Γενικες Οδηγιες !

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
Καλησπερα σε ολους!! θα ειμαι περιεκτικη.. Πεταω πρωτη φορα με Air France την επομενη εβδομαδα.Εκτος απο το αγχος της πτησης εχω και ενα μικρο αγχος για την κατανομη των θεσεων στο αεροπλανο. Θα ειμαστε παρεα 4 ατομα αλλα δεν ξερω αν υπαρχει η δυνατοτητα να κατσω με καποιον γνωστο κοντα μου. Τα εισιτηρια ειναι μεσω online κρατησης αν παιζει αυτο καποιο ρολο. Μηπως ξερει κανεις το οριο κιλων της βαλιτσας? Σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα
και για τις 2 ερωτησεις σου εξαρτατε το που πας...

_antonis_

Member
Χθές επέστρεψα απ'το ταξίδι μου και στην πτήση Αθήνα-Κάρπαθο, στην απέναντι σειρά καθόταν ένας και μιλούσε 7 η ώρα το πρωί (ήμαρτον) με κάποιον πάρα πολύ ώρα. Του λέει η αεροσυνοδός να το κλείσει, εκείνος αδιαφόρησε και μετά τον κοίταζα επίμονα μπας και καταλάβει ότι πρέπει να το κλείσει. Ήμουν έτοιμος να φωνάξω την αεροσυνοδό όταν για καλή του τύχη το έκλεισε επιτέλους. Δε φοβάμαι καθόλου τα αεροπλάνα αλλά πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που τα φοβούνται, αλλά ανεξάρτητα απ'το αν τα φοβάμαι ή όχι κανείς μας δεν ξέρει πότε θα γίνει η παρεμβολή απ'το κινητό, οπότε πρεπει να προσέχουμε και να μην το παίζουμε εξυπνάκιες όπως τον χθεσινό.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Μακάρι να συνεχιστεί η απαγόρευση, ακόμη κι αν αποδειχτει οτι η χρήση των κινητων ειναι ασφαλής για την πτήση.
Ειναι σιγουρο οτι σε διαφορετικη περιπτωση με την κινητομανια που μας δερνει , η πλειοψηφια των Ελληνων συνεπιβατων ολη την ώρα δε θα δινε αναφορές του στυλ ( Αηδία το φαγητό Γιαννα μου, πήρα μια τσάντα Γκούτσι...,καλέ άσχετος αυτός ο πιλότος, ήρθε ο Κοζώνης, και τέτοια)

Συνηγορω και συνυπογραφω.
Ενα απο τα πιο αντιπροσωπευτικα σποτακια για την φυλη μας πιστευω πως ειναι η διαφημιση της κοσμοτε στην τηλεοραση που μπαινουν κατι γιαπωνεζοι σε ενα μουσειο και παιρνουν φωτια οι φωτογραφικες μηχανες, μετα μπαινει ενα γκρουπ ελληνων και ξεσκιζονται να μιλανε στα κινητα χωρις να βλεπουν τιποτα. :xmas_cheesygrin::xmas_cheesygrin::xmas_cheesygrin:

japetus

Member
Εμενα παντως αυτο που με τσαντίζει αφάνταστα με τους Ελληνάρες, ειναι τη στιγμή που το αεροσκάφος προσγειωθεί. Μια αίσθηση ανακουφισης απο ολους, κινητα αρχίζουν και ανοιγουν και τα πρωτα μπιπ απο τα μηνυματα που ηρθαν οσο ηταν κλειστα ακουγονται -τώρα πλεον σκασίλα μας αν κανουμε παρεμβολες-, ήχοι απο τις ζώνες ασφαλειας που ξεκλειδώνουν, αρκετοι σηκώνονται να βγαλουν απο τα ντουλαπακια τις αποσκευες τους, και οι αεροσυνοδοι να τρεχουν "παρακαλώ καθηστε κατω, δεν εχει σβησει η επιγραφή 'προσδεθείτε' ". Σε ολο το διαστημα της τροχιοδρόμησης μεχρι το gate βεβαια, τα κινητα εχουν αναψει "ναι χρυσή μου εφτασα, ναι ναι όλα καλα", τι διάλο περίμενε πεντε λεπτα οσο θα παρεις τις αποσκευες σου και παρε ενα τηλεφωνο, τώρα θα τα πεις, όρεξη έχουμε για τα οικογενειακά σου;
Το χειροτερο δε απο ολα... Οταν πια το αεροπλανο παρκαρει. ΟΛΟΙ σηκώνονται και βγαινουν στον διαδρομο και περιμενουν... Τί περιμένετε ρε; Θα παρετε καραμελα αν βγειτε πρωτοι; Οταν ανοιξει η πορτα ενας-ενας και σιγα σιγά θα βγουμε απο την πορτα, αλλα εκει αυτοι... Να προλαβουν να βγουν απο το αεροπλανο πρωτοι και ας περιμενουν μετα μια ωρα τις βαλιτσες...
Πολυ χαρηκα σε μια προσφατη πτηση, καθομουν διαδρομο και οταν φτασαμε ο διπλανος μου σηκωθηκε και με ρωτησε αν θα σηκωθω για να περασω στο διαδρομο. Του ειπα οχι αλλα μαζευτηκα λιγο για να περασει αυτος. Πραγματι περασε και εκατσε ορθιος διπλα μου αλλα τα φερε η τυχη και η σκαλα ειχε προβλημα και αναγκαστηκε να περιμενει δεκα λεπτα πριν ανοιξει.. Ηταν στριμωγμενος οπως και ολοι οι αλλοι στο διαδρομο και με κοιταζε που ειχα ξαπλωσει και στις δυο καρεκλες...
Ειλικρινα δε μας καταλαβαινω..

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
δες το απλα σαν μια εκτονωση απο το αγχος της πτησης που παθαινουν πολλοι.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Σε όλα όσα πολύ σωστά παρατήρησες japetus, έχω να πω ότι δεν βρίσκω ιδιαίτερες διαφορές με ταξιδιώτες από άλλες χώρες. Ίσως να σέβονται περισότερο το θέμα «κινητό», συμφωνώ. Αλλά κατά τ’ άλλα, παντού έχω δει τους ίδιους κάγκουρες! Τώρα για το θέμα της «έγερσης» των καθήμενων με ενοχλεί πριν σβήσει η επιγραφή να σηκώνονται και αν είμαι διάδρομο, τους αφήνω να περιμένουν. Όταν σβήσει όμως, πετάγομαι κι εγώ όρθιος. Να ξεπιαστώ ρε αδερφέ!!

(είμαστε όμως και οξύθυμοι σαν λαός (κι εγώ μαζί:xmas_redface:), έτσι; Γιατί σηκώθηκες, γιατί με προσπέρασες, γιατί στις κυλιόμενες κάθεσαι αριστερά, γιατί μου πήρες την θέση στην ουρά??? Γκρρρρ!!:xmas_evil: )

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για το θέμα της "έγερσης", θυμάμαι ακόμα μια φορά που ήμουν στο 02A (παράθυρο σε Α320-something), είμουνα στο τσακ αν έτρεχα να προλάβω την ανταπόκρισή μου, το αεροπλάνο πήγε σε jetway κι όλα έδειχναν καλά, όσπου ο #!@$!@!$ στο 02C καθόταν ατάραχος στο κάθισμά του και δε με άφηνε να περάσω, να πάρω την τσάντα μου και να κατέβω από το αεροπλάνο...
Τελικά βέβαια την πρόλαβα την ανταπόκριση γιατί είχε κι αυτή καθυστέρηση (λόγω connecting passengers...), αλλά...

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
το να χρησιμοποιει κανεις κινητο εν ωρα πτησης ειναι η αποθεωση της ελληνικης νοοτροπιας. Η επιβεβαιωση του ρητου οτι οι κανονες ειναι για τους αλλους και οτι ειναι μαγκια να τους παρακαμπτεις. Ειδικα στην απογειωση/προσγειωση ...

ερχεται μια φορα η αεροσυνοδος πριν την απογειωση και λεει στη διπλανη: ''ξερετε πρεπει να κλεισετε το κινητο σας'' και η επιβατης της απαντα: ''μα ειναι σε flight mode'' με στυλακι μαλιστα του τυπου ''ειμαι κ πολυ ταξιδιωτρια εγω κ το κινητο μου εχει φλαιτ μοουντ, σ επιασα αδιαβαστη πτωχη αεροσυνοδε''. Βεβαια η αεροσυνοδος της ειπε οτι στην φαση της απογειωσης πρεπει οοοοολα τα κινητα κ οι συσκευες να ειναι κλειστα και οτι το κινητο σε flight mode μπορει να το χρησιμοποιησει αργοτερα. Ειλικρινα δεν καταλαβαινω, αν υπαρχει μια στο 1.000.000 να δημιουργηθει προβλημα απο καποια συσκευη, γιατι ο ελληναρας θεωρει ηθικη υποχρεωση να τη χρησιμοποιησει εκεινη ακριβως τη στιγμη?:xmas_evil:

XRISTOS71

Member
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω, αν υπαρχει μια στο 1.000.000 να δημιουργηθει προβλημα απο καποια συσκευη, γιατι ο ελληναρας θεωρει ηθικη υποχρεωση να τη χρησιμοποιησει εκεινη ακριβως τη στιγμη?:xmas_evil:
γιατι πολύ απλά νομίζει οτι πετάει σε άλλη πτήση που δεν εχουν ανοιχτα κινητά ... για τόσο χαιβανι η τύπισσα :xmas_mrgreen::xmas_mrgreen::xmas_mrgreen:

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
μου θυμίζεις παρόμοιο περιστατικό τις προάλλες. Να το λένε 1000 φορές οι αεροσυνοδοί ότι στην προσγείωση πρέπει να κλείσουν τις συσκευές και ο διπλανός μου με υφάκι να μην την ακούει και να ασχολείται με το κινητό, το οποίο ήταν και ένα από τα τελευταία μοντέλα. Σιγά ρε φίλε, και υπουργός να είσαι (που τότε δεν θα είσαι σε easy jet), για εσένα ο κανόνας δεν ισχύει; εμείς τι φταίμε καλέ μου;
Αλλά το ερώτημα είναι πώς να του το πεις και ευγενικά χωρίς να παρεξηγηθεί κιόλας; γιατί καμιά φορά λες "και να του το πω, αυτός θα με κοιτάξει κάπως και θα με προσβάλει". και ας έχεις εσύ δίκιο!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom