Γαστρονομικές ιδέες και γλυκές απολαύσεις

jousis

Member
Μηνύματα
544
Likes
1.284
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
jousis κρεοπωλης εισαι;
Όχι. Απλά (άλλος) ένας ξερόλας νεοΈλληνας.
Πόσα χρόνια λείπεις από τα δοξασμενα τούτα χώματα και έχεις τέτοιες απορίες;

Περα από τον χαβαλέ, ο πατσάς δεν μου αρέσει αλλά το νόημα ηταν άλλο. Αν με καλέσεις για πατσά ένα κρύο πρωινό στου Στρατηγοπουλου στα Καμίνια θα έρθω με χαρά. Δεν θα δεχτώ να δώσω όμως 20 ευρώ για tartar du patsas στου Joel.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.101
Likes
12.444
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εννοειται αγαπητε. Αλλωστε ειμαι απο αυτους που θεωρουν την ελληνικη κουζινα θησαυρο και κατα πολυ ανωτερη απο αλλες πολυδιαφημισμενες οπως η γαλλικη και η ιταλικη.
Οταν μιλουσα για πατσα εννοουσα το φαγητο οπως το γνωριζουμε στην Ελλαδα και οχι τον πατσα ως μερος του ζωου μαγειρεμενο με τον οποιοδηποτε τροπο.
Η μιση επιτυχια της ελληνικης κουζινας οφειλεται στην αξιοποιηση των πρωτων υλων με τον καλυτερο δυνατο τροπο πετυχαινοντας δυνατα πιατα με χαμηλης ποιοτητας και γευσης υλικα. Η αλλη μιση στη χρησιμοποιηση του ελαιολαδου.
 

GTS

Member
Μηνύματα
7.060
Likes
20.471
Εννοειται αγαπητε. Αλλωστε ειμαι απο αυτους που θεωρουν την ελληνικη κουζινα θησαυρο και κατα πολυ ανωτερη απο αλλες πολυδιαφημισμενες οπως η γαλλικη και η ιταλικη.
...ιδιως οι ελληνικες ψαροσουπες τα σπανε:D
Σοβαρεψου κυριος!!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.101
Likes
12.444
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σοβαρος ειμαι κυριος. Επετρεψε μου να γνωριζω τον ουρανισκο μου και το τι του αρεσει και τι οχι καλυτερα απο σενα. Με γεια σου και χαρα σου να προτιμας το μακαρονι, την πιτσα, το ωμο κρεας και το φου γκρα απο το μουσακα, τον πατσα και το γυρο...Ασε ομως και τους αλλους να εχουν τις προτιμησεις τους.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.101
Likes
12.444
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ναι, γενικοτερα η υγρη τροφη...
 
Μηνύματα
2.510
Likes
3.281
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
τώρα έπεσε το μάτι μου σ αυτό το θέμα!διαβάζω για πάπιες ,ουρές μοσχαριών κλπ κλπ καλά βρε παιδιά όλοι εδώ είστε κρεατοφάγοι;;
κανείς vegetarian-vegan παρακαλώ;;
έχετε δοκιμάσει μπιφτέκια οσπρίων; να γλύφετε τα δάχτυλα σας... άσε δε που πολλές φορές δεν γίνεται αντιληπτό από τους "κρεατοφάγους"ότι τρώει μπιφτέκι που δεν εχει κιμά αλλά όσπριο....γιατί ανάλογα με το συνδιασμό των οσπρίων μπορεί να μην φαίνεται τι περιέχει η δε νοστιμιά του είναι ανώτερη η έστω εφάμιλλη του κλασσικού μπιφτεκιού.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.825
Likes
18.205
τώρα έπεσε το μάτι μου σ αυτό το θέμα!διαβάζω για πάπιες ,ουρές μοσχαριών κλπ κλπ καλά βρε παιδιά όλοι εδώ είστε κρεατοφάγοι;;
κανείς vegetarian-vegan παρακαλώ;;
έχετε δοκιμάσει μπιφτέκια οσπρίων; να γλύφετε τα δάχτυλα σας... άσε δε που πολλές φορές δεν γίνεται αντιληπτό από τους "κρεατοφάγους"ότι τρώει μπιφτέκι που δεν εχει κιμά αλλά όσπριο....γιατί ανάλογα με το συνδιασμό των οσπρίων μπορεί να μην φαίνεται τι περιέχει η δε νοστιμιά του είναι ανώτερη η έστω εφάμιλλη του κλασσικού μπιφτεκιού.
Ακούμε συνταγές ...εγώ δεν είμαι βετζετεριαν αλλά μου αρέσουν πολύ τα λαχανικά κάποια των οποίων καλλιεργώ κιόλας...
 
Μηνύματα
2.510
Likes
3.281
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μία συνταγή και θεωρώ η πιό πετυχημένη και η πιό νόστιμη είναι με πολτό φασολιών και ρεβυθιών.
Από το βράδυ μουλιάζεις φασόλια και ρεβύθια(όπως κάνουμε κλασσικά δηλ όταν πρόκειται να τα μαγειρέψουμε),και το πρωί τα βράζεις μαζί,νερόβραστα (όχι λάδι).Προσθέτεις αλάτι προς το τέλος(το αλάτι αν μπει απο την αρχή καθυστερεί το βράσιμο).Τα στραγγίζεις και τα πολτοποιείς σε μπλέντερ.
(εναλλακτική συνταγή για να γλυτώσεις χρόνο με το μπλέντερ είναι με μικρά μαυρομάτικα φασόλια και μικρόσπερμα ρεβύθια που εκεί τα λιώνεις με το πηρούνι η τ αφήνεις και ολόκληρα).
Οση ώρα βράζεις τα όσπρια μουλιάζεις και μικρή ποσότητα από πληγούρι σε νερό (δε χρειάζεται βράσιμο).
Αυτόν τον πολτό από τα όσπρια με το πληγούρι τον χρησιμοποιείς όπως τον κιμά ...
δηλαδή προσθέτεις και ανακατεύεις με ελαιόλαδο,μαιντανό κρεμμύδι ριγανη,αλάτι πιπέρι κλπ και αλεύρι λίγο όσο σηκώσει για να τα πλάσεις σε μπιφτέκια.
Α και ξηρούς καρπούς βάζω πολλές φορές.
Επειδή η όλη διαδικασία είναι μπελαλίδικη συνήθως κάνω μεγάλες ποσότητες ετοιμάζω πολλα΄μπιφτέκια και τα βάζω στην κατάψυξη σε τετράδες οπότε βγάζω όποτε θέλω κα ψήνω..η πολλές φορές ψήνω από την αρχή μιά παρτίδα και τα διατηρώ ψημένα στην κατάψυξη.
Με τα όσπρια πετυχαίνεις πρόσληψη πρωτείνης!πράγμα που δεν μπορείς να το πετύχεις από χόρτα..και λαχανικά.
Ενα τέτοιο μπιφτέκι είναι πρωτεινική "βόμβα"ανώτερη μιάς μοσχαρίσιας μπριζόλας..
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.937
Likes
44.907
Ενα τέτοιο μπιφτέκι είναι πρωτεινική "βόμβα"ανώτερη μιάς μοσχαρίσιας μπριζόλας..
Αν και πιστεύω ότι θα είναι νoστιμότατα, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω: "Γενικά, πρωτεΐνες από ζωικές πηγές έχουν υψηλότερη βιολογική αξία από τις πρωτεΐνες που προέρχονται από φυτικές πηγές. Ζωικές πηγές πρωτεΐνης είναι το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αβγά, το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι και παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Τα φυτικά τρόφιμα, όπως τα όσπρια, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα λαχανικά παρέχουν πρωτεΐνες χαμηλής βιολογικής αξίας"
Από μάλλον έγκυρη πηγή: http://www.eufic.org/article/el/expid/The-Basics-Proteins_greek/
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.101
Likes
12.444
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μία συνταγή και θεωρώ η πιό πετυχημένη και η πιό νόστιμη είναι με πολτό φασολιών και ρεβυθιών.
Ηδη ξερασα...

Αν και πιστεύω ότι θα είναι νιστιμότατα, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω:
νηστισιμοτατα θες να πεις...
 
Μηνύματα
2.510
Likes
3.281
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αν και πιστεύω ότι θα είναι νιστιμότατα, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω: "Γενικά, πρωτεΐνες από ζωικές πηγές έχουν υψηλότερη βιολογική αξία από τις πρωτεΐνες που προέρχονται από φυτικές πηγές. Ζωικές πηγές πρωτεΐνης είναι το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αβγά, το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι και παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Τα φυτικά τρόφιμα, όπως τα όσπρια, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα λαχανικά παρέχουν πρωτεΐνες χαμηλής βιολογικής αξίας"
Από μάλλον έγκυρη πηγή: http://www.eufic.org/article/el/expid/The-Basics-Proteins_greek/
Το έχω μελετήσει πάρα μα πάρα πολύ το θέμα της χορτοφαγικής διατροφής...γι αυτό και έδωσα συνταγή με ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ οσπρίων και όχι με ενα όσπριο πχ μόνο με ρεβύθια.Ναι ένα όσπριο από μόνο του έχει πρωτείνη που έχει μόνο ορισμένα και όχι όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που εμπεριέχονται πχ στην πρωτείνη ενός ζωικού προινόντος.. το φασόλι έχει ορισμένα απ αυτα και γι αυτό από μόνο του θεωρείται φτωχής βιολογικής αξίας..το ρεβύθι έχει ΄όμως άλλα ..το πληγούρι έχει άλλα οπότε συνδιάζοντας τα ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙς την απαραίτητης ψηλής βιολογικής αξίας πρωτείνη ισάξια με την ζωική.Το μυστικό είναι πάντα στους συνδιασμούς
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.124
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom