McElk
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια
- Ταξίδι-Όνειρο
- Novaya Zemlya
Αθήνα
Με την Aegean. Διαμονή σε B&B στο σταθμό της Πανόρμου, δείπνο στο Zuzuto Ramen και όπως είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ένα ποτό στο Le Roi - όπου κόψατε φέτος την πίτα σας οι Αθηναίοι – για να θαυμάσω τα εκθέματα.
Κοπή πίτας στην Αθήνα 1/2/25 (Le Roi - Χαλάνδρι)
Παρόμοια μοτοσυκλέτα με καλάθι είχε ο πατέρας μου στα νιάτα του
ενώ εγώ Δημοτικό πήγαινα ακόμη όταν καβαλούσα ένα σαραβαλιασμένο Sachs αρχαιότερο από αυτό της φωτο. (έπιανε τα 40 τέρμα τα γκάζια!)
Lushun
Με το Boeing 787-9 της Juneyao στην HO1658 για Σαγκάη.
Μία θέση δίπλα μας ήταν κενή οπότε είχαμε κάποια άνεση στην πολύωρη πτήση.
Στο αεροδρόμιο είχαμε αρκετές ώρες για μετεπιβίβαση.
Ένα της Air Asia με πολύχρωμες παραστάσεις από καρτούν.
Νωρίς το μεσημέρι η επόμενη σύντομη πτήση για Νταλιάν και ξαναβρεθήκαμε στα γνώριμα - από πέρυσι τέτοια εποχή - μέρη και τους φίλους μας Γ. και Λι στο Lushun. Πέρασμα από τους κήπους του συγκροτήματος όπου το διαμέρισμά τους
και δείπνο στο γνωστό μας πλέον μαγαζί.
Bank of China το πρωί για να κάνω συνάλλαγμα (1€ = 7,82RMB), λιμάνι για τα εισιτήρια του πλοίου (Lushun – Yantai) και γεύμα σε Hot Pot restaurant.
Βράδυ στο κτήριο του ακτοπλοϊκού σταθμού. Οι πολυθρόνες στην αίθουσα αναμονής κάνουν και μασάζ με πληρωμή μέσω κινητού.
Μετά από ελέγχους και κόντρα ελέγχους επιβιβαστήκαμε στο τεράστιο πλοίο και ενώ οι άλλοι πήγαν στην καμπίνα εγώ έμεινα στο κατάστρωμα για να παρακολουθήσω τον απόπλου.
Οι επιβάτες έμπαιναν στο πλοίο με φυσούνα κατ΄ευθείαν από τον όροφο του διωρόφου σταθμού, τα οχήματα, φορτηγά κλπ με ράμπα από το πλάι του πλοίου
ενώ βαθιά στο κύτος του υπήρχε δίκτυο από σιδηροδρομικές ράγες όπου από την πρύμνη φορτωνόταν συρμοί με εμπορικά βαγόνια τραίνου.
Ξημερώματα στις 5.00 φτάσαμε στο λιμάνι της πόλης Yantai και αρχίσαμε να κατηφορίζουμε Νότια.
Rizhao
Νωρίς το μεσημέρι και μετά από μερικές στάσεις σε σταθμούς εξυπηρέτησης του αυτοκινητοδρόμου φτάσαμε στην πόλη Rizhao και καταλύσαμε στο Hampton by Hilton hotel.
Στον τοίχο παράσταση της παλιάς πόλης με τον φάρο.
Η πόλη των 3 εκατομμ. κατοίκων θεωρείται «μικρή» για τα δεδομένα της Κίνας!
Γεύμα με ψαρικά σε seafood restaurant.
Στην περιοχή του ξενοδοχείου ένα συγκρότημα από πάρκα, τεχνητές λίμνες, πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής δημόσια κτήρια και το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού σε τεχνητή νησίδα.
Ο φάρος που απεικονίζεται στον τοίχο του δωματίου μας.
Αντανακλάσεις…
Και με το φως της μέρας
Φουτουριστικές κατασκευές στην παραλία (Μουσείο Τεχνολογίας)
και πορεία προς Νότο για την πόλη Ναντσίνγκ.
Με την Aegean. Διαμονή σε B&B στο σταθμό της Πανόρμου, δείπνο στο Zuzuto Ramen και όπως είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ένα ποτό στο Le Roi - όπου κόψατε φέτος την πίτα σας οι Αθηναίοι – για να θαυμάσω τα εκθέματα.
Κοπή πίτας στην Αθήνα 1/2/25 (Le Roi - Χαλάνδρι)
Παρόμοια μοτοσυκλέτα με καλάθι είχε ο πατέρας μου στα νιάτα του

ενώ εγώ Δημοτικό πήγαινα ακόμη όταν καβαλούσα ένα σαραβαλιασμένο Sachs αρχαιότερο από αυτό της φωτο. (έπιανε τα 40 τέρμα τα γκάζια!)

Lushun
Με το Boeing 787-9 της Juneyao στην HO1658 για Σαγκάη.

Μία θέση δίπλα μας ήταν κενή οπότε είχαμε κάποια άνεση στην πολύωρη πτήση.

Στο αεροδρόμιο είχαμε αρκετές ώρες για μετεπιβίβαση.

Ένα της Air Asia με πολύχρωμες παραστάσεις από καρτούν.

Νωρίς το μεσημέρι η επόμενη σύντομη πτήση για Νταλιάν και ξαναβρεθήκαμε στα γνώριμα - από πέρυσι τέτοια εποχή - μέρη και τους φίλους μας Γ. και Λι στο Lushun. Πέρασμα από τους κήπους του συγκροτήματος όπου το διαμέρισμά τους

και δείπνο στο γνωστό μας πλέον μαγαζί.

Bank of China το πρωί για να κάνω συνάλλαγμα (1€ = 7,82RMB), λιμάνι για τα εισιτήρια του πλοίου (Lushun – Yantai) και γεύμα σε Hot Pot restaurant.

Βράδυ στο κτήριο του ακτοπλοϊκού σταθμού. Οι πολυθρόνες στην αίθουσα αναμονής κάνουν και μασάζ με πληρωμή μέσω κινητού.

Μετά από ελέγχους και κόντρα ελέγχους επιβιβαστήκαμε στο τεράστιο πλοίο και ενώ οι άλλοι πήγαν στην καμπίνα εγώ έμεινα στο κατάστρωμα για να παρακολουθήσω τον απόπλου.

Οι επιβάτες έμπαιναν στο πλοίο με φυσούνα κατ΄ευθείαν από τον όροφο του διωρόφου σταθμού, τα οχήματα, φορτηγά κλπ με ράμπα από το πλάι του πλοίου

ενώ βαθιά στο κύτος του υπήρχε δίκτυο από σιδηροδρομικές ράγες όπου από την πρύμνη φορτωνόταν συρμοί με εμπορικά βαγόνια τραίνου.
Ξημερώματα στις 5.00 φτάσαμε στο λιμάνι της πόλης Yantai και αρχίσαμε να κατηφορίζουμε Νότια.

Rizhao
Νωρίς το μεσημέρι και μετά από μερικές στάσεις σε σταθμούς εξυπηρέτησης του αυτοκινητοδρόμου φτάσαμε στην πόλη Rizhao και καταλύσαμε στο Hampton by Hilton hotel.
Στον τοίχο παράσταση της παλιάς πόλης με τον φάρο.

Η πόλη των 3 εκατομμ. κατοίκων θεωρείται «μικρή» για τα δεδομένα της Κίνας!
Γεύμα με ψαρικά σε seafood restaurant.

Στην περιοχή του ξενοδοχείου ένα συγκρότημα από πάρκα, τεχνητές λίμνες, πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής δημόσια κτήρια και το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού σε τεχνητή νησίδα.

Ο φάρος που απεικονίζεται στον τοίχο του δωματίου μας.

Αντανακλάσεις…

Και με το φως της μέρας

Φουτουριστικές κατασκευές στην παραλία (Μουσείο Τεχνολογίας)

και πορεία προς Νότο για την πόλη Ναντσίνγκ.

Last edited by a moderator: