• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γερμανία Ιταλία Γερμανία ή Ιταλία?

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Βενετία είναι άκρατα τουριστική, λογικό να σου φέρονται παντού ως τουρίστα σε μια πόλη που κυκλοφορούν σχεδόν μόνο τουρίστες. Στο Μιλάνο έχουν τόσα λεφτά που δε νομίζω ότι τους νοιάζει να φερθούν κάπως στους τουρίστες :bleh:

Εγώ πάλι φίλε Γιάννη νομίζω ότι είναι εντελώς λάθος να βγάζουμε συμπεράσματα για ολόκληρες χώρες από μία ή δύο πόλεις, ειδικά από τις μεγαλύτερες/τουριστικότερες. Τι σχέση έχει ο Βενετσιάνος και ο Μιλανέζος με τον Ναπολιτάνο και τον Φιορεντίνο; Τι σχέση έχει ο Αθηναίος με τον Κρητικό;
να μη βγαζω συμπερασματα για ολοκληρη τη χωρα οσον αφορα τους ανθρωπους και τη συμπεριφορα ναι συμφωνω..αν και στις 2 πολεις που πηγα δεν ειδα διαφορα στους ανθρωπους.

αλλα καθε χωρα εχει τη δικη της ταυτοτητα κακα τα ψεματα.η ιταλια λοιπον ειναι ενας ακριβος προορισμος γιατι ειναι τοπ τουριστικος προορισμος..οπως η γαλλια οπως και η ελλαδα..

δεν πιστευω παντως πως πρεπει να κανεις διατριβη σε καθε χωρα για να εχεις μια αποψη.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Δηλαδή εγώ που έχω πάει 2 φορές Αμερική αλλά αποκλειστικά Νέα Υόρκη, μπορώ να πω ότι ο μέσος Αμερικανός είναι επαγγελματίας, περπατάει με καφέ στο χέρι και μετράει το χρόνο σε χρήμα;
Δε ξέρω, για μένα γνώμη πρέπει να έχουμε αποκλειστικά για τα μέρη που έχουμε πάει, χωρίς γενικεύσεις. Συγκεκριμένα στην περίπτωσή σου, θα σοκαριζόσουν από το πόση διαφορά έχουν οι Ιταλοί του Βορρά που επισκέφθηκες, από τους Ιταλούς του Νότου.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Δηλαδή εγώ που έχω πάει 2 φορές Αμερική αλλά αποκλειστικά Νέα Υόρκη, μπορώ να πω ότι ο μέσος Αμερικανός είναι επαγγελματίας, περπατάει με καφέ στο χέρι και μετράει το χρόνο σε χρήμα;
Δε ξέρω, για μένα γνώμη πρέπει να έχουμε αποκλειστικά για τα μέρη που έχουμε πάει, χωρίς γενικεύσεις. Συγκεκριμένα στην περίπτωσή σου, θα σοκαριζόσουν από το πόση διαφορά έχουν οι Ιταλοί του Βορρά που επισκέφθηκες, από τους Ιταλούς του Νότου.
βρηκες πολυ ευστοχο παραδειγμα ομως..την αμερικη που ειναι ενα συνοθυλευμα λαων που εχει εκταση ιση με την ευρωπη και εχει 350εκ κατοικους..

δεν λεω οτι εχεις αδικο σαυτο που λες ομως εξακολουθω να λεω οτι αποψη μπορεις να εχει οποιος εχει αποψη:)..και εδω ειμαστε να το συζητησουμε και να διαφωνησουμε.

και δεν το γενικευσα..η κοπελα ανεφερε την ρωμη..δεν εχω παει αλλα δεν χρειαζεται να πας για να πεις οτι ειναι καρατουριστικη και ακριβη.σαυτο συμφωνεις φανταζομαι.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Βασικά δε συμφωνώ... Είναι πολύ τουριστικά κάποια σημεία της, ας πούμε Fontana di Trevi, αλλά μη τη φαντάζεσαι σαν τη Βενετία, που δυσκολεύεσαι να διακρίνεις τους μονίμους κατοίκους. Κοίταξε, εξαρτάται πάντα από το τι εννοείς τουριστική πόλη. Ίσως έχουμε κατά νου κάτι διαφορετικό. Πάντως ούτε ακριβή είναι, το Παρίσι είναι πολύ ακριβότερο. Τη Ρώμη την κατατάσσω στα επίπεδα Αθήνας.

Ανέφερα την Αμερική ακριβώς επειδή είναι ένα παράδειγμα τραβηγμένο από τα μαλλιά. Το ξέρεις όμως ότι αντίστοιχα πολλοί αμερικανοί θεωρούν ότι έχουν άποψη για όλη την Ευρώπη επειδή έχουν πάει Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη; Εξάλλου και η Ιταλία 70 εκατ. κατοίκους έχει, δεν τη λες μικρή...

Εν πάσει περιπτώσει, μάλλον οφ τόπικ είμαστε..

aggeliki_17

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο?
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη!
Κι εγω εψαχνα προορισμο για 5 μερουλες στα μεσα Φεβρουαριου και κατελειξα για Βερολινο.. Ξερω οτι εχει κρυο αλλα χειμωνας χωρις κρυο και χιονι δεν λεει.. και με αεροπορικα Αθηνα-Βερολινο με 108 ευρω με την aegean (με επιστροφη..) δεν το συζηταω.. τα εκλεισα!!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
γιατί θες solo Ρώμη από Ιταλία?
γιατί αν δεν έχεις πάει δεν έχεις πάει Ιταλία. και προφανώς για το κόστος των αεροπορικών. με 88 από Αθήνα τι άλλο να ψάξει?
αλλα χειμωνας χωρις κρυο και χιονι δεν λεει..
συμφωνώ απόλυτα. αλλά όχι στην πόλη, στην πόλη αυτα τα 2 είναι πρόβλημα. ξέχνα βόλτες, φωτο και περατζάδες..γι αυτό πας Ρώμη για να έχεις καλό καιρό. χώρια που έχει 88 όπως είπαμε και σε σούπερ ώρες, όχι τα πρωινά του Βερολίνου. αν δεν σε επηρεάζει βεβαια από υποχρεώσεις το ωράριο, κανένα πρόβλημα.

Terry_Panthro

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΦΛΟΡΕΣΤΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
γιατί αν δεν έχεις πάει δεν έχεις πάει Ιταλία. και προφανώς για το κόστος των αεροπορικών. με 88 από Αθήνα τι άλλο να ψάξει?
ε καλά,σίγουρα η Ρώμη μετράει για πολλούς λόγους αλλά είναι υπερβολικό αυτό που λες.. είναι στα must μαζί με Βενετία-Τοσκάνη(Πίζα,Σιένα,Φλωρεντία)-Μιλάνο..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ε καλά,σίγουρα η Ρώμη μετράει για πολλούς λόγους αλλά είναι υπερβολικό αυτό που λες.. είναι στα must μαζί με Βενετία-Τοσκάνη(Πίζα,Σιένα,Φλωρεντία)-Μιλάνο..
καθόλου δεν υπερέβαλλα. για σκέψου το λίγο. να έχεις πάει πχ μόνο Μιλάνο, ή μόνο Βενετία χωρίς να έχεις πάει Ρώμη. δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι είναι η Ιταλία. πρώτα πάμε στην πρωτεύουσα και μετά στα λοιπά. και μην ξεχνάς το αεροπορικό που είπα πριν. το μόνο φθηνότερο είναι για Μιλάνο με 50Ε αλλά πολύ πρωινές ώρες και σε λίγες ημερομηνίες. άρα η Ρώμη είναι μονόδρομος από πολλές πλευρές.

aggeliki_17

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο?
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη!
συμφωνώ απόλυτα. αλλά όχι στην πόλη, στην πόλη αυτα τα 2 είναι πρόβλημα. ξέχνα βόλτες, φωτο και περατζάδες..γι αυτό πας Ρώμη για να έχεις καλό καιρό. χώρια που έχει 88 όπως είπαμε και σε σούπερ ώρες, όχι τα πρωινά του Βερολίνου. αν δεν σε επηρεάζει βεβαια από υποχρεώσεις το ωράριο, κανένα πρόβλημα.
Βασικά εχω παει 2 φορες στη Ρωμη, 3 στη Βενετια και 1 στο Μιλανο και εχω προγραμματισει για Μαιο ενα road trip Βερονα, Μπολονια, Πιζα, Λιβορνο, Φλωρεντια, Περουτζια και παλι Ρωμη οποτε γι αυτο επελεξα Βερολινο για χειμωνα μιας και δεν εχω παει καθολου Γερμανια.. αν και το ψηνα περισοτερο για Βελγιο η Λουξεμβουργο αλλα θελω και κατι οικονομικο, οποτε τα απεκλεισα και τα δυο..

Terry_Panthro

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΦΛΟΡΕΣΤΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Βασικά εχω παει 2 φορες στη Ρωμη, 3 στη Βενετια και 1 στο Μιλανο και εχω προγραμματισει για Μαιο ενα road trip Βερονα, Μπολονια, Πιζα, Λιβορνο, Φλωρεντια, Περουτζια και παλι Ρωμη οποτε γι αυτο επελεξα Βερολινο για χειμωνα μιας και δεν εχω παει καθολου Γερμανια.. αν και το ψηνα περισοτερο για Βελγιο η Λουξεμβουργο αλλα θελω και κατι οικονομικο, οποτε τα απεκλεισα και τα δυο..
ζηλεύωωω:p:bleh::p:bleh:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα