• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

vasso83

New Member
Καλημέρα! Το Νοέμβριο θα πάμε Βενετία.. Έχει κανείς να μασ προτείνει κανένα καλό εστιατόριο, καφέ, καλό μαγαζί για ψώνια κ.τ.λ;

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
ψώνια στη Βενετία:

Γυναικεία,ανδρικά,παιδικά και δώρα, μόνο απ΄εδώ να ψωνίσεις:

"Ας γυρίσω όμως δώδεκα χρόνια πριν, την εποχή που έκανα την πρώτη μου γνωριμία με αυτή την πόλη…
Στην Piazzale Roma, στην πλατεία που στάθμευαν τα λεωφορεία, υπήρχε μια αφετηρία απ΄ όπου αναχωρούσαν τρία λεωφορεία που σε πήγαιναν δωρεάν σε ισάριθμα εμπορικά κέντρα στην περιοχή του Μέστρε. Η πρώτη αναχώρηση ήταν στις 10 το πρωί, και η τελευταία από τα εμπορικά κέντρα στις 11 το βράδι. Το ένα ήταν για το «Πανόραμα» κάθε μισή ώρα και έφτανε σε 20 λεπτά. Το άλλο για το«Αuchan (?)» κι αυτό κάθε μισή ώρα με άφιξη μετά από 25 λεπτά, και το τρίτο κάθε 45 λεπτά, το όνομα του οποίου δεν θυμάμαι, αλλά όλα ξεκινούσαν από την ίδια αφετηρία. Θεωρώ το «Αuchan” σαν το καλύτερο, γιατί υπήρχαν καλά εμπορικά, καφέ, εστιατόρια όλα μαζί σε κλειστό χώρο."

Ακόμα τα φοράω!! Από την πόλη πάρε μόνο αναμνηστικά

winshell

Member
Καλησπέρα! Σκέφτομαι να κλείσω τα εισιτήρια που έχει βγάλει τώρα η Aegean με προσφορά για Μιλάνο και να κάνω μια βόλτα με τρένο προς Βερόνα (να κάτσω μια μέρα) και μετά Βενετία ώστε να πέσουμε και στην Πανσέληνο στις 19 Μαρτίου. Έχει παει κανείς Μάρτιο Βενετία; Θα ψοφήσουμε στο κρύο και θα πνιγούμε στο νερό; Γιατί οι τιμές των ξενοδοχείων σε σχέση με τον Απρίλιο-Μάιο πχ είναι πολύ καλύτερες και μου αρέσει η ιδέα να μην είναι τίγκα στους τουρίστες. Ή αν έχετε κάποια άλλη ιδέα για μίνι απόδραση με αφετηρία το Μιλάνο είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Πριν ένα μήνα έκανα express road trip από Μιλάνο - Βενετία- Βερόνα- Κόμο- Μιλάνο.
Οπότε στην δεύτερη ερώτησή σου αν από το Μιλάνο μπορείς να κάνεις κοντινή εξόρμηση, το Κόμο ειναι ιδανικό και πανέμορφο.
Σε ότι αφορά τη Βενετία τώρα, ε δεν θα πνιγείς κιόλας, Άνοιξη πάς, εγώ που υποτίθεται έπεσα στον χειρότερο μήνα (Νοέμβριος) για βροχόπτωση μια χαρά την πάλεψα. Τουρισμό θα έχει, όλους τους μήνες του χρόνου αυτό έχε το στην άκρη του μυαλού σου, απλά ίσως να είσαι καλύτερα εκείνη την περίοδο από ένα μήνα μετά παράδειγμα.
Μείνετε αν είναι δυνατόν, εκτός σεστιέρε Σαν Μάρκο για να μην πετύχεις αυτό που δεν θες(τίγκα τουρίστας), άλλωστε τη Βενετία την περπατάς με τα πόδια και το απολαμβάνεις όσο τίποτα...

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Κλείσε τα αεροπορικά εισιτήρια να είσαι σίγουρη και ύστερα το σκέφτεσαι με την ησυχία σου. Το Μιλάνο έχει πολλές επιλογές για κοντινές αποδράσεις.
Τότε που λέτε να πάτε θα έχει τελειώσει το καρναβάλι στη Βενετία οπότε δε θα έχει τον τρομερό τουρισμό, νομίζω ότι θα είστε μια χαρά. Υγρασία θα έχει, αλλά δεν είναι από τους χειρότερους μήνες (Οκτώβριο-Φεβρουάριο).

winshell

Member
Πριν ένα μήνα έκανα express road trip από Μιλάνο - Βενετία- Βερόνα- Κόμο- Μιλάνο.
Οπότε στην δεύτερη ερώτησή σου αν από το Μιλάνο μπορείς να κάνεις κοντινή εξόρμηση, το Κόμο ειναι ιδανικό και πανέμορφο.
Σε ότι αφορά τη Βενετία τώρα, ε δεν θα πνιγείς κιόλας, Άνοιξη πάς, εγώ που υποτίθεται έπεσα στον χειρότερο μήνα (Νοέμβριος) για βροχόπτωση μια χαρά την πάλεψα. Τουρισμό θα έχει, όλους τους μήνες του χρόνου αυτό έχε το στην άκρη του μυαλού σου, απλά ίσως να είσαι καλύτερα εκείνη την περίοδο από ένα μήνα μετά παράδειγμα.
Μείνετε αν είναι δυνατόν, εκτός σεστιέρε Σαν Μάρκο για να μην πετύχεις αυτό που δεν θες(τίγκα τουρίστας), άλλωστε τη Βενετία την περπατάς με τα πόδια και το απολαμβάνεις όσο τίποτα...
Σε ευχαριστώ πολύ! Τα έκλεισα! Σε πόσες μέρες το έκανες το road trip; Γιατι και μένα θα μου άρεσε. Όσο για τη λίμνη Κόμο, απλά διάβασα κάπου ότι η τουριστικη σεζόν ξεκινάει τον Απρίλιο οπότε σκέφτηκα ότι θα είναι όλα κλειστά.
Απο περιοχή έχω βρει ένα που μου αρέσει πολύ αυτό A Tribute to Music Venice +39 041 5205041 - Official Website Τι λέτε;

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Κοίτα, εμάς ήταν πολύ express το όλο θέμα καθώς άδεια δεν είχα, οπότε τα συμπτύξαμε χωρίς ωστόσο να χάσουμε και κάτι.
Μιλάνο το χρησιμοποιήσαμε ουσιαστικά για το αεροδρόμιο και στην επιστροφή κάναμε μια 2ωρη βόλτα πριν την αναχώρηση από το Malpensa.
Βενετία 2 μέρες, Κόμο 2 μέρες, Βερόνα 1 μέρα χωρίς διανυκτέρευση.
Στο Κόμο δεν έχω πάει μετά τον Απρίλη να σου πω τι διαφορές θα έχει, ωστόσο εμείς και καλό φαί φάγαμε και ωραίο ποτό ήπιαμε, και το Funiculare πήραμε για να ανέβουμε στο Brunate και το τοπίο ήταν μαγικό, αλλά ευτυχώς για μένα, δεν είχε κόσμο.

Για το ξενοδοχείο που λες, είναι κοντά σε όλα ναι, ωστόσο από την πρόσφατη εμπειρία μου και ειδικώς αν κάποιος μείνει πάνω από 2 μέρες, αξίζει να μείνεις στο Dorsoduro περισσότερο απ' ότι γύρω από το Santa Croce. Ορδές τουριστών, μαγαζιών που δεν λένε και πολλά εκτός εξαιρέσεων, αλλά καλή επιλογή γιατί έχεις βασικά αξιοθέατα στα πόδια σου.

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Να πω λιγο την εμπειρια μου στα ξενοδοχεια της βενετιας; Μακρια απο το Domus Cavanis (70ευρω)γιατι δεν εχει air contition. Ειναι κεντρικο αλλα χαλια! Ηταν καλοκαιρι και τους φωναξαμε που δεν δουλευει ο κεντρικος κλιματισμος και ευτυχως μας εβαλαν στο διπλανο δικο τους Hotel Belle Arti που ηταν πολυ ακριβοτερο αλλα εμεις δεν πληρωσαμε τη διαφορα! Αν βρισκετε ακριβο το Hotel Belle Arti μπορειτε να πατε στο Hotel Al Vagon (το πληρωσαμε 60ευρω) και ηταν πολυ συμπαθητικο (για την τιμη του παντα)! Κεντρικο , με μικρο δωματιο (πααααρα πολυ μικρο) αλλα κουκλιστικο!!! Τα επιπλα ηταν σε βενετσιανικο στιλ και το κυριοτερο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ aircontition!
Ακομα να πιειτε spritz - ενα πορτοκαλι κοκτειλ!

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622