Λευκορωσία Βιζα για Λευκορωσια

fenia42

Member
Μηνύματα
3.963
Likes
15.385
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Το λιγότερο μέχρι τρεις μερες πρέπει να ειμαστε στην Λευκορωσία. Στο μόνο κράτος που δεν μπορούμε από εκεί είναι η Ρωσία.

Беларусь распространила безвиз еще на 35 стран. Вот полный список и условия έχω ένα λινκ όμως είναι στα ρώσικα.
Belarus Introduces Visa-Free Entry For Citizens Of 35 European Nations κάτι βρήκα.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας δημοσίευσε μια λίστα με τις ευρωπαϊκές χώρες των οποίων οι πολίτες, από τις 8:00 της 19ης Ιουλίου 2024, θα μπορούν να εισέρχονται στη Λευκορωσία χωρίς βίζα μέσω όλων των χερσαίων και αεροπορικών διεθνών σημείων ελέγχου «με έγκυρα έγγραφα» και παραμονή στη Λευκορωσική επικράτεια «για όχι περισσότερο από 30 ημέρες από την ημερομηνία εισόδου».Προς το παρόν μέχρι του τέλους του 2024.

Λίστα: Αυστρία, Ανδόρα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βατικανό, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Δανία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία , Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία, Γαλλία, Κροατία, Τσεχία, Ελβετία, Σουηδία και Εσθονία (συμπεριλαμβανομένων μη Εσθονών πολιτών).

Διατηρείται επίσης το καθεστώς εισόδου χωρίς βίζα μέσω χερσαίων σημείων ελέγχου, που ισχύει για πολίτες της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας και άλλων χωρών, καθώς και η είσοδος χωρίς θεώρηση μέσω αεροπορικών σημείων ελέγχου.

Το λιγότερο μέχρι 3 ημέρες πρέπει να ήμαστε στην Λευκορωσία. Στο μόνο κράτος που δεν μπορούμε από εκεί είναι η Ρωσία.

Беларусь распространила безвиз еще на 35 стран. Вот полный список и условия έχω ένα λινκ όμως είναι στα ρώσικα.
Belarus Introduces Visa-Free Entry For Citizens Of 35 European Nations κάτι βρήκα.
Μήπως το ίδιο θα το κάνουν και οι Ρώσοι; Θα δούμε.
Συγγνώμη , αυτό το γράφει κάπου στο κείμενο; Γιατί δε το βλέπω . Ευχάριστα τα νέα , βέβαια όπως έχει η κατάσταση δε ξέρω κατά πόσο θα είναι ευχάριστο ένα ταξίδι στη Λευκορωσία στην παρούσα φαση.
Ελπίζω να φέρνει και ευοίωνα νέα σε παρακείμενες χωρες η απόφαση αυτή .
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
590
Likes
1.112
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Το λιγότερο μέχρι 3 ημέρες πρέπει να ήμαστε στην Λευκορωσία. Στο μόνο κράτος που δεν μπορούμε από εκεί είναι η Ρωσία.
Εννοείς ότι δεν μπορεί να μείνει κάποιος στη Λευκορωσία λιγότερο από τρεις μέρες;
Και ότι δεν μπορούμε να πάμε οι Έλληνες στη Ρωσία από τη Λευκορωσία;
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που ανεβάζεις!
 

georgi d

Member
Μηνύματα
85
Likes
180
Συγγνώμη , αυτό το γράφει κάπου στο κείμενο
όχι το γράφουν σε διάφορα σαιτ που είναι γραμμένα στα ρωσικά. Η Γερμανοί γράφουν και αυτοί λίγα. Κάπου διάβασα για τις 3 ημέρες. Αργότερα εάν βρω κάπου που θα τα γράφουν όλα αναλυτικά θα σας βάλω το λινκ.

Fenia τώρα εάν κάποιος θα πάει αυτό δεν το γνωρίζω. Προς το παρόν ο κόσμος ταξιδεύει. Το βασικό είναι να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να περάσουμε μέσω Λευκορωσίας η να μείνουμε για λίγες ημέρες
 
Last edited:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.161
Likes
14.521
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για όποιον ενδιαφέρεται
1. Δεν χρειάζεται visa
2. (και σημαντικότερο) μπορείς να εισέλθεις μέσω χερσαίων συνόρων. Και επισημαίνω το σημαντικό μέχρι πρόσφατα ίσχυε η είσοδος μόνο από αεροδρόμια και οι πτήσεις για Minsk είναι και περιορισμένες και ακριβές για τους γνωστούς λόγους. Τώρα πετάς Λιθουανία και υποθετω ότι μετά θα υπάρχει ΚΤΕΛ από Vilnius για Minsk
Μόνη μου ανησυχία είναι αυτό το "έγκυρα έγγραφα¨ μήπως υποκρύπτει την ανάγκη να έχεις κλείσει κάποιο tour με τοπικά πρακτορεία και δεν αρκεί το διαβατήριο
 

viktoria

Member
Μηνύματα
172
Likes
456
Καλησπερα,με μια φιλη θελουμε να παμε αλλα κοινος γνωστος που το προσπαθησε πριν 1-1,5 μηνα δε τον αφησαν να επιβιβαστει στο λεωφορειο για Μινσκ.Οποιος εχει σιγουρη πληροφορηση ας μας πει παρακαλω!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.161
Likes
14.521
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Καλησπερα,με μια φιλη θελουμε να παμε αλλα κοινος γνωστος που το προσπαθησε πριν 1-1,5 μηνα δε τον αφησαν να επιβιβαστει στο λεωφορειο για Μινσκ.Οποιος εχει σιγουρη πληροφορηση ας μας πει παρακαλω!
H δυνατότητα εισόδου μέσω χερασίων συνόρων τέθηκε σε ισχύ από 19/7/24 ως τις 31/12/24.
Statement of Belarus Foreign Ministry on visa-free travel to Belarus for the citizens of 35 European countries - Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Belarus.
Άρα λογικό να μην επιτραπεί η είσοδος στο φίλο σου καθώς είναι προσφατη απόφαση. Διαπίστωσα ότι υπάρχουν άφθονα ΚΤΕΛ από Vilnius για Minsk όλες τις ώρες της μέρας, με διάρκεια ταξιδιού μ.ο.5 ώρες και κόστος γύρω στα 50 ευρώ (μονή διαδρομή).
Η δυνατότητα πτήσης περιορίζεται μόνο στην Belavia από Κων/πολη (και ακριβή και πολύωρη καθώς κάνει και ολόκληρο κύκλο για να παρακάμψει την Ουκρανία).
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.161
Likes
14.521
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Bέβαια αυτό που διάβαζα σε ποστ στο tripadvisor είναι ότι τοιούτου είδους αποφάσεις στη Λευκορωσία όπως τίθενται αιφνιδίως σε ισχύ, αιφνιδίως και καταργούνται....
 

georgi d

Member
Μηνύματα
85
Likes
180
Σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε καλύτερα. Προς το παρόν δεν βλέπω κάτι να έχουν γράψει αυτοί που μπήκανε στην Λευκορωσία με λεωφορεία σαν ΚΤΕΛ.

Κάτι που βρήκα. Κάπου 90% είναι καλά μεταφρασμένο...

Η Λευκορωσία καθιέρωσε για πρώτη φορά μια διαδικασία χωρίς βίζα για είσοδο, διαμονή και έξοδο για αλλοδαπούς το 2017. Οι πολίτες 80 χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας, έλαβαν όρους «χωρίς βίζα» κατά την είσοδό τους στη Λευκορωσία για περίοδο όχι μεγαλύτερη από πέντε ημέρες μέσω του Εθνικού Αερολιμένα του Μινσκ. Στο τέλος του έτους, έγινε γνωστό ότι περισσότεροι από 76 χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως Γερμανοί, εκμεταλλεύτηκαν αυτό το δικαίωμα. Το καθεστώς χωρίς βίζα ως μέρος της εξωτερικής πολιτικής του κράτους Το 2018, εισήχθησαν τα ταξίδια «χωρίς βίζα» για έως και 10 ημέρες για τους αλλοδαπούς που επισκέφθηκαν τις περιοχές της Βρέστης και του Γκρόντνο ως τουρίστες.

Οι αλλοδαποί - πολίτες 38 ονομαζόμενων χωρών της ΕΕ - θα χρειαστούν βίζα για τη Λευκορωσία μόνο εάν ταξιδεύουν στη Λευκορωσία για να αποκτήσουν άδεια διαμονής, εργασία ή σπουδές.
Πόσο συχνά μπορείτε να εισέλθετε στη Λευκορωσία χωρίς βίζα;
Σύμφωνα με την Επιτροπή Κρατικών Συνόρων, οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να απολαμβάνουν το δικαίωμα εισόδου χωρίς βίζα πολλές φορές, αλλά η παραμονή τους στη Λευκορωσία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 90 ημέρες το χρόνο.

Αυτό το καθεστώς ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Παράλληλα, οι αλλοδαποί μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα σε όλη την επικράτεια της χώρας μας – φυσικά με εξαίρεση την επίσκεψη σε ευαίσθητες εγκαταστάσεις.

Πώς να εισέλθετε σωστά στη Λευκορωσία χωρίς βίζα
Οι πολίτες της Λιθουανίας και οι (μη) πολίτες της Λετονίας μπορούν να εισέλθουν και να εξέλθουν από τη Λευκορωσία μέσω διεθνών σημείων ελέγχου (ICP) μόνο στα τμήματα Λευκορωσίας-Λιθουανίας ή Λευκορωσίας-Λεττονίας των συνόρων.

Οι Πολωνοί μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από τη Λευκορωσία μέσω οποιουδήποτε σημείου διέλευσης των συνόρων της Λευκορωσίας στα σύνορα με την ΕΕ.

Οι πολίτες 35 άλλων κρατών επιτρέπεται να εισέρχονται και να εξέρχονται από τη Λευκορωσία μέσω οποιουδήποτε οδικού ή σιδηροδρομικού συνοριακού σημείου ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των σημείων ελέγχου στον εθνικό αερολιμένα του Μινσκ.
Ποια έγγραφα χρειάζονται για ταξίδια χωρίς βίζα;
Οι πολίτες της ΕΕ θα χρειαστούν ορισμένα έγγραφα για να περάσουν τα σύνορα στη Λευκορωσία χωρίς βίζα.

Αυτό είναι ένα έγκυρο έγγραφο για ταξίδι στο εξωτερικό, μια πράσινη κάρτα (αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο), μια ασφάλεια υγείας, ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει την πληρωμή του τοπικού τέλους και μια ηλεκτρονική σφραγίδα ελέγχου που υποδεικνύει πληρωμή για υπηρεσίες απολύμανσης.

Πώς αποκτούν προσωρινή εγγραφή οι κάτοικοι της ΕΕ;
Σε περίπτωση που οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχονται στη Λευκορωσία για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από 10 ημέρες), πρέπει να λάβουν προσωρινή εγγραφή.

Έτσι, οι Λιθουανοί και οι Εσθονοί, καθώς και οι απάτριδες της Εσθονίας, πρέπει να εγγραφούν εντός 30 ημερών από την άφιξη.

Στους πολίτες των υπόλοιπων 36 κρατών δίνεται 10 ημέρες για να το κάνουν αυτό.
Μπορείτε να εγγραφείτε με δύο τρόπους: αυτοπροσώπως στο Τμήμα Ιθαγένειας και Μετανάστευσης (OGIM) στον τόπο διαμονής σας ή ηλεκτρονικά μέσω της Πύλης Ενοποιημένων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών δωρεάν.

Οι ξένοι επισκέπτες που φτάνουν στη Λευκορωσία πέρα από τα σύνορα με τη Ρωσία θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την OGIM μόνο αυτοπροσώπως.

Безвизовый въезд в Беларусь для граждан ЕС: что поменялось и как это работает είναι από εδώ απλώς γραμμένα στα ρώσικα.
 
Last edited:

georgi d

Member
Μηνύματα
85
Likes
180
Από σήμερα βλέπω στα σύνορα Λιθουανίας - Λευκορωσίας δεν έχει πολλά αυτοκίνητα.
Χρειαζόταν να περιμένουν πολλές ώρες στα σύνορα.
State Border Committee of the Republic of Belarus
Checkpoint Kamenny Log εδώ υπάρχει κάμερα από την πλευρά της Λευκορωσίας(Καμενι Ρογκ) . Έχει και άλλα ωφέλιμα.
https://ecolines.net/en-LT/bus-stops εδώ έχουμε το λεωφορείο από Βιλνιους για Μινσκ. Ότι απορίες έχουμε μπορούμε να τους ρωτήσουμε πόσο καθυστερούν .
Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Περιμένω κάποιο Λευκορωσο/Ρώσο να μας γράψει αναλυτικά την διαδρομή...
 
Last edited:

georgi d

Member
Μηνύματα
85
Likes
180
Κάτι για το λεωφορείο.
Στις 19 Ιουλίου φύγαμε από το Μινσκ στις 23-30. Ήμασταν στο αεροδρόμιο του Βίλνιους στις 9-00.
Και ένα άλλο εδώ χθεσινό από κάποια Αναστασία. .
Το λεωφορείο ξεκίνησε στις 4 το πρωί και έφθασε στο Βίλνιους στις 13 και 20 λεπτά.
Προς το παρόν βλέπω πολλές ώρες στα τελωνεία. Από τις 5:40 μέχρι τις 12:40.
Στο τέλος μας γράφει ότι σε λίγα άτομα έχουν ρωτήσει που θα πάτε, για πιο λόγο, πότε θα επιστρέψετε και εάν έχουν εισιτήριο για την επιστροφή. Από ότι γράφει δεν υπάρχει πρόβλημα.

Screenshot_20240724_232238.jpg

Σας γράφω τα βασικά.
4.00 Μινσκ.
5.40 σύνορα Καμενι Λογκ(Kamienny Loh).
6.27 μπήκαμε στο τελωνείον της Λευκορωσίας.
7.00 έλεγχος διαβατηρίων.
10.30 πέρασαν στην πλευρά της Λιθουανίας.
12.10 έλεγχος διαβατηρίων.
12.40 βγήκαν από τα σύνορα.
13.10 αεροδρόμιο του Βίλνιους
13.20 Βίλνιους

Για έλεγχο οι Λευκορωσοι τους κρατήσανε 40 λεπτά και οι Λιθουανοί 30 λεπτά.

Και δύο βίντεο από την Λευκορωσία μας χρειάζονται.

 
Last edited:

taver

Member
Μηνύματα
12.587
Likes
29.696
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Κάτι για το λεωφορείο.
Στις 19 Ιουλίου φύγαμε από το Μινσκ στις 23-30. Ήμασταν στο αεροδρόμιο του Βίλνιους στις 9-00.
Και ένα άλλο εδώ χθεσινό από κάποια Αναστασία. .
Το λεωφορείο ξεκίνησε στις 4 το πρωί και έφθασε στο Βίλνιους στις 13 και 20 λεπτά.
Προς το παρόν βλέπω πολλές ώρες στα τελωνεία. Από τις 5:40 μέχρι τις 12:40.
Στο τέλος μας γράφει ότι σε λίγα άτομα έχουν ρωτήσει που θα πάτε, για πιο λόγο, πότε θα επιστρέψετε και εάν έχουν εισιτήριο για την επιστροφή. Από ότι γράφει δεν υπάρχει πρόβλημα.

View attachment 469454
Σας γράφω τα βασικά.
4.00 Μινσκ.
5.40 σύνορα Καμενι Λογκ(Kamienny Loh).
6.27 μπήκαμε στο τελωνείον της Λευκορωσίας.
7.00 έλεγχος διαβατηρίων.
10.30 πέρασαν στην πλευρά της Λιθουανίας.
12.10 έλεγχος διαβατηρίων.
12.40 βγήκαν από τα σύνορα.
13.10 αεροδρόμιο του Βίλνιους
13.20 Βίλνιους

Για έλεγχο οι Λευκορωσοι του κρατήσανε 40 λεπτά και οι Λιθουανοί 30 λεπτά.
Αυτό αφορά είσοδο στη Σέγκεν για μη Ευρωπαίο πολίτη. Καμμία σχέση οι διαδικασίες, οι ερωτήσεις και ο χρόνος στους ελέγχους διαβατηρίων. Για ευρωπαίους (και ειδικά έλληνες) το πρόβλημά τους θα είναι η γνησιότητα του διαβατηρίου, ας έχετε και μια καινούργια ταυτότητα μαζί σας.

Και αφού γράφω στο θέμα, το θεωρώ κακή ιδέα να πάει κανείς αυτή την εποχή στη Λευκορωσία ή στη Ρωσία. Ας τελειώσει ο πόλεμος πρώτα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.512
Μηνύματα
897.835
Μέλη
39.217
Νεότερο μέλος
Vaggelis19

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom