• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γιατί παντρεύεστε;

varioAthens

Member
Ψες βράδυ ακριβώς μάλλον η Λυών μας ενέπνευσε και είχαμε με τους φίλους μου ακριβώς αυτή την κουβέντα (για τις μουλτι-κουλτι αποψεις θα τα πούμε σε άλλο τόπικ..) οπότε έχω έμπνευση να πω κι εγώ τη γνώμη μου.

Ούτε στα 18 ούτε στα 22 ούτε τώρα ήμουν εναντίον του γάμου εν γένει. Ωστόσο, βαριέμαι πολύ τη διαδικασία. Και πάντα αναρωτιόμουν, γιατί ονειρεύονται τόσες και τόσες γυναίκες από μικρές τη μέρα του γάμου τους, ενώ είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι, 8 στις 10 περιπτώσεις, ο γάμος τους θα γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γίνονται όλοι οι γάμοι. Και για την ακρίβεια, τον τρόπο που θέλουν οι γονείς του ζευγαριού…

Εδώ μέσα φαίνεται ότι έχουμε πέσει στις εξαιρέσεις.. :rolleyes: από τη δική μου μικρή εμπειρία όμως (πριν σταματήσω δλδ να πηγαίνω) οι περισσότεροι γάμοι σήμερα δεν έχουν δυστυχώς καμία σχέση με τα άτομα που παντρεύονται. Γίνονται για το θεαθήναι, για το μπαμπά και τη μαμά, το σόι, και φυσικά την εκκλησία. Υπάρχουν βέβαια και οι λαμπρές εξαιρέσεις, έχω παρευρεθεί σε γάμο που πραγματικά τον ζήλεψα, η συντριπτική πλειοψηφία όμως δεν μπορεί ή δεν θέλει να πρωτοτυπήσει. Ε, λοιπόν, εγώ βαριέμαι. Βαριέμαι! ΒΑΡΙΕΜΑΙ!

Βαριέμαι τα λόγια του παπά, που τα τρέχει να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα διότι στις 6 περιμένει και άλλος γάμος, και μετά και άλλος στις 8 –πολύ κερδοφόρα μπίζνα αποδεικνύεται το ιερό μυστήριο…

Βαριέμαι το κους κους και το κουτσομπολιό, τι φοράει αυτή, αν ήρθε αυτός με τη νέα του γκόμενα, τι κάνει η κωλόγρια με τον πιτσιρικά? Καλέ αυτή είναι κούκλα, τι του βρίσκει! Κλπ κλπ –και ειδικά με ανθρώπους που έχω δει μια δυο φορές στη ζωή μου. Και μετά να σε λένε και ακοινώνητη!

Βαριέμαι τις χαιρετούρες στην εκκλησία, που πρέπει να έχεις το χαμόγελο της κολγκέιτ και να περιμένεις στην ουρά, λες και πας να πληρώσεις τον ΟΤΕ στο ταχυδρομείο.

Βαριέμαι τη φάση με την ανθοδέσμη, που οι γκόμενες δεν ξέρουν τι να κάνουν: να συμμετάσχουν η θα τις πουν παλιομοδίτισσες ? να μην συμμετάσχουν και να προσβάλλουν τη νύφη?

Βαριέμαι τις φωτογραφήσεις, τόσο πανομοιότυπες μεταξύ τους, τόσο ανέμπνευστες, που λες ότι ο φωτογράφος τράβηξε μια φορά και από τότε απλώς αλλάζει τα πρόσωπα στο photoshop. (εκτός αν τραβάει ο Δευκαλίωνας :cool:)

Βαριέμαι τα ψεύτικα χαμόγελα στο τραπέζι. Και άντε να με ρωτάνε οι θείτσες και οι διάφοροι καλοθελητές «καλέ εσύ συνήθως είσαι τόσο χαμογελαστή, σήμερα γιατί?» Γιατί κυρά μου, όταν χαμογελάω, χαμογελάω αληθινά, όχι για να βγω καλή στις φωτογραφίες! Άιντε και παράτα με, μην τα ακούσεις μέρα που ‘ναι!

Βαριέμαι τα ατελείωτα σόγια, τη θεια Χρυσούλα από το χωριό και τη Γιώτα, τη δευτεροξαδέρφη, που κι αυτή μας κάλεσε στο κρεβάτι είναι και μόνη της η κακομοίρα.. σόγια που, σημειωτέον, καμιά φορά το ζευγάρι δεν τα γνωρίζει ΚΑΝ.

Βαριέμαι το κόψιμο της ΨΕΥΤΙΚΗΣ τούρτας, το τάισμα με το κουτάλι του ενός και μοναδικού κομματιού αληθινής πάστας ανάμεσα στα χαρτόνια, τη σαμπάνια του σουπερμάρκετ, το τυπικό φιλί όπου όλοι κάνουμε ουουουουουυου!, το χορό των νεόνυμφων, την πιο ρομαντική υποτίθεται στιγμή του ζευγαριού, που έχει δύο τουλάχιστον φωτογράφους γύρω τους με ένα μπαζούκας κολλημένο στα μούτρα τους.

Βαριέμαι το κρασί-ξύδι, το πλαστικό κεφτεδάκι που το πετάς στον τοίχο και γυρίζει πίσω, την πατάτα που αν πας να την καρφώσεις φεύγει από το πιάτο, το παστάκι που σου σερβίρουν για γαμήλια τούρτα (γιατί η κανονική γαμήλια τούρτα είναι και πανάκριβη και θα φορολογείται σε λίγο..)

Η μόνη στιγμή είναι όταν έρχεται το ζευγάρι στο τραπέζι να τσουγκρίσει, και γλυκαίνεσαι που βλέπεις λίγο τους φίλους σου, όμως αυτοί είναι τόσο αγχωμένοι ώστε να πάνε όλα καλά και βιάζονται να φύγουν, γιατί πρέπει να πάνε και στα άλλα τραπέζια, και τελικά λες, άντε φευγάτε γιατί δεν το φχαριστιέστε…

Ευτυχώς ρίχνουμε κανα νησιώτικο και ξεδίνουμε λίγο –όσες μπορούν να κουμαντάρουν τις τακουνάρες. Κι εδώ βέβαια, η Γιώτα η δευτεροξαδέρφη μας βάζει τα γυαλιά στο συρτό στα τρία. Όχι παίζουμε!

Αν αυτή θα είναι η πιο σημαντική μέρα της ζωής μου, ευχαριστώ δεν θα πάρω…

Στο δικό μου, παιδικό και αθεράπευτα ρομαντικό μυαλό, ο γάμος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

είναι η ισότιμη σχέση με έναν άνθρωπο που αγαπάς, σέβεσαι και εκτιμάς, και αντίστοιχα κι αυτός σε εκτιμά, σε αγαπά και σε σέβεται.

Είναι η αίσθηση ότι δεν χρειάζεται να προσποιηθείς τίποτε, διότι ο άλλος σε έχει αποδεχτεί έτσι, στραβό κι ανάποδο, για αυτά τα χάλια που είσαι. Το να μη χρειάζεται να μιλήσεις και να είσαι ενδιαφέρουσα κάθε ώρα και στιγμή, γιατί η σιωπή δεν βαραίνει σαν αμηχανία αλλά σαν ανάπαυλα και ξεκούραση.

Η αίσθηση ότι έχεις δίπλα σου έναν ερωτικό σύντροφο αλλά και ένα φίλο.

Το να μην πειράζει που ξέχασες την επέτειο (το λεω ως παράδειγμα, διοτι προσωπικά ξεχνάω πολλές επετείους) γιατί ο άλλος ξέρει να ξεχωρίζει ποια είναι τα σημαντικά.

Το αν μπορείς να τα βρεις αυτά είναι που σηκώνει κουβέντα.. όχι τι θα τα κάμεις ύστερα…

ΥΓ. Όπως καταλάβατε δεν πατάω το πόδι μου σε γάμους, οπότε αν παντρευτείτε παρακαλώ μην με καλέσετε. Μόνο στης Ρενάτας τον γάμο θα παω :D
Συμφωνώ μαζί σου Δωροθέα μου αλλά μιλάς περισσότερο για την τελετή... στο τόπικ αυτό πολύς κόσμος εναντιώνεται κατά του θεσμού εν γένει!

varioAthens

Member
Μπα οχι εγω παντρευτηκα με ολο το ταρατατζουμ: παπα, νυφικο, κουμπαρο, 200 καλεσμενους-μπορει και παραπανω- μπουμπουνιερες, λαμπαδες, στεφανα, ρυζι (+ 20 κιλα ρυζι που ειχαν φερει οι κολλητοι και μας λιθοβολουσαν -ακομη θυμαμαι το τσουξιμο στους ωμους). Μεγαλη κεντρικη εκκλησια πληρως φωταγωγημενη κλπ κλπ. Κατοπιν δεξιωση κλπ Δεδομενης μιας διαφορας ηλικιας με τον αφεντη ειχα και την χορωδια των αλητηριων φιλων μου οι οποιοι καθως μπαιναμε στην εκκλησια τραγουδουσαν το ασμα του Κηλαιδονη " Η νυφη μονο δεκαεννια και του γαμπρου οι μερες μετρημενες/ Κριμα το κοριτσακι κριμα τι κανει το ατιμο το χρημα!"
Περασαμε αξεχαστα! (η μαμα μου ειδικα!:D)
Αμ ο άνθρωπος-αφέντης έχει ανεχτεί πολλάαααα!!! Η Ινδία ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα!!! :haha:

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Επειδή με κάλυψε η Δώρα, για όλους τους λόγους που ανέφερε, όσο δύσκολο φαντάζει σε κάποιους, αν κάποια στιγμή αποφασίσω να βάλω κουλούρα που λέμε, ας αποτελέσω την "ψαγμένη" τύπισσα. Δεν θεωρώ πως είσαι ψαγμένος αν θες να κάνεις το γάμο σου όπως σου αρέσει και όχι πανηγύρι με όλο το συφερτό που δεν έχεις δει στη ζωή σου ποτέ.
Αν είναι έτσι, δεν το κάνεις καθόλου, όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί δεν το χαίρεσαι, σου φεύγει ένας σκασμός λεφτά και αναγκάζεσαι να παρίστασαι σε κάτι που όχι δικός σου γάμος δεν είναι, αλλά ευχόσουν του..οχτρού.

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
εγώ έχω να κάνω μόνο μία παρατήρηση..
όλοι εδώ γράφουν ότι θέλουν να παντρευτούν σε παραλία σε ένα νησί κτλ...
ή όσοι παντρεύτηκαν το έκαναν με φίλους τους κτλ με 20 άτομα, και δεν ήταν κάτι το τυπικο κτλ..
εμένα πάλι στον κύκλο μου (φιλοι, συγγενείς, συνάδελφοι κτλ) ένα δυο παραδείγματα έχω που δεν παντρεύτηκαν με τον κλασσικό ελληνικό τρόπο...όλοι οι ψαγμένοι τύποι εδώ είναι μαζεμένοι???:rolleyes::rolleyes:
ΝΑΙ !! τώρα το κατάλαβες;:)
εξάλου το έχουμε πει, τα ταξίδια και κυρίως τα ψαγμένα, αυτά που τα δημιουργείς εσύ διευρύνουν το πνεύμα,σε κάνουν να βλέπεις τα πράγματα με αλλο μάτι.:cool:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Θα σας ξενερώσω. Το θέμα όπως προτείνει και ο Ρίτσαρντ Ντόκινς είναι αμιγώς γονιδιακό, συμφωνα με τη θεωρία του εγωιστικού γονιδίου.

piccolo_mondo

Member
Εγω να ρωτησω κατι ολους εσας που εισαστε εναντια στον θεσμο-τελετη-μυστηριο μπλα μπλα..?
Οταν κ αν επιθυμησετε πολλα μικρα ανθρωπακια να μοιαζουν σ' εκεινον/εκεινη..?
Για αυτα κ μονον γι αυτα δεν φανταζουν τοσο ανουσια ολα τ' αλλα?

Οταν συμβει αυτο, ενας (πολιτικος κατ'εμε) γαμος επιβαλλεται (κ αυτο κατ'εμε!)..

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Οταν κ αν επιθυμησετε πολλα μικρα ανθρωπακια να μοιαζουν σ' εκεινον/εκεινη..?
Εγω παλι επιθυμησα να μοιαζουν σε εμενα τα μικρα ανθρωπακια-οποτε μαλλον εχει βαση η αποψη του Hydronetta περι εγωιστικου γονιδιου.
Δυστυχως ομως δεν μου πολυεμοιασε! :haha:
(Φυσικα και βγηκε καλυτερη απο τις προσδοκιες μου!):clap:

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
:shock:
Μπα οχι εγω παντρευτηκα με ολο το ταρατατζουμ: παπα, νυφικο, κουμπαρο, 200 καλεσμενους-μπορει και παραπανω- μπουμπουνιερες, λαμπαδες, στεφανα, ρυζι (+ 20 κιλα ρυζι που ειχαν φερει οι κολλητοι και μας λιθοβολουσαν -ακομη θυμαμαι το τσουξιμο στους ωμους). Μεγαλη κεντρικη εκκλησια πληρως φωταγωγημενη κλπ κλπ. Κατοπιν δεξιωση κλπ Δεδομενης μιας διαφορας ηλικιας με τον αφεντη ειχα και την χορωδια των αλητηριων φιλων μου οι οποιοι καθως μπαιναμε στην εκκλησια τραγουδουσαν το ασμα του Κηλαιδονη " Η νυφη μονο δεκαεννια και του γαμπρου οι μερες μετρημενες/ Κριμα το κοριτσακι κριμα τι κανει το ατιμο το χρημα!"
Περασαμε αξεχαστα! (η μαμα μου ειδικα!:D)
:haha::haha::haha: εντάξει, αντιλαμβάνομαι :haha:
Σκέψου πόσο τυχερή ήσουν αφού το μυστήριο αφορούσε ένα γάμο !

Το δικό μου γεγονός ήταν εις διπλούν :D
Δύο αδέρφια την ίδια ώρα, στην ίδια εκκλησία, δύο παπάδες και όλα επί δύο, ακόμα και οι καλεσμένοι που ήταν 800 :shock: (κάποιοι δεν κατάφεραν να φθάσουν γιατί έχασαν την εκκλησία, ο καιρός ήταν τραγικός-χειμώνας με απίστευτο χαλάζι και κρύο-οι φωτογράφοι ήταν αδύνατον να βγουν στο προαύλιο να τραβήξουν-έχω μόνο μία :shock: με την ομπρέλα ανοιχτή στο κεφάλι μου και θολή από τον κατακλυσμό :D
Μέσα, διαδήλωση από ατέλειωτο κόσμο, τα΄χα παίξει μικρό κορίτσι :shock: και αφού έγινε η τελετή εις διπλούν (ο ένας παπάς ήταν ψηλός και πήγε στον κοντύτερο γαμπρό, ο άλλος που ήταν κοντός ήρθε σε μας, δεν έφτανε τον άντρα μου-του έλεγε συνέχεια κατέβα :p γέλια και κακός χαμός :D
Ούτε κατάλαβα τίποτα...στηθήκαμε στην ατέλειωτη ουρά για τις χαιρετούρες :shock: και είδαμε και πάθαμε να τελειώσουμε...
Άρον-άρον μετά στη δεξίωση όπου πήξαμε πάλι στις χαιρετούρες με ατέλειωτους άγνωστους, χοροί κ.λ.π. το μόνο που μου έμεινε ήταν να γυρίσουμε σπίτι μας ξεθεωμένοι για να πετάξουμε την επομένη το βράδυ, στο ταξίδι μας ;)

Συμπέρασμα : Μην επιχειρήσετε την ιστορία έτσι, είναι εξοντωτική :D
(Και για να προλάβω τυχόν απορίες, επέμεναν όλοι οι γονείς για το ταυτόχρονο διπλό γεγονός, γιατί δεν κάνει λέει (είναι δυσοίωνο :D) δύο αδέρφια να παντρεύονται άλλη μέρα στον ίδιο χρόνο...:D)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το θεμα για εναν ηπιο και καλα προγραμματισμενο γαμο, ειναι να μην εχεις φιλους τους εντιμοτατους φιλους μου! Σε αλλον γαμο ειχαν φερει (πληρωμενη αδρα!) τσιγγανα με μωρο της αγκαλιας να σκουζει καθολη τη διαρκεια της τελετης ,εξω απο την εκκλησια, οτι το μωρο ηταν του γαμπρου ο οποιος την αφηνε στους πεντε δρομους για να παρει την αλλην.Το μωρο εσκαγε και αυτο στο κλαμα παραλληλα με τις φωνες της μανας του! Η εκκλησια μικρη καθοτι το ζυγαρι ειπε να το κανουν ρομαντικα στα καστρα σε μικρη εκκλησια. Πως δεν επαθε κανεις γονιος εγκεφαλικο...
ΥΓ Οι "δικοι" μας γαμοι ειναι υπεροχοι!

varioAthens

Member
Το θεμα για εναν ηπιο και καλα προγραμματισμενο γαμο, ειναι να μην εχεις φιλους τους εντιμοτατους φιλους μου! Σε αλλον γαμο ειχαν φερει (πληρωμενη αδρα!) τσιγγανα με μωρο της αγκαλιας να σκουζει καθολη τη διαρκεια της τελετης ,εξω απο την εκκλησια, οτι το μωρο ηταν του γαμπρου ο οποιος την αφηνε στους πεντε δρομους για να παρει την αλλην.Το μωρο εσκαγε και αυτο στο κλαμα παραλληλα με τις φωνες της μανας του! Η εκκλησια μικρη καθοτι το ζυγαρι ειπε να το κανουν ρομαντικα στα καστρα σε μικρη εκκλησια. Πως δεν επαθε κανεις γονιος εγκεφαλικο...
ΥΓ Οι "δικοι" μας γαμοι ειναι υπεροχοι!
Γ@μώ τα παιδιά!!! Κάνεις παρέα μαζί τους ακόμα?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι αμε!
Υπαρχουν και πολυ χειροτερα που ντρεπομαι να αναφερω! Ενα θα σου πω: Απο ενα σημειο και επειτα διαφοροι της παρεας που ηθελαν να παντρευτουν προκειμενου να γλιτωσουν τετοια σκηνικα εκαναν αναγγελιες γαμου σε κατι επαρχιακες εφημεριδες και παιρναν τα βουνα για να παντρευτουν σε ξωκλησια! Μιλαμε επικρατουσε τρομος για το τι θα τους συνεβαινε την ημερα του γαμου τους.
Η αληθεια ειναι οτι προηγειτο σχεδιασμος επι μηνες για το τι θα σκαρωναμε την επιμαχη ημερα!
Καθως καταλαβαινεις στους γαμους περνουσα υπεροχα: Καμια σχεση με αυτο που περιγραφει η Dorotija!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ξέρετε φυσικά οτι ο αγαπητός fitziano απο αυτο το πόστ θα διαλέξει και την νύφη του!!!:D:D
τυχαίο???????

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα