Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

echo2011

Member
Τέλος πάντων το θέμα ήταν αν είναι σημαντικότερος ο χρόνος ή το χρήμα, δεν υπάρχει σύγκριση. Χιλιάδες άνθρωποι ταξιδεύουν χωρίς χρημα, εχω γνωρίσει από ανθρώπους που κάνουν ποδήλατο από την Ταϊλανδη μέχρι τη Νιγηρία μέχρι ανθρώπους που κάνουν το γύρο του κόσμου με το επίδομα ανεργίας. Άνθρωπο που να κατάφερε να ταξιδέψει χωρίς χρόνο δε γνώρισα ποτέ, δεν ξέρω πώς γίνεται, είναι υπερφυσικό.
Το αν έχει κάποιος ελεύθερο χρόνο ή όχι είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των επιλογών του και αν θέλει πολύ κάποια στιγμη να ταξιδέψει μπορεί να το αλλάξει. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.
Αν κάποιος όμως δεν έχει χρήματα για να ταξιδέψει επειδή παρόλο που δουλεύει δε του φτάνουν, δε μπορεί να ταξιδέψει.. Δεν επιλέγει να είναι φτωχός, και ούτε μπορεί να κάνει κάτι εύκολα για να αποκτήσει χρήματα για ταξίδια αν στερείται τα βασικά.. Οκ, μπορεί να ταξιδέψει χώρις χρήματα με ρίσκο την ασφάλειά του και με πολύ ταλαιπωρία, χωρίς καθόλου ανέσεις.. Ο πρώτος όμως που απλά δεν έχει ελεύθερο χρόνο μπορεί πχ να πάρει μια άδεια άνευ αποδοχών και να πάει όπου θέλει χωρίς να στερηθεί τίποτα αφού έχει λυμένο το οικονομικό..

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το αν έχει κάποιος ελεύθερο χρόνο ή όχι είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των επιλογών του και αν θέλει πολύ κάποια στιγμη να ταξιδέψει μπορεί να το αλλάξει. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.
Αν κάποιος όμως δεν έχει χρήματα για να ταξιδέψει επειδή παρόλο που δουλεύει δε του φτάνουν, δε μπορεί να ταξιδέψει.. Δεν επιλέγει να είναι φτωχός, και ούτε μπορεί να κάνει κάτι εύκολα για να αποκτήσει χρήματα για ταξίδια αν στερείται τα βασικά.. Οκ, μπορεί να ταξιδέψει χώρις χρήματα με ρίσκο την ασφάλειά του και με πολύ ταλαιπωρία, χωρίς καθόλου ανέσεις.. Ο πρώτος όμως που απλά δεν έχει ελεύθερο χρόνο μπορεί πχ να πάρει μια άδεια άνευ αποδοχών και να πάει όπου θέλει χωρίς να στερηθεί τίποτα αφού έχει λυμένο το οικονομικό..
Δεν μπορούν να πα΄ρουν όλοι άδεια άνευ αποδοχών, ούτε καν οι περισσότεροι. Ούτε ο χρόνος εξαρτάται μόνο από την εργασία, υπάροχυν κι άλλοι παράγοντες πχ εξαρτώμενα άτομα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν οδηγείς, δεν καπνίζεις, δεν πίνεις.
Συλλεκτικό είδος.
Να δω ποια θα με πρωτοπάρει.
Spoiler: μια που δεν οδηγεί, δεν καπνίζει, δεν πίνει.

Nikos86

Member
Δεν οδηγείς, δεν καπνίζεις, δεν πίνεις.
Συλλεκτικό είδος.
Εεε γι' αυτο θεωρει εφικτο το να ταξιδευεις με ημερησιο μπατζετ 11 ευρω. Εγω το μονο που θεωρώ εφικτό να κανω με ημερησιο μπατζετ 11 ευρω ειναι να βαλω τα κλαματα... Δεν βγαινω μανα μου... ;)

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εεε γι' αυτο θεωρει εφικτο το να ταξιδευεις με ημερησιο μπατζετ 11 ευρω. Εγω το μονο που θεωρώ εφικτό να κανω με ημερησιο μπατζετ 11 ευρω ειναι να βαλω τα κλαματα... Δεν βγαινω μανα μου... ;)
Πούλα το αμάξι, μην ξανακαπνίσεις, μην ξαναπιείς. Το ταξιδιωτικό σου μπάτζετ μόλις αυξήθηκε εντυπωσιακά και προς όφελος της υγείας σου.

JensFellas

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
?!
Με επίδομα ανεργίας κάποιας σκανδιναβικής χώρας να φανταστώ; :p

Πάντως, συμφωνώ το θέμα του χρόνου είναι το βασικό. Από εκεί και πέρα προφανώς μια εργασία που μπορεί να προσφέρει μια καλή ισορροπία μισθού και ελευθερίας (είτε ελεύθερου χρόνου είτε ευελιξία στο ωράριο και στην τοποθεσία). Αν έχετε καμία καλή πρόταση για το τελευταίο, ευπρόσδεκτη...

paefstra

Member
Ξεχνατε το θεμα ταμπου: να μην εχεις παιδια. Τα εξοδα των παιδιων υπερβαινουν κατα πολυ αυτα ενος ενηλικου και καποιες περιοδους (φροντιστηρια, μαθηματα, καποιοι ιδιωτικα σχολεια η σπουδες) δεν μετριουνται, εκτος αν τα βαλεις στα φαναρια να πουλανε χαρτομαντιλα. Πρεπει να κανεις απιστευτα πραγματα για να συνεχισεις να ταξιδευεις σε σχεση με εναν ατεκνο.
Οποιος συνεχιζει να ταξιδευει με 2-3 παιδια ειναι η θηριο η θεος.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οποιος συνεχιζει να ταξιδευει με 2-3 παιδια ειναι η θηριο η θεος.
Τα παραλες. Ε όχι θηρια και θεοί επειδή ταξιδεύουμε με παιδιά. Να το έλεγες για τη ρωμη και την ομορφιά μας μάλιστα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom