• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πολωνία Βαρσοβία, δυο νύχτες

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
θα ειμαι εκει Πέμπτη μεσημέρι με Πέμπτη μεσημερι....λέω να μεινω 3 βραδια Βαρσοβία αμέσως μετα την άφιξη, να βγάλω εισητηρια με το τρενο για κρακοβία την ημερα που θα φτασω βαρσοβία,και να μεινω 4 βραδια κρακοβία...θα μπορουσα να φυγω και κατευθειαν για κρακοβία και να ειμαι στην βαρσοβια τις τελευταιες μέρες....αλλα αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να εχω κλεισει απο ιντερνετ εισητηρια γαι τρενο και δεν το θέλω...ο Θανασης λεει οτι εχει τρένο καθε ώρα οποτε πιστευω οτι θα βρω χωρις να εχω κρατηση απο καιρό πριν...ετσι σκεφτομαι και ετσι εχω κλεισει τα ξενοδοχεία...βεβαια την τελευταια νυχτα εχω κανει ξεχωριστη κρατηση για μια βραδια και σε βαρσοβια και σε κρακοβία...δεν ξερω ακομα ισως φυγω απο την προηγουμενη για βαρσοβία αν δεν βρω τρενο την καταλληλη ωρα για να ειμαι 15.30 στο αεροδρομιο της βαρσοβίας...
Εγω το εκανα αναποδα,μολις εφτασα Βαρσοβια πηρα το τρενο για Κρακοβια κι αφησα τις τελευταιες μερες στην πρωτευουσα.Το ταξιδι αναμεσα στις 2 πολεις μπορει να φτασει και τις 7 ωρες!Φυσικα αυτο ισχυει για αργα τρενα με πιο φθηνο εισιτηριο.Παρεμπιπτοντως,την Κρακοβια την περιμενα ομορφη οπως και ειναι αλλα η ευχαριστη εκπληξη ηταν η Βαρσοβια!!!

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
δεν θέλω να εχω αεροπορικό και τρένο την ίδια μέρα...θα μας είναι κουραστικό....θα πάρω το γρήγορο τρένο και ελπίζω να φτάσω στην ώρα μου...
πότε πήγες?

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
κάνεις λάθος greco. Για να φτάσεις από Βαρσοβία - Κρακοβία υπάρχουν 2 συνδέσεις. Η μία μέσω Kielce που θέλει 5 ώρες και ή άλλη μέσω CMK που θέλει 2 ώρες 45 λεπτά με 3 ώρες και 15 λεπτά.
2:45 κάνει το EIC/EX (που πληρώνεις και περισσότερα, για να πάρεις έναν καφέ δωρεάν)
3:15 το απλό (IR/TLK) με τιμή 10-15 ευρώ

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
κάνεις λάθος greco. Για να φτάσεις από Βαρσοβία - Κρακοβία υπάρχουν 2 συνδέσεις. Η μία μέσω Kielce που θέλει 5 ώρες και ή άλλη μέσω CMK που θέλει 2 ώρες 45 λεπτά με 3 ώρες και 15 λεπτά.
2:45 κάνει το EIC/EX (που πληρώνεις και περισσότερα, για να πάρεις έναν καφέ δωρεάν)
3:15 το απλό (IR/TLK) με τιμή 10-15 ευρώ
Εχεις δικιο, 5 ωρες το εκανα κι οχι 7.Κι αυτο λογω λανθασμενης συνεννοησης αφου στα εκδοτηρια μιλουσαν πολωνικα.

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
δεν θέλω να εχω αεροπορικό και τρένο την ίδια μέρα...θα μας είναι κουραστικό....θα πάρω το γρήγορο τρένο και ελπίζω να φτάσω στην ώρα μου...
πότε πήγες?
Πηγα τον Αυγουστο του 2011.Παρα το γεγονος οτι ειχα στη διαθεση μου πολλες μερες-15- το ταξιδι ηταν φθηνο.Διανυκτερευσα Κρακοβια,Βροτσλαβ,Γκντανσκ και Βαρσοβια.0 αριθμος διανυκτερευσεων που εχεις κανονισει στις 2 πολεις που θα μεινεις ειναι μια χαρα.

paefstra

Member
Πηγα τον Αυγουστο του 2011.Παρα το γεγονος οτι ειχα στη διαθεση μου πολλες μερες-15- το ταξιδι ηταν φθηνο.Διανυκτερευσα Κρακοβια,Βροτσλαβ,Γκντανσκ και Βαρσοβια.0 αριθμος διανυκτερευσεων που εχεις κανονισει στις 2 πολεις που θα μεινεις ειναι μια χαρα.
Αν δεν είμαι off topic,μπορείς να πεις εντυπώσεις από Gdansk;. Είδα φωτογραφίες πρόσφατα και μου φάνηκε πανέμορφο.

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Εμενα το Γκντανσκ με γοητευσε πολυ.Διαφερει λιγο απο τις αλλες πολωνικες πολεις,δεν εχει κεντρικη πλατεια αλλα εναν κεντρικο δρομο-Dluga λεγεται νομιζω- απιστευτης ομορφιας.Ολη η παλια πολη ειναι κοσμημα.Αν προσθεσεις και την αποβαθρα οπου αραζουν τα καραβακια,το σκηνικο γινεται ονειρικο.Απο εκει μπορεις να πας στο σημειο που εκαναν αποβαση οι ναζι κι αρχισε ο β παγκοσμιος πολεμος.Ομορφο ειναι και το Σοποτ,θερετρο στη Βαλτικη,20 λεπτα με το τρενο ενω το απιστευτο καστρο του Μαλμπορκ ειναι περιπου 1 ωρα μακρια.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Εμενα το Γκντανσκ με γοητευσε πολυ.Διαφερει λιγο απο τις αλλες πολωνικες πολεις,δεν εχει κεντρικη πλατεια αλλα εναν κεντρικο δρομο-Dluga λεγεται νομιζω- απιστευτης ομορφιας.Ολη η παλια πολη ειναι κοσμημα.Αν προσθεσεις και την αποβαθρα οπου αραζουν τα καραβακια,το σκηνικο γινεται ονειρικο.Απο εκει μπορεις να πας στο σημειο που εκαναν αποβαση οι ναζι κι αρχισε ο β παγκοσμιος πολεμος.Ομορφο ειναι και το Σοποτ,θερετρο στη Βαλτικη,20 λεπτα με το τρενο ενω το απιστευτο καστρο του Μαλμπορκ ειναι περιπου 1 ωρα μακρια.
+1

(10 χαρ)

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Πού αξίζει να μείνει κανείς στη Βαρσοβία; Στο παλιό ιστορικό κέντρο ή πιο νότια που βλέπω ότι είναι το κέντρο της σύγχρονης πόλης; Θέλω να έχει κίνηση, ειδικά το βράδυ και επιλογές για φαγητό και ποτό σε απόσταση με τα πόδια.
Ακόμη αν έχω τέσσερα βράδια στη Βαρσοβία αξίζει να κάνω μια ημερήσια κάπου χωρίς διανυκτέρευση και αν ναι πού;

matsas78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
πάντα το επόμενο...
εγω εχω κλείσει σε αυτό..
http://www.booking.com/hotel/pl/apa...57006;label=gog235jc-index-el-XX-XX-unspec-gr
ο taver θα μας πει...που ηταν προσφατα εκεί...
'Εμεινα εκεί πριν ένα μήνα . Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο στις φωτογραφιίες (τουλάχιστον το δίκλινο που μείναμε) , αλλά αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις είναι μια χαρά . Μας έκαναν check in 2 ώρες νωρίτερα χωρίς extra χρέωση . Το πρωινό δεν νομίζω ότι αξίζει , εκτός αν το έχεις προπληρώσει . Μπορείς να φας έξω φτηνότερα και καλύτερα . Το σημείο τέλος είναι ιδανικό , 5 λεπτά με τα πόδια από τον κεντρικό σταθμό και 15 λεπτά από την παλία πόλη . Καλά να περάσεις ...

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
εχω κλεισει το στουντιο διαμέρισμα χωρίς πρωινό...οι μεγάλες απαιτησεις πληρώνονται!!
πως ειναι η περιοχη γυρω απο το ξενοδοχείο το βραδυ?
και δωσε μας μερικες πληροφορίες για το ταξίδι σου αν θέλεις!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom