• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γιατί ΔΕΝ μας αρέσουν τα Χριστούγεννα...

varioAthens

Member
Τίποτα δεν λειτουργεί
Άδικος κόπος. Ο τεχνικός δεν θα σας απαντήσει γιατί λείπει για γιορτές. Κι αν είναι ανήμερα Χριστουγέννων και θέλετε να πνίξετε τον πόνο σας σε κάποιο bar ή να φάτε κάτι γρήγορο, άδικος κόπος γιατί είναι όλα κλειστά – όλοι οι καταστηματάρχες είναι στο σπίτι τους με την οικογένειά τους και βλέπουν Μακόλει Κάλκιν. Το ίδιο και οι οδηγοί των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς – αλλά τους αξίζει μετά από μία χρονιά απρόσκοπτης υπηρεσίας προς το επιβατικό κοινό.

*Χαμογέλα, μίζερε
Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή. Αν χώρισες. Αν βαριέσαι να βγεις. Αν σου κόβουν τον μισθό ή αν απλώς ξύπνησες στραβά. Όλοι περιμένουν να χαμογελάς, να χορεύεις στον δρόμο αλά «singing in the rain» και να ψωνίζεις γαλοπούλες και μελομακάρονα, γιατί «έλα μωρέ, Χριστούγεννα είναι».

*«Είναι υπέροχο, δεν έπρεπε! …Τι είναι;»
«What would Jesus buy?» έγραφε η πινακίδα των ακτιβιστών κατά του καταναλωτισμού στην φετινή Buy Nothing Day. Πάντως, σίγουρα δεν θα αγόραζε αυτό το κατά τα άλλα υπέροχο μπλιμπλίκι ή εκείνο τον υπερχρήσιμο ξεκουκουτσωτή μπανάνας (έχει κουκούτσια η μπανάνα;) που σας χάρισε ο γνωστός σας. Κάπως έτσι καταλήγει ο θεσμός του δώρου όταν γίνεται μία απλή καταναλωτική υποχρέωση προς ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε καλά-καλά. Προτιμάμε να κάνουμε δώρα στους πραγματικά κοντινούς μας ανθρώπους.

*Τι θα κάνεις τα Χριστούγεννα;
«Ε, ξέρω ‘γω; Τίποτα», τολμάς να ξεστομίσεις για να δεις τα μάτια του συνομιλητή σου να πετάγονται από τις κόγχες σαν αυτά των καρτούν. «Συγγνώμη, εννοούσα ότι θα πάω σε δεκαπέντε διαφορετικά πάρτι, θα πιω μέχρι το συκώτι μου να πει “θέλω μεταμόσχευση”, θα κάνω stage diving στο κοινό του club που θα με αποθεώνει και θα κλεφτώ με τον έρωτα της ζωής μου λίγο πριν τα Μεσάνυχτα, ενώ μία άμαξα με ξωτικά θα μας μεταφέρει στην Λαπωνία, και θα γίνουμε η νέα διαφήμιση της Coca Cola». Ικανοποιήθηκες τώρα;

Σημειώσεις | Γιατί δεν μας αρέσουν τα Χριστούγεννα

manelaki

Member
Ελα τα παραλες! :) Ολα τα παραπανω μου τη σπανε αλλα τα Χριστουγεννα μ'αρεσουν.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Είναι Χριστούγεννα, σας αγαπάω όλους!

αλλά τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου σας έχω χεσ*ένους.
Μου την δίνει αυτό το γλυκανάλατο υφάκι που προδίδει συγκίνηση στην άκρη του ματιού και εγκαρδιότητα και θερμά αισθήματα ενώ στην πραγματικοτητα ξέρεις ότι την επόμενη φορά που θα σε δει δεν θα γυρίσει ούτε καν να σε φτύσει. Αλλά σήμερα είναι Χριστούγεννα και τους αγαπάει όλους :xmas_evil:

Wintersun

Member
Επόμενο Ταξίδι
Washington, DC
Ταξίδι-Όνειρο
Monument Valley,AZ
λες και ειναι υποχρεωτικο αν ειμαστε χαρουμενοι αυτες τις ημερες!! οχι λοιπον!! δεν ειναι ολοι χαρουμενοι και δεν το διασκεδαζουν ολοι!! απο μια παραδοσιακη θρησκευτικη- οικογενειακη γιορτη εχει γινει το πανηγυρι της καταναλωσης και της υποκρισιας ...ας φορεσουμε την μασκα του χαμογελου και ας ευχηθουμε υγεια και ειρηνη στον κοσμο,ασχετα αν ολοι μας ξερουμε οτι παλι θα υποφερουμε για ακομα μια χρονια...ειτε απο δυστυχιες,ειτε απο αρρωστιες ειτε απο κακοδαιμονιες..και καλα εμεις που εχουμε καποια χρηματα και μια μικρη ανεση κατι θα κανουμε...οι υπολοιποι γυρω μας που ξερουμε οτι δεν εχουνε τι θα κανουν?α..θα τους θυμηθουμε για τα χρονια πολλα και τον υπολοιπο χρονο θα αγνοουμε τα προβληματα τους...ε οχι λοιπον...ποτε μου δεν μου αρεσε αυτη η ατμοσφαιρα και η ψευδεπιγραφη ευτυχια...οι γιορτες ειναι ομορφες για τα παιδια...για εμας ομως και συγκεκριμενα για εμενα που θα δουλευω σαν να ειναι μια απλη μερα ευχομαι μονο ενα πραγμα...να μην ερχονται γιορτες και αργιες!!!! ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!!!

manelaki

Member
Μου τη δινει γιατι ολο το σοϊ μου γιορταζει, ΟΛΟ ΟΜΩΣ !!

Το γλεντι ξεκινα απο ανημερα τα Χριστουγεννα, οπου αναγκαστηκα πρεπει να μας κανει καποιος το τραπεζι απο τους εορταζοντες και επειδη μενουν ολοι κοντα , ο επομενος πρεπει να μας καλεσει ΤΟ ΙΔΙΟ απογευμα για καφε+γλυκο στο σπιτι του (το να ΜΗΝ παμε , απλα ΔΕΝ παιζει, διοτι ειμεθα και παρεξηγησιαρα οικογενεια:xmas_cool:)
Eχουμε κανει ομηρικους καβγαδες με τη μανα μου γι'αυτο λογο!!! Δε χρειαζεται να τους καλουμε ΟΛΟΥΣ εμεις!!!! Ελεος πια!!!! Συνεχεια τραπεζια, τα σιχαθηκε η ψυχη μας !!!! :xmas_twisted:

:xmas_lol: :xmas_lol: :xmas_lol: Πριν ειπα οτι μ'αρεσουν τα Χριστουγεννα ε;

Αυτο που ξεχνουν να μου πουνε ειναι οτι στη 01:00 ενας -ενας απο την "νεολαια" αρχιζει να γινεται μπουχός με αποτελεσμα να μενω εγω και αλλοι δυο ταλαιπωροι οι οποιοι δεν ειχαμε κανονισει ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΙ !!
:xmas_lol: Thank God ευτυχως ειμαι στη "νεολαια"...

Λιτσα; Φετος κανε την ανατροπη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ειμαστε μαζι σου!!!!:clap:

chrisbd

Member
Άσε μας ρε Λίτσα ...πλάκα μας κάνεις.....
Βαράτε με και ας κλαίω τάχα μου τάχα μου .....τώρα θες να σε πιστέψουμε....

Αν είχες τόσο πρόβλημα θα ετοίμαζες βαλίτσες......αστα αυτά τώρα....

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ευαγγελία γι'αυτό ταξιδεύω πάντα τις γιορτές...
Ασε που το σόι μου δεν είναι και πολύ της παράδοσης - δόξα τω σύμπαν- αλλά και αυτό το ελάχιστο με ενοχλεί.
Οταν ακουω : 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 ηψχξδσηωηφβηιοπφβφ παθαίνω κατάθλιψη επι τόπου. Άλλη φορά θα την πέφτω στον ύπνο αν μενω Ελλάδα.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Τα τελευταια χρονια λογω συγκεκριμενων γεγονοτων αναγκαστικα το κανω.
Καθε χρονο εφευγα , δεν εμενα στην Ελλαδα λεπτο !!!
Δυστυχως φετος παλι εδω θα μεινω......

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Άσε μας ρε Λίτσα ...πλάκα μας κάνεις.....
Βαράτε με και ας κλαίω τάχα μου τάχα μου .....τώρα θες να σε πιστέψουμε....

Αν είχες τόσο πρόβλημα θα ετοίμαζες βαλίτσες......αστα αυτά τώρα....
Ναι εε?? Και ποιος θα μου εδινε αδεια??? Εσυ?
Διοτι ως γνωστον εδω και 2 χρονια οι γιορτες πεφτουν Σ/Κ

GTS

Member
Γιατί το κάνετε τόσο μεγάλο θέμα πια, λες και είστε παιδιά και σας υποχρέωσε κάποιος (ο μπαμπάς κι η μαμά ας πούμε) να πάτε στο σπίτι της θείας και του θείου με το ζόρι. Ελεύθεροι άνθρωποι είστε, ενήλικοι επίσης, τι σας πειράζει να αράξετε σπίτι με τις πυτζάμες σας, με τον αγαπημένο σας άνθρωπο και ένα ποτήρι κρασί? Ούτε για μένα τα Χμας σημαίνουν κάτι, τη θεωρώ κατ'εξοχήν περίοδο και γιορτή για μικρά παιδιά και μόνο. Αλλά δε το κάνω και θέμα όταν έρχονται....απλά τα προσπερνώ ζώντας στον ενήλικο κόσμο μου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom