• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

tripakias

Member
Μηνύματα
8.104
Likes
12.489
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αυτό ναι, δεν το είχα σκεφτεί.
Η ένστασή μου αφορά τον αγοραίο μόνο, τις συνευρέσεις μεταξύ συναινούντων ενηλίκων προφανώς και δεν τις καταδικάζω, αρκεί να είναι πράγματι συναινούντες προνομιούχοι ενήλικες και βάζω τη λέξη προνομιούχοι για να διαχωρίσω από ανθρώπους που μπορεί να βρέθηκαν εκεί με μεσάζοντα, με αμοιβή, με επιβολή ή από ανάγκη.
Φαντάζομαι πως ο @tatooine αναφερόταν σε σεξοτουρισμό συναινούντων ενηλίκων. Είναι αρκετά διαδεδομένος τρόπος ταξιδιού για πολλούς ομοφυλόφιλους άντρες και όχι μόνο φυσικά. Επίσης ανά τον κόσμο υπάρχουν περιοχές ιδιαιτέρως δημοφιλείς στην LGTBQI+ κοινότητα όπου πηγαίνουν άνθρωποι ώστε να περάσουν καλά και να εκφράσουν τον εαυτό τους ελεύθερα και χωρίς φόβο.
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.386
Likes
3.860
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Παιδιά ο έλληνας κ ειδικά οι νέοι ταξιδεύουν πολύ περισσότερο απο οτι οι παλιότεροι -- ολα εχουν παιξει το ρολο τους, τα lowcost εισητηρια, το ιντερνετ, το instagram κ φυσικα οι εκπομπες τυπου Τανιμανίδη κ Δούση
Εντάξει δεν ψήνονται οι περισσότεροι να πανε Ουζμπεκιστάν ή Ιράν πχ αλλα ειδικά Ευρώπη την έχουν ξεπετάξει πιο νωρίς απο οτι η δικιά μου γενιά (millennial)

Επίσης μην σνομπάρετε τον εγχώριο τουρισμό, ναι είναι καλοκαίρι κ γουστάρω να δω 10 μέρες Κυκλαδες, γτ δλδ ειναι ντε κ καλά καλύτερα τα Phi Phi πχ .. κ εκεί μαγιό φοράω --- ξέρετε πολλά μέρη σαν τη Σαντορίνη ή την Φολέγανδρο ή την Ιθάκη πχ στο εξωτερικό ?

Επίσης αυτη τη παπάντζα με το "ζουμε στην ομορφότερη χωρα του κόσμου" , δεν τη λέμε μονο εμείς, την έχω ακούσει σε διάφορα μέρη που έχω πάει στο εξωτερικό πχ Μαρόκο κ Ταυλάνδη
Τα ίδια φούμαρα μας πουλάνε όλους :)

Κ ναι , για να κανει καποιος ενα πολυμηνο ταξίδι πρέπει να ξέρει οτι αφήνοντας τη δουλεια του, οταν γυρισει μετα απο 5 μηνες πχ δεν θα δυσκολευτεί κ τόσο πολυ να βρει καινουρια. Αυτο στην Ελλάδα δεν ισχύει εκτος απο ορισμένους οπως εχετε πει (σεζον, ελευθερους επαγγελματίες, εισοδηματίες)

Για τα δεδομένα της χώρας μας (οπου ειμαστε κ επίσημα η φτωχότερη στην ΕΕ πανω μονον απτη Βουλγαρία) κ πολύ ταξιδεύει η νέα γενιά
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.104
Likes
12.489
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μιλάω για νεολαία που δεν ταξιδεύει για να δει πολιτισμούς.
Όχι που δεν ταξιδεύει γενικά.

Άλλα ερεθίσματα είχε ενα παιδί 30-40 χρόνια πριν με το 'Ήμουν και εγώ εκεί', κάποιο περιοδικό μικρών ερευνητών, εγκυκλοπαίδειες, γεωτρόπιο, ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση.

Άλλα έχει σήμερα που δεν έχει όλο και όλο ένα βιβλίο και μια βιντεοκασέτα αλλά πλήρη πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο από την αρχή της ζωής του. Πολύ δυσκολότερα θα ενδιαφερθεί για την αρχαιολογία ας πούμε. Θα θελήσει να ταξιδέψει για άλλους λόγους.
Τι να σου πω; Εγώ που είμαι 40+ δεν τα κάνω πολύ κέφι τα αρχαία. Θα πάω στα σημαντικά αλλά θα τα ξεπετάξω γρήγορα ή αν δεν μπορέσω να πάω δεν χάλασε ο κόσμος. Στα ταξίδια που κάνω συναντάω πολλά νεαρά παιδιά που ενδιαφέρονται πολύ για τα αρχαία και με ζαλίζουν με ερωτήσεις για την αρχαία Ελλάδα, ποιους αρχαιολογικούς τόπους να επισκεφθούν όταν θα έρθουν στην Ελλάδα κλπ. Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των δυτικοευρωπαίων νέων που έρχεται το καλοκαιρι Χαλκιδική ενδιαφέρεται να επισκεφθεί τη Βεργίνα, τα Μετέωρα, το σπήλαιο των Πετραλώνων, τα Στάγειρα, τα Βυζαντινά της Θεσσαλονίκης κλπ. Κι όσο πιο πολλά τους λέω τόσο πιο πολύ ενδιαφέρονται.
 

tatooine

Member
Μηνύματα
2.048
Likes
8.063
Φαντάζομαι πως ο @tatooine αναφερόταν σε σεξοτουρισμό συναινούντων ενηλίκων. Είναι αρκετά διαδεδομένος τρόπος ταξιδιού για πολλούς ομοφυλόφιλους άντρες και όχι μόνο φυσικά. Επίσης ανά τον κόσμο υπάρχουν περιοχές ιδιαιτέρως δημοφιλείς στην LGTBQI+ κοινότητα όπου πηγαίνουν άνθρωποι ώστε να περάσουν καλά και να εκφράσουν τον εαυτό τους ελεύθερα και χωρίς φόβο.
Σεξοτουρισμό, όχι αγοραίο μεταξύ ενήλικων αντρών γυναικών (δεν έχει σημασία) σε συνδυασμό με διακοπές.
Είναι ευρέως διαδεδομένος και αρκετά μέρη είναι συνώνυμα. Κούβα Βραζιλία Ίμπιζα κανάρια νησιά ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις άλλα και μέρη οπού ο άλλος πάει μεν για τουρισμό άλλα με κύριο σκοπό το σεξ.
Επίσης αρκετοί νεολαίοι το έχουν σαν κύριο στόχο στις καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά μας.
Ας μην το ειδικεύουμε. Στις διακοπές οι σολο ταξιδευτές έχουν στο μυαλό τους Και το σεξ, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο.
Είναι απολυτά φυσιολογικό.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.980
Likes
52.544
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κι εγώ βλέπω πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από νέους για ιστορία (και αρχαία και νεότερη) και αρχαιολογία, έχει βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση η διάδοση της εικόνας. Ναι, πολλές φορές είναι και το ινσταγκραμικό "εγώ στην Πέτρα - εγώ στο Άγκορ Βατ - εγώ στο Μάτσου Πίτσου" αλλά ενδιαφέρον υπάρχει και για την ιστορία πίσω από αυτά, περισσότερο απ' ό,τι σε άλλες εποχές. Φαίνεται και στους αριθμούς.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.104
Likes
12.489
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Επίσης αρκετοί νεολαίοι το έχουν σαν κύριο στόχο στις καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά μας.
Ας μην το ειδικεύουμε. Στις διακοπές οι σολο ταξιδευτές έχουν στο μυαλό τους Και το σεξ, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο.
Είναι απολυτά φυσιολογικό.
Γιατί μόνο οι νέοι και οι solo; Οι άλλοι τι σκεφτόμαστε; Είναι βασική ανάγκη. Δεν χρειάζεται να πάμε ταξίδι για να μας έρθει στο μυαλό.
 

Extra muros

Member
Μηνύματα
186
Likes
1.339
Σίγουρα ο κόσμος που ταξιδεύει στο εξωτερικό είναι περισσότερος από ποτέ, απλά ακόμα η Ελλάδα υπολείπεται σε σχέση με άλλες δυτικές χώρες που το φαινόμενο του μαζικού τουρισμού ξεκινάει από το '50. Μέχρι τουλάχιστον και τα 80ς το ταξίδι στο εξωτερικό ήταν μια περίπου αδιανόητη πολυτέλεια, ειδικά με αεροπλάνο, που ήταν πανάκριβο ακόμα και με τα σημερινά πληθωριστικά δεδομένα, ενώ και η αγοραστική δύναμη με συνάλλαγμα περιορισμένη. Ταξίδια έκαναν κυρίως οι μετανάστες και οι φοιτητές εξωτερικού, ακόμα και ο εσωτερικός παραθερισμός, παρότι γενικά πολύ οικονομικότερος σε σχέση με σήμερα, νομίζω ότι επικεντρωνόταν κυρίως σε χωριά καταγωγής, άντε και σε κανένα εξοχικό, κάτι που ισχύει σε ένα βαθμό και σήμερα, άσχετα που εμπλουτίστηκε ειδικά για τους Αθηναίους με τουλάχιστον μια νησιωτική απόδραση κατ' έτος.

Αλλά και στα 90ς που ήδη μας ξεβλάχευε ο Κωστόπουλος, θυμάμαι σαν παιδί να είμαι εξαίρεση που ταξίδευε στο εξωτερικό, κυρίως βέβαια εκεί που ήδη υπήρχαν οικογένεια και φίλοι, δηλ. Γερμανία κι από εκεί και μερικά οδικά Γαλλία - Βέλγιο. Ακόμα και πιο εύποροι συμμαθητές μου ταξίδεψαν πρώτη φορά αεροπορικά ως ενήλικες. Όπως σε όλη τη βόρεια Ελλάδα βέβαια, αρκετός κόσμος πήγαιναν οδικώς στα Βαλκάνια, άντε και στο τσακίρ κέφι σε καμιά Κωνσταντινούπολη με πούλμαν, αλλά κι εκεί πιο πολύ για ψώνια ή αντίστοιχα από θρησκευτικό-πατριωτικό ενδιαφέρον. Πολλοί δεν είχαν πάει ούτε στην Αθήνα ποτέ, ακόμα και η σχετικά κοντινή Θεσσαλονίκη θεωρούνταν "ταξίδι". Δηλαδή ακόμα και όταν το βιοτικό επίπεδο ανέβηκε για αρκετές ομάδες πληθυσμού, οι νοοτροπίες προσαρμόστηκαν πιο αργά, όπως βέβαια συμβαίνει συνήθως σε όλα τα κοινωνικά φαινόμενα. Αυτό που παρατηρώ από τα φοιτητικά μου χρόνια ως σήμερα είναι ότι οι 40σάμθινγκ και κάτω εν πολλοίς όλο και κάπου (90% εντός Ευρώπης, άντε και Τουρκίας) έχουν πάει, κυρίως όμως ως σινγκλ ή άτεκνα ζευγάρια. Σπάνια πάντως πάνε κάθε χρόνο εξωτερικό, πολλώ δε μάλλον 2-3 και παραπάνω ταξίδια αναψυχής, που καθόλου ασυνήθιστο δεν είναι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όσοι δε στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ έκαναν παιδιά και είναι μισθοσυντήρητοι ιδιωτικού ή δημοσίου, έχουν να ταξιδέψουν έξω είτε από την πρώτη εγκυμοσύνη προ πανδημίας, είτε από το 21 που υπήρχαν φτηνά μετακόβιντ εισιτήρια.Όσες διακοπές τους δεν είναι στα πατρικά, βγαίνουν από τα pass της παρηγοριάς. Οι μόνοι με οικογένεια που ταξιδεύουν έχουν μικρές έστω επιχειρήσεις, κανά ακίνητο κληρονομιά, ή εδραιωμένο ελεύθερο επάγγελμα. Σε αυτή τη γενιά λοιπόν και κάτω θεωρώ ότι έχει αντιστραφεί το κλίμα κι ενώ η νοοτροπία σε γενικές γραμμές είναι πιο θετική για κοντινά τουλάχιστον ταξίδια, δει δη χρημάτων ω άνδρες Αθηναίοι. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κι αρκετός κόσμος που ενώ μπορεί χρονικά και οικονομικά, απλά δεν έχει προτεραιότητα τα ταξίδια ή δεν του αρέσουν καν και δεν υπάρχει τίποτε κακό σε αυτό.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.820
Likes
12.648
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Να πω πάντως κάτι. Νιώθω ότι συχνά αδικούμε με ένα τρόπο τη χώρα μας και το λαό της κάνοντας συγκρίσεις με ταξιδιώτες από άλλες χώρες και υποτιμώντας τη δική μας κουλτούρα. Δε λέω ότι είμαστε φοβεροί και τρομεροί, έτσι; Έχουμε φοβερές παθογένειες ως λαός. Την ίδια στιγμή ομως ο "μέσος" Έλληνας τουρίστας (αν μπορούμε να βάλουμε έναν τέτοιο τίτλο) έχει ένα χ επίπεδο. Ειδικά από τις ηλικίες 45 και κάτω, σπάνια θα δούμε Έλληνες να επιδίδονται σε καφρίλες (με εξαίρεση όσους ταξιδεύουν να δουν την "ομαδάρα", που οντως δυσφημίζουν σοβαρά τη χώρα λόγω του χαμηλοτατου επιπέδου της ποδοσφαιρικής κουλτούρας που υπάρχει στην Ελλάδα).

Μπορεί ο Έλληνας να προτιμήσει να πάει στην Ιταλία και τη Γαλλία και όχι στο Ιράν και την Παραγουάη, αλλά θα επισκεφτεί μουσεία, θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με την κουλτούρα του χ τόπου, με την κουζίνα, με τη νυχτερινή ζωή (χωρίς όμως να πέφτει λιποθυμος από το μεθύσι όπως συμβαίνει συχνά με άλλους λαούς).

Σε γενικές γραμμές δείχνει ένα σεβασμό (αν εξαιρέσουμε και πάλι τους οπαδούς που θέλουν να κάνουν επίδειξη τοξικης αρρενωπότητας και έχουν γεμίσει την Ευρώπη με κακοφτιαγμένα ΠΑΟΚΑΡΑ, Θρύλος με ανεξίτηλους μαρκαδόρους).

Μεγάλωσα με τη νοοτροπία ότι οι Έλληνες είμαστε πίσω ταξιδιωτικά κι ότι οι Βρετανοί κι οι Αμερικανοί κάνουν gap year και ταξιδεύουν με ένα σακίδιο από τα 18, αλλά στην τελική όταν έζησα για ένα χρόνο Σκωτία συνειδητοποίησα ότι η "φοβερή ταξιδιωτική κουλτούρα" του μέσου Βρετανού συνοψίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αποδράσεις για ηλιοθεραπεία, μπάνια και clubbing σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Μάλτα (το καλοκαίρι από το αεροδρόμιο της Γλασκώβης τα 2/3 των πτήσεων ήταν τσάρτερ για θερμούς προορισμούς). Εντάξει κι εγώ όταν θέλω να κάνω διακοπές πάω Πελοπόννησο και σε κάνα νησί, για ποιο λόγο να πάω στο εξωτερικό δηλ;

Θέλω να πω ναι, δεν ταξιδεύουμε όσο άλλοι λαοί, αλλά για τα χαμηλά οικονομικά μας δεδομένα, για τη γεωγραφική μας θεση που καθιστά το αεροπλάνο μονόδρομο για ένα τεράστιο ποσοστό των κατοίκων της χώρας, για την έλλειψη εύκολης/οικονομικής πρόσβασης σε άλλες χώρες με φτηνά αεροδρόμια δεν τα παμε και άσχημα. Και το κυριότερο ταξιδεύουμε με μια χ ποιότητα, χωρίς να ρίχνουν σιωπηρες κατάρες οι εργαζόμενοι στον τουρισμό όταν βλέπουν Έλληνα.
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
716
Likes
2.909
Να πω πάντως κάτι. Νιώθω ότι συχνά αδικούμε με ένα τρόπο τη χώρα μας και το λαό της κάνοντας συγκρίσεις με ταξιδιώτες από άλλες χώρες και υποτιμώντας τη δική μας κουλτούρα. Δε λέω ότι είμαστε φοβεροί και τρομεροί, έτσι; Έχουμε φοβερές παθογένειες ως λαός. Την ίδια στιγμή ομως ο "μέσος" Έλληνας τουρίστας (αν μπορούμε να βάλουμε έναν τέτοιο τίτλο) έχει ένα χ επίπεδο. Ειδικά από τις ηλικίες 45 και κάτω, σπάνια θα δούμε Έλληνες να επιδίδονται σε καφρίλες (με εξαίρεση όσους ταξιδεύουν να δουν την "ομαδάρα", που οντως δυσφημίζουν σοβαρά τη χώρα λόγω του χαμηλοτατου επιπέδου της ποδοσφαιρικής κουλτούρας που υπάρχει στην Ελλάδα).

Μπορεί ο Έλληνας να προτιμήσει να πάει στην Ιταλία και τη Γαλλία και όχι στο Ιράν και την Παραγουάη, αλλά θα επισκεφτεί μουσεία, θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με την κουλτούρα του χ τόπου, με την κουζίνα, με τη νυχτερινή ζωή (χωρίς όμως να πέφτει λιποθυμος από το μεθύσι όπως συμβαίνει συχνά με άλλους λαούς).

Σε γενικές γραμμές δείχνει ένα σεβασμό (αν εξαιρέσουμε και πάλι τους οπαδούς που θέλουν να κάνουν επίδειξη τοξικης αρρενωπότητας και έχουν γεμίσει την Ευρώπη με κακοφτιαγμένα ΠΑΟΚΑΡΑ, Θρύλος με ανεξίτηλους μαρκαδόρους).

Μεγάλωσα με τη νοοτροπία ότι οι Έλληνες είμαστε πίσω ταξιδιωτικά κι ότι οι Βρετανοί κι οι Αμερικανοί κάνουν gap year και ταξιδεύουν με ένα σακίδιο από τα 18, αλλά στην τελική όταν έζησα για ένα χρόνο Σκωτία συνειδητοποίησα ότι η "φοβερή ταξιδιωτική κουλτούρα" του μέσου Βρετανού συνοψίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αποδράσεις για ηλιοθεραπεία, μπάνια και clubbing σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Μάλτα (το καλοκαίρι από το αεροδρόμιο της Γλασκώβης τα 2/3 των πτήσεων ήταν τσάρτερ για θερμούς προορισμούς). Εντάξει κι εγώ όταν θέλω να κάνω διακοπές πάω Πελοπόννησο και σε κάνα νησί, για ποιο λόγο να πάω στο εξωτερικό δηλ;

Θέλω να πω ναι, δεν ταξιδεύουμε όσο άλλοι λαοί, αλλά για τα χαμηλά οικονομικά μας δεδομένα, για τη γεωγραφική μας θεση που καθιστά το αεροπλάνο μονόδρομο για ένα τεράστιο ποσοστό των κατοίκων της χώρας, για την έλλειψη εύκολης/οικονομικής πρόσβασης σε άλλες χώρες με φτηνά αεροδρόμια δεν τα παμε και άσχημα. Και το κυριότερο ταξιδεύουμε με μια χ ποιότητα, χωρίς να ρίχνουν σιωπηρες κατάρες οι εργαζόμενοι στον τουρισμό όταν βλέπουν Έλληνα.
Πάρα πολύ ωραίο ποστ και ανέφερες και έναν σημαντικό, από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, που καθιστούν δυσκολότερα τα ταξίδια από την Ελλάδα και είναι αυτό της έλλειψης φτηνής πρόσβασης σε άλλες χώρες. Πώς να συγκριθεί ένα Ελευθέριος Βενιζέλος με ευρωπαϊκά αεροδρόμια από όπου βρίσκεις πολύ φτηνές, εύκολες, απευθείας και συχνές συνδέσεις προς τα πάντα; Και δεν αναφέρω καν σιδηροδρομική σύνδεση.
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
883
Likes
919
Να πω πάντως κάτι. Νιώθω ότι συχνά αδικούμε με ένα τρόπο τη χώρα μας και το λαό της κάνοντας συγκρίσεις με ταξιδιώτες από άλλες χώρες και υποτιμώντας τη δική μας κουλτούρα. Δε λέω ότι είμαστε φοβεροί και τρομεροί, έτσι; Έχουμε φοβερές παθογένειες ως λαός. Την ίδια στιγμή ομως ο "μέσος" Έλληνας τουρίστας (αν μπορούμε να βάλουμε έναν τέτοιο τίτλο) έχει ένα χ επίπεδο. Ειδικά από τις ηλικίες 45 και κάτω, σπάνια θα δούμε Έλληνες να επιδίδονται σε καφρίλες (με εξαίρεση όσους ταξιδεύουν να δουν την "ομαδάρα", που οντως δυσφημίζουν σοβαρά τη χώρα λόγω του χαμηλοτατου επιπέδου της ποδοσφαιρικής κουλτούρας που υπάρχει στην Ελλάδα).

Μπορεί ο Έλληνας να προτιμήσει να πάει στην Ιταλία και τη Γαλλία και όχι στο Ιράν και την Παραγουάη, αλλά θα επισκεφτεί μουσεία, θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με την κουλτούρα του χ τόπου, με την κουζίνα, με τη νυχτερινή ζωή (χωρίς όμως να πέφτει λιποθυμος από το μεθύσι όπως συμβαίνει συχνά με άλλους λαούς).

Σε γενικές γραμμές δείχνει ένα σεβασμό (αν εξαιρέσουμε και πάλι τους οπαδούς που θέλουν να κάνουν επίδειξη τοξικης αρρενωπότητας και έχουν γεμίσει την Ευρώπη με κακοφτιαγμένα ΠΑΟΚΑΡΑ, Θρύλος με ανεξίτηλους μαρκαδόρους).

Μεγάλωσα με τη νοοτροπία ότι οι Έλληνες είμαστε πίσω ταξιδιωτικά κι ότι οι Βρετανοί κι οι Αμερικανοί κάνουν gap year και ταξιδεύουν με ένα σακίδιο από τα 18, αλλά στην τελική όταν έζησα για ένα χρόνο Σκωτία συνειδητοποίησα ότι η "φοβερή ταξιδιωτική κουλτούρα" του μέσου Βρετανού συνοψίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αποδράσεις για ηλιοθεραπεία, μπάνια και clubbing σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Μάλτα (το καλοκαίρι από το αεροδρόμιο της Γλασκώβης τα 2/3 των πτήσεων ήταν τσάρτερ για θερμούς προορισμούς). Εντάξει κι εγώ όταν θέλω να κάνω διακοπές πάω Πελοπόννησο και σε κάνα νησί, για ποιο λόγο να πάω στο εξωτερικό δηλ;

Θέλω να πω ναι, δεν ταξιδεύουμε όσο άλλοι λαοί, αλλά για τα χαμηλά οικονομικά μας δεδομένα, για τη γεωγραφική μας θεση που καθιστά το αεροπλάνο μονόδρομο για ένα τεράστιο ποσοστό των κατοίκων της χώρας, για την έλλειψη εύκολης/οικονομικής πρόσβασης σε άλλες χώρες με φτηνά αεροδρόμια δεν τα παμε και άσχημα. Και το κυριότερο ταξιδεύουμε με μια χ ποιότητα, χωρίς να ρίχνουν σιωπηρες κατάρες οι εργαζόμενοι στον τουρισμό όταν βλέπουν Έλληνα.
Λοιπον Βανα αυτη σου η παρατηρηση νομιζω ειναι πολυ ευστοχη. Θυμαμαι νεαρους συναδελφους μου στην Ιταλια να πηγαινουν πχ με ευκολια ταξιδι στην Αφρικη ή στην Κουβα και να μενουν σε villaggio turistico (κατι σαν all inclusive resort, στο πιο grande του) και να μην φευγουν απο εκει και να μην βλεπουν τιποτα αλλο απο την χωρα. Μου εκανε παντα εντυπωση αυτο οταν το ακουγα, και το ακουγα συχνα. Δηλαδη επελεγαν προορισμο με βαση το πού εχει ωραιο villaggio turistico. Οχι ολοι προφανως, αλλα αρκετοι. Τωρα που το εγραψες το θυμηθηκα.
 

tatooine

Member
Μηνύματα
2.048
Likes
8.063
Λοιπον Βανα αυτη σου η παρατηρηση νομιζω ειναι πολυ ευστοχη. Θυμαμαι νεαρους συναδελφους μου στην Ιταλια να πηγαινουν πχ με ευκολια ταξιδι στην Αφρικη ή στην Κουβα και να μενουν σε villaggio turistico (κατι σαν all inclusive resort, στο πιο grande του) και να μην φευγουν απο εκει και να μην βλεπουν τιποτα αλλο απο την χωρα. Μου εκανε παντα εντυπωση αυτο οταν το ακουγα, και το ακουγα συχνα. Δηλαδη επελεγαν προορισμο με βαση το πού εχει ωραιο villaggio turistico. Οχι ολοι προφανως, αλλα αρκετοι. Τωρα που το εγραψες το θυμηθηκα.
Είναι (ήταν) στην κουλτούρα των Ιταλών, να πάνε μεν διακοπές εξωτερικό, άλλα να μην ξεφύγουν πολύ από τις διατροφικές τους συνήθειες. Τα all inclusive είχαν τα πάνω τους παλιά. Τώρα άλλαξε η νοοτροπία.
Οι βόρειοι νεολαίοι δε, είναι στο κέντρο της Ευρώπης με εύκολη οικονομική πρόσβαση παντού και με ένα. τεράστιο λοου κοστ αεροδρόμιο, αυτό του μπεργκαμου.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.950
Likes
44.986
Εγω επισης θα επισημανω πως το οτι δεν βλεπουμε την Τριτη ηλικια στα αεροδρομια, δεν σημαινει οτι δεν ταξιδευουν. Προτιμουν τα μισθωμενα λεωφορεια σε εκδρομες που οργανωνουν τα τοπικα ΚΤΕΛ Ελλαδα και εξωτερικο, αφενος γιατι ειναι φθηνοτερα ωστε να φτανει η συνταξη, αφετερου δεν θα ρωτανε "χωραει στο αεροπλανο η βαλιτσα τοσα κιλα?".

Η εντυπωση που εχω ειναι οτι ταξιδευουν σαν δαιμονισμενοι, ειδικα οι χηρες των ΚΑΠΗ (ναι ειναι περισσοτερες λογω μεγαλυτερου προσδόκιμου ζωης).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μηνύματα
906.535
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom