tou dromou
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΠΟΛΩΝΙΑ
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΙΑΠΩΝΙΑ
στην Ελλαδα ο Κανονας σου κανει προσφορα με 30 ερω και τα αφαιρει μετα
Διαφωνώ μαζί σου. Μπορουν κάλλιστα να μου πουν "Οχι δεν αναλμβάνουμε μεμονωμένα φτιάχνουμε ενα προγραμμα συγκεκριμένο και οποιος θελει ακολουθει αυτο!!!!"Προφανώς γνωρίζουν ότι έχεις πάει σε πολλά γραφεία και τους βάζεις να δουλεύουν τσάμπα και μετά χωρίς να τρέχει τίποτα, τους πετάς ένα: λυπάμαι δεν θα πάω (αυτό στην καλύτερη περίπτωση, γιατί οι περισσότεροι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ειδοποιήσουν το γραφείο ότι δεν ενδιαφέρονται).
Στην Ευρώπη και Αμερική όταν πάει κάποιος να ζητήσει προσφορά, πληρώνει ένα ποσό για έξοδα προσφοράς, γιατί κάποιοι θα δουλέψουν, θα στείλουν emails, θα ασχοληθούν μαζί του.
Αν υπάρξει συμφωνία, τότε το ποσό που δόθηκε συμψηφίζεται, αν όχι το χάνει ο πελάτης.
Δεν γίνεται όπως εδώ που ο καθένας μας πάει σε 10 γραφεία και βάζει ένα σωρό κόσμο να δουλεύει χωρίς αντίκρισμα.
Για να μη πω τα προγράμματα που ξεσηκώνουν οι μεμονωμένοι από τα γραφεία.
Αφού αντιγράψουν ωραία ωραία ένα πρόγραμμα, το κάνουν μόνοι τους και μετά πουλάνε και μούρη ότι είναι ...ψαγμένοι και πρωτοποριακοί και οι άλλοι κάθονται σαν χάνοι τους θαυμάζουν. Τι λες βρε παιδί μου! και πως το οργάνωσες μόνη σου! που τα ανακάλυψες αυτά! κλπ κλπ.
Έχει γίνει ουκ ολίγες φορές εδώ μέσα με ανθρώπους που το παίζουν κοσμογυρισμένοι με τις πλάτες άλλων - και τους βρίζουν και από πάνω...
Ναι έτσι ειναι...στην Ελλαδα ο Κανονας σου κανει προσφορα με 30 ερω και τα αφαιρει μετα
Διαφωνώ μαζί σου. Μπορουν κάλλιστα να μου πουν "Οχι δεν αναλμβάνουμε μεμονωμένα φτιάχνουμε ενα προγραμμα συγκεκριμένο και οποιος θελει ακολουθει αυτο!!!!"
Αλλα δεν θελουν να το παραδεχτούνε θελουν να "υπερηφανευονται" οτι μπορουν να αναλάβουν τα πάντα, οτι μπορουν να προσφέρουν το σπάνιο, το περιεργο, το μη τουριστικό.Για να τα κάνεις ομως αυτά θα πρεπει να διαθετεις πολυ καλα οργανωμένη επιχειρηση με "ακρες" παντου..
***Το πρόγραμμα το ειχα ήδη ετοιμο εγω και τους το εστειλα με ολες τις λεπτομέριες....(αυτοι θα μπορούσαν να κλεψουν τις ιδεες. Ειναι πολυ καλύτερο απ'οτιδήποτε "ελληνικο" εχω δει)
Φυσικά και καναν 2-3 μηνες να μου απάντησουν και τωρα που τελειωσαν τα Χριστούγεννα και βρηκαν χρόνο αποφάσισαν να ασχοληθουν και μαζί μας.
Κάπως ετσι ειναι τα πράγματα.
ΥΓ1 οσο για τα γραφεία του εξωτερικού δεν μας ζήτησαν ποτέ τιποτα για να μας φτιάξουν ενα πρόγραμμα.
ΥΓ2 Πλεον με το internet οι πληροφοριες ειναι τοσο ευκολα προσβάσιμες που δε νομιζω οτι καποιος περιμενει να "κλεψει" το προγραμμα καποιου γραφειου για να φανει εξυπνος και πολυταξιδεμενος. Με ενα post στο travelstories π.χ. μπορεις να μαθεις τοσα οσα 5-10 γραφεια θα χρειαζοταν να σου τα βρούνε.
Δεν καταλαβαινω το ύφος σου!!!! Κια το θεωρω καπως επιθετικό. Δεν νομιζω πως δικαιούσαι να εισαι τοσο επικριτικός.(Εκτος και αν ειναι της μοδας και θα το ακολουθησουμε ολοι.Αναφερομαι στον Παγκαλο και τις αναφορες του περι κοπριτων και τζαμπατζηδων) Η ιστορια εχει ως εξης: Καποιοι κατι πουλάνε και κάποιοι κατι αγοράζουν. Οι δευτεροι δικαιούνται να κάνουν μια ερευνα αγοράς. Εγω αυτο εκανα πηρα τηλεφωνο και ρωτησα αν μπορουν να μου προσφερουν αυτο που θελω στην τιμη που το θέλω. Οι "πωλητες" ειδαν- εκριναν- εψαξαν (οτι ρημα θελεις βάλε) και μου προτειναν το προιον τους. Οσοι μου ζητησαν προμήθεια την πήραν(αν εκει ειναι η αντιρρηση σου).Τωρα για τους υπολοιπους ετσι ειναι τα πραγματα.... και εγω δουλευω και εξυπηρετω ανθρώπους που μπορει να μη μου αφηνουν τελικα ουτε δεκάρα τσακιστη. Ετσι ειναι το εμποριο "και η σκονη που μπαινει στο μαγαζι σου ειναι κερδος".Και δεν περίμενα να συμφωνήσεις.
Ούτε να παραδεχτείς ότι έβαλες τόσους ανθρώπους να δουλεύουν τσάμπα για σένα. Πολύ καλά έκαναν και δεν σου απάντησαν.
Και πάω στοίχημα ότι στον Κανόνα που ζητάει χρήματα, δεν πήγες (δεν τον αναφέρεις άλλωστε...)
Αναφέρεις τουλάχιστον 5 γραφεία και με το κ.α. που γράφεις, υποννοείς ότι είναι περισσότερα.
Δύο τουλάχιστον, από τα γραφεία που ανέφερες προσφέρουν το σπάνιο, το περιεργο, το μη τουριστικό. Και σε διαβεβαιώ ότι έχουν πολλές άκρες. Και θα ασχολιόταν μαζί σας από την αρχή, αν τους είχες σκάσει την εγγύηση - που είναι καθ'όλα νόμιμη.
*** Το πρόγραμμα αποκλείεται να το έκανες μόνη σου, σίγουρα το σήκωσες από κάποιο ξένο γραφείο. Και σιγά μην ο Μπίζας σου έκλεβε τις ιδέες. Αυτός - άσχετα αν δεν τον συμπαθώ - έχει γυρίσει όλο τον κόσμο και έχει άκρες παντού, το δικό σου πρόγραμμα έχει ανάγκη?
Υ.Γ. 1 Όταν λέω γραφεία του εξωτερικού, γράφω σαφέστατα για αντίστοιχα με τα ελληνικά, σε Ευρώπη και Αμερική. Σε τέτοια πήγες για να σου κάνουν προσφορά για την Κίνα? Μάλλον σε τοπικά κινέζικα απευθύνθηκες.
Υ.Γ. 2 Αφού μπορείς να βρεις τα πάντα από το ιντερνετ, τι τους βάζεις τους ανθρώπους να δουλεύουν??? Βρεστα όλα από κει και άστους ήσυχους. Άσε που κι'αυτοί μπορούν να κάνουν το ίδιο και να μη χρειάζεται να κλέψουν το πολύτιμο πρόγραμμα σου...
Υ.Γ. Και δεν είναι μόνο ο Κανών που ζητάει να πληρωθεί για τη δουλειά του. Πρώτη διδάξασα είναι η Trekking Hellas. Πρόκειται για εταιρίες που σέβονται τη δουλειά τους και δεν χάνουν το χρόνο τους με ανθρώπους που παίρνουν σβάρνα όλα τα τουριστικά γραφεία.
Nα συμπληρώσω ότι η αντιγραφή προγραμμἀτων από γραφεία ισχύει όχι μόνο από την πλευρά μεμονωμένων Ελλήνων, αλλά και από την πλευρά γραφείων Ελληνικών που αντιγράφουν προγράμματα μεγάλων και καταξιωμένων ξένων γραφείων...Για να μη πω τα προγράμματα που ξεσηκώνουν οι μεμονωμένοι από τα γραφεία.
Αφού αντιγράψουν ωραία ωραία ένα πρόγραμμα, το κάνουν μόνοι τους και μετά πουλάνε και μούρη ότι είναι ...ψαγμένοι και πρωτοποριακοί και οι άλλοι κάθονται σαν χάνοι τους θαυμάζουν. Τι λες βρε παιδί μου! και πως το οργάνωσες μόνη σου! που τα ανακάλυψες αυτά! κλπ κλπ.