Εμείς πήγαμε απο piazzale roma ως τη πλατεία με τα πόδια και ήταν μια πολύ ευχάριστη βόλτα.. Πόση ώρα θα κάνεις εξαρτάται από τις στάσεις, εμείς χαζεύαμε σε μαγαζάκια, βγάζαμε φωτογραφίες οπότε καμιά ωρίτσα κάναμε. Αλλά δε χάνεσαι, αρχικά ακολουθείς πινακίδες προς rialto και μετά έχει πινακίδες για San Marco. Αν ξεκινήσετε πρωί προλαβαίνετε και νησάκια, san Giorgio σίγουρα προλαβαίνετε γιατί είναι μόλις μία στάση από san Marco και τα δρομολόγια είναι συχνά. Τώρα για Burano πρέπει να πάτε στη στάση fondamente nove με κάποιο τρόπο, και να πάρετε το βαπορέτο 12 για να πάτε απευθείας. Κανένα μισαωράκι λογικά θα κάνει (εμείς κάναμε στάση στο Μουράνο, που δε το προτείνω, και καθυστερήσαμε αρκετά παραπάνω).Αν πήγαινα με το ferry boat (όχι από canale grande) μέχρι την πλατεία Αγ.Μάρκου για πιο σύντομα(4ευρώ/άτομο),περπάτημα στα στένα και αξιοθέατα της περιοχής και επέστρεφα νωρίς το βραδάκι από Canale Grande με βαπορέτο(7ευρώ/άτομο) για να δω και την περιοχή σούρουπο θα ήταν καλά?Προλαβαίνω να δω και κανένα νησάκι?Πόση ώρα κάνουν τα δρομολόγια?
Πότε φεύγετε; Θα γράψω σύντομα και ταξιδιωτική ιστορία από το ταξίδι μου (Ρωμη και Βενετία), ίσως κάπου βοηθήσει και πάρεις ιδέες και για τη Ρώμη.. Πάντως για Ρώμη έχουν γραφτεί άπειρα από συμφορουμίτες, κάνε μια αναζήτηση στις ταξιδιωτικές ιστορίες και δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαβάσεις!echo2011 αν και όποτε μπορείς γράψε μου και το πρόγραμμα της Ρώμης (Θα είμαι 4 μέρες εκεί).Ευχαριστώ!!!
Το κλίμα είναι βαρύ αλλά αφου κανονίσατε να πάτε προσπαθείστε να το ευχαριστηθείτε όσο γίνεται περισσότερο! Ακόμα η διαδικασία της προετοιμασίας είναι κρίμα να είναι μέσα στο άγχος.. Πάντως ο προορισμός σας θα σας αποζημειώσει σίγουρα!Φεύγουμε 3 Ιουλίου και προσπαθώ να φτιάξω πρόγραμμα ανάμεσα σε πολλές άλλες εκκρεμότητες και άγχος και αγωνία για τις εξελίξεις της χώρας μας, που δυστυχώς σε προσγειώνουν και δε σε αφήνουν να ευχαριστηθείς όπως πρέπει την προετοιμασία πραγματοποίησης ενός ονείρου.
Μην αγχώνεσαι. Εκδρομή θα πας. Κοίτα να την ευχαριστηθείς.Φεύγουμε 3 Ιουλίου και προσπαθώ να φτιάξω πρόγραμμα ανάμεσα σε πολλές άλλες εκκρεμότητες και άγχος και αγωνία για τις εξελίξεις της χώρας μας, που δυστυχώς σε προσγειώνουν και δε σε αφήνουν να ευχαριστηθείς όπως πρέπει την προετοιμασία πραγματοποίησης ενός ονείρου.