Το συγκεκριμενο ξενοδοχειο ειναι απο τα καλυτερα. Εγω που ψαχνω για τον Νοεμβριο η τιμη ειναι στα 540 γαι 5 μερες με θεα κτλ. Σκεφτομαι να το κλεισω. Φαινεται σουπερ.
Πολύ χαίρομαι και είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε τέλεια. Το πρωινό στο ξενοδοχείο δεν είναι από τα πλουσιότερα ούτε από τα πιο ευρηματικά που έχω δοκιμάσει, αλλά αρκετά ΟΚ για να σε κρατήσει. Η θέα και η θέση του είναι το μεγάλο ατού του. Νιώθεις ότι είσαι και ζεις στη Βενετία. Από το αεροδρόμιο Marco Polo μόλις βγαίνεις βλέπεις τα λεωφορεία ΑTVO που σε πηγαίνουν στην Piazzale Roma. Αποκλείεται να μπερδευτείς, απλά φρόντισε να έχεις βγάλει εισιτήριο εκ των προτέρων. Εγώ έβγαλα σε μηχάνημα μέσα στο αεροδρόμιο καθώς περίμενα τις αποσκευές μου. Επομένως ανεβαίνεις στο λεωφορείο (όπως όλος ο κόσμος) έχοντας φορτώσει και τη βαλίτσα σου στην μπαγκαζιέρα και ξεκινάς. Θα σου πάρει γύρω στο 20λεπτο να φτάσεις στην Piazzale Roma όπυ κάνει τέρμα το λεωφορείο και γενικώς όλα τα τετράτροχα. Από εκεί θα πας στη στάση των vaporetti. Και πάλι κόβεις εισιτήριο στο εκδοτήριο που έχει (θα το δεις και θα το καταλάβεις και από το μπούγιο). Σε ενδιαφέρει η γραμμή 1 που διασχίζει το μεγάλο κανάλι. Η διαδρομή είναι υπέροχη. Να έχεις κάμερες κλπ γιατί αξίζει. Αν έχεις έναν καλό ταξιδιωτικό οδηγό μπορείς να αναγνωρίζεις και τα διάφορα palazzi που βρίσκονται δεξιά και αριστερά. Θα κατεβείς στη στάση Arsenale.Mόλις κατεβείς γυρίζεις λίγο πίσω στα αριστερά, περνάς μια γεφυρούλα.Το ξενοδοχείο δυστυχώς δε γράφει το όνομά του απ' έξω. Είναι στο νούμερο 4127, θα το βρείς εύκολα γιατί από κάτω έχει μαγαζιά με πράσινες τέντες (φαίνονται στις φωτό). Χτυπάς το κουδουνάκι και μπαίνεις. Καλή διαμονή!
Υ.Γ. Ξέχασα να πω ότι μπορείς να πάρεις και το vaporetto 41 που κάνει λιγότερη ώρα να φτάσει στην arsenale, αλλά θα χάσεις την καταπληκτική διαδρομή στο μεγάλο κανάλι.
Υπάρχει και η γραμμή 2 που κάνει την ίδια διαδρομή στο Canal Grande αλλά με λιγότερες στάσεις.Αυτό ίσως σε βοηθήσει επειδή θα έχεις και βαλίτσες μαζί σου.Η γραμμή 1 είναι για απόλαυση...
ΟΛΕΣ,μα ΟΛΕΣ τις πληροφορίες για τα βαπορέττο θα τις βρεις εδώ...Moving in Venice | www.actv.it
Κάνε download το pdf αρχείο και εκτύπωσε αυτά που σε ενδιαφέρουν.
Έχει και χάρτη των διαδρομών που δύσκολα θα βρεις κάπου στο νησί.
Ναι έχεις δίκιο για τη γραμμή 2 και τις λιγότερες στάσεις, αλλά ο λόπγος που δεν την ανέφερα είναι ότι δεν σταματά στην Arsenale που είναι η στάση για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Βέβαια μπορεί κάποιος να κατεβε'ι και St Zaccharia αλλά έχει περισσότερο περπάτημα. Πάντως προσωπικά μου άρεσε που με το που έφτασα στη Βενετία έκανα τη διαδρομή με το βαπορέτο 1. Τι κι αν ήταν μεγαλούτσικη, ένιωθα σα να κάνω κρουαζιέρα και πήρα μια πρώτη συγκλονιστική γεύση Βενετίας. Φυσικά περί ορέξεως....
Γνωριζει κανενας που μπορω να βρω καποια δρομολογια βαπορετων και γενικοτερα δρομολογια για μεσα στην Βενετια? πχ απο αεροδρομιο προς Βενετια κλπ. Ευχαριστω πολυ