James
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ανατολική Κρήτη
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Α εσείς θα παίξετε δύσκολη πίστα.Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τώρα αυτή τη στιγμή διάβαζα περιγραφές σου για διάφορα πράγματα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι απλό: πού μαζεύει τον Ιούλιο περισσότερο κόσμο στο Καρλόβασι; Οπότε και εκεί να ψάξουμε να μείνουμε. Επίσης το λιμάνι από το Νέο Καρλόβασι, είναι ουσιαστικά σαν να κινείσαι σε πόλη, ή και καλά σαν να βγαίνεις εκτός και να ξαναμπαίνεις σε πόλη (δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά).
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσους συνδυασμούς έχουμε κάνει. Αν θα έρθουμε μόνο Σάμο, αν θα πάμε και σε κάποιο άλλο/α νησί/ά κλπ. Αν σου είναι εύκολο θα ήθελα να μου αναφέρεις πόσες μέρες θεωρείς ότι πρέπει να μείνουμε στο νησί. Δεν είμαστε στη φάση να δούμε μέχρι και το τελευταίο πετραδάκι, αλλά τουλάχιστον τα βασικά να τα δούμε. Υπάρχει και η σκέψη να μείνουμε από λίγες μέρες σε Καρλόβασι (πρώτα σε αυτό γιατί βλέπω ότι έχει πιο πολλά δρομολόγια από Πειραιά και λογικά βολεύει καλύτερα), Βαθύ και Πυθαγόρειο; Πώς θα τα μοίραζες από άποψη ημερών (σύμφωνα και με τις μέρες που θα μας προτείνεις να μείνουμε); Τέλος να πω ότι κάποιες μέρες δε θα έχουμε αυτοκίνητο οπότε ή θα εξερευνούμε το μέρος που θα μένουμε ή θα χρησιμοποιήσουμε τη συγκοινωνία.
Από άποψη κόσμου, δεν είναι στάνταρ. Δηλαδή άλλες μέρες τυχαίνει να μαζέψει κόσμο το λιμάνι, άλλες η πλατεία. Να πέσετε σε νεκρά είναι λίγο δυσκολο σε όποιο από τα δύο σημεία και αν βγαίνετε. Εγώ αν ερχόμουν πάντως διακοπές, θα ήθελα να κυκλοφορήσω και στα δύο σημεία (πχ στην Πάτμο τις προάλλες, δοκίμασα βράδυ και στη Σκάλα, και άλλο βράδυ στη Χώρα).
Πραγματικά είναι καθαρά θέμα τύχης που θα πετύχεις κόσμο. Απλά έχω μια μικρή προτίμηση στο λιμάνι εγώ λόγο δροσιάς.
Τώρα για τις μέρες. Για να δεις και το τελευταίο πετραδάκι θες πολλές πολλές μέρες. Θεωρώ ότι με μια εβδομάδα θα έχετε πάρει ικανοποιητική δόση. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει με το αυτοκίνητο, αλλά τα μέσα μεταφοράς αφήστε τα καλύτερα, είναι σύντομο ανέκδοτο. Είναι σχετικά λίγα τα σημεία που συνδέει και δε ξέρω αν μπορείτε να βασισετε εκεί το πρόγραμμα σας.
Εγώ να πω ιδέες, αλλά δε ξέρω και για τι ενδιαφέρεστε. Θέλετε να δείτε αξιοθέατα; Παραλίες; Ποτά το βράδυ; Χωριά;
Για μένα πάντως δεν γίνεται κάποιος να μη: δει καταρράκτες στο Καρλόβασι, θέα και φωτογραφίες από Άγιο Νικόλαο πάνω από ποτάμι (την παραλία ποτάμι, είναι αυτή στη φωτό μου), κοκτέιλ σε charisma(λιμάνι) και del mundo (Ποτάμι), βόλτα στο Κοκκάρι πρωί βράδυ, το ίδιο σε Πυθαγόρειο, κάστρο Λογοθέτη (Πυθαγόρειο), Σπηλιανή (Πυθαγόρειο), Ευπαλίνειο (άντε γεια αυτό, επίσης Πυθαγόρειο), επίσκεψη σε Βουρλιώτες (το πιο ινσταγκραμικο χωριό ίσως, ψαξτο στο συγκεκριμένο σοσιαλ και θα καταλάβεις), επίσκεψη σε Μανωλατες (επίσης ωραίο χωριό για βόλτα και φαγητό), επίσκεψη σε αρχαιολογικό στο Βαθύ για να δεις τον υψηλότερο σωζόμενο Κουρο της Ελλάδας, ποτάκια πάνω στη θάλασσα στα μπαράκια στο βαθύ πολύ κοντά στο νοσοκομείο (escape, μπλε, mezza Volta), θα έλεγα Άνω Βαθύ που είναι σούπερ γραφικό αλλά μετά το σεισμό ήταν σε τραγική κατάσταση, έχω να πάω καιρό βέβαια, κάνα χρόνο, μπάνιο στη γλυκοριζα, μπάνιο στον Αστερία (για πιο κυριλέ λέμε τώρα), μπανιο στα Καλαδακια με την φοβερή σπηλιά....
Βασικά μέχρι αύριο μπορεί να γράφω. Άμα βγάλεις άκρη, πες μου!