McElk
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια
- Ταξίδι-Όνειρο
- Novaya Zemlya
Nanjing
Παλιά πρωτεύουσα της Κίνας μέχρι το 1949.
Φτάσαμε κάπως αργά
και μετά το ξενοδοχείο (Ruilan Grandyard Hotel) έμενε χρόνος μόνο για δείπνο σε BBQ restaurant. Εγώ κατά τη συνήθειά μου βγήκα μόνος και τριγύριζα μέχρι αργά στην περιοχή.
Νωρίς το πρωί στο Προεδρικό παλάτι και έδρα της μεταβατικής κυβέρνησης του 1912.
Σε πρώτο πλάνο ξεχωρίζει η υπογραφή του Μάο Τσε Τουγκ.
Όπως όλα τα παλάτια και οι πολυτελείς επαύλεις είχε εσωτερικό κήπο με λιμνούλα κιόσκια κλπ
Μουσείο μνήμης της Κινεζικής επανάστασης.
Ήταν και έδρα του πρωθυπουργού Τσου Εν Λάι επί προεδρίας Μάο Τσε Τουγκ (Ο Μάο είχε την έδρα του στο Πεκίνο)
Δίπλα το σπίτι του Τσου Εν Λάι το γραφείο του, το αμάξι του.
Και τα … σημεία των καιρών. Λίγα μέτρα παραπέρα η αντιπροσωπεία της Rolls Royce!
Ένα από τα δεκάδες πάρκα μέσα και γύρω από την πόλη των 10 εκατομμ. Mingxiaoling Scenic Area.
Δεν κατάλαβα τον συμβολισμό της σειράς αυτών των αγαλμάτων: Καθιστό λιοντάρι - όρθιο λιοντάρι, καθιστή καμήλα – όρθια καμήλα, καθιστός ελέφαντας – όρθιος ελέφαντας.
Η ποιότητα του φαγητού το απόγευμα ήταν κάπως απογοητευτική - τι περιμένεις να φας στα γρήγορα και με 5 ευρώ το άτομο
- την κατάσταση έσωσαν κάπως οι μπύρες.
Το βραδάκι στην περιοχή Nanjing Confucius Temple
Και τα πολύχρωμα φώτα της Qinhuai River Scenic Area
Βόλτα με πλοιάριο στα κανάλια με τις εντυπωσιακές φωτεινές παραστάσεις.
Η περιοχή ιδανική για … Instagrammers!
Οι φίλοι μας κουρασμένοι επέστρεψαν στο ξενοδοχείο.
Εγώ με την συμβία πήγαμε με ταξί στην περιοχή της πύλης του τείχους (Gate of China)
που περιβάλλει την παλιά πόλη. Φωτοχυσία και εδώ με τα καταστήματα πιο πολυτελή
Νεαροί σε karaoke και άφθονα κλαμπ.
Επιστρέψαμε μετά τα μεσάνυκτα και ο ταξιτζής έβγαλε τα απωθημένα του τρέχοντας με … 120 στους τελείως άδειους δρόμους!
Μετά το πρωινό στην περιοχή Gate of China και τον Porcelain Tower
Ένα μουσείο High Tech σχετικό με την ιστορία της πόλης και τον Βουδισμό πάνω σε ευρήματα ανασκαφών
Και η «Πορσελάνινη Παγόδα»
Η θέα από ψηλά
Επιστροφή στο ξενοδοχείο
και αναχώρηση για τον επόμενο στόχο: Χανγκτσόου.
Παλιά πρωτεύουσα της Κίνας μέχρι το 1949.
Φτάσαμε κάπως αργά

και μετά το ξενοδοχείο (Ruilan Grandyard Hotel) έμενε χρόνος μόνο για δείπνο σε BBQ restaurant. Εγώ κατά τη συνήθειά μου βγήκα μόνος και τριγύριζα μέχρι αργά στην περιοχή.
Νωρίς το πρωί στο Προεδρικό παλάτι και έδρα της μεταβατικής κυβέρνησης του 1912.

Σε πρώτο πλάνο ξεχωρίζει η υπογραφή του Μάο Τσε Τουγκ.

Όπως όλα τα παλάτια και οι πολυτελείς επαύλεις είχε εσωτερικό κήπο με λιμνούλα κιόσκια κλπ

Μουσείο μνήμης της Κινεζικής επανάστασης.

Ήταν και έδρα του πρωθυπουργού Τσου Εν Λάι επί προεδρίας Μάο Τσε Τουγκ (Ο Μάο είχε την έδρα του στο Πεκίνο)

Δίπλα το σπίτι του Τσου Εν Λάι το γραφείο του, το αμάξι του.

Και τα … σημεία των καιρών. Λίγα μέτρα παραπέρα η αντιπροσωπεία της Rolls Royce!

Ένα από τα δεκάδες πάρκα μέσα και γύρω από την πόλη των 10 εκατομμ. Mingxiaoling Scenic Area.

Δεν κατάλαβα τον συμβολισμό της σειράς αυτών των αγαλμάτων: Καθιστό λιοντάρι - όρθιο λιοντάρι, καθιστή καμήλα – όρθια καμήλα, καθιστός ελέφαντας – όρθιος ελέφαντας.

Η ποιότητα του φαγητού το απόγευμα ήταν κάπως απογοητευτική - τι περιμένεις να φας στα γρήγορα και με 5 ευρώ το άτομο
Το βραδάκι στην περιοχή Nanjing Confucius Temple

Και τα πολύχρωμα φώτα της Qinhuai River Scenic Area

Βόλτα με πλοιάριο στα κανάλια με τις εντυπωσιακές φωτεινές παραστάσεις.

Η περιοχή ιδανική για … Instagrammers!

Οι φίλοι μας κουρασμένοι επέστρεψαν στο ξενοδοχείο.
Εγώ με την συμβία πήγαμε με ταξί στην περιοχή της πύλης του τείχους (Gate of China)

που περιβάλλει την παλιά πόλη. Φωτοχυσία και εδώ με τα καταστήματα πιο πολυτελή

Νεαροί σε karaoke και άφθονα κλαμπ.

Επιστρέψαμε μετά τα μεσάνυκτα και ο ταξιτζής έβγαλε τα απωθημένα του τρέχοντας με … 120 στους τελείως άδειους δρόμους!
Μετά το πρωινό στην περιοχή Gate of China και τον Porcelain Tower
Ένα μουσείο High Tech σχετικό με την ιστορία της πόλης και τον Βουδισμό πάνω σε ευρήματα ανασκαφών

Και η «Πορσελάνινη Παγόδα»

Η θέα από ψηλά

Επιστροφή στο ξενοδοχείο

και αναχώρηση για τον επόμενο στόχο: Χανγκτσόου.

Last edited by a moderator: