• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Βοήθεια για επιλογή προορισμού

GTS

Member
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με την επιλογή προορισμού το Πάσχα του 2011 (ναι, από τώρα..:haha:). Οι γνώμες ΟΛΩΝ καλοδεχούμενες...σκέφτομαι για 10 μέρες όλες κι όλες (δηλ. περίπου 8 καθαρές) από το Σάββατο πριν τη Μ. Εβδομάδα μέχρι Δευτέρα του Πάσχα (15/4 - 25/4). Λοιπόν, έχω σκεφτεί:

1. Ιαπωνία

2. Νεπάλ

3. Β. Ινδία (ή μήπως Ν. Ινδία?)

4. Λάος

Προλαβαίνω να δω κάτι σε Ινδία και Ιαπωνία σε 8 καθαρές μέρες? Κάποια άλλη πρόταση, π.χ. Λατινική-Κεντρική Αμερική για τόσο λίγο χρόνο?

5. Συρία

6. Μαρόκο

Τελευταίες προσθήκες...

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΟΥ Κορίνθου
Για αυτές τις ημέρες νομίζω κατάλληλο είναι το Νεπάλ. Είναι μικρό, βολικό και αν εξαιρέσεις την λίμνη Ποκάρα που είναι 7 ΄λωρες με λεωφορείο, όλα τα άλλα ενδιαφέροντα είναι πολύ κοντα το ένα με το άλλο (Μπακταπούρ , Πατάν, ναός Κάλι κλπ). Η Ινδία είναι ""Θηρίο" και είναι κρίμα να της αφιερώσεις μόνο 8 ημέρς, εκτός αν γυρίσεις μόνο Ρατζαστάν. Είναι μια λύση για πρώτη γεύση. Το Λάος είναι ταλαιπωρία με τις μετακινήσεις, και τα σημεία ενδιαφέροντος απέχουν το ένα απο το άλλο αρκετά. Ενα Νεπάλ απο εμένα, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το αποκαλούν η μικρή Ινδία. Μια άλλη λύση είναι να αφιερώσεις όλο σχεδόν τον χρόνο σου στο Κασμίρ (αρκούν και περισσεύουν οι ημέρες), και την 7η ημέρα να κατέβεις Δελχί και να κάνεις ημερήσια στο Ταζ. Για Ιαπωνία δεν γνωρίζω.

GTS

Member
Για αυτές τις ημέρες νομίζω κατάλληλο είναι το Νεπάλ. Είναι μικρό, βολικό και αν εξαιρέσεις την λίμνη Ποκάρα που είναι 7 ΄λωρες με λεωφορείο, όλα τα άλλα ενδιαφέροντα είναι πολύ κοντα το ένα με το άλλο (Μπακταπούρ , Πατάν, ναός Κάλι κλπ). Η Ινδία είναι ""Θηρίο" και είναι κρίμα να της αφιερώσεις μόνο 8 ημέρς, εκτός αν γυρίσεις μόνο Ρατζαστάν. Είναι μια λύση για πρώτη γεύση. Το Λάος είναι ταλαιπωρία με τις μετακινήσεις, και τα σημεία ενδιαφέροντος απέχουν το ένα απο το άλλο αρκετά. Ενα Νεπάλ απο εμένα, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το αποκαλούν η μικρή Ινδία. Μια άλλη λύση είναι να αφιερώσεις όλο σχεδόν τον χρόνο σου στο Κασμίρ (αρκούν και περισσεύουν οι ημέρες), και την 7η ημέρα να κατέβεις Δελχί και να κάνεις ημερήσια στο Ταζ. Για Ιαπωνία δεν γνωρίζω.
Ευχαριστώ πολύ dim kyr!!! Για το Νεπάλ έχουμε και έτοιμα ξενοδοχεία άλλωστε, προτεινόμενα από εσένα! :haha::haha:

Και πώς πάμε σχετικά φθηνά εκεί ? (αν επιλέξουμε Νεπάλ)

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΟΥ Κορίνθου
Μην το κοροιδεύεις καθόλου!! Εχω ξενοδοχείο τεφαρίκι για εσένα, ανάλογα το ύψος σου. Οσο για πτήσειςς υπάρχουν δύο λύσεις, Η μια είναι Gulf. Αλλά πρέπει να προσέξεις να μην έχει διανυκτέρευση στο @Μπαχρειν, διότι θα σου ζητηθεί να πληρώσεις βίζα και θα χάσεις και 1 νύχτα απο τις διακοπές σου. Θυμήσου να τα κλείσεις νωρίς. Μια άλλη λύση-περιπέτεια είναι απο Ινδία. Θα χάσεις και εκεί ημέρες αλλά θα είναι ταξίδι SUPER, (θα έχεις επιβάρυνση και 60 ευρώ για βίζα Ινδίας). Δηλάδή αν είσαι άνθρωπος της περιπέτειας κλείνεις για Δελχί. Κάνεις ημερήσια Αγκρα και την επομένη βγάζεις εισητήριο (γίνεται on line) με τρένο για Βαρανάσι. Κάθεσαι 2 ημέρες και τραβάς οδιώς για τα σύνορα. Χρειάζεσαι 1 ημέρα. Απο εκεί πουλμάν για Κατμαντού (μισή ημέρα περίπου). Κάθεσαι τις υπόλοιπες ημέρες και φεύγεις αεροπορικώς για Ελλάδα. Αν όμως είσαι για να μονάσεις και τα γέρικα κόκκαλα δεν αντέχουν τότε .... GULF και κατευθείαν Νεπάλ. Αρα αποφασίζεις με γνώμονα τις συμβουλές του ιατρού σου:haha::haha::haha: (Εγω θα προτιμούσα την λύση της Ινδίας, το κάνουν πάρα πολλοί)

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Δες και την etihad...

Traveller

Member
Υποθέτω ότι αστειεύεσαι βέβαια... θέλεις να κάνεις μεγάλο ταξίδι την άνοιξη και ρωτάς που θα πας? Καβάλα του Τούρκους και τράβα στα πολύ καλά παιδί μου και άσε τις σάχλες... προσοχή... θα πας ΤΥΟ και θα γυρίσεις από ΚΙΧ... 654? μόνο... μπορεί να μας έχεις και συντροφιά αν δεν έχουμε φαλίρει μέχρι τότε ή δεν μας έχουν φάει οι ανθρωποφάγοι στη Γκάνα... τον ακατανόμαστο κι εμένα...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
θα πας ΤΥΟ και θα γυρίσεις από ΚΙΧ... 654 μόνο...
να και μία επιλογή που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο..Ιαπωνία φυσικά.
αλλά να περιμένεις την ΑΖ. 550 το είχε πέρισυ. ή έστω με το 380 της αντιπάλου.

Traveller

Member
αλλά να περιμένεις την ΑΖ. 550 το είχε πέρισυ.
Πάλι σε ταβέρνες έτρεχες χθες βράδυ και ακόμα να ξεσουρώσεις...
Πραγματικά, ψάχνουμε για ήρωα με βαλίτσες που θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία με Alitaria... το 654? των Τούρκων είναι άριστη τιμή αλλά είναι πιθανό μέχρι το φθινόπωρο κάποια σοβαρή , επαναλαμβάνω σοβαρή, εταιρία να βγάλει κάποια προσφορά γύρω στο 550?...

GTS

Member
Πάλι σε ταβέρνες έτρεχες χθες βράδυ και ακόμα να ξεσουρώσεις...
Πραγματικά, ψάχνουμε για ήρωα με βαλίτσες που θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία με Alitaria... το 654? των Τούρκων είναι άριστη τιμή αλλά είναι πιθανό μέχρι το φθινόπωρο κάποια σοβαρή , επαναλαμβάνω σοβαρή, εταιρία να βγάλει κάποια προσφορά γύρω στο 550?...
Ε καλά πώς κάνεις έτσι κι εσύ....τα σώβρακα του Σαμίωνα δε σου κάνουν? :haha:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
εγώ είπα πώς να πάς με κλάση...από κει και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του..σοβαρευτείτε και σκέψου μόνο Ιαπωνία. ασυγκριτη με τις λοιπές επιλογές.

GTS

Member
εγώ είπα πώς να πάς με κλάση...από κει και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του..σοβαρευτείτε και σκέψου μόνο Ιαπωνία. ασυγκριτη με τις λοιπές επιλογές.
Βλέπουμε τίποτες σε 8 μέρες? Θα πάμε με κλάση και χειραποσκευή αν είναι :haha:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Βλέπουμε τίποτες σε 8 μέρες? Θα πάμε με κλάση και χειραποσκευή αν είναι :haha:
καλά ας ξανάβγαζε την προσφορά και τα λέγαμε τότε..
σε 8 μέρες στις άλλες χώρες τι θα δεις? καλή οργάνωση στις μετακινήσεις και κάτι θα δεις. εδώ αλλοι πάνε για ΣΚ..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.788
Μέλη
39.518
Νεότερο μέλος
Kostasrs22

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom