Travelstoryteller
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Η.Π.Α.
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ωκεανία
Τα ταξίδια, πέρα από πολιτισμικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές εμπειρίες, αποτελούν μέσα προσωπικής ενδυνάμωσης, ενίσχυσης της αυτοεκτιμήσης και της αυτοπεποίθησης. Και όχι μόνο. Το solo female travelling συνδέεται άμεσα με τη γυναικεία χειραφέτηση και την απομυθοποίηση (στην πράξη) στερεοτύπων ριζομένων στα βάθη της πατριαρχίας.
Σηκώνεται τότε ο κύριος που καθόταν με τα της συζύγου του, λίγο πιο δίπλα ( περίπου στα 50 με 55 ετών τον έκανα ), πάει σε ένα κενό τραπέζι, παίρνει μία καρέκλα και την φέρνει στο τραπέζι μου, τοποθετώντας την απέναντι απο εμένα και μου λέει:
- Μία κυρία δεν πρέπει να κάθεται ποτέ σε ένα τραπέζι, χωρίς θέση για συντροφιά.
Τον κοιτώ, μετά κοιτώ τη κυρία που συνόδευε, η οποία με κοιτούσε και χαμογελούσε, και μετά τον νεαρό που μου πήρε τη τελευταία καρέκλα του τραπεζιού που καθόμουν...Του χαμογελώ και του απαντώ:
- Σας ευχαριστώ πολύ για την ευγένεια σας, η κυρία που συνοδεύετε είναι πολύ τυχερή!
- Σε κοιτάμε που κάθεσαι παρέα με το βιβλίο σου και σε θαυμάζουμε! Δεν το κάνουν πολλοί αυτό....
Μου χαμογέλασε και με χαιρέτησε φεύγοντας προς το τραπέζι του .
Το ξέρω κι εγώ καλά αυτό το χαμόγελο . Το είχα πρώτο αντικρίσει σε μια καφετέρια στο Ελσινκι πριν έξι χρόνια. Με συνόδεψε στα υπόλοιπα -αρκετά - μοναχικά ταξίδια που ακολούθησαν. Το αντίκρισα πολλές φορές στον καθρέφτη ή στη φωτογραφία (σελφι) στο Κιργισταν. Κι όταν δε μπορούσα να το αντικρίσω, το μάντευα στο πετάρισμα της καρδιάς ή στις αντανακλάσεις άλλων χαμογελων γύρω μου.
Έχω ειλικρινά συγκινηθεί με τα τόσο ωραία λόγια και εικόνες εδώ μέσα!.ας ειναι αυτο το χαμογελο της ατοφιας χαρας να ανθιζει συχνα!μου εχει συμβει να κλαψω οταν πια το ονειρο εγινε αληθεια,εκει,μπροστα μου..για οσες δεν με ξερουν,ειμαι γιαγια,72 χρονων,ζω μονη,αγαπω τον κοσμο,τους ανθρωπους μου,τη μουσικη,τη ζωγραφικη και φυσικα τα ταξιδια!
@coco είναι γυναικεία κουβέντα και η δύναμη σου, η ομορφιά των λόγων σου και το μεράκι σου για την ζωή αποτελεί έμπνευση για όλες μας!!!Ωστοσο,εδω μιλαμε για γυναικες που ταξιδευουν μονες,κι οχι για την πολυταραχη ζωη μου.Θελω μονο να ευχαριστησω για τα ομορφα λογια και να υποσχεθω μια ιστορια για το παρισι σε δευτερη και τριτη αναγνωση και μερκες γαλλικες ομορφιες.Να ειμαστε καλα ,να ειμαστε καλοι με τους αλλους και με μας,να αγαπαμε..και να ταξιδευουμε,οσο πιο πολυ,πιο μακρυα μπορουμε!