• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Δανία Σουηδία ΔΑΝΙΑ- ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Steli0s

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ, Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φαρόε
Το Μαρτιο θα κανω ενα ταξιδι 11 ημερων , 5 Βερολινο , 4 Κοπενχαγη κ τις υπολοιπες 2 σκεφτομαι να τις διαθεσω στην επαρχεια της Δανιας η της Σουηδιας .. καθως απο οτι ειδα Κοπενχαγη - Μαλμο η Χελσινκγκορ - Χελσινμποργκ αναμεσα στις 2 χωρες ειναι αρκετα κοντα ..Έχει να προτείνει καποιος ''ιδιαιτερα'' μερη λοπον για 2 διανυκτερευσεις σε Δανια η Νοτια Σουηδια ? :roll:

Υ.Γ το κλιμα το Μαρτιο σε αυτες τις 2 χωρες πως ειναι ?

Steli0s

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ, Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φαρόε
Εκδρομή στη Σουηδία

Καλησπέρα παιδιά

Όσο και αν εψαξα σε προηγούμενα ποστ σχετικά με Σουήδια δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για μέρη και πόλεις που αξίζει κάποιος να δει με αυτοκίνητο για 3 ήμερες στη Νότια κυρίως Σουηδία πέρα από το Μάλμο , Λουντ κ εκτος της Στοχολμης καθως ειναι πολυ μακρια...Το ταξίδι μου ειναι 5 ημέρες Βερολίνο 3.5 Κοπενχάγη και προγραμματίζω τις υπόλοιπες 3 ημέρες που απομένουν για την επιστροφή μου να τις περναγα στην επάρχεια της Σουηδίας,βλεποντας κυριως τη φυση,λιμνες,ποταμια κτλπ (βασικος παραγοντας ειναι να μην απομακρυνθω παρα πολυ απο την Κοπενχαγη max 250 -300km) ..Αξίζει λοιπον κατι τετοιο?:roll: Και αν ναι για ποια μέρη μιλαμε?:roll:

Ενδεικτικα η διαδρομη Μαλμο - Λουντ - Χελσινγκορ - Γκετεμποργκ - Μπορας αξιζει?

ευχαριστω;);)

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλησπέρα παιδιά

Όσο και αν εψαξα σε προηγούμενα ποστ σχετικά με Σουήδια δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για μέρη και πόλεις που αξίζει κάποιος να δει με αυτοκίνητο για 3 ήμερες στη Νότια κυρίως Σουηδία πέρα από το Μάλμο , Λουντ κ εκτος της Στοχολμης καθως ειναι πολυ μακρια...Το ταξίδι μου ειναι 5 ημέρες Βερολίνο 3.5 Κοπενχάγη και προγραμματίζω τις υπόλοιπες 3 ημέρες που απομένουν για την επιστροφή μου να τις περναγα στην επάρχεια της Σουηδίας,βλεποντας κυριως τη φυση,λιμνες,ποταμια κτλπ (βασικος παραγοντας ειναι να μην απομακρυνθω παρα πολυ απο την Κοπενχαγη max 250 -300km) ..Αξίζει λοιπον κατι τετοιο?:roll: Και αν ναι για ποια μέρη μιλαμε?:roll:

Ενδεικτικα η διαδρομη Μαλμο - Λουντ - Χελσινγκορ - Γκετεμποργκ - Μπορας αξιζει?

ευχαριστω;);)
Δεν έχω άποψη για τη Σουηδία γιατί δεν έχω πάει...αλλά, έξω από την Κοπεγχάγη, κοίταξες ? Θυμάμαι υπέροχη φύση, όμορφες διαδρομές και γραφικά ψαροχώρια...;)

Steli0s

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ, Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φαρόε
για το λογο οτι ειναι κοντα η σουηδια στη δανια θα θελα να δω αυτες τις 3 ημερες μια χωρα παραπανω..οι διαφορες φανταζομαι δεν θα ειναι μεγαλες αναμεσα στις 2 χωρες..

αν εχει κανει καποιος λοιπον, καποια διαδρομη Σουηδια ας βοηθησει...;)

candyman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στην Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Ειρηνικού
οταν πας δανια να μας πεις εντυπωσεις + τιμες αν γίνεται! :)

Vito

Member
4 μέρες στην κοπενχάγη είναι υπεραρκετες..μειωσε καμια!!! ένα μέρος που μου άρεσε πολύ στη Δανιά είναι το Ribe. Είναι η πιο παλιά πόλη της Δανιας και βρίσκεται στην ηπειρωτική Δανια. (πρέπει να ήταν κανα 3ωρο απο Κοπενχάγη-δεν θυμάμαι ακριβώς). Ωραιο μερος αλλα δεν είχα τον χρονο να παω είναι το Lund στη Σουηδια, πολύ κοντα στο Malmo.

sfakhania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
ΔΑΝΙΑ

Εγω απο κοπεγχαγη ειχα παει roskilde με εξαιρετικο μουσειο βικινγκ , ειναι στο ιδιο νησι με την κοπεγχαγη , και μετα helsingor στο καστρο του αμλετ,επισης αξιζει πολυ η πινακοθηκη luisiana κανα μισαωρο απο κοπεγχαγη , ειναι μουσειο σαν θερμοκηπιο μεσα στο δασος !!!! απο σουηδια προλαβα να παω στο malmo που δεν ηταν και κατι εξαιρετικο.οπως επισης δεν ελεγε και πολλα το odense στο μεσαιο νησι της δανιας, εκτος αν εισαι fun του andersen....αν θεσ περισσοτερες λεπτομερειεσ ρωτα ελευθερα .παντως 3 μερες κοπεγχαγη γεμιζουν ανετα...εχει αρκετα πραγματα να δεις και να κανεις...

candyman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στην Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Ειρηνικού
4 μέρες στην κοπενχάγη είναι υπεραρκετες..μειωσε καμια!!! ένα μέρος που μου άρεσε πολύ στη Δανιά είναι το Ribe. Είναι η πιο παλιά πόλη της Δανιας και βρίσκεται στην ηπειρωτική Δανια. (πρέπει να ήταν κανα 3ωρο απο Κοπενχάγη-δεν θυμάμαι ακριβώς). Ωραιο μερος αλλα δεν είχα τον χρονο να παω είναι το Lund στη Σουηδια, πολύ κοντα στο Malmo.

τελικά πήγες ή δεν πήγες στο Ribe? :p

έψαξα λίγο και όντως είναι μια ωραία παλιά πόλη.

Μάλιστα υπάρχει και μια παράδοση..

Følg Vægteren - Ribe, Denmark, tourism, visitribe, holiday, the Wadden Sea, tourist information, Mandoe Island, South-western Jutland, Sort Sol, Night Watchman, Vikings, Cathedral. Town walk, Western Jutland, Christmas, stork, oysters, star

The tradition of
the Night Watchman

Each night during the summer(May-September) you can join the Night Watchman, when he walks his traditional rounds in the old winding streets of Ribe.

The Night Watchman starts his round from the market place in front of Restaurant Weis Stue. It is free to join him. Duration approx. 45 min.
πλάκα θα έχει!:cool:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα