Τσεχική Δημοκρατία Για μπύρες στην Πράγα, πιο γραφικός κι απ’ τα Χριστούγεννα

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Σιγα μην ειναι τυπικη ευρωπαικη πολη. Τυπικη πολη ανατολικου μπλοκ θες να πεις. Ολη η ομορφια της ειναι στην παλια πολη. Αντε κ οτι συνορευει γυρω απ την παλια. Απο κει κ περα αστα.
Αυτο ακριβως απλα ηθελα να το πω κομψα,γιατι οι Τσεχοι παρεξηγιουνται αν την πεις Ανατολικη Ευρωπη καθως θεωρειται γεωγραφικα τουλαχιστον Κεντρικη.Τα σοκακια και τα ladmarks παλια πολη ενα παραμυθι για μενα , μου αρεσε παρα πολυ αυτη η πολη ,με το που περναγα ομω; τον επιβλητικο πυργο της πυριτιδας και εμπαινα στη νεα πολη στο δρομο για το ξενοδοχειο μουνταδα και βαρεμαρα.Την επομενη επισκεψη αν ξαναμεινω Πραγα το εχω πει θα μεινω απο την απεναnτι πλευρα της γεφυρας του Καρολου στα σοκακια της Mala Strana

D

Delmem38110

Guest
εγω με το φαγητο ποτε δεν ειχα προβλημα. σε καμια χωρα...εκτος απο τον φοβο στομαχικων διαταραχων...
και επισης δεν κταλαβαινω την ενοια "πηγαμε εκει μια βδομαδα, ωραια αλλα δεν εχουν καλη κουζινα"
τι θα πει καλη κουζινα? αυτο εινα τοσο υποκειμενικο....
και ποιος μιλαει? εμεις που αν δεν ηταν οι προσφυγες απο την M Ασια ακομα με ψωμι, τοματα και ελια θα ημασταν...
αντε και καμια γιδα βραστη...
6 μέρες στην Αλεξάνδρεια τις 5 τις πέρασα στο σεσιλ (sic) στην τουαλέτα του δωματίου μου επειδή τόλμησα να φάω λοκαλ φαγητό. μια μπουκιά όχι παραπάνω.
είχα θέα θάλασσα όμως δεν παραπονέθηκα.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
6 μέρες στην Αλεξάνδρεια τις 5 τις πέρασα στο σεσιλ (sic) στην τουαλέτα του δωματίου μου επειδή τόλμησα να φάω λοκαλ φαγητό. μια μπουκιά όχι παραπάνω.
είχα θέα θάλασσα όμως δεν παραπονέθηκα.
Αυτο ομως δεν εχει να κανει με τη γευση. Αλλα ισως με το οτι τα δυτικα στομαχια ειναι πιο αποστειρωμενα κ απαιδευτα στα αφρικανοασιατικα βακτηρια.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Στην Τσεχια εφαγα οτι τοπικο υπηρχε ,ηπια μπιρα σε ολες στις pub και περα απο την 6αδα εμφιαλομενων που πηραμε στο μαρκετ πρωτη μερα επινα μονο βρυσης σαν ναι μαι Ελλαδα και με πολυ ευαισθητα στομαχι εχω ελκος και δεν επαθα τιποτα περα απο μια ελαφρια βαρυστομαχια ενα βραδυ.Η Ευρωπη ειναι πολυ safe .
Εχω ταξιδεψει αρκετα ,τρωω τα παντα αλλα την χειροτερη δηλητηριαση την επαθα μονο στην Βενετια 3 μερες μαλλον απο pasta με μαυρο μελανι.Βγαινουμε λιγο offtopic ισως θα ανεβασω συντομα και ιστορια απο Βενετια,Μιλανο που πηγα το καλοκαιρι την δικια μου εμπειρια.Γενικα η Βενετια αν και πανεμορφη δεν μου κατσε καλα ,δες τε και πιο πανω ποστ μου ισως περναγα στρεσογονa περιοδο who knows?

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
το αξιοπεριεργο εινα πως με τοση μπυρα
1. παραμενεις στυλακι
Χαχαχα, έχει απαντηθεί η ερώτηση και σε άλλη ιστορία, αλλά χαλάλι. Μάλλον επειδή αυτή είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, μπύρες (και γενικά αλκοολ) πίνω μόνο σε εκδρομές κι όταν βγαίνω. Επίσης με αρκετά προσεγμένη διατροφή και καθημερινή γυμναστική βρέξει-χιονίσει. Κρατάω ακόμη. :haha:
2. κοιμασαι τα βραδια η καθε 2 ωρες πρεπει να πας προς νερου?
Όχι ούτε καν, δε σηκώνομαι ποτέ.

Εν τω μεταξύ εγώ πάντα αναρωτιέμαι πως γίνεται να θες να πιείς μπύρα ενώ έξω έχει κρύο....πίνω πολύ ευχάριστα σε μια παραλία με ζέστη.
Είναι λίγο Ελληνικός αυτός ο τρόπος προσέγγισης γιατί καθαρά και μόνο δεν είναι στην κουλτούρα μας. Το ακούω από πολύ κόσμο, όπως αντίστοιχα και με τα ποτά, πχ Ουίσκυ τον χειμώνα, τζιν το καλοκαίρι και πάει λέγοντας. Είναι καθαρά θέμα συνήθειας.;)

Δεν σηκώθηκαν ούτε μια φορά για τουαλέτα. Αντίθετα εμείς με 1,5 λίτρο πηγαίναμε κάθε τρεις και λίγο.
3 ερμηνείες σκεφτήκαμε:
1) Δεν πίνουν καθόλου νερό
2) Είναι γενετικά προσαρμοσμένοι
3) Έχουν συνηθίσει να πίνουν πολύ μπύρα (Βλέπε @psilos3)
Κι όχι μόνο στην Πράγα, αλλά γενικά στην κεντρική Ευρώπη. Νομίζω είναι και οι τρεις λόγοι που αναφέρεις, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Όσον αφορά το νερό πάντως, εγώ άμα δε πιω 4l τη μέρα δε λειτουργώ. :haha:

πως δεν φουσκωνουν με τοση μπιρα?οσο και να μου αρεσε η μπιρα τους και δεν μεθαω ευκολα δεν μπορουσα να πιω πανω απο μια 500ml ,τους θαυμαζω που πινουν την μια μετα την αλλη.Η τα φαγητα τους ηταν βαρια πολυ η ή μπιρα.Μονιμως στην Πραγα ειχα ενα φουσκωμα και δεν μπορουσα να φαω απο την μπιρα.
Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, γιατί στην Πράγα ειδικά οι μπύρες δε φουσκώνουν. Συνήθως προέρχονται από δεξαμενές και είναι αφιλτράριστες κι απαστερίωτες, με αποτέλεσμα να μη προκαλούν αυτό το κακό πρήξιμο.

Στην Πραγα δεν με πειραξε τοσο ο υπερτουρισμος αντιθετα στην Βενετια με ενοχλησε περισσοτερο οπου επαθα για πρωτη φορα στην ζωη μου και μοναδικη και μια γερη κριση πανικου,χωρις να εχω ιστορικο κρισεων ή αγοροφοβιας.
Είναι πως θα πετύχεις την κάθε πόλη. Είχα ακριβώς αντίθετη εμπειρία από σένα, μια χαλαρή σχετικά Βενετία με κόσμο τόσο-όσο, και μια γεμάτη Πράγα (θα δείξω στα επόμενα κεφάλαια) που προφανώς λόγω Χριστουγέννων γινόταν ο κακός χαμός. Σκεπτόμενος τα τελευταία 2 έτη τολμώ να πω ότι δε με πείραξε καθόλου. ;)

Κάποιος γνωστός μου έλεγε πως στην Πράγα δεν πίνουν νερό γιατί δεν είναι καλής ποιότητας. Προτιμούν τις μπύρες που κατά βάση φτιάχνονται από το νερό του Pilsen που θεωρείτε εξαιρετικό.
Αυτή η συήθεια έχεις τις ρίζες της στο Μεσαίωνα, όταν η χολέρα σάρωνε την Ευρώπη. Βάσει μιας έρευνας του τότε στο Λονδίνο, όσοι κατανάλωναν μπύρα αντί για νερό είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να τους προσβάλει η μολυσματική ασθένεια. Κάπως έτσι φτιάχτηκε και το σύστημα αποχετεύσεων. Είναι ενδιαφέρουσα ιστορία, ψάξτο.

με το που περναγα ομω; τον επιβλητικο πυργο της πυριτιδας και εμπαινα στη νεα πολη στο δρομο για το ξενοδοχειο μουνταδα και βαρεμαρα
Κι όμως, εγώ τη βρήκα σχετικά ενδιαφέρουσα χωρίς αυτό το «παραμυθένιο» της παλιάς πόλης, στις γειτονιές δηλαδή των ντόπιων. Δε γίνεται να είναι όλη η πόλη έτσι, πουθενά δε συμβαίνει αυτό.
Όσο για την απέναντι πλευρά στην επόμενη επίσκεψη συμφωνώ, πολύ πιο ήσυχη και ωραιότερη!

Konstantinb

Member
Γιάννη θα πάω μια βόλτα σε δύο βδομάδες, αν μπορείς γράψε τα νυχτερινά σποτάκια τύπου της μπυραρίας που πέτυχες να περάσουμε και εμείς να πούμε ένα γεια.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εχω περασει 7 μερες στην Ισπανια μονο με θαλασσινα, ποτε το ιδιο πιατο ξανα. Εχεις καιρο να βγεις απο κεντρικη Ευρωπη?
Oι Ισπανοί (και οι Πορτογάλοι και οι Γάλλοι σε λιγότερο βαθμό) καταναλώνουν ΠΟΛΥ περισσότερο κρέας από τους Τσέχους.
List of countries by meat consumption - Wikipedia

Επίσης σε θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου οι Τσέχοι είναι από τους τελευταίους στην Ευρώπη, πολύ κάτω από το μέσο όρο (ισχύει όμως ότι έχουν περισσότερα περιστατικά από το μέσο όρο).

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν σηκώθηκαν ούτε μια φορά για τουαλέτα. Αντίθετα εμείς με 1,5 λίτρο πηγαίναμε κάθε τρεις και λίγο.
3 ερμηνείες σκεφτήκαμε:
1) Δεν πίνουν καθόλου νερό
2) Είναι γενετικά προσαρμοσμένοι
3) Έχουν συνηθίσει να πίνουν πολύ μπύρα (Βλέπε @psilos3)

Ζουν αναμεσα μας....🍺🍺
4) φοράνε σλιπάντ για την ακράτεια. Αρκετά συνηθισμένο σε εξόδους για μπυροποσία.

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Επίσης σε θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου οι Τσέχοι είναι από τους τελευταίους στην Ευρώπη, πολύ κάτω από το μέσο όρο (ισχύει όμως ότι έχουν περισσότερα περιστατικά από το μέσο όρο).
Στην επίπτωση είναι στην 5η θέση και στους θανάτους στην 9η θέση

π.JPG
θ.JPG

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Οπως και να εχει δεν ειναι μονο θεμα φαγητου αλλα και θεμα συστηματος υγειας, προληψης κλπ

ας αλλαξουμε θεμα.
Σε περιγραφη για ενα ταξιδι στην πραγα, κανουμε αναλυση λες και πηγαμε σε ιατρικο συνεδριο για φαρμακα για θεραπειες

το ερωτημα παραμενει : εχει η τσεχια ωραιες γυναικες η ειναι μυθος?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom