Βιετνάμ Βιετνάμ,πολλές απορίες...

Καλησπέρα σε όλους!

Προετοιμάζομαι να κάνω ένα ταξιδιωτικό γύρο του Βιετνάμ από 12 έως 27 Δεκεμβρίου και έχω μερικές απορίες. Ελπίζω οι έμπειροι ταξιδιώτες εδώ να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να με βοηθήσουν στην προετοιμασία.

1. Χρειάζεται να κάνω κάποιο εμβόλιο; Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες συστάσεις;
  2. Ποια φάρμακα/βιταμίνες κ.λπ. είναι καλό να πάρω μαζί μου για το ταξίδι;
  3. Τι ρούχα θα χρειαστώ για αυτή την περίοδο; Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 4 ημέρες στο βόρειο Βιετνάμ (Σάπα κ.λπ.).
  4. Σκέφτομαι να πάρω ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια (καλοκαιρινά). Προτείνετε να πάρω και κάτι άλλο, όπως ορειβατικά παπούτσια ή θα είναι άβολα λόγω ζέστης;
  5. Γενικά, χρειάζομαι κάτι άλλο από εξοπλισμό; Για κουνούπια, π.χ., βραχιολάκια ή άλλα είδη προστασίας;
  6. Και το πιο ευχάριστο... μιας και μου αρέσει να δοκιμάζω φαγητό (αν και μερικές φορές φοβάμαι λίγο): έχετε κάποιες προτάσεις για μέρη με καλό φαγητό;
Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά. Είστε πραγματική έμπνευση για εμένα, και ταξιδεύω νοερά μέσα από τις ιστορίες που μοιράζεστε εδώ. Με το ταλέντο σας, μας κάνετε όλους να "ταξιδεύουμε" μαζί σας!

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Γεια και χαρά, ωραίο ταξιδάκι έκλεισες!

Χρειάζεται να κάνω κάποιο εμβόλιο; Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες συστάσεις;
Προαπαιτούμενο όχι, καλύτερα όμως να συμβουλευτείς το γιατρό σου και τις επίσημες πηγές.
Ποια φάρμακα/βιταμίνες κ.λπ. είναι καλό να πάρω μαζί μου για το ταξίδι;
Για μένα σίγουρα ότι έχει να κάνει με στομάχι κι ας μη χρειαστεί (τύπου imodium) κι από κει και πέρα τα βασικά να υπάρχουν, αναλγητικά, παυσίπονα, ίσως και καμιά απλή αντιβίωση ποτέ δε ξέρεις.
Τι ρούχα θα χρειαστώ για αυτή την περίοδο; Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 4 ημέρες στο βόρειο Βιετνάμ (Σάπα κ.λπ.).
Στο βορρά και στη Σάπα ενδεχομένως να χει κρύο, το μπουφάν που έτσι κι αλλιώς θα χεις μαζί σου, αν χρειαστείς κάτι επιπλέον αγοράζεις επιτόπου λέω εγώ.
Προτείνετε να πάρω και κάτι άλλο, όπως ορειβατικά παπούτσια ή θα είναι άβολα λόγω ζέστης;
Ομοίως με την προηγούμενη ερώτηση, μη κουβαλάς από δω, τσάμπα βάρος.
Γενικά, χρειάζομαι κάτι άλλο από εξοπλισμό; Για κουνούπια, π.χ., βραχιολάκια ή άλλα είδη προστασίας;
Για τα κουνούπια καλό θα ήταν να πάρεις κάτι είτε προληπτικά, είτε για τα τσιμπήματα, να βρίσκεται.
Και το πιο ευχάριστο... μιας και μου αρέσει να δοκιμάζω φαγητό (αν και μερικές φορές φοβάμαι λίγο): έχετε κάποιες προτάσεις για μέρη με καλό φαγητό;
Παντού και πάντα, λένε ότι το Βιετνάμ έχει από τις καλύτερες Ασιατικές κουζίνες. Για την υπόλοιπη Ασία δεν έχω άποψη, αλλά για τη χώρα επιβεβαιώνω, ακόμα και οι ανοικτές αγορές φαγητού ήταν εξαιρετικές, όπως κι αυτό του δρόμου. Ρίξε μια ματιά εδώ που τα έχω γράψει αναλυτικά.

Γεια και χαρά, ωραίο ταξιδάκι έκλεισες!

Προαπαιτούμενο όχι, καλύτερα όμως να συμβουλευτείς το γιατρό σου και τις επίσημες πηγές.

Για μένα σίγουρα ότι έχει να κάνει με στομάχι κι ας μη χρειαστεί (τύπου imodium) κι από κει και πέρα τα βασικά να υπάρχουν, αναλγητικά, παυσίπονα, ίσως και καμιά απλή αντιβίωση ποτέ δε ξέρεις.

Στο βορρά και στη Σάπα ενδεχομένως να χει κρύο, το μπουφάν που έτσι κι αλλιώς θα χεις μαζί σου, αν χρειαστείς κάτι επιπλέον αγοράζεις επιτόπου λέω εγώ.

Ομοίως με την προηγούμενη ερώτηση, μη κουβαλάς από δω, τσάμπα βάρος.

Για τα κουνούπια καλό θα ήταν να πάρεις κάτι είτε προληπτικά, είτε για τα τσιμπήματα, να βρίσκεται.

Παντού και πάντα, λένε ότι το Βιετνάμ έχει από τις καλύτερες Ασιατικές κουζίνες. Για την υπόλοιπη Ασία δεν έχω άποψη, αλλά για τη χώρα επιβεβαιώνω, ακόμα και οι ανοικτές αγορές φαγητού ήταν εξαιρετικές, όπως κι αυτό του δρόμου. Ρίξε μια ματιά εδώ που τα έχω γράψει αναλυτικά.
Δηλαδη να παρω κανονικο μπουφαν; ελεγα να επαιρνα καμια ζακετα fleece μονο

poised

Member
Τις μέρες που πας είναι πιο πιθανό να έχεις θερμοκρασίες που χοντρικά θα είναι στα βουνά του βορρά 10, στα πεδινά του βορρά γύρω στους 15, στο κέντρο 20 και στο νότο 25. Σε κακοκαιρίες αφαιρείς ακόμα 5 βαθμούς, με καλό καιρό προσθέτεις 5, μπακαλίστικα.

marian90

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Τι πιστευετε ότι αξιζει να αγορασει κανεις από το Βιετνάμ;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τι πιστευετε ότι αξιζει να αγορασει κανεις από το Βιετνάμ;
Τουλάχιστον απ' αυτά που είδα εγώ και ψώνισα, σίγουρα καφέ για τον οποίο φημίζεται, τσάι επίσης, υπάρχουν πολλές ποικιλίες διαθέσιμες στις τοπικές αγορές.
Καλή περίπτωση είναι κι ο αθλητικός εξοπλισμός με ότι συμπεριλαμβάνει αυτή η κατηγορία, προσωπικά τσίμπησα 2 μπουφανάκια, ένα αντιανεμικό & ένα λίγο πιο χοντρό που εδώ και πέντε χρόνια φοριούνται ανελιπώς. Ακόμα μια καλή αγορά είναι οι τσάντες, από backpacks έως και μεγαλύτερα σακ βουαγιάζ αλλά και αποσκευές ταξιδίου. Μπλουζάκια, παπούτσια και διάφορα άλλα ρούχα που θα βρεις σωρηδόν σε όλες τις αγορές, έρχονται δεύτερα.

marian90

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Οσοι πήγατε Βιετναμ, πώς πληρώνατε; Αν αλλαξω στη Revolut συννάλαγμα, και πληρωνω με το κινητο, θα είμαι μια χαρα; Πρέπει να έχουμε και μετρητα;

Marinetta

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Οσοι πήγατε Βιετναμ, πώς πληρώνατε; Αν αλλαξω στη Revolut συννάλαγμα, και πληρωνω με το κινητο, θα είμαι μια χαρα; Πρέπει να έχουμε και μετρητα;
Εμείς αγοράσαμε πολύ καλής ποιότητας φούτερ που φέτος διανύουν το δευτερο χειμώνα τους σε άψογη κατάσταση. Και γενικά ρούχα καλοκαιρινά. Επίσης ψωνίσαμε backpacks και πολλά κουζινικά τύπου chopsticks και διαφορα πραγματάκια τέτοια που τα βρίσκεις πολύ φτηνά εκεί. Εννοείται μόνο μετρητά αλλιώς δε νομίζω να μπορείς να κάνεις παζάρια.

Marinetta

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Εννοείται νεσεσεράκια και άλλα διάφορα τέτοια μικρό πραγματα σε μεγάλη αφθονία. Ακόμα αγοράσαμε παραδοσιακά τύπου φωτιστικά από Χόι αν με 1-2 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Γενικά κλείσε μια βαλίτσα σίγουρη για επιστροφή και μην την πάρεις καν μαζί σου από την αρχή , αγόρασε την από εκεί, θα βρεις. Τέλος η πιο συμφέρουσα αγορά για μένα ήταν η τοπική στη ντα νανγκ ( η νυχτερινή δίπλα στη γεφυρα του χρυσού δράκου) και μια πολύ γνωστή στο χότσιμιν που για ανεξήγητο λόγο έκανα πολύ καλά παζάρια εκεί ( εννοώ ότι ήταν δεκτικοί όχι ότι τα έκανα εγώ απαραίτητα καλά).

marian90

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
τι διαφορά να περιμένουμε στον καιρό από Χο Τσι ΜΙν σε Ανόι για τα Χριστούγεννα; νότια θα έχει καλοκαίρι;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
τι διαφορά να περιμένουμε στον καιρό από Χο Τσι ΜΙν σε Ανόι για τα Χριστούγεννα; νότια θα έχει καλοκαίρι;
Για ψώνια επίσης μεταξωτά στη Χόι Αν όπου ράβεσαι αν θέλεις μέσα σε μια μέρα και σε κάνουν φιγουρίνι!

Εγώ πήγα πέρσι αρχές Γενάρη. Στο Ανόι είχε βροχή αλλά σχετικά καλή θερμοκρασία (17-19 βαθμούς) και στη ΧοτσιΜινχ ζέστη από 32 έως και 36, το μεσημέρι ήταν δύσκολο να κυκλοφορήσεις.
Αν πάτε οργανωμένα λογικά θα σας δώσουν πληροφορίες από το πρακτορείο, διαφορετικά travelstories!

marian90

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Επίσης, αλλαξε κανείς από ευρώ σε ντονγκ με τη Revoluta; γιατι προσπαθω αλλα το νομισμα δεν ειναι διαθεσιμο. Βεβαια στη βοηθεια αναφερει οτι αν παμε εκει, θα το δειχνει διαθεσιμο...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.741
Μέλη
39.475
Νεότερο μέλος
Drnv

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom