DIONYSIS 79
Member
Καλή η ΤΝ σου λύνει κυριολεκτικά τα χέρια ( και το μυαλό).Το πρώτο ποστ γράφτηκε με ύφος "Ξιπασμένων Νεόπλουτων του τένις κλαμπ", γι' αυτό και τα σχόλια περί τρολ.
Κάποια σχόλια κι από μένα, με κίνδυνο να επαναλαμβάνω άλλους:
- Το Υπουργείο Τουρισμού ενδιαφέρεται για τον εγχώριο τουρισμό, όχι για τον τουρισμό των άλλων κρατών που να τον επιδοτεί κιόλας.
- Η ιδέα της επιδότησης με οικονομικά κριτήρια σε ταξίδια δεν είναι κακή (άλλωστε αναφέρεται και ο Τουρισμός για Όλους). Νομίζω αν αυτή ήταν η βάση της συζήτησης, π.χ. "Γιατί δεν υπάρχουν διακρατικά προγράμματα ανταλλαγής σπιτιού για κάποιο διάστημα ή φιλοξενίας ώστε να έρθουμε σε επαφή δια ζώσης με άλλες χώρες/κουλτούρες όσο είναι αυτό εφικτό;", δηλαδή ως ένα πολιτιστικό πρόγραμμα κι όχι ένα ακόμη καταναλωτικό προϊόν, τα σχόλια θα είχαν παραμείνει πιο στοχευμένα. Άλλωστε εγώ είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως τα ταξίδια μπορούν πράγματι να ανοίξουν τους ορίζοντες των ανθρώπων και θα έπρεπε να είναι δικαίωμα όλων κι όχι προνόμιο λίγων. Αντ' αυτού δίνεται έμφαση (βλ. και τίτλο) στη ματαιόδοξη και κάπως υπεροπτική ιδέα της βράβευσης των πιο πολυταξιδεμένων με το παράπονο του "γιατί δεν με δοξάζουν εδώ στην Ψαροκώσταινα;"
- Αυτό πάντως με το βραβείο περισσότερο μου κάνει για κάποια λέσχη, τύπου "Λέσχη Ελλήνων Ταξιδιωτών", Λ.Ε.Τα, που θα διοργανώνει ημερίδες με θέμα ταξίδια, συζητήσεις, θεάσεις ταινιών ταξιδιωτικού περιοεχομένου ή ντοκιμαντέρ και μπορεί να απονέμει στο τέλος κάθε χρονιάς και βραβεία τύπου "Μις ταξιδιωτικό Επίτευγμα 2025", "Σταρ Φωτογραφία χωρίς φίλτρα" και "Μίστερ Επικίνδυνες Αποστολές 2025".
- Ο συμψηφισμός της συγκάλυψης ενός εγκλήματος με την αδιαφορία της πολιτείας για τους αβράβευτους πολυταξιδεμένους είναι, το λιγότερο, ατυχής.