Βόλτες με αερόστατο στο εξωτερικό!

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Επίσης το καλοκαίρι θα ανέβω σε αερόστατο στο Yangshuo στην περιοχή Guanxi της Κίνας.
Αυτά είναι!! Η περιοχή είναι φανταστική, οπότε φαντάζομαι από το αερόστατο θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή!! Στο Yangshuo μην παραλείψεις να πας στο "Impression Liu Sanjie", ένα show απίστευτων διαστάσεων που λαμβάνει χώρα μέσα στο ποτάμι. Δημιουργός του είναι ο Zhang Yimou, που ήταν υπεύθυνος για την τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Μιλάμε για ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ!!

Για το show, έχω γράψει στο blog μου αν θες να διαβάσεις παραπάνω.

[...]Το τι μεσολάβησε μέχρι το τέλος της παράστασης είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Ένα συνεχές show με φώτα, μουσική, φωτιές, παραδοσιακές ενδυμασίες και χορό, ακροβατικά και τραγούδι. Ένα show στο οποίο τα τεχνικά μέσα δεν είναι ο πρωταγωνιστής αλλά βοηθούν στον να αναδείξουν την παράδοση και την φυσική ομορφιά μέσα από την ιστορία αγάπης, μεταξύ μιας κοπέλας και ενός ψαρά. Και μπορεί από την ιστορία να μην καταλαβαίνεις τίποτα αλλά η παράσταση δεν σε αφήνει να βαρεθείς ούτε για μια στιγμή.[...]

 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
650
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Σευχαριστώ mpiftex ίδη έχω διαβάσει απο το blog σου την εμπειρία σου και να είσαι σίγουρος ότι ανυπομονώ να βρεθώ εκεί.Έχω κλείσει μια τοπική ξεναγό (μου την συστησε ενας Αυστραλος)και μου έβγαλε πρόγραμμα:Moon Hill,Xing ping,Fulli town ,εκδρομή με ποδήλατα στην γύρω περιοχή,Αερόστατο και φυσικά Κρουαζιέρα στον ποταμό Lee και το ωυχτερινό Σοου.Αν έχεις καμιά άλλη καλή ιδέα ευπρόσδεκτη.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Πολύ καλό πρόγραμμα!
Εμείς νοικιάσαμε ποδήλατα δυο μέρες. Τη μια πήγαμε στο Moon Hill (με διάφορες στάσεις και παρακάμψεις) και την άλλη πήραμε τους χωματόδρομους στην τύχη και βρεθήκαμε σε αγρούς και χωριουδάκια! Ήταν τρομερά και τις δυο μέρες.
ai278.photobucket.com_albums_kk102_traveler_gr_China_Yangshuo_2267622948d33110c83c8ac4f51876a4.jpg

Η θέα από το Moon hill

Ο ποταμός Li είναι πανέμορφος το τοπίο μοναδικό, να προτιμήσεις να το κάνεις με μικρή βαρκούλα (είναι σαν σχεδία με 4 καρέκλες) και όχι με μεγάλο σκάφος! Το χωριό Xing Ping είναι το χωριό που ξεκινάς τη βαρκάδα και είναι πολύ γραφικό! Εμείς πήγαμε ως εκεί με το τοπικό λεωφορείο (έχει πολύ συχνά).
ai278.photobucket.com_albums_kk102_traveler_gr_China_Yangshuo_ddc1211a40fb0868ef233cd36518bf36.jpg

Το χωριό Xing Ping/CENTER]

Όπως σου είπα, με το νυχτερινό σόου ενθουσιάστηκε όλη η παρέα, μη το χάσεις! Η βόλτα με το αερόστατο πρέπει να είναι φανταστική αλλά δεν το έκανα, ενώ το Fulli town δεν το ξέρω και με μια γρήγορη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι.

Όσον αφορά μέσα στο Yanghuo, αν και πολύ τουριστικό (κυρίως Κινέζοι τουρίστες) είναι πολύ όμορφο, με λιθόστρωτους δρόμους, μικρές γέφυρες κτλ. Κάνε τις βόλτες σου εκεί (για ότι αγοράσεις κάνε πολύ παζάρι και μόνο να κάνεις ότι φεύγεις η τιμή πέφτει στο μισό), πιάσε κουβέντα με κανένα ντόπιο που μιλάει αγγλικά (θα έρθει να σου μιλήσει αυτός) και πήγαινε στο Yangshuo Park να δεις τα πιτσιρίκια να παίζουν, τους γέρους να παίζουν χαρτιά και κάτι σαν ντόμινο και να ανέβεις στους λόφους εκεί για υπέροχη θέα της πόλης!!

ai278.photobucket.com_albums_kk102_traveler_gr_China_Yangshuo_2007_se_aaia1195339740bike_ride.jpg

Στο δρόμο προς το Moon hill​
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Επειδή ξεφύγαμε, έκανα ένα καινούργιο θέμα: Yangshuo, Κίνα και έβαλα όσα σχετίζονται με το Yangshuo και εκεί μπορούμε και να συνεχίσουμε την όποια κουβέντα.
Το παρόν θέμα ας παραμείνει για τα αερόστατα! :cool:
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.281
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
παντως πληροφοριακα το αεροστατο στη καππαδοκια πριν 10 μηνες μας ειπαν οτι στοιχιζει 200-250 ευρω, αλλα μολις ειπαμε κατηγορηματικα οτι το βρισκουμε πολυ ακριβο και δε θελουμε ο ξενοδοχος καταφερε να μας το ριξει στα 140 επειδη και καλα ειχε διασυνδεσεις και μας εκανε τη χαρη...και επειδη η διαφορα ειναι αρκετη δε χανει κανεις τιποτα να το παζαρεψει:)
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.344
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
παντως πληροφοριακα το αεροστατο στη καππαδοκια πριν 10 μηνες μας ειπαν οτι στοιχιζει 200-250 ευρω, αλλα μολις ειπαμε κατηγορηματικα οτι το βρισκουμε πολυ ακριβο και δε θελουμε ο ξενοδοχος καταφερε να μας το ριξει στα 140 επειδη και καλα ειχε διασυνδεσεις και μας εκανε τη χαρη...και επειδη η διαφορα ειναι αρκετη δε χανει κανεις τιποτα να το παζαρεψει:)
Δεν είναι που είχε διασυνδέσεις, αλλά που υπάρχουν πολλές διαφορετικές ετσιρείες που κάνουν πτήσεις στην Καππαδοκία και η καθε μια με διαφορετική τιμή, που εξαρτάται από την ποιότητα και τη διάρκεια των πτήσεων.
Μακράν πρώτη και με διαφορά είναι η Kapadokya Balloons, που ανήκει σε ξένους και αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τον Κανόνα της Θεσσαλονίκης. Είναι σούπερ επαγγελματίες και προσφέρουν πραγματικές πτήσεις με απόλυτη ασφάλεια. Είναι και οι ακριβότεροι βέβαια. Αυτοί προσφέρουν 2 πτήσεις, μια μεγάλη με την τιμή που είπες και μια μικρότερη με την τιμή που τελικά πέταξες.
Έπονται οι υπόλοιποι, όπως Anatolia Balloons, Ala Turka Balloons, Goreme Balloons ( αυτή η τελευταία νομίζω ότι έχει κλείσει).
Όλοι είναι φτηνότεροι, αλλά κανένας δεν φτάνει το μεράκι των πιλότων της Kapadokya Balloons.
Αληθινό περιστατικό: πρόπερσι, η περι ης ο λόγος ακύρωσε την πρωινή πτήση λόγω δυνατών ανέμων. Οι υπόλοιποι για να μη χάσουν το μεροκάματο πραγματοποίησαν τις πτήσεις, με αποτέλεσμα ένα αερόστατο να παρασυρθεί και να μη μπορεί να προσγειωθεί και ένα άλλο να πέσει σε πυλώνα υψηλής τάσης και μόνο με την επέμβαση της πυροσβεστικής μπόρεσαν και κατέβηκαν οι άνθρωποι.
Οπότε ότι πληρώνει ο καθένας, παίρνει.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.539
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Από την άλλη μεριά μπορεί να συμβεί το εξής: Αν κλείσει κανείς (όπως έκανε η παρέα μου) τη μικρότερη πτήση, αλλά και άλλοι τουρίστες έτυχε να έχουν κλείσει τη μεγαλύτερη πτήση, τότε μπορεί να είναι ο ι τυχερός της υπόθεσης: προφανώς επειδή δεν είχαν τόσο κόσμο και από τις δύο κατηγορίες του κόσμου ώστε να γεμίσουν δύο αερόστατα διαφορετικά ένα για τη σύντομη πτήση και ένα για τη μεγαλύτερη, γέμισαν ένα αερόστατο το οποίο πέταξε τη μεγάλη διαδρομή. Ίσως λοιπόν στην περίπτωση του ξενοδόχου αυτού που μεσολάβησε, η εταιρεια στην οποία να αποτάνθηκε να έκρινε οτι οι κάποιες κενές θέσειςπου είχε στο αερόστατο να ήταν προς συμφέρον της να τις δώσει σε χαμηλή τιμή αντί να της μείνουν κενές.Εδώ οι αεροπορικές εταιρείς κάνουν προσφορές, γιατί όχι και οι εταιρείες αεροστάτων;
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.890
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Στις 26 του Απριλίου που μας πέρασε πέταξα με αερόστατο στην καππαδοκία. Όσες εταιρείες ρωτήσαμε είχαν 150 ΕΥΡΩ. Τόσα πληρώσαμε κι εμείς. Καμιά εκατοστή αερόστατα. Χαμός!!! Η πτήση μία γεμάτη ώρα. Ανεπανάληπτη εμπειρία.
 

Attachments

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.281
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
και εγω οτανπηγα ολες 150 ευρω ειχαν...δεν υπηρχαν μεγαλες η μικρες πτησεις...ισως ειναι τους πιο τουριστικους μηνες οπως ιουλιου αυγουστο...παντως εγω δε πεταξα και ζηλευω λιγακι τωρα!!!!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.431
Likes
7.534
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
στιγμιότυπα ενός καλού φίλου από το μεγαλύτερο στον κόσμο, οπως μου είπε, φεστιβάλ αερόστατων που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Αlbuquerque στο Νιού Μέξικο

500 με 600 αερόστατα στον ουρανό...
το εντυπωσιακό θέαμα απο το φεστιβάλ εδώ:


 
Last edited by a moderator:

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Στο Guilin δεν γινονται πλεον πτησεις με αεροστατο!!! Τουλάχιστον αυτο υποστηρίζουν 2 γραφεια κινεζικα με τα οποια επικοινωνω για το ταξιδάκι μας. Ο λογος ειναι ενα ατύχημα που συνέβη και κοστισε τη ζωη σε καποιους τουρίστες... Ισως πρόκειται για αυτό: Yangshuo Hot Air Balloon Tour CHINA CULTURE TOUR BLOG Κρίμα για τους ανθρώπους... απο την αλλη επειδή μεχρι το Πασχα μεσολαβεί πολυς καιρός ελπίζω πως θα παρθούν καποια πιο αυστηρα μετρα ασφαλείας και θα επιτραπούν ξανά οι πτήσεις!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.538
Μηνύματα
899.925
Μέλη
39.265
Νεότερο μέλος
pantelis8

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom