nickostraveller
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Προσπαθώ να βγάλω πρόγραμμα ώστε όσα αξιοθέατα είναι κοντά να τα επισκεφτώ την ίδια μέρα Οπως πχ το cituadella park με το κτήριο με τα χρυσά αλλογα είδα ότι είναι κοντά με την αψίδα θριάμβου και με το μουσείο Πικάσο οπότε θα μπορούσαν να μπουν στην ίδια μέρα εφόσον είναι όλα εκεί γύρω(όπως τα βλέπω δηλαδή στο χάρτη τώρα από κοντά δεν ξέρω τις αποστάσεις)
Επιπλέον θέλω να επισκεφτώ το park guell τη Σαγράδα φαμίλια και το Palau de la musica,(και το διάσημο συντριβάνι αν αξίζει?)αυτά πως μπορώ να τα συνδυάσω είναι κάποιο κοντά με το άλλο?
Επίσης εστιατόρια για μεσημεριανό και πρωινό με οικονομικές τιμές έχετε να μου προτείνετε κάτι?
Θα σου πω εγω περιπου πως να τα συνδυασεις ,συμφωνα με οπως ειδα τα αξιοθεατα εγω και πως ειναι σε κοντινες αποστασεις μεταξυ τους. Η πολη ειναι μεγαλη ,ουτε ειναι Ρωμη που με ενα παγωτο θα γυρισεις τα αξιοθεατα και θα ειναι ολα στο παλιο κεντρο .Που σημαινει οτι τα αξιοθεατα ειναι διασπαρτα ανα γειτονιες και διασπαρτα και εκτος εκτος κεντρου,που σημαινει οτι το metro θα το χρησοποιησεις αρκετα.
La sagrada familia ειναι στο eixample και ειναι σε κοντινη αποσταση με ποδια με passeig de gracia οπου βρισκονται και η casa battlo,casa mila του Gaudi,συνδυαζονται με ποδια μαζι 15 -20 λεπτα αποσταση περιπου.Aυτα πανε μαζι θελουν μετρο ,αν μενεις παραλια κοντα η κοντα la rabla δεν πας με ποδια.
Απο την plaza catalunya ευθεια μπρος ειναι ο γνωστος πεζοδρομος Lα Rablas ,οπου οποσδηποτε να μπεις la boqueria να φας street food και να δροσιστεις με ολοφρεσκους χυμους,η La Rabla τελειωνει εκει που ξεκιναει η μαρινα και ο παραλιακος πεζοδρομος,οπου περπατοντας πας στο ενυδρειο και αν προχωρησεις λιγο ακομα Barcelonetta.Στα ενδιαμεσα la rablas ειναι και το barrio gotico και η plaza real,Οι αψιδες ειναι κοντα plaza catalunya ,οπου εκει βρισκεται το σιντριβανι,το ciutudella που λες και σε κανω 10 λεπτο αποσταση το ισπανικο χωριο και ο λοφος montjuic.
To camp nou(γηπεδο και μουσειο Barcelona) ειναι τελειως αλλου σαν να λεμε Αθηνα-Μαρουσι οποτε πας μονο του και φυσικα μετρο δες την σταση .Να πας ομως ανεξαρτητα αν εισαι ποδοσφαιροφιλος.
Park guell δυστυχως δεν προλαβα κριμα και ουτε μουσειο Πικασο πηγα .
Θα περασεις τελεια!!Μπορει να μην ειναι η παραμυθουπολη ,ουτε να εχει κατι το τερμα γραφικο η μεσαιωνικο αλλα απο το χαλαρο vibe και μονο της πολης και την ζωη θα τρελαθεις.
Ενα μειον μονο η εποχη που πας ειναι μεσογειακος προορισμος παραθαλασσιος ,δεν το εχω συνδυασει με χριστουγεννα και κρυο .Μαιο πχ με ηλιοφανεια καΙ κοντομανικα θα ταιριαζε καλυτερα .
Και παλι ομως σουπερ θα περασεις οταν δεις την λα σαγκραδα θα μεινεις με το στομα ανοιχτο