x7777
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Mexico
Νομίζω πως πέρα από την αρχιτεκτονική και τα μουσεία το αν θα μας απογοητεύσει ή μαγέψει ένας τόπος, κατ' αρχήν εξαρτάται από τις προσδοκίες μας, τις ανάγκες μας αλλά και από τη συγκυρία.
Προσωπικά μαγεύτηκα από την χιονισμένη Πράγα, ενθουσιάστηκα τρελά από το βροχερό Λονδίνο και με άφησε αδιάφορη το Παρίσι. Θα μου πείτε πως όλα αυτά είναι υποκειμενικά. Μπααααα!
Απλώς όταν πήγα στη Πράγα διένυα μια πολύ καλή περίοδο της ζωής μου, το Λονδίνο ήταν παιδικό όνειρο και απωθημένο και στο Παρίσι ήμουν αγχωμένη και είχα ένταση(!)
Επιλέγω τους προορισμούς μου με κριτήρια αντικειμενικά, υποκειμενικά και οικονομικά.
Αλλά ξέρω πως πάντα υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας: Η Στιγμή Μου!
Είναι διαφορετικό πράγμα αν είναι όμορφη μια πόλη/μουσείο/αξιοθέατο και διαφορετικό αν πέρασες καλά σε ένα ταξίδι. Η "στιγμή σου" πως ακριβώς μπορεί αν επηρεάσει αν το Machu Picchu, το Angkor Wat ή οι πίνακες του Κλιμτ είναι εντυπωσιακά ή όχι ? H είναι ή δεν ειναι. Αν θα περάσεις καλά ή όχι λόγω παρέας/συγκυριών δεν μπορεί να επηρεάσει αν αυτό που βλέπεις είναι ωραίο ή όχι.
Υ.Γ. Εμένα για παράδειγμα το Λονδίνο μου φάνηκε εντελώς αδιάφορο με μετριότατο φαγητό με αδιάφορο πολιτισμό και κουλτούρα και ο μόνος λόγος που θα ξαναπήγαινα εκεί είναι για δουλειά. Αλλά λόγω παρέας και συγκυριών πέρασα καλά.