• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βρώμικοι λαοί (στην Ευρώπη)!

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Πάντως η ύπαρξη μικρού WC με λεκάνη και νιπτήρα είναι πολύ πολύ βολική σε ένα σπίτι. Χωρίς νιπτήρα είναι ένα θέμα...
Για το βγάλσιμο των παπουτσιών, λογικά όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι κρατεί γερά, ας πούμε και Κόσοβο το συνάντησα σε οικογένειες αλβανόφωνων μουσουλμάνων. Παλιά δεν το κάναμε και Ελλάδα; Εννοώ σε περασμένες δεκαετίες, με παντόφλες σπιτιού για τους επισκέπτες; Δύσκολο πάντως να εφαρμοστεί σήμερα, άσε που θα ένιωθα απίστευτα υποχόνδρια αν έλεγα τέτοιο πράγμα σε καλεσμένους (σίγουρα υπάρχει σοβαρή αιτιολόγηση από άποψη υγιεινής, αλλά ντροπή μου φαίνεται).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εγω λέω αυτό που έζησα...γιατί έμενα και σε στούντιο σε παλιά πολυκατοικία του '30 και σε διαμέρισμα σε πολυκατοικία του '60 αλλά και σε επισκέψεις σε φίλους ακόμη και σε μεζονέτα του '90 και αυτή ήταν η διαπίστωσή μου...WC χωριστά με μπάνιο σε πολύ παλιά ενω σε καινούργια σχετικά ήταν μαζί η άντε να είχε και ένα επιπλέον wc σε πιο μεγάλα σπίτια ..αυτό που γίνεται και δώ δηλαδή..
Κι εγω αυτα που εζησα λεω. Μια αναζητηση σε κατοψεις συγχρονων γαλλικων σπιτιων ισως σε πεισει. Δεν μπορω να κανω κατι παραπανω.

ΥΓ Αυτο με τα παπουτσια συμβαινει σε πολλα σπιτια και στην Ελλαδα (εμεις δεν ζηταμε απο τους καλεσμενους να βγαλουν τα παπουτσια αλλα πολλες νοικοκυρες το ευχονται απο μεσα τους), αλλα και σε παρα πολλες ευρωπαικες χωρες. Ας εχουμε υποψη μας πως σε πολλα κρατη τα δαπεδα ειναι απο μοκετα. Οποτε καταλαβαινετε πως ειναι λιγο δυσκολο να καθαριζεται ολη την ωρα.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Κι εγω αυτα που εζησα λεω. Μια αναζητηση σε κατοψεις συγχρονων γαλλικων σπιτιων ισως σε πεισει. Δεν μπορω να κανω κατι παραπανω.

ΥΓ Αυτο με τα παπουτσια συμβαινει σε πολλα σπιτια και στην Ελλαδα (εμεις δεν ζηταμε απο τους καλεσμενους να βγαλουν τα παπουτσια αλλα πολλες νοικοκυρες το ευχονται απο μεσα τους), αλλα και σε παρα πολλες ευρωπαικες χωρες. Ας εχουμε υποψη μας πως σε πολλα κρατη τα δαπεδα ειναι απο μοκετα. Οποτε καταλαβαινετε πως ειναι λιγο δυσκολο να καθαριζεται ολη την ωρα.
Ναι, αλλά ακόμα και παρκέ να είναι, σίγουρα τα μικρόβια του δρόμου δεν έχουν δουλειά μέσα στο σπίτι. Αλλά αν δεν είναι κοινωνική συνθήκη, δε μπορείς να το ζητήσεις..Μόνο σε περιπτώσεις με μωρό (που μπουσουλάει) στο σπίτι το έχω δει να θεωρείται αυτονόητο.

paefstra

Member
Για παράδειγμα οι περισσότερες μελέτες, για τις οποίες ξαναείπαμε στο ίδιο τοπικ, ισχυρίζονται ότι το μεγάλο αποτύπωμα νερού της Ιταλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Αμερικής έναντι του πολύ μικρού αντίστοιχου της Δανίας και του Λουξεμβούργου αλλά και άλλων καλών Ευρωπαίων, ερμηνεύεται ως κακή διαχείριση των πρώτων αφενός, ως ικανότητα δε των άλλων να διατηρούν υψηλό βιοτικό επίπεδο με ελάχιστη κατανάλωση νερού!

Σίγουρα υπάρχει η κακοδιαχείριση και σίγουρα η γεωργία ή άλλοι παράγοντες έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο αποτύπωμα, πώς ορίζεται όμως αυτό το άνυδρο υψηλό επίπεδο?

Καχύποπτα ακούω ότι στις χώρες με ακριβότερο ζεστό νερό λόγω ρεύματος και λιγότερο ήλιο που εξασφαλίζει ένα μέρος τζάμπα, κάνουν ορθολογικότερη χρήση ενέργειας και νερού χωρίς να μένουν λίγο άπλυτοι.
Ας λάβουμε, όμως υπόψιν και τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού σε κατοικίες σε κάποιες δυτικές χώρες, κάτι που εδώ είναι μάλλον σπάνιο, που ευνοεί την ανακύκλωση του νερού μέσα στην κατοικία με αποτέλεσμα την ελάττωση της κατανάλωσης.

Επίσης, οι εφαρμογές υπολογισμού του ενεργειακού αποτυπώματος γενικά, (άρα και της κατανάλωσης νερού) μπορεί να οδηγήσουν και σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Ο κάτοικος μια τριτοκοσμικής χώρας που υπάρχει ένδεια των φυσικών πόρων μπορεί να έχει ανάλογο αποτύπωμα με τον κάτοικο μιας ανεπτυγμένης χώρας με οικολογική συνείδηση! Οπότε, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή...

paefstra

Member
ρε σεις? κομπλιμέντο με επιστημονική τεκμηρίωση και τίποτε?!!!
Vasileti, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα...Τι το' θελες να δεσμευτείς για διαγραφή; Τουλάχιστον να κάνουμε κανένα καλό αποχαιρετιστήριο πάρτι...:haha:

varioAthens

Member
Πάντως η ύπαρξη μικρού WC με λεκάνη και νιπτήρα είναι πολύ πολύ βολική σε ένα σπίτι. Χωρίς νιπτήρα είναι ένα θέμα...
Για το βγάλσιμο των παπουτσιών, λογικά όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι κρατεί γερά, ας πούμε και Κόσοβο το συνάντησα σε οικογένειες αλβανόφωνων μουσουλμάνων. Παλιά δεν το κάναμε και Ελλάδα; Εννοώ σε περασμένες δεκαετίες, με παντόφλες σπιτιού για τους επισκέπτες; Δύσκολο πάντως να εφαρμοστεί σήμερα, άσε που θα ένιωθα απίστευτα υποχόνδρια αν έλεγα τέτοιο πράγμα σε καλεσμένους (σίγουρα υπάρχει σοβαρή αιτιολόγηση από άποψη υγιεινής, αλλά ντροπή μου φαίνεται).

Καθολου δυσκολο! Απαραβατος κανονας για την εισοδο στο σπιτι μου! ;)

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Καθολου δυσκολο! Απαραβατος κανονας για την εισοδο στο σπιτι μου! ;)
Αλήθεια; Και πώς το οργανώνεις; Παντόφλες για κάθε επισκέπτη; Και αν δεν είναι φίλοι οι επισκέπτες; Έχεις χώρο για παπούτσια εκτός σπιτιού; Σόρυ αλλά χρήσιμα είναι αυτά, μήπως το εφαρμόσουμε ποτέ κι εμείς :)

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Αλήθεια; Και πώς το οργανώνεις; Παντόφλες για κάθε επισκέπτη; Και αν δεν είναι φίλοι οι επισκέπτες; Έχεις χώρο για παπούτσια εκτός σπιτιού; Σόρυ αλλά χρήσιμα είναι αυτά, μήπως το εφαρμόσουμε ποτέ κι εμείς :)
σκυλα παιδι μου σε κυνηγαει απο πισω εχει και 2 φρουρους - ρουφιανους :haha:

Vasileti

Member
... μπορεί να οδηγήσουν και σε εσφαλμένα συμπεράσματα. ... Οπότε, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή...

Ναι. Η στατιστική και η ερμηνεία του θέματος είναι τόσο πολυπαραμετρική που εδώ απλά κάθε φορά επικαλούμαστε κάτι για να υποστηρίξουμε μια άποψη ερασιτεχνική, κάνοντας κουβέντα φόρουμ, όχι ειδικών. Όλες οι σχετικές έρευνες έχουν αποκλίσεις και οι διαφωνίες μεταξύ επιστημόνων αγεφύρωτες, οπότε εμείς τι να λέμε τώρα, πέρα από την εμπειρία που είχαμε.
Οι δικές μου εμπειρίες δεν ευνοούν Γαλλία, Αγγλία, το δε μελλοντικό προφίλ το βλέπουν κοινό για όλους.

Vasileti

Member
Vasileti, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα...Τι το' θελες να δεσμευτείς για διαγραφή; Τουλάχιστον να κάνουμε κανένα καλό αποχαιρετιστήριο πάρτι...:haha:

έβαλες κι έσύ το δακτυλάκι σου...ή μάλλον δεν το έβαλες...στο κουμπάκι...
Γράφει η paefstra φεύγοντας ξοπίσω "σε προδίνω"

varioAthens

Member
Παντοφλιτσες ναι! Και οι επισκεπτες μου ειναι μονο φιλοι και συγγενεις... δεν φωναζω ασχετους... Αλλη μια ιδιοτροπια που εχω ειναι οτι δεν ανοιγω την πορτα μου στον καθενα, αλλα μονο σε κολλητους και οικογενεια!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα