• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βοήθεια! Που πάω διακοπές???

Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη again :P
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Αμερικής
Καλησπέρα σε όλους, πολύ χαίρομαι για την επικοινωνία που ξεκινάω μαζί σας, συνταξιδιώτες!!

Σε σχέση με τους περισσότερους από εσάς βέβαια, εγώ είμαι πολύ αρχάρια στον τομέα των ταξιδιών στο εξωτερικό. Μόλις τα τελευταία τρία χρόνια ξεκινήσαμε με τον άντρα μου τα ταξίδια εκτός Ελλάδος σε συγκεκριμένες περιόδους δηλ. καλοκαιρινές διακοπές τον Αυγουστο, Χριστούγεννα και Πάσχα.
Δεδομένου οτι φοβάμαι τα αεροπλάνα, (αντιμετωπίζω όμως το φόβο μου) πιστεύω πως καλά τα έχω πάει μέχρι στιγμής κι έχω φτάσει μέχρι την Κίνα.
Το δίλημμα μου για τις διακοπές του Αυγούστου που πλησιάζουν είναι το εξής. Πέρσι πήγαμε στις Μαλδίβες όπου βρήκαμε......τι άλλο, τον παράδεισο.
Για φέτος ο άντρας μου θέλει πολύ Νέα Υόρκη. Κι εγώ βέβαια πολύ το θέλω αλλά οι ώρες πτήσεων.....καταλαβαίνετε.
Άρχισα να ψάχνω (άσχετο βέβαια) Σεϋχέλλες που το κοίταζα από πέρσι, μήπως το συνδυάσουμε και με 2-3 μέρες Ντουμπάϊ.
Καταλαβαίνω οτι είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους, απλά καμιά γνώμη παραπάνω θα ήθελα να ακούσω μπας και μπορέσω να αποφασίσω.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!! :clap:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κι εγώ πάω ΝΥ σε λίγες εβδομάδες, μεταξύ άλλων. Στο Ντουμπάι έχω πάει 3-4 φορές, μια για επίσκεψη σε φίλους που ζουν εκεί και τις άλλες για stopover (τώρα που το σκέφτομαι κι η επίσκεψη σε διπλό stopover είχε γινει)... μηδένν εις το πηλίκον, αν έχεις πάει στο Mall, έχεις πάει και στο Ντουμπάι. Οι Σεϋχέλλες δε νομίζω να προσφέρουν κάτι πολύ διαφορετικό από τις Μαλδίβες, όπου ήδη πήγατε, οπότε κι αυτό θα με έκανε να ρέπω προς τη ΝΥ.

DAVID

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΣΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
love travelling συμφωνώ με τον Γιώργο. Η Ν.Υ. αξίζει αυτή την εποχή σύμφωνα με γνώμες φίλων που έχουν πάει-απέχει από τα δικά μου γούστα-. Αντιπροτείνω Σρι Λάνκα-κοντινό ταξίδι για ξεκούραση αλλά και περιήγηση- σε συνδιασμό με Ντουμπάι

taxidiara!

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
καλως μας ηρθες!!
εγω θα υπερασπιστω τις σευχελλες!!:lol:
πηγα τωρα το πασχα αλλα απο αυτα που εχω δει για τις μαλδιβες δεν ξερω αν μοιαζουν και τοσο πολυ...:roll:
μπορεις να διαβασεις την ιστορια μου για σευχελλες και να δεις και τις φοτος μου..
δε λεω ωραια φυσικα θαναι κ new york αλλα στις σευχελλες θα κανεις τα μπανια σου..θα μαυρισεις,θα χαλαρωσεις...εχει απιστευτο πρασινο...
αν εχετε τη δυνατοτητα να ταξιδεψετε και τα χριστουγεννα εχω ακουσει οτι η new york τα χριστουγεννα δεν παιζεται!!οποτε μπορειτα να πατε τωρα σευχελλες ή καπου αλλου και χριστουγεννα new york!!
και σρι λανκα παντως που αναφερθηκε ειναι πολυ ωραια!!!
οτι αλλο θες πες!!

varioAthens

Member
Καλωσόρισες love travelling! :) Παρά το φόβο σου για τα αεροπλάνα καλά τα πας...:)
Απ' ότι βλέπω είσαι των εξωτικών προορισμών! Να σου πώ την αλήθεια, αν και η Νέα Υόρκη είναι μοναδική εμπειρία, μιας και πρόκειται για τις καλοκαιρινές σας διακοπές (όπως αναφέρεις), πιο πολύ μου φαίνεται ότι ταιριάζουν οι Σεϋχέλλες στην περίσταση... ήλιος, θάλασσα, ξεκούραση!

GTS

Member
Οι Σεϋχέλλες δε νομίζω να προσφέρουν κάτι πολύ διαφορετικό από τις Μαλδίβες...
Μη το ξαναπείς αυτό Γιώργο, ούτε για αστείο.....μη συγκρίνουμε τη Λωζάνη με τη Κοζάνη (για να μη πω την άλλη παρομοίωση).

Και επειδή Μαλδίβες δεν έχω πάει και θα με λέτε περίεργο, συνταξιδιώτης στις Σεϋχέλλες πήγε λίγους μήνες μετά Μαλδίβες για γαμήλιο.....ε, καμία σχέση απ'ότι μας έλεγε.....παρακαλώ πολύ λοιπόν, ότι έχει φοίνικες, λευκή άμμο και υπέροχες παραλίες δεν είναι ένα πράγμα-μέρος και δε πάμε στα υπόλοιπα-δε χωράει σύγκριση....

Χωράει και παραχωράει.....

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Συγνώμη βρε παιδιά, για να καταλάβω κάτι. Πόση διαφορά σε ώρες πτήσης μπορεί να έχουν οι Σεϋχέλλες σε σχέση με τη Νέα Υόρκη;

Επίσης, για μένα το κριτήριο του αν είναι 2-3 ώρες μεγαλύτερη μια πτήση, δε θάπρεπε να παίζει ούτε 0.1% ρόλο στην απόφαση επιλογής προορισμού.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εγώ να το δώ λίγο διαφορετικά.

Είναι δυνατόν να προσπαθούμε να συζητήσουμε σοβαρά για το αν οι Σευχέλες ή η Νέα Υόρκη είναι καλύτερος προορισμός? Έτσι γενικώς και αορίστως? Χωρίς κριτήρια? Σορρυ δηλαδή, αλλά ο ιδανικός για μένα προορισμός μπορεί να είναι εντελώς - μα εντελώς - αδιάφορος για το διπλανό, που θέλει κάτι διαφορετικό από το ταξίδι του.
Το ποιός είναι ο καταλληλότερος προορισμός δεν μπορεί να το αποφασίσει έτσι - ούτε καν να το προτείνει - καμμιά ομήγυρη σε κανένα forum. Είτε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να δώσει πολλές πληροφορίες για το τι του(ς) αρέσει και τι όχι στα ταξίδια, είτε θα πρέπει να ρωτήσει συγκεκριμένες ερωτήσεις στο forum (π.χ. τι καιρό κάνει? Τι μουσεία μπορώ να δώ? Τι άλλα αξιοθέατα? Τι όμορφες παραλίες έχει?) και στον εαυτό του (π.χ. Πόσο μέρος από το χρόνο μου θέλω να το περνάω σε παραλίες και ξαπλώστρες? Πάω ταξίδι για να ξεκουραστώ ή για να "κουραστώ" από εμπειρίες?), και με βάση τις απαντήσεις να αποφασίσει.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλησπέρα σε όλους, πολύ χαίρομαι για την επικοινωνία που ξεκινάω μαζί σας, συνταξιδιώτες!!

Σε σχέση με τους περισσότερους από εσάς βέβαια, εγώ είμαι πολύ αρχάρια στον τομέα των ταξιδιών στο εξωτερικό. Μόλις τα τελευταία τρία χρόνια ξεκινήσαμε με τον άντρα μου τα ταξίδια εκτός Ελλάδος σε συγκεκριμένες περιόδους δηλ. καλοκαιρινές διακοπές τον Αυγουστο, Χριστούγεννα και Πάσχα.
Δεδομένου οτι φοβάμαι τα αεροπλάνα, (αντιμετωπίζω όμως το φόβο μου) πιστεύω πως καλά τα έχω πάει μέχρι στιγμής κι έχω φτάσει μέχρι την Κίνα.
Το δίλημμα μου για τις διακοπές του Αυγούστου που πλησιάζουν είναι το εξής. Πέρσι πήγαμε στις Μαλδίβες όπου βρήκαμε......τι άλλο, τον παράδεισο.
Για φέτος ο άντρας μου θέλει πολύ Νέα Υόρκη. Κι εγώ βέβαια πολύ το θέλω αλλά οι ώρες πτήσεων.....καταλαβαίνετε.
Άρχισα να ψάχνω (άσχετο βέβαια) Σεϋχέλλες που το κοίταζα από πέρσι, μήπως το συνδυάσουμε και με 2-3 μέρες Ντουμπάϊ.
Καταλαβαίνω οτι είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους, απλά καμιά γνώμη παραπάνω θα ήθελα να ακούσω μπας και μπορέσω να αποφασίσω.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!! :clap:
καλώς όρισες!σας εύχομαι καλά ταξίδια!εγώ θα μιλήσω για το Ντουμπάι ,μια και το ανέφερες,τάχω ξαναπεί.....αν ψαξεις θα δεις γνωμες για Ντουμπάι:rolleyes:..χαμένος χρόνος ειδικά τώρα το καλοκαίρι και να με πλήρωναν δε θα ξαναπήγαινα:roll:,θάχει καύσωνα αποτρεπτικό για τουρισμό και βόλτες,είναι ένα ...φτιαχτό πράγμα,δεν είναι οργανωμένη πόλη κλπ κλπ
σας εύχομαι τα καλύτερα :clap:

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Εγώ να το δώ λίγο διαφορετικά.

Είναι δυνατόν να προσπαθούμε να συζητήσουμε σοβαρά για το αν οι Σευχέλες ή η Νέα Υόρκη είναι καλύτερος προορισμός? Έτσι γενικώς και αορίστως? Χωρίς κριτήρια? Σορρυ δηλαδή, αλλά ο ιδανικός για μένα προορισμός μπορεί να είναι εντελώς - μα εντελώς - αδιάφορος για το διπλανό, που θέλει κάτι διαφορετικό από το ταξίδι του.
Το ποιός είναι ο καταλληλότερος προορισμός δεν μπορεί να το αποφασίσει έτσι - ούτε καν να το προτείνει - καμμιά ομήγυρη σε κανένα forum. Είτε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να δώσει πολλές πληροφορίες για το τι του(ς) αρέσει και τι όχι στα ταξίδια, είτε θα πρέπει να ρωτήσει συγκεκριμένες ερωτήσεις στο forum (π.χ. τι καιρό κάνει? Τι μουσεία μπορώ να δώ? Τι άλλα αξιοθέατα? Τι όμορφες παραλίες έχει?) και στον εαυτό του (π.χ. Πόσο μέρος από το χρόνο μου θέλω να το περνάω σε παραλίες και ξαπλώστρες? Πάω ταξίδι για να ξεκουραστώ ή για να "κουραστώ" από εμπειρίες?), και με βάση τις απαντήσεις να αποφασίσει.
Θα συμφωνήσω απόλυτα, με την τοποθέτησή σου...

taxidiara!

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
Μη το ξαναπείς αυτό Γιώργο, ούτε για αστείο.....μη συγκρίνουμε τη Λωζάνη με τη Κοζάνη (για να μη πω την άλλη παρομοίωση).

Και επειδή Μαλδίβες δεν έχω πάει και θα με λέτε περίεργο, συνταξιδιώτης στις Σεϋχέλλες πήγε λίγους μήνες μετά Μαλδίβες για γαμήλιο.....ε, καμία σχέση απ'ότι μας έλεγε.....παρακαλώ πολύ λοιπόν, ότι έχει φοίνικες, λευκή άμμο και υπέροχες παραλίες δεν είναι ένα πράγμα-μέρος και δε πάμε στα υπόλοιπα-δε χωράει σύγκριση....

Χωράει και παραχωράει.....
πληροφορικα για να ξερουμε κ μεις τι μετραει περισσοτερο?σευχελλες ή μαλδιβες?
οσο για τις ωρες που αναφερθηκαν ειναι 4.30 περιπου μεχρι ντουμπαι και μετα απο ενα γερο διαλειμμα ξανα περιπου αλλο τοσο για σευχελλες..φανταζομαι εχει καποια διαφορα αποτι να πας νεα Υορκη...
εμεις τις πληροφοριες μας και τις προτασεις μας δινουμε ωστε να γινει η αποφαση σου πιο ευκολη..τπτ παραπανω!!
αα!!στις σευχελλες παντως, ασχετα απο το ντουμπαι που τωρα οντως θαχει καυσωνα, το καλοκαιρι μας ειπαν οτι εχει πιο δροσια απο το πασχα που πηγαμε!!!:clap:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
οσο για τις ωρες που αναφερθηκαν ειναι 4.30 περιπου μεχρι ντουμπαι και μετα απο ενα γερο διαλειμμα ξανα περιπου αλλο τοσο για σευχελλες..φανταζομαι εχει καποια διαφορα αποτι να πας νεα Υορκη...
Μάλιστα δηλαδή 9 ώρες συν τις ώρες στο transit. Αθήνα > Νέα Υόρκη είναι 10,5 ώρες περίπου, άρα για τι διαφορά μιλάμε...

Τεσπα, αυτό ως παρέμβαση σχετικά με τους χρόνους πτήσης που ακούστηκαν.

Περί της ουσίας, νομίζω ότι όσοι έχουν πάει στα άλλα μέρη, όλοι ψηφίζουν Σευχέλλες έναντι Μαλδίβων.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom