Clemence
Member
Δεν ξέρω αν έχει τύχει να διαβάσεις αυτό:Τη δεκαετία του '70 στο μέσο ελληνικό σπίτι, το πλειοψηφικό δηλαδή, το μπάνιο ήταν κανονισμένο κάθε Σάββατο! ο λόγος? το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα για το θερμοσίφωνο, πράγμα που ισχύει σήμερα για την περισσότερη Ευρώπη: αξιοσημείωτα ακριβότερο ρεύμα από την Ελλάδα. Και έχει πολλά χρόνια ακριβότερο, από τότε που ιδιωτικοποιήθηκε. Πιστεύω ότι κάποιος πιο ενημερωμένος θα ξέρει και την αιτία για παροιμίες του τύπου "...και Κυριακή να μη λουσθείς αν θέλεις να προκόψεις"
fashion and look - Ο Γιώργος Παυριανός αποφασίζει να κάνει mani- pedi-cure | www.athensvoice.gr
Και στην Ιταλία το ζεστό νερό δεν προϋποθέτει θερμοσίφωνα, ζεσταίνεται όσο τρέχει προς την ανοιχτή βρύση περνώντας από τη φλόγα του αυτόνομου καυστήρα (με φυσικό αέριο) που συνήθως έχει στο μπαλκόνι του το κάθε διαμέρισμα.και μάλιστα το ζεστό νερό υπάρχει όλη την διάρκεια του 24ωρου...
Τώρα μου θύμισες εκείνο το επεισόδιο του Sex and the City που η Carrie αναγκάζεται να βγάλει τα πανάκριβα σανδάλια της στο πάρτι μιας ''φίλης'' της μετά από απαίτησή της και τελικά τα χάνει και τ΄ακούει κι από πάνω όταν η οικοδέσποινα ακούει πόσο κόστισαν και της λέει ορθά - κοφτά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να την αποζημιώσει για τόσο παράλογα μεγάλο ποσό!Για το βγάλσιμο των παπουτσιών, λογικά όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι κρατεί γερά, ας πούμε και Κόσοβο το συνάντησα σε οικογένειες αλβανόφωνων μουσουλμάνων. Παλιά δεν το κάναμε και Ελλάδα; Εννοώ σε περασμένες δεκαετίες, με παντόφλες σπιτιού για τους επισκέπτες; Δύσκολο πάντως να εφαρμοστεί σήμερα, άσε που θα ένιωθα απίστευτα υποχόνδρια αν έλεγα τέτοιο πράγμα σε καλεσμένους (σίγουρα υπάρχει σοβαρή αιτιολόγηση από άποψη υγιεινής, αλλά ντροπή μου φαίνεται).
The Shoes of Sex and the City!
Όσο αφορά την εξοικονόμηση νερού, ήθελα μόνο να σας ρωτήσω, όσοι τυχαίνει να επισκέπτεστε χωριά της χώρας μας, προσέξατε πόσο εύκολα κατέστρεψαν τις παλιές υποδομές (στέρνες, λατσίες, ειδικές υδροροές) που αποθήκευαν το βρόχινο νερό? Τα φωτοβολταϊκά μας μάραναν, τα όσα βρήκαμε απ΄τους παππούδες τα καταστρέψαμε όλα :roll:
Το νήμα γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον ... η ''βρωμικότητα'' έχει πολλές παραμέτρους τελικά