• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Γνωστά και άγνωστα μουσεία της χώρας μας

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.966
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το κυλικείο και ο εξώστης παρατήρησης πουλιών


Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, εκεί όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ηρακλής αντιμετώπισε και εξολόθρευσε τις Στυμφαλίδες όρνιθες. Το οροπέδιο της Στυμφαλίας περιβάλλεται από τους ορεινούς όγκους της Ζήρειας, του Ολίγυρτου, του Μαυροβουνίου και του Γραβιά, στη νότια πλευρά του νομού Κορινθίας. Η υδατική λεκάνη της Στυμφαλίας θεωρείται η μεγαλύτερη ορεινή υδατική λεκάνη της Πελοποννήσου, ενώ αποτελεί και τον νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων. Το κύριο ενδιαφέρον της εντοπίζεται στον πλούσιο οργανικό κόσμο της λίμνης, καθώς και στους υπόγειους και ορατούς δρόμους μέσω των οποίων κυκλοφορεί το νερό. Η οικολογική αξία της περιοχής, με εστίαση στην υδατική λεκάνη και τα πλούσια δάση της, επιβεβαιώνεται και από την ένταξή της στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000.

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας παρουσιάζει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης, καθώς και την αρμονική συνύπαρξή τους στη Στυμφαλία. Βασικοί στόχοι του είναι η οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού και η διάσωση της γνώσης για την παραδοσιακή τεχνολογία της περιοχής. Η επιδίωξη αυτή αποτυπώνεται στην ανάπτυξη της έκθεσης σε δύο ενότητες: η πρώτη αφορά το περιβάλλον της περιοχής, ενώ η δεύτερη αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο αυτό επηρέασε την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας, και ειδικότερα των παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Αξιοποιώντας τη γραμμικότητα του εκθεσιακού χώρου και την απρόσκοπτη θέα προς τη λίμνη, η πρώτη ενότητα, αυτή του περιβάλλοντος, δίνει τη δυνατότητα άμεσης γνωριμίας με το φυσικό περιβάλλον, που αποτελεί και το αντικείμενο των υπό ανάπτυξη επιμέρους ενοτήτων.
Στην πρώτη υποενότητα παρουσιάζονται τα ιδιαίτερα γεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής, η γη και το νερό, και η αξιοποίησή τους από τον άνθρωπο, στην πορεία των αιώνων.

Η δεύτερη υποενότητα παρουσιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των βιότοπων της λίμνης και του βουνού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χλωρίδα και την πανίδα. Καταλήγει με την παρουσίαση της ανθρώπινης κατοίκησης στην περιοχή, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, εισάγοντας το ανθρώπινο στοιχείο στη μουσειακή αφήγηση.

Η δεύτερη ενότητα παρουσιάζει τα παραδοσιακά επαγγέλματα που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, σε άμεση συνάφεια με το περιβάλλον. Αποτελείται από τρεις υποενότητες, που ορίζουν έμμεσα και το χώρο δράσης των ανθρώπων: τη λίμνη, τον κάμπο και το βουνό. Κεντρικό έκθεμα, η Τομή της Λίμνης, φέρνει μέσα στο Μουσείο την πραγματική χλωρίδα και πανίδα της λίμνης και τονίζει το ρόλο της ως "κινητήριου μοχλού" οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή.
Στην πρώτη υποενότητα παρουσιάζεται το κυνήγι και η αλιεία, στη δεύτερη η γεωργία και η αμπελουργία, στην τρίτη η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία και οι μεταφορές με υποζύγια. Το Μουσείο αναδεικνύει ζητήματα όπως η αναγκαιότητα της οικολογικής ισορροπίας και του σεβασμού στο περιβάλλον.

Η περιήγηση στην έκθεση ζωντανεύει με τις μακέτες, τις διαδραστικές εφαρμογές, τις τρισδιάστατες ψηφιακές αναπαραστάσεις και τις ταινίες τεκμηρίωσης. Επίσης, για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο, η προσβάσιμη τομή της λίμνης σε εσωτερικό χώρο δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να παρατηρήσει από κοντά φυτά και ψάρια της περιοχής.

Η δημιουργία του μουσείου
Το κτήριο του Μουσείου χτίστηκε στην πλαγιά ενός κατάφυτου λόφου που περιβάλλει τη λίμνη και έχει απρόσκοπτη θέα. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά, ενώ για το σχεδιασμό του αξιοποιήθηκαν θετικά στοιχεία του τοπικού κλίματος, όπως οι δροσεροί άνεμοι για τη φυσική ψύξη και η ηλιακή ενέργεια για τους χειμερινούς μήνες. Για τους λόγους αυτούς το κτήριο, που είναι έργο των αρχιτεκτόνων Τάση Παπαιωάννου και Δημήτρη Ησαΐα, τιμήθηκε με ειδική μνεία στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2008 του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και συμπεριλήφθηκε στην έκδοση The Phaedon Atlas of 21st Century World Architecture.Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (ΜΠΕΣΤ) δημιουργήθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το οποίο έχει και την ευθύνη της λειτουργίας του για τα επόμενα 50 χρόνια. Το έργο εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου 2000–2006 και χρηματοδοτήθηκε από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, με την αρωγή της Τράπεζας Πειραιώς.

Πληροφορίες
Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. (από 1 Μαρτίου έως 15 Οκτωβρίου) και από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. (από 16 Οκτωβρίου έως 28 Φεβρουαρίου). Κλειστό παραμένει τις ακόλουθες ημέρες: κάθε Τρίτη, και 1 Ιανουαρίου, Μ. Παρασκευή (μέχρι 12:00 μ.μ.), Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου, 14 Σεπτεμβρίου (τοπική εορτή), 15 Αυγούστου, 25 και 26 Δεκεμβρίου. Για την οργάνωση ομαδικών επισκέψεων είναι σκόπιμη η προσυνεννόηση με το Μουσείο (τηλ. 27470 22296).
Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας περιλαμβάνει επίσης κυλικείο και πωλητήριο, ενώ η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων δίνει τη δυνατότητα φιλοξενία περιοδικών εκθέσεων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Διεύθυνση και Στοιχεία επικοινωνίας: 20016 Στυμφαλία, τηλ. 27470 22296, φαξ: 27470 22279
[email protected]

in.gr - Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας - Αγροτουρισμός - Αποδράσεις
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
299
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
βρεθηκα προσφατα στην περιοχη της στυμφαλιας και το ειδα, αλλα δεν καταλαβα τι ηταν..ταμπελες δεν υπηρχαν δυστυχως.. ετσι δεν το τιμησα..next time!!!
 

maris-lou

Member
Μηνύματα
134
Likes
46
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη-Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη έχει ως κύριο σκοπό να αναδείξει τον πολιτισμό και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής, που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική, και γενικότερα τη μεσογειακή ταυτότητα. Είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και βρίσκεται στην καρδιά της Λακωνίας, μιας από τις κύριες ελαιοπαραγωγούς περιοχές της χώρας μας.



Στον άνω όροφο παρουσιάζονται οι πρώτες μαρτυρίες για την ελιά στον ελλαδικό χώρο, η συμβολή της στην οικονομία, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τον 20ό αιώνα, ο ρόλος της στη διατροφή, τη φροντίδα του σώματος (καλλωπισμός, φαρμακευτικές χρήσεις), τον φωτισμό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη συμβολική διάσταση που προσλαμβάνει στη θρησκεία, τη μυθολογία, τα ήθη και τα έθιμα. Η ενότητα κλείνει με μια σύντομη παρουσίαση της θέσης της ελιάς στην τέχνη. Το ταξίδι αρχίζει με τα παλαιότερα ευρήματα που αποδεικνύουν την παρουσία ελαιόδενδρου
στην Ελλάδα: σπάνια απολιθωμένα φύλλα ελιάς, ηλικίας περίπου 50.000-60.000 ετών, που βρέθηκαν στην καλντέρα της Σαντορίνης. Οι πρώτες γραπτές μαρτυρίες απαντούν ήδη από τον 14ο αιώνα, σε πινακίδες Γραμμικής Β γραφής.
Η ιδιότητα του λαδιού να καλύπτει ποικίλες και διαφορετικού χαρακτήρα ανάγκες, το κατέστησε ως ένα από τα πλέον σημαντικά αγροτικά προϊόντα, με καθοριστικό ρόλο στην οικονομία κάθε ιστορικής περιόδου. Η θέση της ελιάς και του λαδιού στη διατροφή παρουσιάζεται σε ξεχωριστή ενότητα. Μία σειρά άλλων ξεχασμένων πια χρήσεων του λαδιού αποκαλύπτεται επίσης μέσα από πινακίδες και εκθέματα (φωτισμός, φροντίδα του σώματος, καλλωπισμός). Η σημασία της ελιάς και του λαδιού στη ζωή των Ελλήνων αποκαλύπτεται ανάγλυφα μέσα από τους πολλούς συμβολισμούς, τους τρόπους λατρείας και τα λαϊκά δρώμενα, ήδη από την προϊστορική περίοδο ως τις μέρες μας. Τα ελάχιστα δείγματα αρχαίας και σύγχρονης τέχνης που περιέχονται στο Μουσείο καταδεικνύουν ότι η ελιά υπήρξε μια συνεχής πηγή έμπνευσης για τους έλληνες καλλιτέχνες.

Ο κάτω όροφος του Μουσείου είναι αφιερωμένος στην εξέλιξη της τεχνολογίας παραγωγής του ελαιολάδου από την
αρχαιότητα έως την πρωτοβιομηχανική περίοδο. Μέσα στο μουσείο εκτίθεται η τεχνολογία των μεταβυζαντινών μηχανισμών. Ένα ζωοκίνητο ελαιοτριβείο από τη Λευκάδα τεκμηριώνει την επιβίωση της ζωοκίνησης κατά τον 20ό αι. Ένα ξύλινο διπλό πιεστήριο με βαρούλκο έχει μεταφερθεί από το γειτονικό Ξηροκάμπι. Έμφαση έχει δοθεί στην αναπαράσταση των μηχανοκίνητων ελαιοτριβείων (υδροκίνητο, ατμοκίνητο, πετρελαιοκίνητο και ηλεκτροκίνητο) σε μεγάλες κινούμενες μακέτες. Και επειδή η περιποίηση του σώματος συνεχίζει να σχετίζεται με το λάδι, μία ενότητα της έκθεσης είναι αφιερωμένη στη σαπωνοποιία, οικιακή και βιομηχανική. Από το μεγάλο χαρανί που ακόμη χρησιμοποιούν οι παλιές νοικοκυρές των ελαιοπαραγωγών περιοχών για να κάνουν σαπούνι περνάμε στα σαπουνοκάζανα των βιομηχανιών.

Επίσης, το 2007, ολοκληρώθηκε η Ημιυπαίθρια Έκθεση του Μουσείου, με τους μηχανισμούς ενός προϊστορικού, ενός ελληνιστικού κι ενός βυζαντινού ελαιοτριβείου, οι οποίοι μπαίνουν σε λειτουργία στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου. To ΜΕΕΛ αποτελεί τέλος, μέλος του δικτύου Μουσεία Ελιάς της Μεσογείου.




Πολιτιστικο Ιδρυμα Ομιλου Πειραιως



 
Last edited by a moderator:

Eleni_

Member
Μηνύματα
201
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε... Που?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας


Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (ΥΜΥ) βρίσκεται σε μια εξαιρετικού φυσικού κάλλους περιοχή, στο Κεφαλάρι του Αη-Γιάννη, λίγο έξω από τη Δημητσάνα. Πρόκειται για ένα σύνολο εγκαταστάσεων και υδροκίνητων μηχανισμών που αποκαταστάθηκαν με σκοπό τη μουσειακή αξιοποίηση και προβολή τους. Αποτελείται από νεροτριβή, αλευρόμυλο, βυρσοδεψείο, μπαρουτόμυλο, καθώς και την κατοικία του μυλωνά, την κατοικία του βυρσοδέψη και μια πρόχειρη εγκατάσταση για ρακοκάζανο.

Κάθε ένα από τα αποκαταστημένα κτίρια των παλιών παραδοσιακών εργαστηρίων έχει μια μόνιμη έκθεση με θεματικό περιεχόμενο σχετικό με το εργαστήριο στο οποίο στεγάζεται:

1. Στο κτίριο του νερόμυλου-νεροτριβής υπάρχει πληροφοριακό υλικό και αντικείμενα τα οποία αφορούν στη λειτουργία και τη χρήση της νεροτριβής και του αλευρόμυλου, καθώς και τη διατροφή και την ένδυση στην προβιομηχανική κοινωνία.

Η συνέχεια του άρθρου: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3263
 

Eleni_

Member
Μηνύματα
201
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε... Που?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Γενικά στον κόμβο του Υπουργείου Πολιτισμού. «ΟΔΥΣΣΕΥΣ», http://odysseus.culture.gr/ μπορεί κανείς να βρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με μουσεία – μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους (γνωστά ή άγνωστα), που βρίσκονται στην Ελλάδα.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.900
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Μερικά σχετικά άγνωστα Μουσεία στην Αττική:
Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ - Ανακοινώσεις
Μουσείο ΟΣΕ (τρένων) Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού | Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Museum Of Telecommunications
Ορυκτολογικό Λαυρίου emel.gr
Μουσείο Φιλοτελισμού Ταχυδρομικό & Φιλοτελικό Μουσείο
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.870
Likes
2.265
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ευχαριστω για την ενημερωση .Τα μουσεια στη Σπαρτη και τη Στυμφαλια θα τα επισκεφτω οπωσδηποτε .
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.483
Όσοι βρεθούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Κέρκυρα δεν πρέπει να παραλείψουν να αφιερώσουν λίγο χρόνο στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας και στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου (στο τέλος του Λιστόν) (Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού | Μουσείο Ασιατικής Τέχνης).
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
επεισης οσοι βρεθουν στα χανια για τις διακοπες τους μπορουν να επισκεφτουν το μουσειο τυπογραφιας που εχει δημιουργηθει απο την τοπικη εφημεριδα "χανιωτικα νεα"
περισσοτερες πληροφοριες στο Μουσείο Τυπογραφίας - Χανιώτικα Νέα
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Λαογραφικό Μουσείο Αμπελακίων
Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Αμπελακίων Λάρισας εγκαινιάστηκε το 2001 από τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο επιστεγάζοντας τις προσπάθειες 10 χρόνων των Αμπελακιωτών και των φίλων τους για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιστορικής Κοινότητας.

Οι άνθρωποι του Μουσείου χρησιμοποιώντας το αναστηλωμένο αρχοντικό του «Μολά» που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία του χωρίου εκθέτουν μία μεγάλη συλλογή από λαογραφικά αντικείμενα όπως: οικιακά σκεύη, βιοτεχνικά εργαλεία, θραύσματα τοιχογραφιών από αρχοντικά, είδη ενδύσεως, παλιές φωτογραφίες και ιστορικά ντοκουμέντα που έχουν σχέση με τις εργασίες, τις λειτουργίες και τη ζωή των Αμπελακιωτών. Το Μουσείο δέχεται καθημερινά δεκάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι μπορούν να ξεναγηθούν στους χώρους του και να παρατηρήσουν από κοντά και με εξαιρετική λεπτομέρεια το χαγιάτι, τον καθημερινό χειμωνιάτικο οντά που λειτουργούσε ως χώρος εργασίας, τον καλό χειμωνιάτικο οντά των επισκεπτών, την κουζίνα, τη σάλα με το συνεχόμενο σαχνισί, χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής των Αμπελακίων, το υπνοδωμάτιο με την προίκα της νύφης, το ιστορικό αρχείο καθώς και χώρους με ποικιλία βιοτεχνικών εργαλείων.

Περισσότερες πληροφορίες Ν.Α. Λάρισας - Μουσεία του Νομού
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.966
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Δυο νέα μουσεία άνοιξαν τις πύλες τους

Αθήνα
Ανοιχτά για το κοινό είναι πλέον το Βυζαντινό Μουσείο Χίου και το μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης.

Το Βυζαντινό Μουσείο Χίου στεγάζεται στο Τέμενος Μετζητιέ, διατηρητέο κτήριο των μέσων του 19ου αιώνα, στο οποίο στεγάστηκαν οι αρχαιολογικές συλλογές του νησιού, μετά την απελευθέρωση.

Από το 1980 που περιήλθε στην αρμοδιότητα της 3ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, λειτούργησε ως Βυζαντινό Μουσείο Χίου. Την τελευταία τετραετία, παρέμεινε κλειστό εξαιτίας των εργασιών επισκευής και εκσυγχρονισμού του, που εκτελέσθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και την 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Γ΄ Κ.Π.Σ. και του Π.Ε.Π. Βορείου Αιγαίου.

Συγχρόνως οργανώθηκε η μόνιμη αρχαιολογική έκθεση του Μουσείου.

Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από Τρίτη ώς και Κυριακή κατά τις ώρες 8:30 π.μ. - 14:30 μ.μ.

Η ανέγερση και η έκθεση αρχαιοτήτων στο Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης έγιναν στο πλαίσιο του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και συγκεκριμένα των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης και του Μουσείου του είναι 08.30 - 15.00 καθημερινά, εκτός Δευτέρας, και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης άρχισε να κατασκευάζεται στα τέλη του 2ου αι. μ.Χ. και αποτέλεσε μέχρι τον 5ο αιώνα το διοικητικό κέντρο της πόλης.

Η αποκάλυψή της έγινε με τις ανασκαφές του 1962, ενώ οι εργασίες ανάδειξής της ξεκίνησαν το 1989 και δημιούργησαν έναν σημαντικό επισκέψιμο χώρο στην καρδιά της πόλης.

Στο Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς εκτίθενται ευρήματα από τις ανασκαφές του χώρου. Μέσα από την έκθεση του Μουσείου παρουσιάζεται η ιστορία τόσο της Αγοράς, όσο και της πόλης της Θεσσαλονίκης διαχρονικά.


Newsroom ΔΟΛ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.745
Μηνύματα
910.952
Μέλη
39.484
Νεότερο μέλος
dvasilo_

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom