• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Για μια χουφτα φυλλα κοκας..

efi

Member
mariashaki ειναι φανερο οτι δεν καταλαβες το θεμα για τσαι κοκας μιλανε τα μελη που ειναι αφεψημα οπως το χαμομηλι το τηλιο κτλ ενα αφεψημα που πινεται στην λατινικη αμερικη και τα περι αποτοξεινωσης που πιθανον να μην καταλαβες ειναι χιουμορ μεταξυ μελων που εχουν οικιοτητα και βεβαιως δεν εχεις καν αντιληφθει οτι το σοβαροτερο δεν ειναι αν θα πινουν τσαι κοκας οι λατινοαμερικανοι κατι που κανουν για αιωνες αλλα οτι καποιοι αποφασισαν οτι αυτο πρεπει να κυριχθει παρανομο γιατι αυτο δεν ειναι μεσα στης συνηθειες τους δηλαδη η γινομαστε ολοι σαν αυτους η πρεπει να εξαφανιστουμε.Κατα την ταπεινη μου αποψη θα επρεπε τουλαχιστον να ζητησεις συγγνωμη απο τα μελη που υπονοεις οτι κανουν χρηση κοκας

mariashaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
οπου με βγαλει ο δρομος..
Ταξίδι-Όνειρο
λατινικη αμερικη
πλακα εκανα αλλα αν πειραχτηκε καποιος ζητω ταπεινα συγνωμμη

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Φυσικά και δεν πειράχτηκε κανένας :haha:
Σε αντίθετη περίπτωση κερνάμε Lipton's

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
΄Εχω κι εγώ κάτι φακελάκια ακόμα mr Vagantos. Οπότε στη μάζωξη να τα φέρω, να χουμε καβάντζα

mariashaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
λατινικη αμερικη
Παιδια αληθεια αν το πεις αυτο δεν παθαινεις τιποτα?Διαβασα οτι καποιος ηπιε και πηγε για υπνο και μετα μονο χασαποσερβικο δεν χορευε!Χτυπιοταν ολο το βραδυ!:haha:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οποιοι πειραχτηκαν ας πανε στης Stellas για ηρεμηστικο τσαγακι :haha:.
Και οχι πιστευω δεν παθαινεις τιποτα..το αντιθετο μαλλον.Ας μας πουν τα παιδια που το δοκιμασαν τι εκαναν μετα - αν θυμουνται :haha::haha:

mariashaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
λατινικη αμερικη
Το θεμα ειναι να μην εθιζεσαι....Παντως αυτος που το ηπιε ενιωσε τη κοκα να χτυπαει ολο το νευρικο συστημα...Καμια ασπιρινη δεν βοηθαει για το υψομετρο?

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Λοιπόν... (η ειδικός απαντά)...
Εγώ στην αρχή κοίταζα το καζάνι με την κόκα, με μισό μάτι
Ντροπή τους, σκεφτόμουν να πίνουν τέτοια πράγματα
Μετά είδα ότι κάθε ένας που έμπαινε στο ξενοδοχείο πήγαινε σούμπιτος εκεί, γέμιζε το φλυτζανάκι και το περιέφερε δίκην κοκτέιλ όπου και να πήγαινε.
Είδα και κάτι Γιαπωνέζους (το Κούσκο είχε γίνει αποικία της άπω ανατολής), που κρατούσαν ουρά για το τσάι κόκας.
Αφού δεν έπαθαν αυτοί, είπα, ας το πιω κι εγώ.
Τζίφος η υπόθεση. ΄Ηταν σαν να έπινα νερό ολίγον πρασινωπό, με άσχετη γεύση, που δεν ήταν γεύση, αλλά ούτε σχέτο νερό... Πιστεύω ότι με καταλαβαίνετε.
΄Ηπια το πρώτο, δεν κατάλαβα τίποτε. Λέω, ας πιω κι ένα δεύτερο. Στο δεύτερο άρχισε λίγο λίγο να φεύγει η μεγάλη φούντωση που είχα από το υψόμετρο. Ακόμα και οι απανατωλίτες σχιστομάτιδες είχαν μάγουλο βερύκκοκο. Τελικά μου εμπιστεύτηκαν οι ντόπιοι ότι είναι αγγειοδιασταλτικό γι΄ αυτό βοηθάει.
Α!!! καλό είναι τούτο, ευχαριστήθηκα και πήγα για το 4ο ή 5ο, δεν θυμάμαι καλά.
Εκεί με τσάκωσε ο αρχηγός μας.
Αυτές τις ταρζανιές, μου είπε, να τις κάνεις το πρωί. Το απόγευμα προς βραδάκι, σε θέλω συνετό κορίτσι, γιατί τη νύχτα θα κάνεις λιτανείες.
Τον άκουσα και όρθρο δεν εσήκωσα, όσες μέρες μείναμε εκεί.
Συμπέρασμα
Δεν παθαίνεις τίποτε με το τσάι κόκκας. Αντιθέτως βοηθάει κυρίως στην πίεση. ΄Οχι, οι ασπιρίνες δεν βοηθούν, δυστυχώς. Καλόν όμως είναι να έχεις κανα ντεπόν μαζί σου για τον πονοκέφαλο.
Υπάρχουν και κάτι χαπάκια που αν νοιώθεις πραγματικά άσχημα, στα δίνει το ίδιο το ξενοδοχείο, ή το ντόπιο φαρμακείο.
Εγώ δεν πήρα τέτοιο, δεν το χρειάστηκα
Τα άγευστα τσάγια και 2-3 ντεπονάκια, έκαναν τη δουλειά τους.
Υπόψην ότι δεν δοκίμασα να μασίσω φύλλα κόκας.
Το θεώρησα πολύ εξτρέμ για την προϊστορία μου, την αγωγή μου και την ηλικία μου.
Τώρα, στην ηρεμία και ασφάλεια του σπιτιού μου, πιστεύω ότι έκανα λάθος.
΄Ετσι κι αλλοιώς δεν είναι ναρκωτικό.
Είναι κάτι σαν το τσιπουράκι της Κρήτης μας.

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Οποιοι πειραχτηκαν ας πανε στης Stellas για ηρεμηστικο τσαγακι :haha:.
Και οχι πιστευω δεν παθαινεις τιποτα..το αντιθετο μαλλον.Ας μας πουν τα παιδια που το δοκιμασαν τι εκαναν μετα - αν θυμουνται :haha::haha:
Βεβαίως, βεβαίως, είστε όλοι καλοδεχούμενοι, πειραγμένοι και μη
Αλλά αν έρθετε για κόκα τσάι, να κρατήσω σειρά προτεραιότητας, γιατί είπαμε, κάτι φακελάκια φέραμε, όχι την μισή παραγωή της χώρας....

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Το θεμα ειναι να μην εθιζεσαι....Παντως αυτος που το ηπιε ενιωσε τη κοκα να χτυπαει ολο το νευρικο συστημα
  • Αυτος που σου τα μετέφερε, μηπως ειχε πιει τιποτα ληγμένο νωρίτερα; Ή νερο απ το υδραγωγείο του Κουσκο;
  • Σοβαρά μιλάω ( η διευκρίνηση μόνο για τους καινουργιους της παρέας):
  • ΔΕΝ θα συνιστουσα ποτέ (κι ας εχει δυο αρνησεις η πρόταση) οτιδήποτε εξαρτησιογόνο, κλπ σε κανέναν. Για πολλούς λόγους , ο κυριοτερος ειναι οτι εχω δυο παιδιά.
  • Δεν μου αρέσει ομως η παραπληροφόρηση, την υπερβολή βεβαιως τη δέχομαι έτσι;
  • Γι αυτό ξαναλέω οτι ουτε σε μενα ουτε στη γυναικα μου, ουτε και σε κανενα συνταξιδιωτη παρουσιαστηκε κάποια παρενεργεια ή εστω ευθυμία απο την καταναλωαη φυλλων κόκας ή τσαγιου. Κι ας ήπια λίτρα που λεει ο λογος κι ας μασησα διπλή δοση απ τα φυλλα που προσφερε ο σαμάνος.
  • Το μόνο και πανισχυρο εθιστικό που μ΄"επιασε" και δε μου περνάει ειναι το ιδιο το Περου (και το χουν καταλάβει απαντες εδώ μέσα)

mariashaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
λατινικη αμερικη
Αν παω θα δοκιμασω..ελπιζω να μην εχω ασχημα αποτελεσματα!

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Εγώ πάλι νομίζω ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις. Και η ανθρωποφαγία ήταν μέρος της πολυνησιακής κουλτούρας όπως μας έγραψε η αγαπητή Stella. Και η παιδική πορνεία στην Ταυλάνδη δεν είναι κάτι κακό. Είναι όμως κάτι υγιές (με την ευρεία έννοια του όρου); Δεν λέω ότι η κόκα είναι το ίδιο πράγμα για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Οπωσδήποτε όμως δεν είναι για όλους τους Λατινοαμερικάνους μέρος της κουλτούρας τους και μόνο. Για πολλούς είναι νομιμοποιημένη μαστούρα και τίποτα άλλο. Το ενοχλητικό στην προκειμένη περίπτωση είναι το γεγονός ότι κάποιος τρίτος θέλει να επιβληθεί και να πει τι είναι το σωστό. Πραγματικά θα έλεγα ότι δεν ξέρω και νομίζω ότι δεν έχω απολύτως σχηματισμένη άποψη για το θέμα. Αυτό που κάνω τώρα είναι να κάταγράψω κάποιες σκέψεις.
Τάνια, η άποψή μου αφορά μόνο και μόνο τη χρήση των φύλλων κόκας και του τσαγιού. Σχετικά με το θέμα του ναρκωτικού που προκύπτει από την χημική επεξεργασία του φυτού πρέπει να πω ότι φυσικά και είναι ήδη παράνομη και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως και οπουδήποτε αλλού στο κόσμο και μάλιστα η ποινή που θα αντιμετωπίσει κάποιος εκεί εάν συλληφθεί έστω και με μικροποσότητα ναρκωτικών είναι πολύ πιο αυστηρή από ότι στην Ευρώπη. Οπότε δεν υπάρχει «νόμιμη μαστούρα». Το να κάνουν παράνομη την καλλιέργεια του φυτού θα επηρεάσει μόνο όσους το χρησιμοποιούν νόμιμα, αφού όσοι ασχολούνται με την επεξεργασία και το εμπόριο του ναρκωτικού είναι ήδη παράνομοι. Επίσης όσο οι ανεπτυγμένες χώρες ζητάνε κοκαΐνη (ή παιδική πορνεία) και όλο αυτό το κύκλωμα είναι προσοδοφόρο δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να παράγεται. Το πρόβλημα των ναρκωτικών δε λύνεται έτσι απλά. Λύνεται μέσα από την ουσιαστική παιδεία των ανθρώπων. Αλλά μια κοινωνία με τόσο καλή παιδεία θα ζητάει πολλά (π.χ. ουσιαστική ελευθερία, πρόσβαση στη γνώση, συμμετοχή στις αποφάσεις των κυβερνήσεων κ.α.) και επίσης δε θα είναι και τόσο καταναλωτική. Άρα, δε βολεύει.
Αυτά σκέφτομαι και για αυτό πιστεύω πως πίσω από αποφάσεις τέτοιου τύπου μάλλον κρύβεται «κάτι άλλο».
Και πάλι αυτά είναι η άποψή μου και σίγουρα μπορεί να κάνω λάθος σε όλα.
Παιδια αληθεια αν το πεις αυτο δεν παθαινεις τιποτα?Διαβασα οτι καποιος ηπιε και πηγε για υπνο και μετα μονο χασαποσερβικο δεν χορευε!Χτυπιοταν ολο το βραδυ!
Σχετικά με την επίδραση του τσαγιού από φύλλα κόκας, είναι ελαφρώς διεγερτικές, μάλλον πιο ήπιες από ένα φλιτζάνι γαλλικού καφέ και ευεργετικές για το στομάχι πράγμα που βοηθάει στα μεγάλα υψόμετρα. Στις συγκεκριμένες χώρες είναι ένα απλό αφέψημα το οποίο σερβίρεται στα καφέ, στα ξενοδοχεία, από αεροπορικές εταιρείες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και μάλιστα η Lipton διαθέτει συσκευασμένα φακελάκια με τσάι κόκας, το οποίο κυκλοφορεί βέβαια μόνο εκεί. Δηλαδή το παραγγέλνεις και στο φέρνουν, δε τραβιέσαι σε εμπόρους κόκας για να το βρεις.
Η χρήση (και η μεταφορά) όλων των σκευασμάτων που περιέχουν φύλλα κόκας είναι παράνομη στην Ελλάδα (όπως και στα περισσότερα μέρη του κόσμου). Με λίγα λόγια mariashakiόταν με το καλό επισκεφθείς τις χώρες αυτές μπορείς να παραγγείλεις ένα ποτήρι τσάι χωρίς να είσαι παράνομη και χωρίς να βιώσεις καμία «εμπειρία» τύπου χασαποσέρβικο. Ωστόσο τα να φέρεις εδώ έστω και ένα φακελάκι είναι παράνομο.

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh