγη προβλημάτων. κανείς δεν θέλει να πάει σε ιταλικό τμήμα φαντάζομαι για εξακρίβωση στοιχέιων.

sdoe21

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πριν ένα χρόνο στην Ρώμη η autoeurope δεν νοίκιαζε χωρίς το καινούργιο δίπλωμα. Ευτυχώς είχα ρωτήσει και το είχα βγάλει!
Τον συνταξιδιώτη μου που είχε το ρόζ, δεν δεχόντουσαν με κανένα τρόπο να τον καταχωρίσουν σαν 2ο οδηγό, κάτι που θεωρητικά τους συνέφερε, εφόσον θα έπαιρναν έξτρα χρήματα. Όλες οι εξηγήσεις μας περί Ε.Ε και επίσημου ελληνικού διπλώματος έπεσαν στο κενό...

Οπότε η δική μου εμπειρία λέει ότι ακόμα και την ενοικίαση δεν την έχεις σίγουρη.

(Δεν έτυχε να μας σταματήσουν για έλεγχο...)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
την ειρωνεία φύλαξέ τη μαζί με τις βωμολοχίες για τα του οίκου σου.
έκανες εκτίμηση για το τι γινεται στη πράξη. δεν είπες την εμπειρία σου. και επειδή η εμπειρία όλων μας εδώ δεν έχει καμμία απολύτως αξία σε μελλοντικό έλεγχο καλό είναι να συμβουλεύουμε το καλύτερο για την αποφυγη προβλημάτων. κανείς δεν θέλει να πάει σε ιταλικό τμήμα φαντάζομαι για εξακρίβωση στοιχέιων.
Τελικά έχει ή δεν έχει αξία η εμπειρία;
Γιατί όταν δίνω συμβουλή μου λες αν έχω εμπειρία κι όταν λέω την εμπειρία μου λες να συμβουλεύω.Λοιπόν αν διαβάζεις μόνο ότι θες και έχεις όρεξη απλώς να κονταροχτυπιέσαι μαζί μου τότε συνέχισε μόνος σου.

Το πρώτο που είπα είναι τι ισχύει κι ύστερα παρέθεσα την άποψή μου.Ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει ο Αλλάχ.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τελικά έχει ή δεν έχει αξία η εμπειρία;
Γιατί όταν δίνω συμβουλή μου λες αν έχω εμπειρία κι όταν λέω την εμπειρία μου λες να συμβουλεύω.Λοιπόν αν διαβάζεις μόνο ότι θες και έχεις όρεξη απλώς να κονταροχτυπιέσαι μαζί μου τότε συνέχισε μόνος σου.
Το πρώτο που είπα είναι τι ισχύει κι ύστερα παρέθεσα την άποψή μου.Ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει ο Αλλάχ.
δεν έχω καμμία μα καμμία όρεξη να κονταροχτυπιέμαι με κανένα και πολύ περισσότερο όμως να ακούω ειρωνείες και βωμολοχίες.
φυσικά και ειναι χρησιμο να λεει ο καθένας την εμπειρία του. απο εκεί ως το σημείο να λες τι γίνεται στην πράξη υπάρχει μία απόσταση που καλύπτεται μόνο με πολύ μεγάλη και πρόσφατη εμπειρία. και για αυτό ρώτησα επειδή η δική μου εμπειρία είναι διαφορετική. από το νότο πάντα, δηλ από Ρώμη κ κάτω..

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Μήπως να άλλαζε ο τίτλος του θέματος σε "Δίπλωμα οδήγησης στην Ιταλία" ?

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Θα συμφωνήσω με τον Samion. Πριν ένα χρόνο στο San Remo είχαμε το ροζ δίπλωμα και με τα χίλια ζόρια και παρακάλια μας νοίκιασαν το αυτοκίνητο από την Avis. Eίχαμε επαναπαυτεί από αντίστοιχες εμπειρίες και δεν βγάλαμε το διεθνές δίπλωμα. Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει το ρίσκο γιατί μπορεί να σου χαλάσει όλο το πρόγραμμα του ταξιδιού. Καρτούλα κα πάλι καρτούλα!:)

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom