• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γερμανία Ιταλία Γερμανία ή Ιταλία?

MariaPico

Member
Τι θα προτείνατε για Ιανουάριο μήνα για 6 μέρες; Η πρώτη μου επιλογή ήταν Παρίσι αλλά τα εισητήρια βγαίνουν γύρω στα 800-900 ευρώ και το ξενοδοχείο μαζί το οποίο είναι και μάπα με τόσα λεφτά. Γερμανία βρήκα πολύ φτηνά 400-450 ευρώ και αεροπορικα και ξενοδοχείο το οποίο μάλιστα 4άστερο(πολλά 4* με χαμηλές τιμές) και δεν ειναι "χαμόσπιτα" σαν του Παρισιού. Οπότε αποχαιρετάω την ιδέα του Παρισιού και είμαι ανάμεσα σε Βερολίνο και Ρώμη. Εσείς τι προτείνετε?

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Τι θα προτείνατε για Ιανουάριο μήνα για 6 μέρες; Η πρώτη μου επιλογή ήταν Παρίσι αλλά τα εισητήρια βγαίνουν γύρω στα 800-900 ευρώ και το ξενοδοχείο μαζί το οποίο είναι και μάπα με τόσα λεφτά. Γερμανία βρήκα πολύ φτηνά 400-450 ευρώ και αεροπορικα και ξενοδοχείο το οποίο μάλιστα 4άστερο(πολλά 4* με χαμηλές τιμές) και δεν ειναι "χαμόσπιτα" σαν του Παρισιού. Οπότε αποχαιρετάω την ιδέα του Παρισιού και είμαι ανάμεσα σε Βερολίνο και Ρώμη. Εσείς τι προτείνετε?
εγω σου προτεινω δαγκωτο γερμανια..οχι απαραιτητα βερολινο ή ρωμη αλλα γενικα γερμανια αντι για ιταλια..
η γερμανια εχει ωραιο χειμερινο καιρο.και οταν λεω ωραιο εννοω παρα πολυ κρυο και πιθανον χιονι..οποτε αν εισαι του χειμωνα πανε γερμανια..ιταλια και ειδικα ρωμη σκεψου το κλιμα ειναι σας της αθηνας.

απο κει και περα αλλη ομορφια η ρωμη αλλο το βερολινο..αν θες διαβασε τις ιστοριες και τα θεματα που αφορουν τις 2 πολλεις.
εγω αν και εχω παει ιταλια εστω και σε 2 πολλεις και δεν εχω παει γερμανια εχω γινει πολυ φαν αυτης της χωρας και την προτιμω σε συγκριση με την ιταλια.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ο καθένας έχει τα γούστα του φυσικά αλλά μερικά πράγματα είναι αντικειμενικά και μια και τίθεται η ερώτηση...
Βερολίνο θα σου πέσει η κάτω γνάθος από το κρύο. εκτός αν φοράς κράνος. χειμώνα γερμανία πάω κι εγω κάθε χρόνο. για σκι όμως. αλίμονο να πάς μες στο καταχείμωνο! πήγαινε Ρώμη που είναι all weather να πίνεις τον καφέ σου έξω στο πεζοδρόμιο (21 βαθμούς γενάρη του 2011) και να απολαμβάνεις με στυλ το ανεπανάληπτο περιβάλλον της Αιώνιας πόλης. άσε που θα κάνεις και τα ψώνια σου-εποχή εκπτωσεων.

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Και εγώ Βερολίνο προτείνω...Για χειμώνα αξίζει..Τι να κάνεις χειμωνιάτικα στην Ιταλία?
Άλλωστε ήξερες οτι στην Ιταλία όταν φτερνίζονται δεν κάνουν αψού???

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Ρώμη δεν έχω πάει και δε μπορώ να εκφέρω άποψη , το Βερολίνο πάντως είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που θα μπορούσα να ζήσω, μοντέρνο, νεανικό, πολυπολιτισμικό με μια διάχυτη γοητεία, ειδικά το ανατολικό.Υπάρχουν απίστευτες επιλογές από θέατρα, μουσικά δρώμενα και ωραίοι χώροι τέχνης.Έχει και μουσεία και μνημεία να δεις αλλά και πολύ ωραία εναλλάκτικα μαγαζάκια για φαγητό και για ποτό. Η Ρώμη σίγουρα έχει πολλά να δεις αυτό δεν αμφισβητείτε αλλά έχω ακούσει οτι είναι κι ακριβή, ενώ το Βερολίνο πάμφηνο. Αν είστε νεαρό ζευγάρι ή παρέα φίλων το Βερολίνο είναι καλύτερη επιλογή πιστεύω, είναι ζωντανό μέχρι αργά τη νύχτα και απλά θα περάσετε τέλεια πίνοντας τέλειες μπύρες!!! Για το κρύο δεν ξέρω πήγα άνοιξη αλλά Πράγα με -18 επιβίωσα και είμαι και κρυουλιάρα...

evagelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βόσπορος
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Την Γερμανία δεν την είχα σε υπόληψη σε αντίθεση με την Ιταλία που ήταν όνειρο ζωής.(όταν ήμουν μικρή) Πήγα Φραγκφούρτη πριν δύο χρόνια για μια έκθεση,που θεωρείται και είναι βιομηχανική και εμπορική πόλη και παρόλ αυτά ενθουσιάστηκα! όμορφο κέντρο ,πολύ καλό φαγητό , τέλειες συγκοινωνίες, όχι γραφικά μεν αλλά όχι μια χαοτική πόλη..με το που γύρισα έκλεισα εισιτήριο για Βερολίνο..εκεί είπα..ναι μπορώ να μείνω για πάντα, σου παρέχει μια ποιότητα ζωής από τα μεταφορικά μέσα μέχρι τα μουσεία(της Περγάμου έχει και ελληνική ξενάγηση)εστιατόρια club τα πάντα! Σε αντίθεση με την Ιταλία που την επισκέφτηκα 2 φορές με αυτοκίνητο δεν ενθουσιάστηκα. ένιωθα συνεχώς τουρίστας, ανάμεσα σε πλήθη, πολύ ακριβά και σίγουρα είναι όμορφα αλλά είναι ίσως από τις χώρες που δεν νομίζω να επισκεφτώ τρίτη φορά.(και το μετρό της Ρώμης τραγικό).ενώ τη Γερμανία θέλω να τη γυρίσω όλη ξανά και ξανά!
όσο για το καιρό, εγώ ήμουν με χιόνι..κάνει κρύο πολύ αλλά με κολάν τζιν από πάνω σκούφο και γάντια όλα φτιάχνουν.(και ζεστό μπουφάν σαφώς)

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Σε αντίθεση με την Ιταλία που την επισκέφτηκα 2 φορές με αυτοκίνητο δεν ενθουσιάστηκα. ένιωθα συνεχώς τουρίστας, ανάμεσα σε πλήθη, πολύ ακριβά και σίγουρα είναι όμορφα αλλά είναι ίσως από τις χώρες που δεν νομίζω να επισκεφτώ τρίτη φορά.
πολυ σωστο αυτο που ειπες..στην ιταλια παντου αισθανεσαι τουριστας,σου φαιρονται σαν τουριστα σε εκμεταλευονται σαν τουριστα..εχω την αισθηση οτι ουτε κι εγω θα ηθελα να ξαναπαω ιταλια..πολεις ομως σαν την ρωμη πρεπει να επισκευτεις εστω μια φορα..κανεις δεν παει να μειωσει την αιγλη την ιστορια την ομορφια των τοσο σημαντικων ιταλικων πολεων..στο κομματι της τουριστικοποπιησης ομως σε πολλα σημεια ειναι φαουλ και γιαυτο το λογο θα προτιμουσα αλλες πολεις.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αναποφάσιστη σε βλέπω MariaPico, τόσα θέματα μετά. Κι εγώ προτείνω Ρώμη, πιστεύω Βερολίνο θα έχει ΠΟΛΥ κρύο τότε. Και είναι κρίμα, να ρισκάρετε να φτάσετε σε μια πόλη που θα είναι μες τα χιόνια και δε θα μπορείτε να κάνετε άνετα έναν απλό περίπατο. Το έπαθα στη Βιέννη και ήταν αρκετά στενάχωρο.
Στη Ρώμη μπορείτε να βρείτε φτηνότερα ξενοδοχεία για εκείνη την εποχή, σε καλές περιοχές και με ωραίο design. Δες το Ripa Hotel που προτείνουν πολλοί ιταλόφιλοι του travelstories (ευχαριστώ Samion!) και έκλεισα κι εγώ για Νοέμβριο με 89 ευρώ τη βραδιά.
Από φαγητό θα ευχαριστηθείτε και στα δύο μέρη, εξάλλου το Βερολίνο δεν έχει μόνο εστιατόρια γερμανικής κουζίνας. Στη Ρώμη εννοείται βρίσκετε και fast food και τα πάντα (είχες κάνει σχετική ερώτηση σε άλλο ποστ) αλλά δε θα χρειαστεί, θα μείνετε πολύ ευχαριστημένοι από τα εστιατόριά τους. Εκτός αν ως fast food καταφύγεις σε λαχταριστά paninni και pizza al metro, οπότε δεκτόν! :)

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
εγω αν και εχω παει ιταλια εστω και σε 2 πολλεις και δεν εχω παει γερμανια εχω γινει πολυ φαν αυτης της χωρας και την προτιμω σε συγκριση με την ιταλια.
στην ιταλια παντου αισθανεσαι τουριστας,σου φαιρονται σαν τουριστα σε εκμεταλευονται σαν τουριστα..εχω την αισθηση οτι ουτε κι εγω θα ηθελα να ξαναπαω ιταλια..
Όταν λες στην Ιταλία αισθάνεσαι παντού σα τουρίστας πού ακριβώς εννοείς??Απ οτι λες έχεις πάει στη Ρώμη και σ άλλη μια πόλη...Έχεις άποψη για όλη την Ιταλία?

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Όταν λες στην Ιταλία αισθάνεσαι παντού σα τουρίστας πού ακριβώς εννοείς??Απ οτι λες έχεις πάει στη Ρώμη και σ άλλη μια πόλη...Έχεις άποψη για όλη την Ιταλία?
κατ αρχην εχω παει βενετια και μιλανο.ρωμη θελω να παω..

δεν νομιζω οτι πρεπει να γυρισεις μια ολοκληρη χωρα για να βγαλεις αυτο το συμπερασμα.σαν να μου λες οτι οποιος ξενος παει στην αθηνα η στη θεσσαλονικη δεν θα βγαλει σωστο συμπερασμα οτι ειμαστε ακριβη χωρα που οι περισσοτεροι κοιτανε να εκμεταλευτουνε..μα το ιδιο θα δει και στα νησια το ιδιο και στα βουνα το ιδιο παντου..

ετσι αν και δεν εχω γυρισει ολη την ιταλια οπως επισης εχω ταξιδεψει ελαχιστα στο εξωτερικο εχω αποψη.

και ξαναλεω σε καμια περιπτωση δεν μειωνω τουλαχιστον απο θεμα ιστορικης αξιας η ομορφιας τις υπεροχες ιταλικες πολεις.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
κατ αρχην εχω παει βενετια και μιλανο.ρωμη θελω να παω..

δεν νομιζω οτι πρεπει να γυρισεις μια ολοκληρη χωρα για να βγαλεις αυτο το συμπερασμα.σαν να μου λες οτι οποιος ξενος παει στην αθηνα η στη θεσσαλονικη δεν θα βγαλει σωστο συμπερασμα οτι ειμαστε ακριβη χωρα που οι περισσοτεροι κοιτανε να εκμεταλευτουνε..μα το ιδιο θα δει και στα νησια το ιδιο και στα βουνα το ιδιο παντου..

ετσι αν και δεν εχω γυρισει ολη την ιταλια οπως επισης εχω ταξιδεψει ελαχιστα στο εξωτερικο εχω αποψη.
Βενετία είναι άκρατα τουριστική, λογικό να σου φέρονται παντού ως τουρίστα σε μια πόλη που κυκλοφορούν σχεδόν μόνο τουρίστες. Στο Μιλάνο έχουν τόσα λεφτά που δε νομίζω ότι τους νοιάζει να φερθούν κάπως στους τουρίστες :bleh:

Εγώ πάλι φίλε Γιάννη νομίζω ότι είναι εντελώς λάθος να βγάζουμε συμπεράσματα για ολόκληρες χώρες από μία ή δύο πόλεις, ειδικά από τις μεγαλύτερες/τουριστικότερες. Τι σχέση έχει ο Βενετσιάνος και ο Μιλανέζος με τον Ναπολιτάνο και τον Φιορεντίνο; Τι σχέση έχει ο Αθηναίος με τον Κρητικό;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα